[mini] Pillars of the Earth,The ( Germany | Canada | UK)

Przekonaj się, że to wcale nie nudy!
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Post autor: Bostonq »

Ktoś sprawdzał, czy napisy hatakowe pasują do wersji mniejszej, normalnej - bo mają podane, że to pod 720p robione jest?
Awatar użytkownika
piotr_cebo
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Post autor: piotr_cebo »

Sprawdzał, nie pasują i to pożądnie nie pasują, tak, że skłoniły mnie to ściągnięcia 720p, a to u mnie pierwszy taki przypadek jeśli chodzi o seriale.
Obrazek
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: najphil »

Mój komp niestety nie pozwala na płynne odtwarzanie 720. Normalnie można się powiesić. Czekania ciąg dalszy ...
ObrazekObrazek
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Łe, szkoda. Bez sensu zacząłem pobierać :)
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: najphil »

No dobra, napisy do dwóch pierwszych odcinków, świetnie pasujące do wersji HDTV.XviD-NoTV (wersja 550 mb)dodałem do bazy Nast.ws.

A serial rewelacyjny, wziął i pozamiatał konkurencję. W poniedziałek ruszam do bibki by wypożyczyć knigi.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
kontrast
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

Post autor: kontrast »

będzie w xvid asd?
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Najprawdopodobniej nie :D
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
piotr_cebo
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Post autor: piotr_cebo »

Dlaczego? Serial jest świetny. A tak a'propos to wie ktoś co z napisami do 3 odcinka?
Obrazek
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Żarty żartami, ale to jest znakomite :) Nie wierzę, że kwestia telewizji, która to wyprodukowała, może mieć jakiekolwiek znaczenie, przy ocenie tej pozycji - to jest zupełnie coś innego niż "Spartakus" (zresztą też świetny serial). Nie ma krwi (to znaczy trochę jest, ale do "Spartakusa" daleko :) ), ale jest równie brutalnie - w zakresie intryg, układów, zależności. No i jest a) Ian McShane, którego na zawsze zapamiętam z "Deadwood", no i Hayley Atwell, urocza postać, dała się poznać choćby w "Prisonerze". Na ekranie można też ujrzeć Donalda Sutherlanda, co też nie jest bez znaczenia. Poza tym - świetna atmosfera, niezłe dekoracje, wciągająca historia. Zdaje się, że i książkę będzie trzeba nabyć :)

Added after 1 hours 17 minutes:

Drugi odcinek jeszcze lepszy - po prawdzie, to w formie, najbliżej temu mini-serialowi do "Rzymu". Historia prezentowana przez pryzmat jednostki, ambicje, osobiste nienawiści jako źródło wydarzeń, zepsucie, ale i trochę jednostek szlachetnych, choć też przecież nie-świętych (świetny młody opat - idealista/pragmatyk). Generalnie, jeszcze raz powtarzam, nie ma to nic wspólnego ze "Spartakusem", to zupełnie coś innego, nie znaczy, że lepsze - po prostu inne, więc jeśli komuś akurat tamten nie przypadł do gustu, to niech spróbuje tego - jest spora szansa, że się spodoba :)

A książka już zamówiona w empik.com :)
lycien
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla

Post autor: lycien »

Bostonq, kwestia telewizji, która wyprodukowała Filary Ziemi nie ma znaczenia, gdyż serial wyprodukował Ridley Scott a stacja Starz najzwyczajniej w świecie zakupiła prawa do tej produkcji.
Saga
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Saga »

znakomity serial :salut: :salut: jestem bardzo milo zaskoczona
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: Yugi_2142 »

Saga pisze:znakomity serial
To w końcu Starz, więc nic dziwnego jeśli serial ponadprzeciętnie dobry :D Osobiście jeszcze nie miałem okazji go obejrzeć ale po zobaczeniu traliera jestem zainteresowany i dodaje go do listy "do obejrzenia", kiedyś...
Obrazek
Ignorance is a virtue.
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Trzeci odcinek to już cudo w stanie czystym. Jest mi strasznie przykro, że można sobie odmówić oglądania, przez wzgląd na telewizję, która zrobiła.

W ogóle mnie nie dziwi, że to jest takie dobre. Zacząłem czytać książkę, jest świetna, rozbudowana jak diabli i nieźle napisana. Serial zachowuje rozmach, przy jednoczesnym skupieniu na losach pojedynczych postaci. Szczególnie ciekawie wypadają w tym wszystkim kobiety - silne, odważne.

Dodatkową wartością jest wątek sztuki, budowania, w książce uszczegółowiony, tutaj siłą rzeczy pomniejszony, ale i tak obecny. Ciekawie wypadają też wątki religijne (świetna scena w kamieniołomie - zresztą nasz Prus wykorzystał coś w podobnym stylu w "Faraonie", tyle że tam kapłani mataczyli w złej sprawie ;) ).

Ogólnie nie ma co się zastanawiać, to trzeba oglądać, tym bardziej, że to mini-serial jest. Może powstanie dalszy ciąg na podstawie kolejnej książki autora "Świat bez końca"?
Awatar użytkownika
Bombom
Wskaż do odpowiedzi
spec
spec
Kontakt:

Post autor: Bombom »

Serial pojawi się w asd już niebawem :)
Awatar użytkownika
kontrast
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

Dzięki Bombom, więc jednak obejrzę, same pozytywne opinie
Awatar użytkownika
panjandrum
Wskaż do odpowiedzi
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja

Post autor: panjandrum »

Serial świetny, szybko wciąga. Świetne aktorstwo, charakteryzacja i fabuła tworzą naprawdę zgrabną całość. Ma się czasem wrażenie, jakby się oglądało jeden z filmów Scotta, który lubi przecież kręcić filmy ala-historyczne . Zaraz zabieram się za 4 odcinek.

ps. Jeden z lepszych mini ostatnich czasów, jak nie najlepszy.
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.

Douglas Adams
Awatar użytkownika
kontrast
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

mam już pilota, jutro odpalam :)
lubie_kiedy
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: lubie_kiedy »

Miałam mały dylemat co począć z tym serialem. Czy najpierw obejrzeć, a później zabrać się za książkę czy odwrotnie. Jednak przejażdżka pociągiem dzisiaj skłoniła mnie ku przeczytaniu i muszę powiedzieć, że chociaż przeczytałam dopiero 50 stron to historia Toma i jego rodziny strasznie wciąga już od pierwszych stron. Również opowieść Ellen. W takim wypadku uporanie się z tą książką mimo obszernych rozmiarów pójdzie w miarę płynnie. A wtedy oglądanie serialu będzie jeszcze przyjemniejsze z możliwością porównania fabuły, ujętych wątków i doboru aktorów :)
lycien
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla

Post autor: lycien »

Serial przyjemnie się oglądało. Sporo zmian w stosunku do książki( wg. mnie średnio udanych). W serialu zakończenie jest mało oryginalne.
seymour
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: seymour »

Książki nie czytałem, tak więc wypowiem się tylko na temat tego, co obejrzałem.

A obejrzałem świetny mini serial: niezwykle wciągająca fabuła, bardzo udane powiązanie wątków postaci wielkich i znaczących z tymi "maluczkimi", ciekawa narracja (fabuła rozciąga się na przestrzeni kilkunastu lat), świetne aktorstwo (mój ulubiony Ian McShane - król Silas z Kings - znowu mnie zachwycił), no i wizualnie też przedstawia się to wszystko wyśmienicie:
Spoiler:
Jedyny minus to
Spoiler:
Jednym słowem: rewelacja. Polecam każdemu, kto jeszcze nie obejrzał tej produkcji.

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ