Mam problem, który polega na tym, że...

Co robimy i kim jesteśmy? Pomoc.
Przedstaw się i nie bój się pytać - odpowiemy na KAŻDE pytanie.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
youtube Warszawa
Ulubiony Serial: Rescue Me

Mam problem, który polega na tym, że...

Post autor: asd »

Zamiast od razu zakładać osobny temat napisz tutaj co Cię dręczy a spróbujemy pomóc.

Problem z seedami? Nie pasują napisy? Coś nie działa? Kodeki?, etc...

a zresztą pisz o wszystkim... :)
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: najphil »

OK To ja zacznę.

(Wiem Asd, że już próbowałeś zagadywać na ten temat w innym miejscu, ale mnie nie było, żeby pociągnąć i rozwinąć temat)

Mój problem w skrócie:

... od pewnego czasu kliknięcie na każdy link oraz przechodzenie pomiędzy tematami na forum, jest przekierowywane przez tą stronę: pagead2 googlesyndication com.
Szybkość wczytywania się jest wyraźnie uzależniona od jej aktualnej hmm .. przepustowości.
Czasem oczekiwanie na nią zajmuje, tak jak dzisiaj, około 15 sekund, zdarzają się jednak dni, że nawet ponad 3 minuty - a w takiej sytuacji przeglądanie forum zaczyna być koszmarem

Wygląda to tak, że wczytuje się widok od góry - logo oraz tych niebieskich ikonek i blokuje na dłuższą lub krótszą chwilę - a na pasku mam info: "Oczekiwanie napagead2 googlesyndication com".

Skoro nikt nie zgłaszał to najwidoczniej problem leży gdzieś po mojej stronie, niemniej sam jakoś nie znalazłem rozwiązania i będę wdzięczny za waszą pomoc

UŻYWAM: Firefox v3.0.15

A i Panie Panjandrum - napisałeś, że zablokowałeś sobie licznik flag - możesz powiedzieć jak to zrobić (bo może właśnie przez to mam problem )

Pozdrawiam
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Problem nie powinien występować.
Widzisz po każdym kliknięciu uruchamia się skrypt, wyświetlający stronę - ładowana jest od góry więc najpierw ładuje się menu (to u góry), potem banner, niebieskie przyciski po lewej i reklama google i dalej aż do dołu strony.
Dlaczego ci na niej (reklamie) zatrzymuje? nie mam pojęcia - nie powinno się tak dziać.

Co możesz zrobić? - zablokować reklamę (żeby ci się nie wyświetlała - nie polecam :P ) albo sprawdzić na innej wyszukiwarce.
Wyłącz też antywira jak masz bo może on skanując spowalnia wykonanie skryptu?

Odpal też np. system z pendrive'a lub CD (np.Debian Sid) i sprawdź, czy to nie wina dostawcy internetu.
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: AreQ_BAH »

Ja używam Firefoxa 3.6.3, spróbuj na nim.
Wersja 3.0 nie jest chyba nawet już wspierana;-)
Co do blokowania obrazków, takich jak licznik flag to podejrzewam że adblockerem. - wtyczka do FF.
Obrazek
Brita_
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Brita_ »

A ja nie moge wogole pobierac plików z ME, rapidshare itp
Odkad wrzucacie tam pliki a nie na torrenty to nie moge nic pobierac w formacie asd
Zawsze mi pisze, ze wlasnie pobieram jakis plik
:smt096
Nienawidze tego i chcialabym aby wstawki xvidasd znowu jak dawniej byly tylko na torentach tam przynajmniej moge szybko i bez problemow sciagnac
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Ja mam tak samo zazwyczaj od południa do rana - zwłaszcza na RS - to wina dostawcy internetu.
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Brita pisze:A ja nie moge wogole pobierac plików z ME, rapidshare itp
Odkad wrzucacie tam pliki a nie na torrenty to nie moge nic pobierac w formacie asd
Zawsze mi pisze, ze wlasnie pobieram jakis plik
:smt096
Nienawidze tego i chcialabym aby wstawki xvidasd znowu jak dawniej byly tylko na torentach tam przynajmniej moge szybko i bez problemow sciagnac
Hmm, jakby to ująć prosto?
Ok, Rapid sprawdza czy dany adres IP pobiera już plik, czy nie. Widać, że Ty jesteś w jakiejś sieci, w której kilka osób współdzieli ten sam publiczny adres IP (czyli taki, który widzą serwisy internetowe, jak rapidshare, w swojej sieci macie każde z was osobny, prywatny, adres IP).
Gdy ktoś z Twojej sieci pobiera coś z rapida, to już nikt inny nie może i widzicie taki właśnie jak napisałaś komunikat.

Możliwe rozwiązanie:
Zapytaj/poproś swojego dostawcę internetu o publiczny adres IP.

Rozwiązanie ułamkowe:
Zacznij używać programu JDownloader - co to da? Otóż on co krótki czas - 5 minut, będzie próbował ściągnąć z rapida pliki. Jeśli uda mu sie "wbić" akurat wtedy gdy nikt inny nie pobiera, będzie ściągać.
On próby rozpoczęcia pobierania robi automatycznie, więc nie musisz się o niego "martwić", może to coś pomóc.
Obrazek
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

AreQ_BAH pisze:Otóż on co krótki czas - 5 minut, będzie próbował ściągnąć z rapida pliki.
W moim przypadku kompletnie się nie sprawdza - próbowałem przez bite trzy dni i nic - ani jednego pliku nie udało mu się pobrać choć co chwilę próbował (nawet w godzinach porannych, kiedy "ręcznie" się dało).
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Możliwe że inni tez go używają, jeśli ich "co 5 minut" wypada lepiej od Twoich, to Ty nie pobierzesz. Dlatego to tylko ułamkowe rozwiązanie, publiczny IP jest jedynym pełnym.

No i jest jeszcze płatne konto na rapidzie, ale to inna bajka.
Obrazek
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

OK zainstalowałem najnowszą wersje Firefoxa i jest lepiej - dzięki

Co do wspólnego IP wielu osób - Może warto do ściągania z Rapida, wypróbować jakieś strony, które zmieniają twój numer np.
http://anonym.to/en.html
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

najphil pisze:i jest lepiej
Co to znaczy dokładnie?
shisho
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: shisho »

Do Rapida i podobnych stron można próbować np. Rapid8.com i podobne serwisy- jak nie ma akurat braku kont, albo "godzin szczytu", to jest naprawdę świetnie :) A czasem i teg odziny szczytu są na wyrost i ściąga o wiele lepiej, niż normalnie z rapida bez użycia rapid8
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Co to znaczy dokładnie?
To znaczy, że nie opóźnia mi się tak wczytywanie stron. Co prawda dalej przechodzi przez tą nieszczęsne pagead2 googlesyndication com, ale tym razem to tylko moment.
ObrazekObrazek
guru78
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: guru78 »

WItam, mam taki problem a w zasadzie dwa:

1). Na forum nie działą mi wyszukiwanie
2). Dawniej byl dzial forum Up & Download w ktorym byly linki do poszczegolnych seriali
Teraz widze ze jest RSS Up & Download. Gdy na niego klikne pojawia sie strona z ostatnio dodanymi pozycjami. Gdy np. klikam na ktorys z linkow to pojawia sie stronka z napisem "Nieautoryzowany".

Jak moge podbrac linki do Rapida albo innych serwerow na ktorych znajduja sie poszczegolne seriale / odcinki.

Z gory dzieki.
Awatar użytkownika
Don_Bazylian
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

Post autor: Don_Bazylian »

1) Nie działa, czyli co się dzieje? Wyskakuje jakiś komunikat, czy tylko klikasz w "szukaj" i nic się nie dzieje.
2) Myślę, że ten problem już rozwiązałeś.
guru78
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: guru78 »

"Don_Bazylian" w sumie juz znalazlem dzial forum w ktorym sa linki do seriali (tylko dlaczego tak ukryty ???)

A co do wyszukiwania to pod firefoxem dziala pod Opera i Explorerem wyskakuje powiadomienie przegladarki ze strona nie zostala odnaleziona.

Dzieki i sorrki za klopot.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Szukajka działa prawidłowo.
Poza jednym działem - nic więc dziwnego, że dla niektórych wyskakuje komunikat:
guru78 pisze:ze strona nie zostala odnaleziona.
seymour
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: seymour »

Mam problem z dynamicznymi zakładkami działu Up/Down. Na początku (po zasubskrybowaniu) wszystko jest ok, ale po jakimś czasie zamiast listy z najnowszymi pozycjami pojawia się napis "(Pusty)". Gdy subskrybuję ponownie, to jest już normalnie. Do czasu...

Nie jest to wielki problem, ale ta opcja jest dla mnie bardzo wygodna i szkoda mi z niej rezygnować.

Używam Firefoxa 3.6.3.
Awatar użytkownika
Don_Bazylian
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

Post autor: Don_Bazylian »

Dziwne. U mnie działa wszystko prawidłowo.
A gdy klikniesz prawym klawiszem w folder zakładek i wybierzesz "Odśwież dynamiczną zakładkę" to działa poprawnie, czy nie?
seymour
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: seymour »

Odświeżenie dynamicznej zakładki pomogło i teraz już wszystko działa. Dzięki.
Ostatnio zmieniony 26 kwietnia 2010, 15:41 przez seymour, łącznie zmieniany 1 raz.

Szybka odpowiedź

ODPOWIEDZ