No i w połowie sezonu dostaliśmy rozwiązanie zagadki i zakończenie głównego wątku serialu. Wiemy kim był Red John, a Patric dostał swoją zemstę. Czy to było satysfakcjonujący odcinek? Niestety nie, głównie za sprawą tricku z gołębiem, który wywołał u mnie głuche stęknięcie. I nawet sceniczna przeszłość bohatera, która w jakiś sposób powinna uwiarygadniać tę scenę, jakoś mnie nie przekonała.
W kolejnym odcinku śledzimy losy bohaterów po upływie 2 latach i wszystko na to wskazuje, że tym razem, o dziwo, opowieść nie musi się kończyć wraz ze śmiercią głównego złoczyńcy. Wygląda to na nowe rozdanie, tym razem pod egidą, ale i ścisłą kuratelą FBI. Tego się nie spodziewałem
No i w połowie sezonu dostaliśmy rozwiązanie zagadki i zakończenie głównego wątku serialu. Wiemy kim był Red John, a Patric dostał swoją zemstę. Czy to było satysfakcjonujący odcinek? Niestety nie, głównie za sprawą tricku z gołębiem, który wywołał u mnie głuche stęknięcie. I nawet sceniczna przeszłość bohatera, która w jakiś sposób powinna uwiarygadniać tę scenę, jakoś mnie nie przekonała.
W kolejnym odcinku śledzimy losy bohaterów po upływie 2 latach i wszystko na to wskazuje, że tym razem, o dziwo, opowieść nie musi się kończyć wraz ze śmiercią głównego złoczyńcy. Wygląda to na nowe rozdanie, tym razem pod egidą, ale i ścisłą kuratelą FBI. Tego się nie spodziewałem :)
No, maluch przykuł również moją uwagę. To już któryś serial w ostatnim czasie,w którym widzę naszego maluszka. Wygląda na to, że ten model przeżywa za oceanem jakąś drugą młodość...
No, maluch przykuł również moją uwagę. To już któryś serial w ostatnim czasie,w którym widzę naszego maluszka. Wygląda na to, że ten model przeżywa za oceanem jakąś drugą młodość...
Całkowicie nowe otwarcie , nowa ekipa, Stary Patrick.
Trochę się martwiłem co to będzie jak nie czerwonego jasia. Numer z kolejną pomyłką i następnym jasiem juz by chyba nie przeszedł , chociaż nie jestem pewien , scenarzyści tego serialu są naprawdę świetni.
Rozłożyła mnie rozmowa Jane'a z gościem z FBI - " nie musicie mi kupować lamparta
W sumie niezła sztuczka udała się twórcom - dostaliśmy stary/nowy serial
Całkowicie nowe otwarcie , nowa ekipa, Stary Patrick. Trochę się martwiłem co to będzie jak nie czerwonego jasia. Numer z kolejną pomyłką i następnym jasiem juz by chyba nie przeszedł , chociaż nie jestem pewien , scenarzyści tego serialu są naprawdę świetni. Rozłożyła mnie rozmowa Jane'a z gościem z FBI - " nie musicie mi kupować lamparta :) W sumie niezła sztuczka udała się twórcom - dostaliśmy stary/nowy serial
Ja tez się obawiałem co będzie z serialem po przeczytaniu info w twoim poście brexerb , dopiero niedawno doszedłem do momentu rozwikłania zagadki R.J. , i muszę przyznać ze scenarzyści spisali się na medal . Wole starego Patricka który rozwiązuje zagadki kryminalne ,a nie wpada w obłęd szukając R J . Pewnie pojawi się jakaś inna intryga .
A to wodzenie za nos FBI po prostu mistrzostwo .
Ja tez się obawiałem co będzie z serialem po przeczytaniu info w twoim poście brexerb , dopiero niedawno doszedłem do momentu rozwikłania zagadki R.J. , i muszę przyznać ze scenarzyści spisali się na medal . Wole starego Patricka który rozwiązuje zagadki kryminalne ,a nie wpada w obłęd szukając R J . Pewnie pojawi się jakaś inna intryga . A to wodzenie za nos FBI po prostu mistrzostwo :).
Też właśnie ostatnio czytałam, że przyśpieszyli emisje i siódmy i zarazem ostatni sezon Mentalisty rusza 30 listopada (czyli u nas 1 grudnia, jak pisała Joana). O ile mnie pamięć nie myli, to stacja poinformowała również, że ten sezon będzie miał tylko 13 epizodów, ale na pocieszenie dla fanów dodam, że finałowy odcinek ma trwać 2h.
Też właśnie ostatnio czytałam, że przyśpieszyli emisje i siódmy i zarazem ostatni sezon Mentalisty rusza 30 listopada (czyli u nas 1 grudnia, jak pisała Joana). O ile mnie pamięć nie myli, to stacja poinformowała również, że ten sezon będzie miał tylko 13 epizodów, ale na pocieszenie dla fanów dodam, że finałowy odcinek ma trwać 2h.
Promo ostatniego sezonu, który startuje 30 listopada (czasu US). tu: http://www.spoilertv.com/2014/11/the-mentalist-season-7-teaser-promo.html Kto oglądać będzie razem ze mną? :-)
Joana ja będę oglądać. Skoro już przebrnęłam przez 6 sezonów Dla tych, którzy liczą na powrót wątku RJ powiem, że z tego co czytałam ten temat nie powróci, a na pewno nie na zasadzie, że okaże się, że prawdziwy RJ wciąż chodzi na wolności. Jeśli to na zasadzie radzenia sobie z przeszłością głównego bohatera, który będzie próbował ułożyć sobie życie na nowo. Czyli gratka dla miłośników duetu Jane - Lisbon... A co za tym idzie na ekranie znów zobaczymy Morene Baccarin w roli Erici Flynn. Mam tylko nadzieje, że to nadal pozostanie serial kryminalny
Joana ja będę oglądać. Skoro już przebrnęłam przez 6 sezonów ;) Dla tych, którzy liczą na powrót wątku RJ powiem, że z tego co czytałam ten temat nie powróci, a na pewno nie na zasadzie, że okaże się, że prawdziwy RJ wciąż chodzi na wolności. Jeśli to na zasadzie radzenia sobie z przeszłością głównego bohatera, który będzie próbował ułożyć sobie życie na nowo. Czyli gratka dla miłośników duetu Jane - Lisbon... A co za tym idzie na ekranie znów zobaczymy Morene Baccarin w roli Erici Flynn. Mam tylko nadzieje, że to nadal pozostanie serial kryminalny ;)
Wiadomo już, z 7 sezon będzie romansowy.
Jane, a właściwie Simon Baker zażartował, że chciałby nagiej, seksownej sceny, ale mu nie dadzą, bo Mentalista to nie 50 twarzy Greja.
Czyli będzie tak, jak na tej fotce. W sumie fajnie, bo relacje Patricka i Teresy były delikatną grą.
Wiadomo już, z 7 sezon będzie romansowy. Jane, a właściwie Simon Baker zażartował, że chciałby nagiej, seksownej sceny, ale mu nie dadzą, bo Mentalista to nie 50 twarzy Greja. :D Czyli będzie tak, jak na tej fotce. W sumie fajnie, bo relacje Patricka i Teresy były delikatną grą. :)
Jak Wam się podobał pierwszy odcinek? Wg mnie taki bardzo delikatny. Jane'owi jakby nie chciało się prowadzić śledztwa, postawiony pod ścianą dla świętego spokoju rozwiązał zagadkę. Niby trudno mu się dziwić skoro wezwali ich z urlopu, ale z drugiej strony przecież ten serial jest o tym, a przynajmniej poprzednich 6 sezonów było Mam nadzieje, że jakoś się ten sezon obroni, w końcu to tylko 13 odcinków. Osobiście ciekawi mnie wprowadzenie nowej postaci do zespołu, agentki Michelle Vega (Josie Loren). Jaką rolę odegra? Zobaczymy.
Jak Wam się podobał pierwszy odcinek? Wg mnie taki bardzo delikatny. Jane'owi jakby nie chciało się prowadzić śledztwa, postawiony pod ścianą dla świętego spokoju rozwiązał zagadkę. Niby trudno mu się dziwić skoro wezwali ich z urlopu, ale z drugiej strony przecież ten serial jest o tym, a przynajmniej poprzednich 6 sezonów było ;) Mam nadzieje, że jakoś się ten sezon obroni, w końcu to tylko 13 odcinków. Osobiście ciekawi mnie wprowadzenie nowej postaci do zespołu, agentki Michelle Vega (Josie Loren). Jaką rolę odegra? Zobaczymy.
Ciekawe co się stało z Amandą i Owainem może na operacjach plastycznych a z młodą agentką strzał w dziesiątkę. Na dziś to jest sezon finałowy z 13-toma odcinkami.
Ciekawe co się stało z Amandą i Owainem może na operacjach plastycznych a z młodą agentką strzał w dziesiątkę. Na dziś to jest sezon finałowy z 13-toma odcinkami.