Person of Interest
-
Wskaż do odpowiedzi - załapałem bakcyla
- youtube Warszawa
Re: Person of Interest
Dla mnie niezły odcinek (następny też ciekawy) ale jedno mnie rozbawiło. Maszyna analizuje wszystko ze szczegółami (nawet losem obrazka się interesuje) a LOL, chyba, że coś źle zapamiętałem sprzed 2 tygodni. 
Spoiler:

-
Sirm
Wskaż do odpowiedzi - admin pomocniczy
-
seriale to moja pasja
- Ulubiony Serial: Firefly
- Kontakt:
Kurcze, obejrzałem 3 i pół sezonu w jednym ciągu po kilka odcinków dziennie i mogę powiedzieć tylko jedno: ten serial jest genialny. Dawno nie oglądałem niczego co aż tak bardzo by mnie wciągnęło, o 4 do pracy a jeszcze o północy odpalałem kolejny odcinek
a w pracy dalej na smartfonie (to właśnie niezaprzeczalna zaleta napisów). Tematyka idealnie trafiła w mój gust (i moją paranoję), wszystkie te spiski, szpiegowanie, machinacje i manipulacje a do tego poukrywane setki smaczków i eastereggów dla geeków i paranoików, normalnie teraz czekając tydzień na kolejny odcinek czuję się jak narkoman na głodzie. Zdarzały się czasami jakieś babole i drobne głupotki ze szczególnym naciskiem na "cudownie uratowani w ostatniej chwili" albo "każdego da się trafić w kolano nawet ze 100 metrów, oprócz głównego złego, którego kule omijają" ale bez problemu i wyrzutów sumienia mogłem przymknąć na to oko. Ja chcę więcej!

https://karinaoliteraturze.wordpress.com/
-
sindar
Wskaż do odpowiedzi - Administrator
-
Expert
- Ulubiony Serial: No właśnie? Który?
-
Lubec
Wskaż do odpowiedzi - Moderator
-
Expert
- Grupa: (XviD asd)
- Kontakt:
Kolejna urodziwa "twarda babka" w serialu. Nie to żebym się nie cieszył z nowych twarzy, ale wolałbym zobaczyć powrót do serialu Zoe Morgan, bo zawsze się ją fajnie oglądało. No i między nią i Johnem jest niesamowita chemia... może kiedyś jeszcze ją zobaczymy.
-
asd
Wskaż do odpowiedzi - ZAŁOŻYCIEL
-
Expert
- Ulubiony Serial: Rescue Me
Stało się - kolejny odcinek przeleciałem na podglądzie a to oznacza jedno - brak dostatecznego zainteresowania czyli rezygnację z oglądania..
Fajny był ale zbyt długo się już ciągnie... a z doświadczenia wiem, że zbyt długie związki stają się toksyczne
Fajny był ale zbyt długo się już ciągnie... a z doświadczenia wiem, że zbyt długie związki stają się toksyczne

-
Lubec
-
Expert
- Kontakt:
Mi się odcinek podobał. Zwłaszcza, że wykrakałem i wróciła Zoe
Jakoś fajnie się ją ogląda zwłaszcza w zestawieniu z Johnem, który widać ewidentnie ma się ku pani psycholog.
Humoru nie brakowało, choć to już nie do tamo co duet Root - Fusco. Ale tekst Harolda w sądzie wzbudza mimowolny uśmiech.
Odcinek co prawda to nie ten sam poziom co poprzednie, choć z drugiej strony trudno przeskoczyć tak wysoko ustawioną poprzeczkę.
Końcówka to nawiązanie do Eliasa i Dominica, więc można wnioskować, że to na tym wątku skupi się następny odcinek.
Asd się nie podobał, ale jak dla mnie to najlepszy póki co dramat z tv ogólnodostępnej, z tych hamerykańskch.

Humoru nie brakowało, choć to już nie do tamo co duet Root - Fusco. Ale tekst Harolda w sądzie wzbudza mimowolny uśmiech.
Odcinek co prawda to nie ten sam poziom co poprzednie, choć z drugiej strony trudno przeskoczyć tak wysoko ustawioną poprzeczkę.
Końcówka to nawiązanie do Eliasa i Dominica, więc można wnioskować, że to na tym wątku skupi się następny odcinek.
Asd się nie podobał, ale jak dla mnie to najlepszy póki co dramat z tv ogólnodostępnej, z tych hamerykańskch.
-
joana
Wskaż do odpowiedzi - Expert
- Ulubiony Serial: Jak wybrać jeden?
Po odcinku 04x16
No niestety, serial traci rozpęd, jakby scenarzyści nie mieli pomysłu na zapchanie dziury, jaka powstała po odejściu jednej z głównych postaci.
Ostatni odcinek zupełnie mnie nie przekonał.
Niby interesująca i zaradna dziewczyna będąca numerem, przywołanie Dominica, kartel meksykański w tle, a jednak nudą mi powiało. Ostatnia scena "wymiany prezentów" między Haroldem i dziewczyną może świadczyć, ze powróci ta bohaterka w jakimś kolejnym odcinku, być może w rozbudowanej i bardziej znaczącej dla fabuły wersji.
Oczywiście pojawienie się Miśka, tym razem konsumującego but, było miłym akcentem. No i nowa praca Root może przynieść ciekawe, dla rozwoju wydarzeń,konsekwencje.
Mam podobnie jak Lubec, oglądam dalej, bo jest to już jeden z nielicznych tasiemieców w moim repertuarze (Mentalista, White Collar - zakończone). I jak nauczyło mnie dotychczasowe doświadczenie z Persons, po kilku odc. zwalniających - powracamy do fabuły kipiącej akcją.
No niestety, serial traci rozpęd, jakby scenarzyści nie mieli pomysłu na zapchanie dziury, jaka powstała po odejściu jednej z głównych postaci.
Ostatni odcinek zupełnie mnie nie przekonał.
Niby interesująca i zaradna dziewczyna będąca numerem, przywołanie Dominica, kartel meksykański w tle, a jednak nudą mi powiało. Ostatnia scena "wymiany prezentów" między Haroldem i dziewczyną może świadczyć, ze powróci ta bohaterka w jakimś kolejnym odcinku, być może w rozbudowanej i bardziej znaczącej dla fabuły wersji.
Oczywiście pojawienie się Miśka, tym razem konsumującego but, było miłym akcentem. No i nowa praca Root może przynieść ciekawe, dla rozwoju wydarzeń,konsekwencje.

Mam podobnie jak Lubec, oglądam dalej, bo jest to już jeden z nielicznych tasiemieców w moim repertuarze (Mentalista, White Collar - zakończone). I jak nauczyło mnie dotychczasowe doświadczenie z Persons, po kilku odc. zwalniających - powracamy do fabuły kipiącej akcją.
Calcat iacentem vulgus (Seneka, rację ma)
-
Lubec
-
Expert
- Kontakt:
Zgodzę się z joaną, że ostatni odcinek jest powrotem do tego co znamy najlepiej czyli ratowania numerów i w porównaniu do wcześniejszych odcinków jest spokojnie (ale nie powiedziałbym, ze nudno) i niby nic się nie dzieje... Niby bo Root coś kombinuje, ona zawsze coś kombinuje. A oferta pracy zapewne aż tak jej nie zaskoczyła. Pytanie tylko jaki ma w tym interes?
Scena Johna i Dominica w kawiarni całkiem niezła, widać , że Dominic nie zapomina zaszłości i zbiera informacje na temat naszej drużyny, ciekawe kiedy je wykorzysta?
A Miśka, którego jakiś czas nie pokazywano powrócił w dobrym stylu i to w dość zabawnej scenie.
Rzeczywiście czegoś brakowało w tym odcinku, jak napisała joana serial traci rozpęd, ale wydaje mi się to chwilowe i znów będziemy mieć jazdę bez trzymanki. Dominic i jego nowy biznes (chyba zmałpował od chińczyków
), plany Root to zapewne tylko mały przedsmak do tego co zaplanowali scenarzyści.
Scena Johna i Dominica w kawiarni całkiem niezła, widać , że Dominic nie zapomina zaszłości i zbiera informacje na temat naszej drużyny, ciekawe kiedy je wykorzysta?
A Miśka, którego jakiś czas nie pokazywano powrócił w dobrym stylu i to w dość zabawnej scenie.
Rzeczywiście czegoś brakowało w tym odcinku, jak napisała joana serial traci rozpęd, ale wydaje mi się to chwilowe i znów będziemy mieć jazdę bez trzymanki. Dominic i jego nowy biznes (chyba zmałpował od chińczyków

-
Yugi_2142
- Kontakt:
Ja też zauważyłem spadek poziomu w tym odcinku, poszedłbym nawet dalej i powiedział że mi się nie podobał. Za mało się działo a to co się działo było dla mnie nieprzekonywujące. Faktem jest że już od powrotu ze świątecznej przerwy mamy do czynienia ze spowolnieniem serialu.
Ignorance is a virtue.
-
Lubec
-
Expert
- Kontakt:
Spadek poziomu był zauważalny, ale w porównaniu do poprzednich epizodów. Nie znaczy to, że serial dołuje tylko to, ze twórcy wysoko wieszają poprzeczkę, więc wiadomo, że musi być czasem spokojniejszy odcinek. Odcinek był na dobrym poziomie, a pamiętajmy, że w drugim czy nawet w trzecim sezonie tego typu odcinków było więcej i to jest esencja serialu własnie - kolejne numery do uratowania, bez tego cały serial straci sens istnienia jeżeli nasza ekipa nie będzie pomagać "nieistotnym" mieszkańcom Nowego Jorku.
-
najphil
- Kontakt:
Po s04e19
Ten serial mocno niestety obniża loty. Strasznie zaczynają mnie drażnić te wszystkie niedociągnięcia, niedoróbki i sceny naciągane. Tylko w tym odcinku mamy:
Ten serial mocno niestety obniża loty. Strasznie zaczynają mnie drażnić te wszystkie niedociągnięcia, niedoróbki i sceny naciągane. Tylko w tym odcinku mamy:
Spoiler:

-
Stingwood
Wskaż do odpowiedzi - seriale to moja pasja
- Ulubiony Serial: Six Feet Under
- Grupa: RebelSubTeam
"Sceny naciągane" - cały ten serial jest naciągany, jeśli się czepiać. 

Let Life Live.
IMCDb.org: Internet Movie Cars Database
IMCDb.org: Internet Movie Cars Database
-
asd
Wskaż do odpowiedzi - ZAŁOŻYCIEL
-
Expert
- Ulubiony Serial: Rescue Me
Wygląda na to, że zaprzestałem oglądanie tego serialu w najlepszym możliwym momencie hehehe 

-
joana
- Ulubiony Serial: Jak wybrać jeden?
Nie negując wszystkiego, co o ostatnim sezonie napisano wyżej, odcinek 20 mnie zaskoczył.
Spodziewałam się, bo to już końcówka sezonu, a wtedy serial zazwyczaj przyspieszał, właśnie akcji.
A tu mamy odcinek z rozmową w samochodzie, która się nie odbyła.
Niektórzy stwierdzą, że nudne to było, a dla mnie jest pokazaniem, jak ten serial potrafi się zmieniać i zaskakiwać.
Bo niby niewiele się dzieje, ale jak fajnie pokazane jest wnętrze tego silnego faceta w garniturze.
Ciekawią mnie światła samochodu, które zobaczył John.
Nie dziwię się, że Root nie wyszła za mąż. Dawno nie widziałam tak fatalnej kreacji ślubnej.
Spodziewałam się, bo to już końcówka sezonu, a wtedy serial zazwyczaj przyspieszał, właśnie akcji.
A tu mamy odcinek z rozmową w samochodzie, która się nie odbyła.
Niektórzy stwierdzą, że nudne to było, a dla mnie jest pokazaniem, jak ten serial potrafi się zmieniać i zaskakiwać.
Bo niby niewiele się dzieje, ale jak fajnie pokazane jest wnętrze tego silnego faceta w garniturze.
Ciekawią mnie światła samochodu, które zobaczył John.
Nie dziwię się, że Root nie wyszła za mąż. Dawno nie widziałam tak fatalnej kreacji ślubnej.

Calcat iacentem vulgus (Seneka, rację ma)
-
Yugi_2142
- Kontakt:
"Nudne było"... Oglądając 20 odcniek zasnąłem... obudziłem się, zalogowałem się na fejsie.. znów zasnąłem. Pod koniec sezonu serial powinien przyśpieszyć 

Ignorance is a virtue.
-
Dla mnie jeden z najlepszych odcinków tego sezonu. Ale ja często bardziej cenię pomysł na fabułę niż akcję. #TeamJoana
-
Lubec
-
Expert
- Kontakt:
Mi też się odcinek podobał. Przecież nie zawsze musi być akcja 
Niesamowity klimat odcinka... no i fajnie było znowu zobaczyć znaną twarz

Niesamowity klimat odcinka... no i fajnie było znowu zobaczyć znaną twarz

-
No i się sezon skończył. Fajną sceną z fajną muzyką. W takim łączeniu piosenek z akcją są niezrównani chyba.
Sezon ogólnie słabszy od dwóch poprzednich, ale to nie znaczy, że zły. Poprzednie były po prostu rewelacyjne, ten trochę odbił w stronę przeciętności. IMHO wykreowali zbyt mocnego przeciwnika. Zupełnie inaczej się ogląda, gdy widzi się szanse bohaterów na sukces wieksze niż 0,00001%. Poza tym jest trochę niekonsekwencji. Przy takiej mocy Samarytanina, przy tylu akcjach, nielogiczne jest tak długie przeżycie i funkcjonowanie bohaterów. I te rozwiązania deus ex machina, kóre nie przeszkadzały wcześniej (nasi mieli przewagę Maszyny nad resztą) są rzucające się w oczy obecnie. Muszą osłabić S w następnym sezonie, uruchomić jakieś większe backdoory, bo inaczej czuję, że powoli będzie się zbliżał koniec serialu.
PS. Spodziewałem się, że kiedyś ten kawałek Pink Floyd wykorzystają
Sezon ogólnie słabszy od dwóch poprzednich, ale to nie znaczy, że zły. Poprzednie były po prostu rewelacyjne, ten trochę odbił w stronę przeciętności. IMHO wykreowali zbyt mocnego przeciwnika. Zupełnie inaczej się ogląda, gdy widzi się szanse bohaterów na sukces wieksze niż 0,00001%. Poza tym jest trochę niekonsekwencji. Przy takiej mocy Samarytanina, przy tylu akcjach, nielogiczne jest tak długie przeżycie i funkcjonowanie bohaterów. I te rozwiązania deus ex machina, kóre nie przeszkadzały wcześniej (nasi mieli przewagę Maszyny nad resztą) są rzucające się w oczy obecnie. Muszą osłabić S w następnym sezonie, uruchomić jakieś większe backdoory, bo inaczej czuję, że powoli będzie się zbliżał koniec serialu.
PS. Spodziewałem się, że kiedyś ten kawałek Pink Floyd wykorzystają

-
kain_b
No to mamy 5 sezon Team Machine, nieoficjalnie może być finałowym.
Seryjni mordercy robią na małą skalę to, co rządy robią na większą-Richard Ramirez
hasło/pass:bolczeslaw
hasło/pass:bolczeslaw
-
sindar
Wskaż do odpowiedzi - Administrator
-
Expert
- Ulubiony Serial: No właśnie? Który?
5 sezon POI dostał tylko 13 odcinków.
Twórcy wciąż mają nadzieję, że CBS zamówi kolejne odcinki albo inna stacja przejmie serial.
W przeciwnym wypadku możemy zacząć żegnać się z serialem.
Twórcy wciąż mają nadzieję, że CBS zamówi kolejne odcinki albo inna stacja przejmie serial.
W przeciwnym wypadku możemy zacząć żegnać się z serialem.
Oceń ten serial