Firefly
-
beata101
Wskaż do odpowiedzi - wszystko
- youtube Warszawa
- Ulubiony Serial: Supernatural
-
Lisu11
Wskaż do odpowiedzi - Expert
-
Wskaż do odpowiedzi
-
beata101
Wskaż do odpowiedzi - wszystko
- Ulubiony Serial: Supernatural
-
kickmyass
Wskaż do odpowiedzi - załapałem bakcyla
- Kontakt:
-
Wskaż do odpowiedzi
Są. A Reavers?
SPOJLER
Co prawda jak sie potem okazuje wyewoluowali z ludzi i są stworzeni przez ludzi, ale i tak stali się obcą rasą.
Ale ogólnie rzeczywiście, że nie ma jako takich ras, tak jak w innych, typowych sci-fi, ale dzięki temu serial właśnie jest inny. Nawet powiem, że to plus. Bo w końcu po co były nam kolejny serial z dziesiątkami ras, skoro reżyser mógł przedstawić wizję przyszłości nieco inaczej
SPOJLER
Co prawda jak sie potem okazuje wyewoluowali z ludzi i są stworzeni przez ludzi, ale i tak stali się obcą rasą.
Ale ogólnie rzeczywiście, że nie ma jako takich ras, tak jak w innych, typowych sci-fi, ale dzięki temu serial właśnie jest inny. Nawet powiem, że to plus. Bo w końcu po co były nam kolejny serial z dziesiątkami ras, skoro reżyser mógł przedstawić wizję przyszłości nieco inaczej

-
kickmyass
Wskaż do odpowiedzi - załapałem bakcyla
- Kontakt:
-
Wskaż do odpowiedzi - maniak serialowy
-
Wskaż do odpowiedzi
-
Wskaż do odpowiedzi
-
Wskaż do odpowiedzi
Dokładnie, jak sobie przypomne tą mine Jayne`a który się chowa w czapkach na tej planecie i z kapturem to nie mogę ze śmiechu;D. Ta scena w tym barze jak go rozpoznali i zaczęli mu śpiewać te piosenki, ta jego zdziwiona mina, myślałem że nie wyrobie ;D Szkoda że nie ma drugiego sezonu ale przynajmniej plusem jest to że fabuła nie jest naciągana chodź pare wątków brakuje.elmo pisze:Odcinek 4 - Jaynestown. Odcinek super. Ogólnie postać Jayne'a została super zagrana przez Baldwina. A sam pomysł na zrobienie z niego bohatera, nawet z własnym pomnikiem jest genialny :lol:
-
Wskaż do odpowiedzi
Witam,
czy warto ściągać ten serial. Brakuje mi trochę nowych seriali SF. Oglądnąłem ostatnio Babylon 5 - dla mnie rewelka, oczywiście oglądam również BSG. Próbowałem się przekonać do Star Treka, ale nie podoba mi się ta cukiereczkowa wizja przyszłości - sądze że to nierealne.
Tak przedstawiają się moje gusta do do SF, może więc łatwiej będzie mi podpowiedzieć czy warto ściągać ten serial
czy warto ściągać ten serial. Brakuje mi trochę nowych seriali SF. Oglądnąłem ostatnio Babylon 5 - dla mnie rewelka, oczywiście oglądam również BSG. Próbowałem się przekonać do Star Treka, ale nie podoba mi się ta cukiereczkowa wizja przyszłości - sądze że to nierealne.
Tak przedstawiają się moje gusta do do SF, może więc łatwiej będzie mi podpowiedzieć czy warto ściągać ten serial

-
wiec tak...
Ja bardzo polecam! Serial jest swietny z super dawka humoru i niezle zbudowana historia. Coz co prawda jesli mowisz ze nie lubisz "cukierkowych" S-f, to ten serial moze byc nie dla Ciebie. Poniewaz kto widzial kowbojow latajacych kosmicznymi statkami za kilkaset lat
?
Ja Ci proponuje sciagnac 1-2 odcinki, obejrzec i zadecydowac czy warto (ja tak robie)
U mnie osobiscie firefly jest w top10 najlpeszych seriali
.
Milego ogladania Browncoat(jak ogladniesz to zrozumiesz
)!
Ja bardzo polecam! Serial jest swietny z super dawka humoru i niezle zbudowana historia. Coz co prawda jesli mowisz ze nie lubisz "cukierkowych" S-f, to ten serial moze byc nie dla Ciebie. Poniewaz kto widzial kowbojow latajacych kosmicznymi statkami za kilkaset lat

Ja Ci proponuje sciagnac 1-2 odcinki, obejrzec i zadecydowac czy warto (ja tak robie)
U mnie osobiscie firefly jest w top10 najlpeszych seriali

Milego ogladania Browncoat(jak ogladniesz to zrozumiesz

-
Wskaż do odpowiedzi
Dzięki za informację.
A co do cukiereczkowej przyszłości w ST to miałem na myśli ludzkość pozbywającą się wszystkich chorób, przestającą walczyć między sobą itd.
Sądząc po opisie Firefly czegoś takiego scenarzyści tego serialu widzą nie fundują
Added after 56 minutes:
No to sobie pooglądałem. Torrent już umarł
. Mam nadzieję, że następną pozycją do Reseedowania będzie właśnie Firefly.
A co do cukiereczkowej przyszłości w ST to miałem na myśli ludzkość pozbywającą się wszystkich chorób, przestającą walczyć między sobą itd.
Sądząc po opisie Firefly czegoś takiego scenarzyści tego serialu widzą nie fundują

Added after 56 minutes:
No to sobie pooglądałem. Torrent już umarł
-
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi - mało przepuszczam
- Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
- Kontakt:
-
-
Wskaż do odpowiedzi
-
panjandrum
Wskaż do odpowiedzi - seriale to moja pasja
Może by tak jeszcze wypuścić film Serenity w formacie asd, tak jak to było np. z Stargate: Ark of Truth? Przecież jest to kontynuacja (zresztą bardzo dobra) Firefly-a.
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.
Douglas Adams
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.
Douglas Adams
Oceń ten serial