🧺🐰🥚🐑🫘🌿 Wesołego Alleluja 🌿🐇🐣🌷

Supernatural

Jeśli lubisz gęsią skórkę i strachy pod łóżkiem!

<t>Sam czy Dean Winchester?</t>

Można wybrać tylko 1. opcję

14
11%
71
57%
39
31%

Liczba głosów: 124

Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
youtube Warszawa
Ulubiony Serial: Rescue Me

Re: Supernatural

Post autor: asd »

Crowley'a lubię bo aktor, który go gra nieźle zabłysnął w BSG (głos ma fenomenalny). Zwerbowanie go do tego serialu to jeden z lepszych pomysłów na jaki wpadli producenci.
Dobrze o tym wiedzą dlatego cała akcja kręci się praktycznie wokół niego. Co do Amandy to jej po prostu nie lubię dlatego jej pojawienia się w SN po prostu nie skomentuję...

Ostatni odcinek znowu mi się nie spodobał - czepiam się bo oglądam z przyzwyczajenia i sprawia mi radochę wyłapywanie niespójności :D

Przez kilka ostatnich odcinków Dean opowiadał jak to było w czyśćcu koszmarnie i że Castiel nie miał szans (NA BANK!!) przeżyć, widział te okropności i koszmar.
A w ogóle dotarcie do tego portalu to było perpetum mobile i że cudem on, Dean się uratował - anioł był bez szans. Że na pewno nie przeżył... Dodatkowo Dean robił taką minę jak by mówił o katastrofie Smoleńskiej - widz od razu nie miał wątpliwości, że to była prawda.
W ostatnim odcinku jednak mieliśmy wizualizacje tego "koszmaru" i "bez szans"... - I co się okazało? Ta mordercza droga to raptem dwa lewiatany... Które w dodatku zgładzili...
Dlaczego więc Dean twierdził, że "niech go piekło pochłonie" ale Castiel na pewno nie przeżył"?? Hę? :D
Obrazek When Dreams Come True...
duzybumcyk
Wskaż do odpowiedzi
patron
patron
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

Post autor: duzybumcyk »

Punkt dla Admina (dodatkowo wyrażam szacunek pisząc funkcję dużą literą :-) )
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

;)
Awatar użytkownika
brexerb
Wskaż do odpowiedzi
spec
spec

Post autor: brexerb »

Wplątanie w fabułę dziadka uznałem zrazu za bzdurę - ale motyw ludzi pisma umożliwia rozwój fabuły wielowątkowo - choćby odcinek z nekro faszystami z Thule, golemem i inicjatywą Judy.
Si Vis Pacem Parabellum
duzybumcyk
Wskaż do odpowiedzi
patron
patron
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

Przynajmniej przydała się biblioteka zostawiona przez Ludzi Pisma, swoją drogą sezon zmierza ku zakończeniu
Spoiler:
Naomi tchórzy przynajmniej na chwilę bo nie wierzę, że odpuści całkowicie no i mamy powrót Castiela. Czy czasem nie pojawia się, już motyw przewodni na kolejny sezon
Spoiler:
Czekam na finał sezonu z niecierpliwością ;)
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Stało się - postanowiłem dalej już nie oglądać - i tak jestem do tyłu z oglądaniem SN. Z odcinka na odcinek serial coraz bardziej mnie nudził. Być może oglądnę ostatni odcinek sezonu albo wrócę do niego ale to pod warunkiem, że wyczytam o jakimś wybitnym odcinku.
Adiós...... - jakoś bez żalu - z ulgą raczej :)
Obrazek When Dreams Come True...
Krzaku
Wskaż do odpowiedzi
wciągam się
wciągam się

Post autor: Krzaku »

Az tak źle ? . Planowałem obejrzeć w przyszłości ten serial .
Awatar użytkownika
joana
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Jak wybrać jeden?

Post autor: joana »

A ja jeszcze przed rokiem deklarowałam, że będę ten serial oglądać do końca.
Zakończyłam na finale 5 serii, a teraz, gdy czytam wasze opinie o dalszym ciągu, nachodzą mnie wątpliwości. Iść dalej, czy pozostawić sobie to wrażenie zafascynowania, jakie odczuwałam na początku mojej przygody z SN?
Ten klimat, relacje między braćmi, odgłos silnika Impali, gdy Sam i Dean wyruszali na dalsze łowy, muzyka, którą poznawałam dzięki SN i Carry on my Way Ward Son, niezmiennie wywołujące ciarki na plecach.
Zrobiło się okropnie sentymentalnie, ale to chyba moje pożegnanie z serialem.
Wolę chyba takie "łzawe" rozstanie, niż ucieczka z poczuciem ulgi.
Jest ktoś, kto mnie przekona, że niedobrze robię?
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert
Ulubiony Serial: No właśnie? Który?

Post autor: sindar »

Naprawde warto obejrzec. Przynajmniej do 5 sezonu.
Od 2 do 5 sezonu serial jest wrecz genialny - stanowi zamknieta calosc.
W mojej ocenie najslabszy byl sezon 6.
7 - sporo lepsza.
Osmego sezonu jeszcze nie widzialem. Na jego temat sa sprzeczne opinie.
Xvid jak widac nie polcea, niemniej planuje 8 przynajmniej zaczac i sam sie przekonac.
Moze nie bedzie tak zle :)
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: Yugi_2142 »

Krzaku pisze:Az tak źle ? . Planowałem obejrzeć w przyszłości ten serial .

Źle nie jest wcale, tylko szef jak zwykle marudzi ;)
jc-k pisze:A ja jeszcze przed rokiem deklarowałam, że będę ten serial oglądać do końca.
Zakończyłam na finale 5 serii, a teraz, gdy czytam wasze opinie o dalszym ciągu, nachodzą mnie wątpliwości. Iść dalej, czy pozostawić sobie to wrażenie zafascynowania, jakie odczuwałam na początku mojej przygody z SN?
Ten klimat, relacje między braćmi, odgłos silnika Impali, gdy Sam i Dean wyruszali na dalsze łowy, muzyka, którą poznawałam dzięki SN i Carry on my Way Ward Son, niezmiennie wywołujące ciarki na plecach.
Zrobiło się okropnie sentymentalnie, ale to chyba moje pożegnanie z serialem.
Wolę chyba takie "łzawe" rozstanie, niż ucieczka z poczuciem ulgi.
Jest ktoś, kto mnie przekona, że niedobrze robię?
Dużo zależy moim zdaniem od tego jak Ci się podobał 5 sezon. Jeśli zaczęły cię męczyć stałe elementy serialu, tzn. historie jednoodcinkowe z polowaniem, wieloodcinkowe spory pomiędzy braćmi i co najważniejsze urastanie Winchesterów do roli nowego Chucka Norrisa zdolnego pokonać wszystkich i wszystko, to może lepiej rzeczywiście lepiej potraktować 5 sezon jako zamknięcie historii i oglądać co innego :roll:
Osobiście jednak zachęcałbym do oglądania dalej gdyż nowe sezony, wbrew co niektórym katastroficznym opiniom, posiadają wiele ciekawych wątków i nowych postaci rozwijających dotychczasową historię. Moim zdaniem sezon 6 wcale nie jest zły, lecz wręcz przeciwnie, ma kilka świetnych momentów które wyróżniają ten serial. Weekend at Bobby's, The French Mistake, Frontierland, My Heart Will Go On i kilka innych odcinków 6stego sezonu które naprawdę warto zobaczyć, jeśli już się przebrnęło przez wcześniejsze pięć sezonów SN :ok
Szczerze mówiąc uważam większość zarzutów pojawiających się w tym temacie pod adresem SN za czarny PR. Jest trochę seriali przy których można zauważyć w miarę upływu czasu wyraźną tendencję spadkową w jakości, ale SN w żadnym wypadku do nich nie należy. Mamy tu dobrą rzemieślniczą robotę, która co prawda nie powala innowacyjnością ale utrzymuje stały wysoki poziom. Dlatego też serial ten jest ciągle w czołówce moich priorytetów "do obejrzenia" gdy pojawia się nowy odcinek i nie przewiduję aby miało się to w najbliższym czasie zmienić :]
Obrazek
Ignorance is a virtue.
Awatar użytkownika
brexerb
Wskaż do odpowiedzi
spec
spec

Mój drugi po SG-1 [ Prison Break'a nie liczę] serial , więc oglądam, wrażenia ... różne , raz jest przaśnie raz świetnie , - np. odcinek z inicjatywą judy i nekromantami z Thulle - mi sie podobał , wręcz żaluje że nie pociągneli tego wątku w paru odcinkach.
Za to pogubiłem się już w tych "anielskich" przepychankach .
Na plus zapisuję postacie "pomocnicze" , dobra fachowa charyzmatyczna gra aktorska , ten rudzielec od kompów, Garth, Kevin ,,, a w sumie to jego mamuśka - majstersztyk .
Kompletnie nie rozumiem za to wątku wampira Bennego - po kiego grzyba pojawiał się w paru odcinkach i tak tandetnie go pożegnano . Oglądam z sentymentu, a nadto nie ma nic porównywalnego , podobnego, lepszego - Grimm podoba mi się również, ale aż tak nie przekonuje do siebie :)
Si Vis Pacem Parabellum
Awatar użytkownika
joana
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Jak wybrać jeden?

Post autor: joana »

Yugi_2142
Dziękuję za opinię.
"Egzekucja" Supernatural z dysku wstrzymana. Może do serialu wrócę.
duzybumcyk
Wskaż do odpowiedzi
patron
patron
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

W przedostatnim odcinku Crowley jest klasą sam dla siebie, piękny angielski i ironiczne teksty do braci.Oj będzie się działo w finale
Spoiler:
Co się uda?Na pewno nie wszystko
Spoiler:
Czekam na season finale z niecierpliwością
Awatar użytkownika
anetag77
Wskaż do odpowiedzi
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja

Post autor: anetag77 »

@jc-k nie kasuj. To jeden z seriali, które mi sie nie znudziły. Nie oglądam już z takim entuzjazmem jak kiedyś, ale nadal ogląda się bardzo przyjemnie.
Osobiście wolałam te jednoodcinkowe bieganie za potworami, ale reszta też mnie urzekła, a przede wszystkim super gra aktorów i świetny humor scenarzysty (normalnie nie wiem jak "straszny" byłby odcinek, numery i miny szczególnie Deana, mnie rozwalają).
Mogliby jeszcze pociągnąć z 2-3 sezony :)
:)
gracek17
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: gracek17 »

Sezon 8 zdecydowanie lepszy od 7, obejrzałem całość w 5-6 dni. Serial nie jest tak dobry jak na początku, ale dalej trzyma poziom, zwłaszcza po tylu latach to niezły wyczyn.
Awatar użytkownika
beata101
Wskaż do odpowiedzi
wszystko
wszystko
Ulubiony Serial: Supernatural

Post autor: beata101 »

Dla informacji jeżeli kogoś to interesuje ;) SN będzie miało jeszcze prawdopodobnie dwa sezony, na tyle mają podpisane kontrakty Jensen i Padalec czyli głowni aktorzy.Jeremy Carver który jest głównym showrunnerem powiedział w wywiadzie że ma historię rozpisaną na trzy sezony (8,9,10) Mam nadzieję, że tyle mu wystarczy bo Jensen w końcu utknie na dobre w CW a nie zasługuje na to.
Sezon 9 będzie nadawany we wtorki o 9 czasu centralnego, razem ze spin ofem Vampire Diaries pod tytułem The Originals (chyba).

P.S. Acha, i jak ktoś lubi to coś co się nazywa Castiel to bedzie go w tym sezonie więcej (dla mnie niestety bo żaby nie znoszę :P)
http://www.supernatural.com.pl
http://www.jensenackles.pl
Awatar użytkownika
peciaq
Wskaż do odpowiedzi
spec
spec
Ulubiony Serial: Friends; Chuck

Post autor: peciaq »

Ja lubię Castiela. I na to The Originals też się pozytywnie nastawiam, widziałem pilot (którym był jeden z odcinków TVD) i bardzo mi przypadł do gustu.
Co do Supernatural - serial klasa sama w sobie, szczerze mówiąc byłem tak wciągnięty że nie zwracałem nawet uwagi na niektóre gorsze odcinki.
Zakończenie 8 sezonu - majstersztyk.
MOJE TŁUMACZENIA:
ObrazekObrazek
Obrazek

ZAPRASZAM NA:
Obrazek
http://www.napisy24.pl
seymour
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: seymour »

Obejrzałem pierwszy sezon i, powiem szczerze, nie za bardzo mnie wciągnęło. Podobał mi się główny wątek, ale pojawił się on tylko na początku i końcu sezonu. Czy w dalszych seriach wątek główny się jakoś znacząco rozwinie? Bo jak czytam komentarze o tych wszystkich aniołach, demonach, lucyferach, lewiatanach, końcach świata itp, to brzmi to całkiem interesująco. Ale jeśli mają to być 2 odcinki w sezonie z wątkiem przewodnim i pozostałe 20 ze zwykłym polowaniem na potwory, to jednak bym spasował. Więc jak to jest?
Awatar użytkownika
brexerb
Wskaż do odpowiedzi
spec
spec

Do dobry serial - szczególnie pierwsze sezony - później troszkę się gubi jeśli idzie o fabułę - ale dla mnie i tak wciąż dobry
Si Vis Pacem Parabellum
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert
Ulubiony Serial: No właśnie? Który?

Post autor: sindar »

Z tego co pamietam 1 sezon tez mi sie podobal srednio.
Nie zrazaj sie i obejrzyj 2. Jak nie zakoczysz po 2, to daj sobie spokoj.
W mojej ocenie najlepsze sa sezony 2-5 (tworza pewna calosc). Pozniejsze sezony maja swoje slabsze momenty, ale i trzymaja zadziwiajaco przyzwoity poziom, tak wiec planuje ogladac SN dalej.

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ