Hemlock Grove

Jeśli lubisz gęsią skórkę i strachy pod łóżkiem!
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
youtube Warszawa
Ulubiony Serial: Rescue Me

Re: Hemlock Grove

Post autor: asd »

Kurcze jakoś ostatnio mi się nie chce tyle oglądać co zazwyczaj. Zima tego roku była dłuższa niż zazwyczaj i teraz bardziej do słoneczka mnie ciągnie niż przed ekran.
Oznacza to, ze muszę mocniej zacisnąć własny filtr i więcej produkcji odpuścić.
Archiwizowanie "na potem" jest bezsensowne bo w praktyce nigdy nie wraca się do staroci skoro tyle nowości ciągle wychodzi... - odpuszczam więc ten serial.
Obrazek When Dreams Come True...
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

No, to jednak jest historia solidna, mocna, odpowiednio tajemnicza, kiedy trzeba brutalna, a kiedy indziej lekko melancholijna. Absolutnie nie da się tego zestawić z "True Blood" - to mniej więcej tak, jakby próbować porównać popcorn do steku z polędwicy wołowej w sosie z gorgonzoli z pistacjami i winogronami :)

Bardzo mi się ten sezon podobał, tutaj śmierć ma swoją wagę (patrz scena z córkami szeryfa), elementy nadprzyrodzone są bardzo subtelnie dawkowane, same momenty przemiany są bardzo dobre, niezwykle cielesne, widać koszt takiej metamorfozy, do tego jest solidna tajemnica z tym czymś zamkniętym w laboratorium, w ogóle bardzo interesujący jest świat przedstawiony, z tymi "smokami", "wampirami", "wilkołakami", a wszytko bardzo realne, bez tanich sztuczek, trochę tak, jakby legendy, mity ożyły i okazały się prawdą :)

Niby są koligacje rodzinne, ale nie tak durne jak we wspominanym "True Blood", tylko sensownie splecione z fabułą, poza tym nikt tego nie nadużywa.

Generalnie, jak ktoś lubi takie klimaty, tajemnicy, dekadencji (ta specyficzna relacja matki i syna, zakończona dość drastycznie), ale też i dynamicznej akcji, z wyrazistymi postaciami, to nie powinien się zawieść :)
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert
Ulubiony Serial: No właśnie? Który?

Post autor: sindar »

Obrazek
2 sezon Hemlock Grove wraca 11 lipca. Pojawił się jego poster.
Przyznam, że nie ogladałem tego serialu, ale widzę, że ostatnie komentarze są pozytywne.
Warto się nim zainteresować?
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert
Ulubiony Serial: No właśnie? Który?

Post autor: sindar »

Pojawił się trailer 2 sezonu Hemlock Grovr.
Jak zapowiada nawet demony mają własne demony {Even Demons Have Demons).
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Grupa: (XviD asd)
Kontakt:

Post autor: Lubec »

Netflix opublikował trailer trzeciego sezonu,który jest zarazem finałowym. Składa się on z 10 odcinków, które zadebiutują na platformie już 23 października.

Awatar użytkownika
jaana23
Wskaż do odpowiedzi
znam się
znam się
Ulubiony Serial: Wire in the Blood

Post autor: jaana23 »

Pojawł się trzeci sezon. Czy wiadomo coś o tłumaczeniu ? Był (mam nadzieję że nic nie pomyliłam) planowany w tłumaczeniach na n24 ale teraz nie ma go w tabelce. Może ktoś coś wie w tym temacie ? Pozdr :smt102
Awatar użytkownika
jaana23
Wskaż do odpowiedzi
znam się
znam się
Ulubiony Serial: Wire in the Blood

Post autor: jaana23 »

Witam, naprawdę nie ma chętnych do tłumaczenia tego serialu ????????? Bądź co bądź to Netflix, więc poziom zagwarantowany, w dodatku ostatni sezon (co też jest plusem dla ewentualnego tłumacza). :shock:

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ