Due South (1994-1999) Na Południe

Dura lex sed lex, czyli Sherlock i inni!
orestblod
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla
youtube Warszawa

Due South (1994-1999) Na Południe

Post autor: orestblod »

Na Południe (Due South) - kanadyjski serial telewizyjny w reżyserii George'a Bloomfielda.

Cytat
W 1994 powstał pełnometrażowy pilot o tym samym tytule w reż. Freda Gerbera oraz pierwsza seria odcinków (sukcesywnie do 1996). W latach 1997-1999 powstała druga seria Due South. Głównymi bohaterami są kanadyjski konstabl Benton Fraser i chicagowski policjant-detektyw Ray Vecchio. Towarzyszy im wilk Diefenbaker. Niekiedy w fabułę ingeruje duch inspektora Roberta Frasera, ojca głównego bohatera.

Wśród bohaterów drugoplanowych wyróżnia się rywalizująca z Vecchiem para detektywów - Louis Gardino i Jack Huey, a także policjantka Elaine.

W trzeciej serii serialu Ray Vecchio grany przez Davida Marciano już się nie pojawia. Aktor musiał zrezygnować z roli z powodu wcześniejszych zobowiązań. Jego miejsce zajmuje Callum Keith Rennie, który gra policjanta nazwiskiem Stanley Raymond Kowalski, podszywającego się pod prawdziwego Raya Vecchio, który w tym czasie penetruje świat włoskiej mafii. Przyjęcie przez Kowalskiego tożsamości Vecchia wywołuje wiele nieporozumień.

Twórcą serialu jest Paul Haggis.

Obsada:

* Paul Gross - Benton Fraser
* David Marciano - Ray Vecchio
* Callum Keith Rennie - Stanley Raymond Kowalski vel. Ray Vecchio
* Tony Craig - Jack Huey
* Daniel Kash - Louis Gardino
* Catherine Bruhier - Elaine

http://www.filmweb.pl/szukaj?q=na+poludnie&c=portal

http://www.imdb.com/title/tt0108756/

http://fdb.pl/f3142,Na,Po%C5%82udnie,(1994).html

http://epguides.com/DueSouth/

napisy :( sezon 1 w calosci reszta po malu sie tworzy)

http://www.duesouth.org/index.php?page=download

torrent

http://www.sumotorrent.com/files_152877.html
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Niezbyt ciekawie mi to wygląda. Nic mnie w nim nie porywa.
Obrazek When Dreams Come True...
tgRIDDICKtg
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: tgRIDDICKtg »

tens erial jest fajny ogladalem go :D
Gość
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Gość »

Dawno dawno temu.. na Polsacie ;) Nie pamiętam z niego za dużo, wiec nie napisze czy fajny czy nie. Jednak ostatnio zacząlem oglądac " Przystanek Alaska" to kto wie, może i " Na Południe" bym obadał.
ndb
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: ndb »

serial kojarze ale jestem zdania ze takie rzeczy lepiej zostawic po co sobie psuc wspomnienia :)
nova.nike
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: nova.nike »

Wg mnie ciekawy serial (chcialam go nawet zaproponowac po urlopie). Ogladalam go niegdys w tv, mogliby go wlasciwie powtorzyc, w koncu tyle innych staroci wciaz odswiezaja. Podobaly mi sie relacje glownych bohaterow, no i benton w szczegolnosci.
Awatar użytkownika
An25driu
Wskaż do odpowiedzi
sprawdź mnie
sprawdź mnie

Post autor: An25driu »

Due South mogę wstawić bo mam 2 sezony skompresowane już. Pierwszy sezon kompletny z napisami w drugim brakuje tekstu do 2x18. Wstawić to mogę jednak nie wcześniej, jak za 2 tygodnie bo wyjeżdżam jeszcze w plener.
izuu
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: izuu »

...super pomysł z tym serialem :grin: ...jak dla mnie to wspomnienia po tym serialu miło by było przywrócić....ten serial ma specyficzny klimat, którego brakuje przy dzisiejszych produkcja.
Nie ma co...ja będę niecierpliwie czekać na decyzję :pirat:
izuu
Wskaż do odpowiedzi

An25driu pisze:Due South mogę wstawić bo mam 2 sezony skompresowane już. Pierwszy sezon kompletny z napisami w drugim brakuje tekstu do 2x18. Wstawić to mogę jednak nie wcześniej, jak za 2 tygodnie bo wyjeżdżam jeszcze w plener.

helooooo ...2 tygodnie już mineły i to z hakiem :grin: mam nadzieję, że ktoś się tym serialem zajmie bo on jest w brew pozorom bardzo ciekawyyyyyy :alien: :grin: :grin: :grin:
Awatar użytkownika
An25driu
Wskaż do odpowiedzi
sprawdź mnie
sprawdź mnie

Post autor: An25driu »

Jeszcze trochę cierpliwości. Ostatnio jestem trochę zagoniony choć serial jest już skompresowany. Trzeba najpierw zrobić podstronę a do tego potrzebny jest opis serialu. Serial oglądałem lata świetlne temu i nie pamiętam już o co tam chodzi ;). Jak ktoś może to proszę o wstawienie własnego opisu.
izuu
Wskaż do odpowiedzi

hahaha no to ja pamiętam tyle samo...no może jakiegoś gościa w kapeluszu co cały czas chodził ubrany na czerwono, smakował różnych dziwnych rzeczy (tego akurat nie da się zapomnieć :pirat: )...a i jeszcze jakiś wilk zanim łaził ...no i ten spewcyficzny północny klimat :grin: :mrgreen: :mrgreen:

No to czeeeeekamy :)
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: 2 i pół

Post autor: grego1980 »

pamietam ten serial dobrze, serial fajny, poczucie humoru Vecchio, i zachowanie Bentona ktory cały czas swoim zachowaniem budził zdziwienie innych, dobra rozrywka, ostyatnio nawet sciagnałem kilka odcinkow ale po pierwszym wywaliłem
to juz nie to samo, lepiej sobie nie psuc dobrych wspomnienin ;)
Sleepwalker23
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Sleepwalker23 »

Z niecierpliwością czekam na ten serial choćby wspomniane 2 pierwsze sezony. To jest jeden z dwóch moich ulubionych seriali :)
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Grupa: (XviD asd)
Kontakt:

Re: Due South (1994-1999) Na Południe

Post autor: Lubec »

Przypomniałem sobie o tym serialu, a propos poprawiania trailera. Serial całkiem przyjemny i nawet zabawny. Oczywiście procedural jak prawie wszystko w tamtych czasach, ale jednak para głównych bohaterów potrafiła przyciągnąć przed ekran.
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert
Ulubiony Serial: No właśnie? Który?

Re: Due South (1994-1999) Na Południe

Post autor: sindar »

Fajni bohaterowie byli, początkowo oglądałem, potem, jak to w czasach tv było, zapominałem o emisjach i gdzieś uleciało...

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ