White Collar

Dura lex sed lex, czyli Sherlock i inni!
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
youtube Warszawa
Grupa: (XviD asd)
Kontakt:

Re: White Collar

Post autor: Lubec »

USA dało zielone światło dla szóstego sezonu, który będzie jednocześnie sezonem finałowym. Zamówiono sześć odcinków i miejmy nadzieję,że przyjdzie nam pożegnać Neila i Petera w dobrym stylu.
Awatar użytkownika
joana
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Jak wybrać jeden?

Post autor: joana »

Ostatni sezon startuje 6 listopada.
Niewielka ilość odcinków może wyjść na dobre finałowej serii. Potencjalnie mało czasu na procedural, wystarczająco dużo, żeby zrobić pełen treści i akcji wątek wiodący. Bo przyznam, że po I sezonie, który bardzo mi się podobał, z racji pewnej świeżości, elegancji, humoru i obserwowania początków dopasowywania się policjanta i złodzieja, kolejne miały zbyt dużo robionych na siłę odcinków, i te świetne przeplatały się coraz częściej z miernymi. Zupełnie niepotrzebna była np. cała sekwencja z ojcem. Chociaż może inaczej, była po prostu kiepsko rozpisana.
Mimo wszystko oglądam dalej, bo sympatyczni są : agent, złodziej i oczywiście Mozzy.
Trailer ostatniego sezonu.
Calcat iacentem vulgus (Seneka, rację ma)
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Kontakt:

Neil powrócił by dokonać swojego ostatniego przekrętu.
Powrót w całkiem niezłym stylu, choć spodziewałem się czegoś lepszego po odcinku otwierającym finałowy sezon. Choć z drugiej strony, był to odcinek typowy dla tej produkcji pełen humoru, a i trochę akcji było. Końcówka trochę zaskakująca, ale z drugiej strony to też pokazuje, że scenarzyści nie wiedzą co dalej zrobić z pewnymi postaciami.
Jednak to był dopiero pierwszy odcinek zostaje jeszcze pięć na poprowadzenie tego wątku i mam nadzieję, że się nie zawiodę i finał będzie tak dobry jak pierwszy sezon.
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Kontakt:

Finałowy sezon już za nami. Czy było to godne pożegnanie serialu? No cóż ostatni sezon mimo, iż liczył tylko sześć odcinków i miał w miarę ciągłą fabułę, to jednak poziomem mu do dwóch ostatnich sezonów ni do dwóch pierwszych, które uważam za najlepsze.
Brakowało tego czegoś co wniosło by realne emocje i napięcie. A tak z góry było wiadomo, że naszym bohaterom nic się nie stanie, choć końcówka ostatniego odcinka próbowała zamącić w tym temacie to było wiadomo, że to tylko zasłona dymna.
Szósty sezon posiada wszystkie plusy i minusy poprzednich dwóch sezonów z wyjątkiem zapychaczy, których tutaj ze względu na małą ilość odcinków nie było tak dużo, co nie znaczy, że się nie pojawiły. Na szczęście odsłoniły trochę przeszłości jednego z głównych bohaterów dlatego jeszcze jakoś to można przełknąć.
Po tym sezonie spodziewałem się czegoś więcej, ale może miałem zbyt duże oczekiwania. Niemniej oglądało się całkiem przyjemnie.
Tak naprawdę nie czuć, że to finał serialu. Ostatnia scena może być równie dobrze początkiem nowej historii, nowego sezonu... A może o to chodziło, żeby po zakończeniu serialu w stacji USA serial był kontynuowany gdzie indziej.

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ