Anand Tucker (reżyser "Red Ridding 1983", producent "Girl With a Pearl Earring") będzie odpowiedzialny za, powstający w ramach koprodukcji PBS i Channel 4, serial dramatyczny - "Indian Summers".
10 godzinna seria powstaje na podstawie scenariusza Paula Rutmana i opowiadać będzie bogatą i burzliwą historię upadku Imperium Brytyjskiego oraz narodzin współczesnych Indii, widzianą oczami brytyjskich i indyjskich uczestników wydarzeń.
Jest lato 1932r., w Indiach rosną marzenia o Niepodległości, ale Brytyjczycy są zbyt przywiązani do władzy jaką sprawują na terenach kolonii, by z niej łatwo zrezygnować. U podnóża Himalajów w Simla jest takie miejsce, gdzie latem przebywają Brytyjscy notable - to Royal Club, gdzie na bramie wejściowej wisi napis zakazujący wstępu "psom i tubylcom". Ten brytyjski raj staje się miejscem zamachu.
[img]https://baza.seriale-asd.eu/upload_files/Anand-Tucker-204x300.jpg[/img] Anand Tucker (reżyser "Red Ridding 1983", producent "Girl With a Pearl Earring") będzie odpowiedzialny za, powstający w ramach koprodukcji PBS i Channel 4, serial dramatyczny - "Indian Summers". 10 godzinna seria powstaje na podstawie scenariusza Paula Rutmana i opowiadać będzie bogatą i burzliwą historię upadku Imperium Brytyjskiego oraz narodzin współczesnych Indii, widzianą oczami brytyjskich i indyjskich uczestników wydarzeń. Jest lato 1932r., w Indiach rosną marzenia o Niepodległości, ale Brytyjczycy są zbyt przywiązani do władzy jaką sprawują na terenach kolonii, by z niej łatwo zrezygnować. U podnóża Himalajów w Simla jest takie miejsce, gdzie latem przebywają Brytyjscy notable - to Royal Club, gdzie na bramie wejściowej wisi napis zakazujący wstępu "psom i tubylcom". Ten brytyjski raj staje się miejscem zamachu.
Parę informacji dotyczących obsady serialu.
Zobaczymy: Julie Walters (Harry Potter), Craig Parkinson (Line of Duty) Henry Lloyd-Hughes (The Inbetweeners), Jemima West (The Borgias), Nikesh Patel (Bedlam), Roshan Seth (Gandhi), Lillete Dubey (Monsoon Wedding), Alexander Cobb (Mr Selfridge), Fiona Glascott (Episodes), Amber Rose Revah (What Remains), Aysha Kala (Shameless), Olivia Grant (Legacy) and Edward Hogg (The Borgias. Premiera w 2015r. - 10 odcinków (1×90, 9×60).
Parę informacji dotyczących obsady serialu. Zobaczymy: Julie Walters (Harry Potter), Craig Parkinson (Line of Duty) Henry Lloyd-Hughes (The Inbetweeners), Jemima West (The Borgias), Nikesh Patel (Bedlam), Roshan Seth (Gandhi), Lillete Dubey (Monsoon Wedding), Alexander Cobb (Mr Selfridge), Fiona Glascott (Episodes), Amber Rose Revah (What Remains), Aysha Kala (Shameless), Olivia Grant (Legacy) and Edward Hogg (The Borgias. Premiera w 2015r. - 10 odcinków (1×90, 9×60).
A pamiętacie taki serial Klejnot w koronie (The Jewel in the Crown) ? A odbiegając od tematu, wiecie coś bliżej o serialu na podstawie książki Jonathan Strange i pan Norrell (Jonathan Strange & Mr Norrell) ?
A pamiętacie taki serial [i]Klejnot w koronie[/i] (The Jewel in the Crown) ? A odbiegając od tematu, wiecie coś bliżej o serialu na podstawie książki Jonathan Strange i pan Norrell (Jonathan Strange & Mr Norrell) ?
Witam, przeczytałam powyżej o "The Jewel in the Crown". Pamietam, ogladałam (dawno, dawno temu) i bardzo mi się podobał (pewnie i dzisiaj bi mi się podobał). Ciekawe... czy ktoś może mógły wrzucić... kiedyś (w odległej lub nie rzyszłości) jakąś wersje dvd ripa, a i może znalazłby się ktoś do literek ? Marzenia. Dlatego też mam nadzieję, że "Indian summers" spełni moje oczekiwania na tego typu serial. I czekam na literki do wersji 720 i 1080p. Pozdrawiam piszących i czytających na forum.
Witam, przeczytałam powyżej o "The Jewel in the Crown". Pamietam, ogladałam (dawno, dawno temu) i bardzo mi się podobał (pewnie i dzisiaj bi mi się podobał). Ciekawe... czy ktoś może mógły wrzucić... kiedyś (w odległej lub nie rzyszłości) jakąś wersje dvd ripa, a i może znalazłby się ktoś do literek ? Marzenia. Dlatego też mam nadzieję, że "Indian summers" spełni moje oczekiwania na tego typu serial. I czekam na literki do wersji 720 i 1080p. Pozdrawiam piszących i czytających na forum. :)
Ach... jeszcze jedno, dołaczam się : jesli ktokolwiek coś wie o planowanym serialu "Jonathan Strange i pan Norrell"... dajcie znać. I to byłoby na tyle.
Ach... jeszcze jedno, dołaczam się : jesli ktokolwiek coś wie o planowanym serialu "Jonathan Strange i pan Norrell"... dajcie znać. I to byłoby na tyle. :)
koperek23 pisze:Ach... jeszcze jedno, dołaczam się : jesli ktokolwiek coś wie o planowanym serialu "Jonathan Strange i pan Norrell"... dajcie znać. I to byłoby na tyle.
[quote="koperek23"]Ach... jeszcze jedno, dołaczam się : jesli ktokolwiek coś wie o planowanym serialu "Jonathan Strange i pan Norrell"... dajcie znać. I to byłoby na tyle. :)[/quote] Wiadomo tylko tyle, że premiera ma być w 2015r.