Faking It [MTV]

Od czasu do czasu warto się przecież pośmiać.
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
youtube Warszawa
Grupa: (XviD asd)
Kontakt:

USA Faking It [MTV]

Post autor: Lubec »

Obrazek

[MTV]: [2014], na antenie
Produkcja: USA,
Gatunek: Komedia,, Dokładna data premiery: 2014-04-22
Reżyseria: Jamie Travis,Claire Scanlon, Scenariusz: Carter Covington,Dana Goodman
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Dwie najlepsze przyjaciółki po licznych próbach zyskania na popularności w szkole decydują się na desperacki ruch. Kiedy przez pomyłkę zostały wzięte za lesbijki nie zaprzeczają, a widząc, że dzięki temu stały się popularne postanowiły dalej udawać, że są parą.

Nowy serial komediowy od MTV. Serial o nastolatkach i dla nastolatków, ale trailer wydawał się smieszny, więc z ciekawości obejrzę pilota i w tedy ocenię.
Pierwszy sezon ma liczyć osiem odcinków, do tej pory pojawiły się cztery, napisy powstają z tego co zauważyłem w miarę na bieżąco.
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert
Ulubiony Serial: No właśnie? Który?

Re: Faking It [MTV]

Post autor: sindar »

Lubec pisze:Serial o nastolatkach i dla nastolatków
Raczej to mi wystarczy za recenzję :)
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Kontakt:

O "The 100" też można to powiedzieć, a to całkiem niezły serial jest. "Skins" to też o nastolatkach i dla nastolatków, a bardzo chwalony. Nie skreślam go tylko i wyłącznie ze względu na target.
No ale co kto lubi.
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Kontakt:

Obejrzałem za jednym posiedzeniem sześć odcinków. Po pierwsze napiszę, że nie tego się spodziewałem, po drugie jestem zaskoczony, bo to całkiem dobry serial jest.
Słodko-gorzki można napisać. Mamy momenty śmieszne, które wychodzą całkiem nieźle. Nie miałem uczucia,że coś jest na siłę, że gagi są wymuszone. Z drugiej strony mamy całkiem poważne momenty. Może "poważne" to za mocno powiedziane, ale są to sceny, które nie mają śmieszyć, a dać do myślenia.
Sama koncepcja serialu bardzo mi się podoba. Oczywiście serial o nastolatkach. Momentami przejaskrawiony i przedstawiający niektóre sytuacje w krzywym zwierciadle, co daje jednak ciekawy efekt. Tematyka lesbijek czy w ogóle homoseksualizmu jest tutaj na pierwszym planie, a myślałem, że tylko główne bohaterki będą tutaj wiodły prym. Ale akcja dzieje się w liceum, o hipertolerancji niespotykanej w rzeczywistości, gdzie bycie tym innym jest atrakcyjne. Sztampowy wizerunek szkoły średniej jakie prezentowane były w innych produkcjach dla nastolatków są tutaj bezpretensjonalnie wyśmiewane czego po MTV bym się nie spodziewał.
Jeszcze dwa odcinki pierwszego sezonu mi zostały, a i drugi z chęcią obejrzę. Na tych sześciu odcinkach uśmiałem się bardziej niż na całym trzecim sezonie "New Girl".
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Kontakt:

Obrazek

Nominowana do nagrody Emmy za role w Orange Is the New Black Laverne Cox wystąpi w nadchodzącym drugim sezonie serialu MTV.
Aktorka wcieli się w Margot wymagającą i pewną siebie przewodniczącą elitarnego klubu teatralnego, która jest dużą rybą w stawie jakim jest Hester High - a przynajmniej tak jej się wydaje.
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Kontakt:

Pojawiła się zapowiedź drugiego sezonu serialu od MTV który na antenę wraca już 23 września.

Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Kontakt:

Jestem po paru odcinkach drugiego sezonu i muszę przyznać, że serial trzyma równy poziom pierwszego sezonu.
W czwartym odcinku pojawia się wspomniana wyżej Laverne Cox, co prawda nie oglądałem, OitNB, ale w serialu MTV wypadła całkiem nieźle. Miała trochę przerysowana postać, zresztą jak większość w tym serialu, ale była jedną z lepszych postaci w tym odcinku.
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Kontakt:

Serial został anulowany po trzecim sezonie. Twórcy zapowiadają, że finał trzeciego sezonu ma pozamykać większość wątków. Mam nadzieję, że dotrzymają słowa, bo mam zamiar się niedługo zabrać za oglądanie trzeciego sezonu.
Trochę szkoda, bo bardzo przyjemna komedia.

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ