Legend-Tae Wang Sa Shin Gi (Korea)

a long, long time ago..
Liroy
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Post autor: Liroy »

a przed gwiazdka znajdziesz zeby zrobic nam prezent juz zwolnilem ogladanie tego jak moge :P jeden odcinek na kilka dni :P jestem na 8 ;]

EDIT:

kurcze juz obejrzalem 12 ;( plose wrzuc no reszte :P nawet pojedynczo xD
haker_dream
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: haker_dream »

@fluid pytanie, czy wystawisz też w 2 paczce odcinki dodatkowe? Bo obiło mi się o uszy, że są 2 ale nie wiem czy to prawda
Awatar użytkownika
fluid
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
Kontakt:

Post autor: fluid »

z tego co sie dowiedzialem (jeszcze nie sciagalem plikow) to odcinki specjalne to wywiady z aktorami itd...
nie wiem czy jest sens to wstawiac (bo nei wiem czy beda do tego napisy) pozyjemy zobaczymy :wink:
Obrazek

We crawl out from the wreckage
Fingers dig into the sands of the shores
Everything we worked for
Is ripped apart and ruined, drowned...
Awatar użytkownika
An25driu
Wskaż do odpowiedzi
sprawdź mnie
sprawdź mnie

Post autor: An25driu »

Tak jak piszesz @fluid, same wywiady. No i nie wiadomo czy napisy do tego zrobią bo chyba jeszcze nie ma. Według mnie szkoda zwiększać i tak ciężkiego relka.
haker_dream
Wskaż do odpowiedzi

Spoko jak będę zainteresowany a raczej nie będe jeśli są to wywiady, to sobie to ściągnę w 350.
No czekam na 2 paczkę :D
Awatar użytkownika
Aye
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla

Post autor: Aye »

Zastanowiło mnie przez chwilę, o czym mogły by być te dwa dodatkowe odcinki, skoro cały serial posiada jedną, ciągła i spójną fabułę (wątki poboczne?), ale skoro są to wątki poboczne to rzeczywiście nie ma sensu opóźniać ukazania się całej długiej paczki. Paczki, na którą nikogo nie poganiając, a jedynie pokładając ufność w życzliwość @fluida z niecierpliwością (znaczniejszą niż się nawet tego spodziewałem) czekam.
Liroy
Wskaż do odpowiedzi

nom nom popieram w 100% :D fluid zrob nam paczke na gwiazdeczke ;D tylko sie spiesz bo to juz niedlugo :P
Awatar użytkownika
fluid
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
Kontakt:

niestety moge z cala pewnoscia napisac ze w tym roku drugiej paczki nie zobaczycie :sad:
powod - brak czasu
odcinki tego serialu sa specyficzne jezeli chodzi o kompresje (trzeba siedziec przy kazdym odcinku i klepac recznie) a ja po prostu nie mam na to czasu
w chwili obecnej mam skompresowane raptem 2 odcinki ktore zrobilem dobry miesiac temu
sorry musicie sie uzbroic w cierpliwosc
Obrazek

Everything we worked for
Liroy
Wskaż do odpowiedzi

to wrzuc te dwa chyba ze w tych dwoch bitwa sie nie skonczy
Awatar użytkownika
fluid
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
Kontakt:

ze co???
jakie 2??
o co chodzi???
jaka bitwa??
Obrazek

Everything we worked for
Liroy
Wskaż do odpowiedzi

SPOILER

no w 12 odcinku ho gae pojechal sie napierda*** na wojne z jakims krajem na B (sory nie mam pamieci do obcych panstw :P) i dam duk wyslal im zelazne konie i feniksa ;P no i sie pytam czy w tych dwoch co masz przerobione to wojna sie skonczy czy nie bo jak sie w nich konczy to z checia bym zasssal :P a jak nie to niestety poczekam do stycznia czy kiedy tam bedziesz mial czas :P
nova.nike
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: nova.nike »

może jakiś napis że spojlery są by się przydał :?
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Helventis »

właśnie skonczyłem oglądać pierwsze 12 odcinków, i moim zdaniem serial jest kozacki :D. jak narazie te "50 milionów" wydane na serial to widac najbardziej w efektach specjalnych w 1 odcinku, ten odcinek mi sie bardzo kojarzył z "final fantasy VII" :P. Dalej tez jest nieźle, choc niema tylu błysków itd. Bardzo sie cieszę że twórcy serialu nie poszli drogą twórców "Przyczajony Tygrys, Ukryty Smok" bo tam niedość że odpierdzielali sceny jak z matrixa (zwolnione tempo tez sie tu pojawia) ale np skoki na 20 metrów, bieganie po ścianach, stanie na czubkach drzew to była poprostu qpa. Tu walki pomimo że są troche naciągane w azjatyckim stylu, to mimo wszystko przyjemnie sie ogląda. Fabuła jest naprawde niezła, choc widać że prawdziwa akcja zacznie sie dopiero w 13 odcinku :D . No i na koniec musze napisac że jak przy anime te ich głosy (japońskie) mnie nie wkurzają, to tu to ich dziamgolenie (koreańskie) potrafiło być na początku bardzo irytujące :wink: . ale ja juz sie przyzwyczaiłem i dobrze mi sie ogląda :D:D:D. Zatem teraz wszyscy zainteresowani dalszym ciągiem serialu muszą sie uzbroić w cierpliwość, do stycznia (mam nadzieję że w styczniu sie ukarze 2 paczka) albo zabrac sie za sciąganie wersji 700MB :wink:
Sorcim
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Sorcim »

Ja właśnie zobaczyłem odcinki 13-24 :)
Nie mogłem po prostu nie ściągnąć tych 700 MB'owych wersji z d-addicts :D. Drugie 12 odcinków ogląda się równie ciekawie jak pierwsze, jak nie lepiej :). Co do końcówki to nie chcę tu spoilerować, ale napiszę tylko, że jest ok, lecz nie odebrałem jej aż tak emocjonalnie, jak niektóre odcinki (po prostu były odcinki, które miały niesamowite zakończenia, że aż chciało się zobaczyć następny odcinek;)). No i brakuje mi 25 odcinka :), nawet jako podsumowania.

Gra aktorów bardzo dobra. Nie przepadam może, za tym rodzajem komizmu koreańskiego, ale da się przyzwyczaić. Bitwy w miarę realizytczne. Wspaniała charakteryzacja i stroje. No i muzyka pierwsza klasa, doskonale połączona ze scenami :)

Pozycja godna uwagi :)

PS: Jest jakaś możliwość, że na stronie pojawią się inne pozycje seriali azjatyckich :D? Czy ten serial znalazł się tu w dordze wyjątku?
Liroy
Wskaż do odpowiedzi

szkoda ze my bedziemy czekac ale jak encoder nie ma czasu to poczekamy :)
Awatar użytkownika
fluid
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
Kontakt:

Sorcim pisze:Jest jakaś możliwość, że na stronie pojawią się inne pozycje seriali azjatyckich
mozliwosc zawsze jest
inna sprawa ze nie ma zbyt ciekawych seriali (wraz z napisami) ktore moznaby bylo wstawic

Liroy pisze:szkoda ze my bedziemy czekac ale jak encoder nie ma czasu to poczekamy
no niestety nic na to nie poradze :(
Obrazek

Everything we worked for
Awatar użytkownika
fluid
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
Kontakt:

NIESPODZIANKA!!!!!

Legend - Tae Wang Sa Shin Gi [1x13-24] (XviD asd) EnglishSUBS+NapisyPL-KoreanV - www.tvshows.yoyo.pl

Obrazek

8) 8)
Obrazek

Everything we worked for
haker_dream
Wskaż do odpowiedzi

Dzięki @fluid ja już wcześniej zauważyłem na mininovej więc już zaczełem sciągać od wczoraj 13 odc. jeszcze raz thx
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Helventis »

HOLY SHIT! :D:D:D @fluid jesteś wielki :D Dzięki, i mam nadzieje ze bedzie w nocy seed :)
ale niespodzianke zrobiłeś :shock: :wink:
Liroy
Wskaż do odpowiedzi

Dzieeeeeki za moje emocje juz mnie raz wywalili z forum :P ale tym razem sie pohamuje ;/

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ