🧺🐰🥚🐑🫘🌿 Wesołego Alleluja 🌿🐇🐣🌷

RMVB ---> DVDrip

Posty nie warte czytania.
wujekjoe
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

RMVB ---> DVDrip

Post autor: wujekjoe »

teraz ja pomocy potrzebuje

mam plik DVDrip w RMVB (czyli zajmuje okolo 350MB). Potrzebuje go jednak przerobic na normalnego DVDrip'a XviD (700MB).

Podajcie mi jakis prosty szybki sposob\program na dokonanie tego ;p
Sqter
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Sqter »

Sprawdź to

a jak nie to wpisz w google "rmvb to divx"
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

eeee - szkoda zachodu.
RMVB na mpeg to ok ale na avi nie ma sensu - tyle z mojej praktyki.
Obrazek When Dreams Come True...
wujekjoe
Wskaż do odpowiedzi

juz co nieco sie dowiedzialem, potrzebuje teraz programiku (shareware) Boilsoft Rm Converter 2.21 jak mozecie zazuccie link

ale bardzo prosze o sprawdzenie jego bo na google jest tego masa ale kazda wersja podpisana 2.21, 3,24, 3.2x zawsze kieruje do wersji 4.12 a ona mi nie odpowiada
z gory dzieki
haker_dream
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: haker_dream »

xvidasd pisze:eeee - szkoda zachodu.
RMVB na mpeg to ok ale na avi nie ma sensu - tyle z mojej praktyki.
Racja lepiej pobrać plik w wiekszym rozmiarze,
ale jeśli chcesz to polecam program WinAvi
Awatar użytkownika
beata101
Wskaż do odpowiedzi
wszystko
wszystko
Ulubiony Serial: Supernatural

Post autor: beata101 »

WinAvi strasznie muli kompa przy przerabiani RMVB na Avi,muszę nawet wyłączać monitor, szukam czegoś prostszego, na pewno nie Virtual Dub...dla mnie jest straszny :? Boilsoft jest dostepny tylko jako shareware, Win Avi demo, ale w sumie od czego sa torrenty :wink:
Admin pyta dlaczego na Avi?
Ja przerabiam niektóre filmy RMVB z lektorem na avi, żeby moi rodzice mogli je obejrzeć normalnie w telewizorze, bo niestety nie widzą za dobrze na ekranie kompa, a mój odtwarzacz łyka avi bez kłopotu. :)
http://www.supernatural.com.pl
http://www.jensenackles.pl
Awatar użytkownika
zmora
Wskaż do odpowiedzi
znam się
znam się

Post autor: zmora »

Nie spotkałem sie jeszcze z odtwarzaczem co by czytał filmy w formacie rmvb. Przerabiam więc głównie filmy z lektorem z rmvb na avi oraz czasami seriale. Używam także WinAvi , może faktycznie trochę muli ale jedno kliknięcie i bez problemu przerabia na format avi.
Jest takie powiedzenie, że polski Lotnik to jest taki ,że jak będzie trzeba to poleci nawet na drzwiach od stodoły. Piloci polscy będą latali na efach16 ;)
haker_dream
Wskaż do odpowiedzi

1.Lepiej ściągnij plik w normalnym formacie zamiast przeróbki
2.Jeśli przerabiasz polecam WinAvi
elmo
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: elmo »

Ale beata101 zna już WinAvi i szuka jakiegoś innego programu. Przynajmniej tyle z tego zrozumiałem.

A teraz do beaty101: Ja także, tak jak haker_dream polecam Ci ściąganie plików od razu w formacie avi. Zaoszczędził dzięki temu mnóstwo czasu. No chyba, że niektóre pozycje są tylko w rmvb lub nie chcesz korzystać z eMule.
haker_dream
Wskaż do odpowiedzi

No wiem że zna już winavi, ale jednak wg mnie to najlepszy program do przerobki rmvb->avi
Awatar użytkownika
beata101
Wskaż do odpowiedzi
wszystko
wszystko
Ulubiony Serial: Supernatural

Post autor: beata101 »

Dzieki za rady. Po prostu myslałam, że może jest już coś lepszego i prostszego. Nie jestem na bieżąco z nowościami komputerowymi. A dlaczego ściągam częśc plików w RMVB? Po prostu sa mniejsze :) szybciej się ściąga, a dopiero od 1 grudnia mam nieograniczony czasowo dostęp do neo. Wcześniej umowa była tak skonstruowana, że miałam 10 godzin w abonamencie i za każdą przzekroczona godzine 0,98 gr. Oczywiście taka nasza ukochana TEPSA :?
Jeszcze raz dzięki, będę dalej używać WinAvi i już :D
http://www.supernatural.com.pl
http://www.jensenackles.pl
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

beata101 pisze:Ja przerabiam niektóre filmy RMVB z lektorem na avi, żeby moi rodzice mogli je obejrzeć normalnie w telewizorze
Wciągnij ich w seriale - odpadnie ci przerabianie :wink:
Obrazek When Dreams Come True...
wujekjoe
Wskaż do odpowiedzi

asd coz to za glupota, czlowiek by musial sobie drugi komputer wtedy kupic ... chyba ze ma juz dwa :P
Chmielpiwny
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Chmielpiwny »

Nie wiem na ile temat jest aktualny, ale od siebie mode dodac tyle samo co napisal xvidasd i haker_dream, po prostu nie oplaca sie konwersja rmvb -> avi. Jakosc juz takiego pliku jest koszmarna, ale nic w tym dziwnego: DVD -> Divx -> rmvb -> Divx, przy tylu kompresjach plik traci na jakosci.

Co do samego sposobu przerobienia rmvb na dowolny format - potrafi to ww WinAvi, ale raczej nie jest on najlepszym programem do tego. Kiedys sie tym bawilem i przerobilem kilka filmow z rmvb do avi i jak ktos juz mocno chce sie tego czepic to najlatwiej (nie liczac WinAvi) programem rowniez wymienionym Boilsoft Rm Converter, kiedys byl nawet na necie w miare prosty poradnik do tego. Mozna rowniez przerobic film Virtual DubModem, ale wymaga to odpowiedniego skryptu, by VDM mogl wczytac plik i jest troche trudniejsze anizeli obsluga Boilsoft Rm Converter'a.

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ