[mini] Pillars of the Earth,The ( Germany | Canada | UK)

Przekonaj się, że to wcale nie nudy!
mick22
Wskaż do odpowiedzi
zawodowiec
zawodowiec
youtube Warszawa

[mini] Pillars of the Earth,The ( Germany | Canada | UK)

Post autor: mick22 »

[youtube][/youtube]

Kolejny serial stacji Starz(Spartacus:Blood and Sand) produkowany przez Ridleya Scotta.Gatunek:historia, przygoda.
Premiera :23 lipca. Liczba odcinków: 8
Główne role: Rufus Sewell, Ian McShane, Donald Sutherland
Fabuła: na podstawie książki Kena Folletta pod tym samym tytułem ; opowieść o dobru i złu, zdradzie i intrydze, przemocy i pięknie z morderstwem i namiętnym romansem w tle. Akcja w 12 wiecznej Anglii ogarniętej wojnami.

http://www.the-pillars-of-the-earth.tv/
http://www.starz.com/originals/ThePillarsOfTheEarth
http://www.imdb.com/title/tt1453159/
http://www.filmweb.pl/f534068/Pillars+o ... C+The,2009
mick22
Wskaż do odpowiedzi
zawodowiec
zawodowiec

lubie_kiedy
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: lubie_kiedy »

Na pewno obejrzę, ale najpierw książka.. najwyższy czas nadrobić :D
Awatar użytkownika
panjandrum
Wskaż do odpowiedzi
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja

Post autor: panjandrum »

Ma ktoś e-booka?
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.

Douglas Adams
lubie_kiedy
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: lubie_kiedy »

panjandrum tu znajdziesz http://www.4shared.com/ i na chomiku pewnie też.
Saga
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Saga »

widze ze przyszly rok obsypie nas serialami osadzonymi w średniowieczu :-) chetnie obejrze ksiazka barzdo mi sie podobala i mam andzieje ze serial bedzie dobry
mick22
Wskaż do odpowiedzi
zawodowiec
zawodowiec

Saga pisze:widze ze przyszly rok obsypie nas serialami osadzonymi w średniowieczu
Przecież to w wakacje będzie :D
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Skoro to starz to pasuję - tego typu produkcje muszą mieć odpowiedni budżet, żeby zaprezentować widzowi odpowiedni klimat. Produkowanie takich filmów w małym studio + marna obróbka komputerowa jest bez sensu - lepiej by się zabrali za produkcje w stylu In Treatment (nie wymagające nakładów finansowych). Jestem zdecydowanie na nie :no
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
panjandrum
Wskaż do odpowiedzi
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja

Post autor: panjandrum »

xvidasd pisze:Skoro to starz to pasuję - tego typu produkcje muszą mieć odpowiedni budżet, żeby zaprezentować widzowi odpowiedni klimat.
No czy ja wiem, czy 40 mln $ na osiem odcinków to mało?
Ja dam szansę. Dobra obsada i Ridley Scott odpowiedzialny za produkcję. W średniowiecznych klimatach to on ma już obeznanie.
Nie można przekreślać serialu tylko na podstawie telewizji, która go zamówiła ;)
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.

Douglas Adams
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

Ja po cichu powiem, że w zasadzie to mam na odwrót - skoro to TA telewizja, to ja na pewno zobaczę :) Bo aktualnie oglądam TEN serial, o którym nie wolno mi wspominać, bo jest głupi i źle zrobiony, a ja siedzę zachwycony, więc trochę jednak się wstydzę ;)
Awatar użytkownika
kontrast
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

Post autor: kontrast »

Budżet nie jest najważniejszy, np. jak cameron wydał kupę forsy na avatara, który tylko ładnie wygląda
a to starz to nieźle sobie ostatnio radzi, będzie robić z bbc torchwood us, nieoglądałem spartacusa to nie wiem jak to wygląda..
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Bostonq pisze:o którym nie wolno mi wspominać, bo jest głupi i źle zrobiony, a ja siedzę zachwycony,
To powinieneś go bronić a nie siedzieć cicho.

W zasadzie to najważniejszy jest scenariusz a samo wykonanie ZAWSZE schodzi na dalszy plan.
Udowodnił to Lars von Trier w genialnym Dogville.

W S jednak fabuła mnie nie wciągnęła a może po prostu zbyt szybko się poddałem - teraz złośliwie czepiam się starza :D

Oglądniecie - ocenicie ;)
kira
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: kira »

Ja jestem wielbicielką książki, jest wspaniała :D I dlatego daję szansę serialowi. Ciekawa jestem jak wybrną z pokazania budowy średniowiecznej katedry...
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Haha - to chyba oczywiste, trochę prześwietlenia, trochę blura i statyczne ujęcia tej samej "tapety" zrobionej w Paincie.
Nie liczył by na nic więcej po tej stacji...

Myślicie, że to przypadek, że tuż po Spartacusie Starz kręci serial
Akcja w 12 wiecznej Anglii ogarniętej wojnami.
??

Wszystko co będą musieli to zamienić trójzęby na miecze a sieci i niektóre elementy uzbrojenia gladiatorów nieznacznie przerobić....

Dziadostwo - już widać po trailerze :clown:
Awatar użytkownika
kontrast
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

Post autor: kontrast »

jak będzie w asd to obejrzę pilota. tylko 8 odcinków i to w wakacje co ściągam tylko jeden serial, ale dostanie ode mnie spory minus jak będzie zajmować 200mb. nie przepadam za serialami/filmami sziejącymi się w tych czasach, może nie oglądałem za wiele, ale chyba tylko 2-3 filmy mi się podobały..
lycien
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla

Post autor: lycien »

Jak będzie chociaż w połowie tak dobry jak książka będzie hit. Obsada świetna. Chociaż grający główną rolę rudzielec trochę odbiega od moich książkowych wyobrażeń hehe.
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: najphil »

No to już jest. Saga rozpoczęta. Jakiś młodzian zrobił nawet napisy do pierwszego epizodu, ale aż boję się je sprawdzać.
ObrazekObrazek
lycien
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla

Xvidasd uspokoję cię trochę hehe. Starz tylko nabyła prawa do emisji tego serialu. Wyprodukował go sam Ridley Scott do spółki ze swoim bratem. Koszt 40 mln dolarów więc należy się liczyć, że będzie to produkcja o wysokim poziomie. (tylko 8 odcinków)
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Bardzo chętnie bym go oglądnął, żeby móc go faktycznie ocenić niestety ze względu na chroniczny brak czasu sobie daruję (hitem to raczej ten serial nie będzie) ale życzę miłego oglądania.
lycien
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla

Jestem po seansie 2 odcinków. Hatak zrobili napisy do obu . Pierwszy średni, wprowadzenie do całej historii. Natomiast drugi już ze świetnym klimatem, i jak na serial niezłymi efektami specjalnymi. Jak już wspomniałem fajny klimat i nieźli aktorzy. Z czystym sumieniem polecam.

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ