z Państwa konta hostingowego xvidasd wysyłany jest spam z formularza
rejestracyjnego dostępnego pod adresem...
W związku z wysyłką spamu
wyłączyliśmy funkcje mail w php na tym koncie hostingowym. Funkcja
mail zostanie włączona ponownie po lepszym zabezpieczeniu formularza
kontaktowego i informacji zwrotnej.
Zaczynają wychodzić jakieś dziury w nieaktualizowanym skrypcie.
Szczerze, nie mam pojęcia, co z tym fantem zrobić...
Trochę to trwało, ale bez wsparcia nieodżałowanego asd chyba zaczyna się początek końca forum.
[quote]z Państwa konta hostingowego xvidasd wysyłany jest spam z formularza rejestracyjnego dostępnego pod adresem... W związku z wysyłką spamu wyłączyliśmy funkcje mail w php na tym koncie hostingowym. Funkcja mail zostanie włączona ponownie po lepszym zabezpieczeniu formularza kontaktowego i informacji zwrotnej.[/quote]
Zaczynają wychodzić jakieś dziury w nieaktualizowanym skrypcie. Szczerze, nie mam pojęcia, co z tym fantem zrobić... Trochę to trwało, ale bez wsparcia nieodżałowanego asd chyba zaczyna się początek końca forum.
@Macmax, temat się przewijał parę razy w różnych miejscach, ale podsumuję to krótko.
Zapewne wiesz, że od kiedy odszedł Piotr (asd), założyciel tego forum, jesteśmy praktycznie bez wsparcia technicznego i działamy jedynie na zasadzie kontynuacji, siłą rozpędu.
Piotr nadał kaprykowi (który ostatnio chyba nieco zniknął z horyzontu niestety) i mnie funkcje adminów, ale to tak mocno na wyrost, bo technicznie nasze kompetencje do tego są żadne - w praktyce raczej sprowadzają się one tylko do moderacji.
Tym samym możemy zapomnieć nie tylko o jakimkolwiek rozwoju forum, ale też jesteśmy zupełnie bezbronni w sprawie problemów technicznych z bieżącą działalnością w ogóle. Przykład powyżej - część funkcjonalności forum przestała działać, bo ktoś wykorzystal jakąś dziurę w skrypcie - nie wiem, czy ze względu na brak aktualizacji, czy ze względu na inny problem i nie mam zielonego pojęcia, co z tym zrobić.
I zapewne z czasem zaczną wychodzić coraz większe problemy.
Jeżeli nie znajdzie się na forum nikt mocno kompetentny w sprawach technicznych, kto zajmie się jego modernizacją i/lub jego rozwojem - a nie sądzę, by było nas stać na wynajęcie do tego kogoś na rynku - w pewnym momencie grozi, że w przypadku jakiejś poważniejszej awarii po prostu znikniemy z netu.
@Macmax, temat się przewijał parę razy w różnych miejscach, ale podsumuję to krótko.
Zapewne wiesz, że od kiedy odszedł Piotr (asd), założyciel tego forum, jesteśmy praktycznie bez wsparcia technicznego i działamy jedynie na zasadzie kontynuacji, siłą rozpędu. Piotr nadał kaprykowi (który ostatnio chyba nieco zniknął z horyzontu niestety) i mnie funkcje adminów, ale to tak mocno na wyrost, bo technicznie nasze kompetencje do tego są żadne - w praktyce raczej sprowadzają się one tylko do moderacji. Tym samym możemy zapomnieć nie tylko o jakimkolwiek rozwoju forum, ale też jesteśmy zupełnie bezbronni w sprawie problemów technicznych z bieżącą działalnością w ogóle. Przykład powyżej - część funkcjonalności forum przestała działać, bo ktoś wykorzystal jakąś dziurę w skrypcie - nie wiem, czy ze względu na brak aktualizacji, czy ze względu na inny problem i nie mam zielonego pojęcia, co z tym zrobić. I zapewne z czasem zaczną wychodzić coraz większe problemy. Jeżeli nie znajdzie się na forum nikt mocno kompetentny w sprawach technicznych, kto zajmie się jego modernizacją i/lub jego rozwojem - a nie sądzę, by było nas stać na wynajęcie do tego kogoś na rynku - w pewnym momencie grozi, że w przypadku jakiejś poważniejszej awarii po prostu znikniemy z netu.
Jakiś czas temu był pomysł "przekazania" forum jakieś serialowej stronie.
Wtedy to nie zostało zaakceptowane.
Może warto to ponownie rozważyć jeśli by była taka możliwość.
Bo wygląda na to że kiedyś się po prostu obudzimy z niedziałającym forum i będzie kiszka.
Jakiś czas temu był pomysł "przekazania" forum jakieś serialowej stronie. Wtedy to nie zostało zaakceptowane. Może warto to ponownie rozważyć jeśli by była taka możliwość. Bo wygląda na to że kiedyś się po prostu obudzimy z niedziałającym forum i będzie kiszka.
@Lubec, przypomnę, że w głosowaniu większość była przeciwna tej "pomocy".
A swoją drogą teraz mogę dodać, że tamta "pomoc" to była wielka lipa, i tak by nic z tego nie wyszło.
O paru innych sprawach z osobą ją "oferującą" dowiedziałem się też jeszcze nieco później, ale publicznie o tym wypowiadał się nie będę.
Swoją drogą obecnie nasza formuła - oparta na amatorskich wpisach o serialach - jest już mocno nie na czasie. Obecnie amatorsko królują grupy na FB itp., a portale się "sprofesjonalizowały".
Konkurencja na rynku zrobiła się duża, nie sądzę, by ktoś się jeszcze nami faktycznie zainteresował.
@Lubec, przypomnę, że w głosowaniu większość była przeciwna tej "pomocy". A swoją drogą teraz mogę dodać, że tamta "pomoc" to była wielka lipa, i tak by nic z tego nie wyszło. O paru innych sprawach z osobą ją "oferującą" dowiedziałem się też jeszcze nieco później, ale publicznie o tym wypowiadał się nie będę. Swoją drogą obecnie nasza formuła - oparta na amatorskich wpisach o serialach - jest już mocno nie na czasie. Obecnie amatorsko królują grupy na FB itp., a portale się "sprofesjonalizowały". Konkurencja na rynku zrobiła się duża, nie sądzę, by ktoś się jeszcze nami faktycznie zainteresował.
Nie wiem czy sindarowi rzeczywiście o mnie chodziło (bo w innym temacie powołuje się na posta, którego nie napisałem )
Sam osobiście byłem przeciwny tej pomocy, bo miałem przeczucie, ze z ta pomocą może być coś nie tak... ale już nieważne.
No cóż nie ma co ukrywać na tle konkurencji wyglądamy bardzo, amatorsko i biednie. Ale Jak sindar zauważył nie mamy wsparcia technicznego i bez niego nic się raczej nie zmieni.
Ja się zastanawiałem czy dało by się jakoś "przekonwertować" nasze forum na formę blogową. Ale to tylko takie luźne przemyślenia
Nie wiem czy sindarowi rzeczywiście o mnie chodziło (bo w innym temacie powołuje się na posta, którego nie napisałem :) ) Sam osobiście byłem przeciwny tej pomocy, bo miałem przeczucie, ze z ta pomocą może być coś nie tak... ale już nieważne.
No cóż nie ma co ukrywać na tle konkurencji wyglądamy bardzo, amatorsko i biednie. Ale Jak sindar zauważył nie mamy wsparcia technicznego i bez niego nic się raczej nie zmieni. Ja się zastanawiałem czy dało by się jakoś "przekonwertować" nasze forum na formę blogową. Ale to tylko takie luźne przemyślenia :)
Lubec, oczywiście, że nie chodzi o Ciebie ani nikogo personalnie (już niezbyt nawet pamiętam, kto tam się wtedy i jak wypowiadał), bo sam mialem mieszane uczucia, co do tej całej akcji z "pomocą". Dziwne to było od początku, niemniej dałem wybór większości - bo mimo wszystko potencjalnie była to jakaś szansa na zmianę sytuacji portalu (choć de facto takiej szansy jednak nie było, co wiadomo teraz) - i większość jednak zdecydowanie się opowiedziała za status quo, co w pełni szanuję.
Oczywiście wszelkie inicjatywy są nadal mile widziane.
Lubec, oczywiście, że nie chodzi o Ciebie ani nikogo personalnie (już niezbyt nawet pamiętam, kto tam się wtedy i jak wypowiadał), bo sam mialem mieszane uczucia, co do tej całej akcji z "pomocą". Dziwne to było od początku, niemniej dałem wybór większości - bo mimo wszystko potencjalnie była to jakaś szansa na zmianę sytuacji portalu (choć de facto takiej szansy jednak nie było, co wiadomo teraz) - i większość jednak zdecydowanie się opowiedziała za status quo, co w pełni szanuję.
Oczywiście wszelkie inicjatywy są nadal mile widziane.
Hmm... dodałem serial do bazy - The Lazarus Project, po zmoderowaniu serial jest na liście w bazie, tylko nie ma tematu na forum
Wcześniej po dodaniu serialu przez formularz tworzył się jego temat w wątku/dziale Ostatnio dodane seriale, a teraz takiego nie widzę.
Hmm... dodałem serial do bazy - The Lazarus Project, po zmoderowaniu serial jest na liście w bazie, tylko nie ma tematu na forum :scratch: Wcześniej po dodaniu serialu przez formularz tworzył się jego temat w wątku/dziale Ostatnio dodane seriale, a teraz takiego nie widzę.
Lubec, Temat tworzy się, jednak nie na tym forum, tylko na stronie powiązanej z bazą seriali, czyli na starym skrypcie.
Rozwiązanie jest trochę trudniejsze- trzeba skopiować wszystko, co wyrzuci kreator tematu i założyć temat ręcznie...
Kreator używa też bbcode 2 kolumny, który to bbcode nie działa w nowym skrypcie.
Ja dodając temat serialowy usuwam ręcznie parę rzeczy, ale to nie jest problem, bo nawet jeśli dodany przez ciebie temat będzie się źle wyświetlał, to ja go poprawię,
co dla mnie jest chwilowo łatwiejsze, niż poprawienie całego kreatora.
Na razie tak musi być, bo formularz dodawania serialu do bazy danych jest pisany w starym języku, który na nowym forum nie będzie działał.
Jak znajdę trochę czasu, to może uda mi się znaleźć rozwiązanie tej sprawy, ale to nie będzie szybko, bo teraz dużo czasu pochłania poprawianie starych wstawek- w bazie jest jeszcze 370 uniwersalnych banerków, które nie mówią nic o serialu, do jakiego prowadzą.
Edit:
Twój temat dodałem do forum, choć trochę metodą kombinowaną, to jednak jest i chyba wszystko się powinno zgadzać, jeśli coś mi w tym nie wyszło, to pisz.
[ref=#28e222]Lubec[/ref], Temat tworzy się, jednak nie na tym forum, tylko na stronie powiązanej z bazą seriali, czyli na starym skrypcie. Rozwiązanie jest trochę trudniejsze- trzeba skopiować wszystko, co wyrzuci kreator tematu i założyć temat ręcznie... Kreator używa też bbcode 2 kolumny, który to bbcode nie działa w nowym skrypcie. Ja dodając temat serialowy usuwam ręcznie parę rzeczy, ale to nie jest problem, bo nawet jeśli dodany przez ciebie temat będzie się źle wyświetlał, to ja go poprawię, co dla mnie jest chwilowo łatwiejsze, niż poprawienie całego kreatora. Na razie tak musi być, bo formularz dodawania serialu do bazy danych jest pisany w starym języku, który na nowym forum nie będzie działał. Jak znajdę trochę czasu, to może uda mi się znaleźć rozwiązanie tej sprawy, ale to nie będzie szybko, bo teraz dużo czasu pochłania poprawianie starych wstawek- w bazie jest jeszcze 370 uniwersalnych banerków, które nie mówią nic o serialu, do jakiego prowadzą.
Edit: Twój temat dodałem do forum, choć trochę metodą kombinowaną, to jednak jest i chyba wszystko się powinno zgadzać, jeśli coś mi w tym nie wyszło, to pisz.
Temat jednak tam też dodawaj (klikając przycisk "Wyślij")- w razie jakiś błędów w kopiowaniu, da się z niego wyciągnąć dane, tak jak to zrobiłem wczoraj...
Temat jednak tam też dodawaj (klikając przycisk "Wyślij")- w razie jakiś błędów w kopiowaniu, da się z niego wyciągnąć dane, tak jak to zrobiłem wczoraj...
Nie wiem czy to tylko u mnie, ale szukajka na stronie głównej nie znajduje mi wątku z serialem "Hijack", o którym wcale nie tak dawno pisałem, więc widzę, że w neswach ten wątek jest.
Wpisałem w wyszukiwarkę słowo: Hijack i nie ma rezultatów. Co może być tego przyczyną? I czy tylko ja tak mam?
Nie wiem czy to tylko u mnie, ale szukajka na stronie głównej nie znajduje mi wątku z serialem "Hijack", o którym wcale nie tak dawno pisałem, więc widzę, że w neswach ten wątek jest. Wpisałem w wyszukiwarkę słowo: Hijack i nie ma rezultatów. Co może być tego przyczyną? I czy tylko ja tak mam?
Nie śmiejcie się, ale mam nietypowy problem, który kiedyś w startych dobrych czasach nie byłby wcale problemem.
Potrzebowałbym dvdripa pierwszej części Star Warsów (tej z wysadzeniem gwiazdy śmierci) ale w oryginale a nie po polsku i w takim naprawdę starym stylu czyli 700 MB DivX w standardowej wtedy szybkości i jakości (bo nie wiem czy jakoś te standardy się nie zmieniły). Głupio przyznać ale nie mogę znaleźć. Ja już nawet klienta torentow nie mam.
Nie śmiejcie się, ale mam nietypowy problem, który kiedyś w startych dobrych czasach nie byłby wcale problemem. Potrzebowałbym dvdripa pierwszej części Star Warsów (tej z wysadzeniem gwiazdy śmierci) ale w oryginale a nie po polsku i w takim naprawdę starym stylu czyli 700 MB DivX w standardowej wtedy szybkości i jakości (bo nie wiem czy jakoś te standardy się nie zmieniły). Głupio przyznać ale nie mogę znaleźć. Ja już nawet klienta torentow nie mam.
Czy też zależy Ci bardziej na formacie DivX i rozmiarze pliku? Tak na szybko to takich nie widzę.
Współczesne formaty to raczej 2160p i po 8-10 Gb, ale z Hanem strzelającym pierwszym może być w nich problem, tę wersję mam wrażenie, że gdzieś czytałem, że ocalono amatorsko, Lucas wolał te swoje przeróbki...
Faktycznie nietypowy... szukasz tej wersji, gdzie Han Solo strzelił pierwszy? Bo znalazłem coś takiego: [code]https://www.magnetdl.com/file/722503/star-wars-1977-original-version/[/code] Czy też zależy Ci bardziej na formacie DivX i rozmiarze pliku? Tak na szybko to takich nie widzę. Współczesne formaty to raczej 2160p i po 8-10 Gb, ale z Hanem strzelającym pierwszym może być w nich problem, tę wersję mam wrażenie, że gdzieś czytałem, że ocalono amatorsko, Lucas wolał te swoje przeróbki...
edit. tu znalazłem coś, co wygląda na retro: [code]https://www.magnetdl.com/file/1256756/star.wars.iv.a.new.hope.1977.original.theatrical.laserdisc.1993/[/code]
Poszperaj więcej w tej wyszukiwarce z dopiskiem original
Dzięki. Posprawdzam. Han to oczywiście strzelił pierwszy ale wersja filmu mi jest obojętna, bardziej zależy mi na jakimś naprawdę starym ripie z tamtych czasów divixów po 700mb, albo 2CD. No oryginalny dzwięk. Bo jak ja szukałem to tylko wielkie pliki i po polsku albo z wbudowanymi napisami.
Dzięki. Posprawdzam. Han to oczywiście strzelił pierwszy ale wersja filmu mi jest obojętna, bardziej zależy mi na jakimś naprawdę starym ripie z tamtych czasów divixów po 700mb, albo 2CD. No oryginalny dzwięk. Bo jak ja szukałem to tylko wielkie pliki i po polsku albo z wbudowanymi napisami.