Legend-Tae Wang Sa Shin Gi (Korea)

a long, long time ago..
Awatar użytkownika
fluid
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
youtube Warszawa
Kontakt:

KOREA Legend-Tae Wang Sa Shin Gi (Korea)

Post autor: fluid »

obrazek

zapraszam do pobierania pierwszej czesci (12 odcinkow) tego rewelacyjnego serialu

Legend-Tae Wang Sa Shin Gi [1x01-12]

edit sindar 2016: wygasły obrazek
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

A ja tylko dodam że to taka piękna epicka baśń - na podstawie mitologii Koreańskiej.

Obrazek

Wpakowali w to kupę kasy - prawie pięćdziesiąt mln baksów i widać to - chociaż dopiero oglądnąłem pierwszy odcinek.

Jest jeden minus - serial przypomina mi klimatem władcę pierścieni którego nie trawię...

Produkcja ta znana jest w polsce pod nazwą "The Four Guardian Gods of the King" lub "Taewansashingi".
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Helventis »

Wielkie dzięki fluid za wstawienie, tak jak obiecałeś, w 2 częściach :D. Zaraz zabieram sie za sciaganie :). A Władce Wierścieni lubie, to chyba mi sie spodoba klimat :P
Awatar użytkownika
Krzychu
Wskaż do odpowiedzi
zawodowiec
zawodowiec

Post autor: Krzychu »

bardzo lubie taka tematyke tym bardziej sie skusze aby sprawdzic :) dzieki
„Ludzie mają skłonności matematyczne i zawsze na coś liczą” - T. Szyfer
atathoth
Wskaż do odpowiedzi
maniak serialowy
maniak serialowy

Post autor: atathoth »

Ciekawie wyglada, problem w tym ze ja jestem bardziej sf niz fantazy....
Liroy
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Liroy »

dzisiaj w nocy zasysam oblookam co to za cudenko koreance zrobili :D
Awatar użytkownika
Aye
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla

Post autor: Aye »

Dopiero zacząłem oglądać ten serial (jestem po drugim odcinku, w którym konwencja baśni jest nieco mniej obecna niż w pierwszym) i narazie jestem jak najbardziej pozytywnie do niego nastawiony. Miło jest się przekonać, że Koreańczycy potrafią robić coś poza komediami romantycznymi (ci co mieli pewną styczność z kinem azjatyckim pewnie domyślają się o co mi chodzi).

PS:
Cóż porównanie nawet pierwszego odcinka tego serialu z naszym filmowym przecież Wiedźminem jest dla nas bardzo, ale to naprawdę bardzo smutna, nawet po uwzględnieniu różnic w czasie premier...(co do samych efektów: jeśli nawet czterej strażnicy wyglądają dość sztucznie, to osobisty shield Lorda H?? jest wizualnie naprawdę fajny).
Obrazek
Awatar użytkownika
zmora
Wskaż do odpowiedzi
znam się
znam się

Post autor: zmora »

Dzięki Ci tez czekałem na tą wstawkę
Jest takie powiedzenie, że polski Lotnik to jest taki ,że jak będzie trzeba to poleci nawet na drzwiach od stodoły. Piloci polscy będą latali na efach16 ;)
perfecti
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: perfecti »

Po pierwszym odcinku, dobre wrazenie 7,5/10
Trochę cukierkowe, ale może być:)
elmo
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: elmo »

Oglądałem pierwszy odcinek w calości na YouTube i jakoś mnie nie przekonał. Właśnie mnie odpycha ta cukierkowość i naiwność koreańczyków. Ogólnie niezbyt przepadam za większością legend i wierzeń, na których podstawie powstają filmy i ichniejsze seriale. Chociaż zdarzają się wyjątki, ale to rzadko.
Może jak już serial będzie w całości dostępny to się skuszę i wtedy może się przekonam. Na chwilę obecną jednak; żadna rewelacja.
perfecti
Wskaż do odpowiedzi

Nie no cofam to co powiedziałem tylko pierwszy odcinek jedzie cukiernią, następne są coraz lepsze.
Awatar użytkownika
Aye
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla

Post autor: Aye »

Pierwszy odcinek był tylko przedstawieniem legendy, następne odcinku dotyczą czasu 2000 lat po (to chyba nie jest jakiś straszny spojler) i są najlepszą epicka baśnią jaką do tej pory widziałem (na razie, bo jestem dopiero w połowie pierwszej części). Ogólnie jeśli miałbym oceniać 8-8.5/10 (-1 w ocenie za korea-disco lecące na końcu każdego odcinka).
Obrazek
Akuji85
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Akuji85 »

wie ktos moze gdzie mozna znalesc piosenke ktora leci na koncu kazdego odcinka ???
nova.nike
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: nova.nike »

Mnie pierwszy odcinek niezbyt się podobał. Owszem bardzo dobre efekty specjalne, ale jesli chodzi o treśc to był średni. Teraz jednak (jestem na 5 odcinku) podoba mi się coraz bardziej. Serial jest bardzo oryginalny, może to dlatego że pierwszy raz oglądam tego rodzaju produkcję. Widać że kręcony jest z bardzo dużym rozmachem. Dziękuję za wstawienie i z chęcią czekam na więcej tego typy seriali :-)
Awatar użytkownika
zmora
Wskaż do odpowiedzi
znam się
znam się

Post autor: zmora »

Jestem po dwóch odc serial bardzo mi sie poda. Fajne są w nim efekty,szkoda tylko że tak słabo się ściąga :?
Jest takie powiedzenie, że polski Lotnik to jest taki ,że jak będzie trzeba to poleci nawet na drzwiach od stodoły. Piloci polscy będą latali na efach16 ;)
dan_123456
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: dan_123456 »

Własnie skonczyłem 12 odcinek. Z niecierpliwością czekam na reszte. :) Co prawda na początku trzeba było jednak przeskoczyć na troche inne klimaty. W pierwszych trzech odcinkach zdarzało mi się czasami gubić się w przeskokach myślowych Koreańczyków :D Ale kazdy kolejny był coraz lepszy. Nigdy nie przepadałem za dalekowschodnim kinem, ale ten serial szczerze polecam.
A co do muzyki, temat muzyczny na początku i przewijający się w serialu nawet wpada w ucho, ale zakonczenie odcinka :D ni przypiął ni przyłatał.
haker_dream
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: haker_dream »

A właśnie co do serialu to na torrentach pokjazały się 350tki. Wersja w 350kach nie jest przezemnie sprawdzona więc nie wiem jak z jakością!
perfecti
Wskaż do odpowiedzi

Na www.veoh.com można znaleźć odcinki powyżej 12 w search wpisujesz twssg nr epka.

Ktoś wrzucił tam w formacie *.flv 262mb jeden odcinek,
tu są angielskie napisy http://www.d-addicts.com/forum/viewtopic_53290.htm
haker_dream
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: haker_dream »

właśnie o te pliki chodziło ale jak są odc 1-12 w xvidasd to szkoda na nie zachodu
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

fluid pisze:odcinki 13-24 pojawia sie jak bede mial czas na ich skompresowanie - w chwili obecnej go niestety nie mam

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ