Eleventh Hour (US 2008)

"Zabili go i uciekł" w wielu odsłonach!
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
youtube Warszawa
Ulubiony Serial: 2 i pół

Post autor: grego1980 »

jak skasuja ten serial, to ogłaszam protest i kończę z amerykańska produkcja :D

a wersja amerykańska
chyba jedna z niewielu produkcji gdzie wersja USA jest lepsza od UK
Awatar użytkownika
kain_b
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Post autor: kain_b »

jak dla mnie ten serial jest genialny, pod względem postaci i tematów w nim zawartych. tylko nie wiem czemu porównują go z Fringe(tematyka naukowych zgadnień??). Dla mnie przypomina bardziej CSI.
Seryjni mordercy robią na małą skalę to, co rządy robią na większą-Richard Ramirez
hasło/pass:bolczeslaw
ndb
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: ndb »

po takich opiniach nie pozostaje mi nic innego jak zabrac sie za sciaganie
yareckt
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: yareckt »

właściwie wszystko co dobre i złe już padło powyżej
- wyśmienite aktorstwo - przez co i bardzo wyraźne postacie, których postępy aż chce się śledzić (nawet ta młoda siksa, która gra agentkę FBI jest wiarygodna)
- niezłe zdjęcia - chociaż to w serialach zaczyna być normą (nie mylić z serialami polskimi)
- muzyka (a raczej udźwiękowienie) nie zachwyca ale i nie przeszkadza, więc jest nieźle (ale z sercem na ręku trzeba przyznać, skoro już porównujemy - Fringe ma lepiej to rozwiązane muzycznie)
- pomysł na fabułę stary, wyświechtany, maksymalnie zużyty, przeżuty, wypluty i podjęty z podłogi, a mimo to wciąż niezły - wszystkowiedzący i wszystkozauważający geniusz, zawiłe intrygi o których on zazwyczaj wie lub je przeczuwa od samego początku - pewnie sami skojarzycie podobnych herosów, mi osobiście to przypomina Colombo, Monka, Jacka Bauera i Borewicza - czyli solidny standard w kryminalnej sensacji z nutką komedii - bo jednak potrzebuje opiekunki/żony/kochanki/kogoś kto zrównoważy jego oderwanie od ziemi

kain_b pisze:tylko nie wiem czemu porównują go z Fringe(tematyka naukowych zgadnień??)
no właśnie, mam to samo zastrzeżenie, dlaczego ludzie porównujecie ten serial do Fringe? przecież to są zupełnie inne poziomy "naukowych zagadnień", we Fringe nie ma czegoś takiego jak granice, to jest totalne science-fiction, a właściwie głównie fiction

11th Hour ma za każdym razem podstawy naukowe, mimo, że coś jest nieudowodnione i nie sprawdzone to wydaje się możliwe w naszym świecie i scenarzyści jak na razie wyrabiają się w obrębie powszechnie znanych praw fizyki, chemii i matematyki

jeśli miałbym na siłę klasyfikować ten serial to bardziej skłaniam się ku kryminałowi niż sf, czyli taki Koyak tylko zamiast osiłka z lizakiem jest nie mniej atrakcyjny profesor nauk wszelakich z nie mniej atrakcyjnym stróżem

jest jednak jedna wciąż niewyjaśniona sprawa, która może zmienić całkowicie moją klasyfikację - o co chodzi z tytułową godziną jedenastą?
ktoś się podejmie wyjaśnienia?
Smallville
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Smallville »

Dokładnie, mam to samo pytanie. Czy ktoś podoła zadaniu i wyjaśni znaczenie tytułu? Sam przeprowadziłem małe śledztwo w tej sprawie ale niczego odkrywczego nie dokonałem.

Wracając do części fabularnej, to sam podchodziłem do tego jak do lepszej wersji Fringe. No bo takie opinie czytałem zanim się zabrałem za oglądanie, jednak rzeczywiście jest to zupełnie inna bajka. Bliżej mu do kryminału z odrobiną saj faj niż do całkowitego oderwania od ziemi, jak w przypadku Fringe gdzie przesłuchuje się martwych ludzi :D
Serafin666
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Serafin666 »

yareckt pisze:właściwie wszystko co dobre i złe już padło powyżej
- wyśmienite aktorstwo - przez co i bardzo wyraźne postacie, których postępy aż chce się śledzić (nawet ta młoda siksa, która gra agentkę FBI jest wiarygodna)
To nie młoda siksa tylko baba z twardymi jajami których dorobiła się w Grindhouse: Planet Terror :-p
Smallville
Wskaż do odpowiedzi

To jedyne co znalazłem jakiś czas temu na temat tytułu

Kod: Zaznacz cały

Tytuł ma nawiązywać do tego, że dzisiejsza nauka jest już na tytułowej godzinie jedenastej, bardzo blisko dwunastej
yareckt
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: yareckt »

Serafin666 pisze:To nie młoda siksa tylko baba z twardymi jajami których dorobiła się w Grindhouse: Planet Terror :-p
edit: sam nie zrozumiałem o co mi chodziło wcześniej w tym poście, więc napisze prościej - jak dla mnie taka sobie referencja na wyrobienie sobie twardych jaj,
dla mnie ona jest wciąż młodą nieopierzoną siksą, ale w serialu daje radę

wróżę, że będą z niej ludzie - tzn. zobaczymy jeszcze niezłe role z jej udziałem
ndb
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: ndb »

Smallville pisze:To jedyne co znalazłem jakiś czas temu na temat tytułu

Kod: Zaznacz cały

Tytuł ma nawiązywać do tego, że dzisiejsza nauka jest już na tytułowej godzinie jedenastej, bardzo blisko dwunastej

elevent hour oznacza w angielskim ostatni mozliwy moment, na ostatnia chwile, last minute itp i faktycznie moze byc to zwiazane z tym ze nauka przkracza co chwile kolejne granice, takie wrazenie mozna tez odniesc z tresci serialu (np temat klonowania) i stosunku glownego bohatera do takich eksperymentów
Mroofa69
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Mroofa69 »

nie moglam sie oderwać w 3 dni obejrzałam cały sezon. Polecam :salut:
Awatar użytkownika
Igloo666
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla
Kontakt:

Post autor: Igloo666 »

Serial zakończony ;]
Smallville
Wskaż do odpowiedzi

Nie wiem jak mógł nie dostać 2 sezonu, bo raczej nie dostanie :cry: Naprawdę jedna z niewielu nowych pozycji która przyciąga widza. Polecam wszystkim którzy jeszcze nie widzieli, bo każdy odcinek mimo, że troszkę schematyczny to jednak bardzo dobry. Generalnie im więcej się obejrzy tym więcej się chce.
Awatar użytkownika
Igloo666
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla
Kontakt:

Post autor: Igloo666 »

Nie raczej tylko na pewno :P Definitywny cancel :)
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: AreQ_BAH »

W sumie szkoda. A co wam wiadomo o wersji UK?
Obrazek
Smallville
Wskaż do odpowiedzi

Wersja UK była bardzo krótka, liczyła tylko 4 odcinki. Wystąpił w niej Patrick Stewart znany ze Star Treka. Ja obejrzałem dlatego, że spodobała mi się wersja US i byłem ciekaw jak wypadł pierwowzór. Bardziej jednak podobało mi się amerykańskie Eleventh Hour.
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

No to jak znajde czas i chęci do dla Patricka obejrze :)
Obrazek
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

http://tv.onet.pl/10867491,serial.html

Serial będzie można poogladać na TVN
Obrazek
Serafin666
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Serafin666 »

Gdybym był supermanem to ukarałbym ludzi którzy dali cancela serialowi :/ Normalnie nie mogę uwierzyć, że zdjęli taki serial. Kolejny dowód na to, że ameryka jest już nic nie warta :/ i pora aby znikła z tej planety :P Jedyny pozytyw to taki, że nadchodzący sezon serialowy jest dla mnie obojętny. na nic nie czekam bo nic nie leci wartego uwagi, bedzie mozna poswiecic wiecej czasu zonie. Nie mam nawet ochoty oglądać przygód Doktorka Housa bo mi się już przejadł O kolejnych sezonach CSI <<tu wpisać wasze ulubione miasto>> Herosach, Lostach, Smallvile itp nawet nie wspominam bo szkoda na to coś czasu. Zostaja tylko 3 seriale Sanctuary Supernatural i Dwoch i pół, trza będzie znaleźć nowe hobby bo zapowiada się smutna jesień :cry:

Może to dobry moment na powrót do argentyńskich telenowel :cheers:
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Zart mode on
Może zamiast hobby lepiej poszukać sobie faceta? A jeśli masz i mało czasu zajmuje to Kochanka... ewentualnie jeśli masz również to może kolejnego :D?
Zart mode off

Ja mam kilka seriali na ktore czekam i jakby sie nic nowego nie znalazlo a mialbym czas zawsze po cos starszego ozna siegnac:)
Obrazek
Smallville
Wskaż do odpowiedzi

Ja chętnie zobaczyłbym drugi sezon Eleventh Hour. Serial był przedni i cały czas nie kumam jak mógł dostać cancela?! Dla amerykańców nie liczy się poziom serialu a suche liczby i przez to tracimy perełki. Na jesień nastąpi wysyp "syffu", no z wyjątkiem może 3-4 pozycji(mowa o nowościach). Tym bardziej szkoda, że to co dobre musi odejść abyśmy mogli powitać kupę chłamu.
Jak ktoś jeszcze serialu nie widział to polecam :)

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ