Wielkie dzięki fluid za wstawienie, tak jak obiecałeś, w 2 częściach . Zaraz zabieram sie za sciaganie . A Władce Wierścieni lubie, to chyba mi sie spodoba klimat
Wielkie dzięki fluid za wstawienie, tak jak obiecałeś, w 2 częściach :D. Zaraz zabieram sie za sciaganie :). A Władce Wierścieni lubie, to chyba mi sie spodoba klimat :P
Dopiero zacząłem oglądać ten serial (jestem po drugim odcinku, w którym konwencja baśni jest nieco mniej obecna niż w pierwszym) i narazie jestem jak najbardziej pozytywnie do niego nastawiony. Miło jest się przekonać, że Koreańczycy potrafią robić coś poza komediami romantycznymi (ci co mieli pewną styczność z kinem azjatyckim pewnie domyślają się o co mi chodzi).
PS:
Cóż porównanie nawet pierwszego odcinka tego serialu z naszym filmowym przecież Wiedźminem jest dla nas bardzo, ale to naprawdę bardzo smutna, nawet po uwzględnieniu różnic w czasie premier...(co do samych efektów: jeśli nawet czterej strażnicy wyglądają dość sztucznie, to osobisty shield Lorda H?? jest wizualnie naprawdę fajny).
Dopiero zacząłem oglądać ten serial (jestem po drugim odcinku, w którym konwencja baśni jest nieco mniej obecna niż w pierwszym) i narazie jestem jak najbardziej pozytywnie do niego nastawiony. Miło jest się przekonać, że Koreańczycy potrafią robić coś poza komediami romantycznymi (ci co mieli pewną styczność z kinem azjatyckim pewnie domyślają się o co mi chodzi).
PS: Cóż porównanie nawet pierwszego odcinka tego serialu z naszym filmowym przecież Wiedźminem jest dla nas bardzo, ale to naprawdę bardzo smutna, nawet po uwzględnieniu różnic w czasie premier...(co do samych efektów: jeśli nawet czterej strażnicy wyglądają dość sztucznie, to osobisty shield Lorda H?? jest wizualnie naprawdę fajny).
Jest takie powiedzenie, że polski Lotnik to jest taki ,że jak będzie trzeba to poleci nawet na drzwiach od stodoły. Piloci polscy będą latali na efach16
Oglądałem pierwszy odcinek w calości na YouTube i jakoś mnie nie przekonał. Właśnie mnie odpycha ta cukierkowość i naiwność koreańczyków. Ogólnie niezbyt przepadam za większością legend i wierzeń, na których podstawie powstają filmy i ichniejsze seriale. Chociaż zdarzają się wyjątki, ale to rzadko.
Może jak już serial będzie w całości dostępny to się skuszę i wtedy może się przekonam. Na chwilę obecną jednak; żadna rewelacja.
Oglądałem pierwszy odcinek w calości na YouTube i jakoś mnie nie przekonał. Właśnie mnie odpycha ta cukierkowość i naiwność koreańczyków. Ogólnie niezbyt przepadam za większością legend i wierzeń, na których podstawie powstają filmy i ichniejsze seriale. Chociaż zdarzają się wyjątki, ale to rzadko. Może jak już serial będzie w całości dostępny to się skuszę i wtedy może się przekonam. Na chwilę obecną jednak; żadna rewelacja.
Pierwszy odcinek był tylko przedstawieniem legendy, następne odcinku dotyczą czasu 2000 lat po (to chyba nie jest jakiś straszny spojler) i są najlepszą epicka baśnią jaką do tej pory widziałem (na razie, bo jestem dopiero w połowie pierwszej części). Ogólnie jeśli miałbym oceniać 8-8.5/10 (-1 w ocenie za korea-disco lecące na końcu każdego odcinka).
Pierwszy odcinek był tylko przedstawieniem legendy, następne odcinku dotyczą czasu 2000 lat po (to chyba nie jest jakiś straszny spojler) i są najlepszą epicka baśnią jaką do tej pory widziałem (na razie, bo jestem dopiero w połowie pierwszej części). Ogólnie jeśli miałbym oceniać 8-8.5/10 (-1 w ocenie za korea-disco lecące na końcu każdego odcinka).
Mnie pierwszy odcinek niezbyt się podobał. Owszem bardzo dobre efekty specjalne, ale jesli chodzi o treśc to był średni. Teraz jednak (jestem na 5 odcinku) podoba mi się coraz bardziej. Serial jest bardzo oryginalny, może to dlatego że pierwszy raz oglądam tego rodzaju produkcję. Widać że kręcony jest z bardzo dużym rozmachem. Dziękuję za wstawienie i z chęcią czekam na więcej tego typy seriali
Mnie pierwszy odcinek niezbyt się podobał. Owszem bardzo dobre efekty specjalne, ale jesli chodzi o treśc to był średni. Teraz jednak (jestem na 5 odcinku) podoba mi się coraz bardziej. Serial jest bardzo oryginalny, może to dlatego że pierwszy raz oglądam tego rodzaju produkcję. Widać że kręcony jest z bardzo dużym rozmachem. Dziękuję za wstawienie i z chęcią czekam na więcej tego typy seriali :-)
Jestem po dwóch odc serial bardzo mi sie poda. Fajne są w nim efekty,szkoda tylko że tak słabo się ściąga :?
Jest takie powiedzenie, że polski Lotnik to jest taki ,że jak będzie trzeba to poleci nawet na drzwiach od stodoły. Piloci polscy będą latali na efach16
Własnie skonczyłem 12 odcinek. Z niecierpliwością czekam na reszte. Co prawda na początku trzeba było jednak przeskoczyć na troche inne klimaty. W pierwszych trzech odcinkach zdarzało mi się czasami gubić się w przeskokach myślowych Koreańczyków Ale kazdy kolejny był coraz lepszy. Nigdy nie przepadałem za dalekowschodnim kinem, ale ten serial szczerze polecam.
A co do muzyki, temat muzyczny na początku i przewijający się w serialu nawet wpada w ucho, ale zakonczenie odcinka ni przypiął ni przyłatał.
Własnie skonczyłem 12 odcinek. Z niecierpliwością czekam na reszte. :) Co prawda na początku trzeba było jednak przeskoczyć na troche inne klimaty. W pierwszych trzech odcinkach zdarzało mi się czasami gubić się w przeskokach myślowych Koreańczyków :D Ale kazdy kolejny był coraz lepszy. Nigdy nie przepadałem za dalekowschodnim kinem, ale ten serial szczerze polecam. A co do muzyki, temat muzyczny na początku i przewijający się w serialu nawet wpada w ucho, ale zakonczenie odcinka :D ni przypiął ni przyłatał.