Criminal Minds

Dura lex sed lex, czyli Sherlock i inni!
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
youtube Warszawa
Ulubiony Serial: 2 i pół

Post autor: grego1980 »

Nowy sezon w trakcie a tu cisza?
nie najlepiej
seymour
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: seymour »

Odpadłem w połowie trzeciego sezonu. Seriale proceduralne jednak nie są dla mnie, zwłaszcza na dłuższą metę...
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Niestety sezon 6 jest bardzo kiepski. Sądzę że serial został już spisany na straty i producenci stawiają na spin-off. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
fafik29
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: fafik29 »

sezon 6 może nie jest bardzo kiepski ale nie trzyma poziomu poprzednich. Na dobrą sprawę oglądam z przyzwyczajenia. Nie wiecie może czy ktoś się zajmuje napisami do Criminal Minds Suspect Behavior??
lubie_kiedy
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: lubie_kiedy »

fafik29 na n24 jest w tłumaczeniu, ale to przez jakiegoś debiutanta.

Mi się wydaje, że ten serial już długo nie pożyje. Tak samo spin-off.
chemik1986
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: chemik1986 »

mi tam sie serial podoba a spin-off ma inny juz klimat (bez cytatów;-))
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Do serialu powrócić mają A.J. Cook (JJ) oraz Paget Brewster (Prentiss).
To chyba dobra wiadomość. Znak sygnał że serial nie został spisany na straty jednak.
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Helventis »

Do serialu powrócić mają A.J. Cook (JJ) oraz Paget Brewster (Prentiss).
To chyba dobra wiadomość. Znak sygnał że serial nie został spisany na straty jednak.
Good News. Odkąd nie ma JJ to serial stracił urok, pojawila sie niby jakas pyskata małolata, ale to nie to samo. Później jak sie dowiedzialem ze Prentiss też znika to spisałem ten serial na straty. Może od nastepnej serii znów zacznę ogladac...
Wogóle fajnie by było jakby Jason Gideon tez powrócił :P
ALHOKAGI
Wskaż do odpowiedzi

Hi

Post autor: ALHOKAGI »

Hi everyone :oops:
I am new here thanks in advance for all what you did for us ..
I only found 7 episodes in season 6 in download zone and don't know what is happening can anyone help me to find from 8-24
I don't know where to ask or to put my question ... I hope it's the right place
I'll appreciate any help and sorry for my broken English
Awatar użytkownika
anetag77
Wskaż do odpowiedzi
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja

Post autor: anetag77 »

Qrde, a dlaczego ja byłam przekanana, ze na 6 sezonie ten serial sie konczy? :scratch:
:)
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Re: Criminal Minds

Post autor: Bostonq »

Ostatnio nadrobiłem cały sezon 7, uprzednio skończywszy mocno irytującą końcówkę sezonu 6. O ileż stało się to bardziej irytujące, gdy pod koniec sezonu 7 okazało się, że znowu ci, co wrócili, chcą odejść, co może fajnie wygląda w serialu obyczajowym, ale tutaj wydaje się co najmniej nie na miejscu :) Aczkolwiek jest też sporo plusów - parę odcinków bardzo dobrych, niezły finał, rozbudowana postać
Spoiler:
solidne - poza wątkiem odchodzenia - odcinki finałowe, więc nie żałuję czasu spędzonego na tych specyficznych "korepetycjach z psychopatii wszelkiej maści" :) Nie bardzo się orientuję, czy ma być kolejny sezon, nie jest to coś, na co czekam z wypiekami, ale nadal z przyjemnością obejrzę (o ile w końcu się zdecydują, kto zostaje, a kto nie) :)

-- 19.02.2013 12:37 --

Najnowszy sezon bardzo dobry - warto przywołać choćby bardzo przejmujące wątki związane z najmłodszym członkiem zespołu.. O ile wcześniej odczuwałem pewne znużenie konwencją, to aktualnie ogląda się to świetnie, zwłaszcza, że mamy bardzo ciekawe pomysły na sprawy - na przykład najnowszy odcinek z rozdwojonym ojcem i ... (nic zdradzić więcej nie można :) ). Generalnie, jeśli ktoś lubi tę tematykę, to poza najnowszym "Following" i tak nie ma większego wyboru :)
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Tego pewnie nikt nie ogląda poza mną, ale tak dodam, że najnowsze odcinki są bardzo dobre - zwłaszcza przewijający się przez wszystkie odcinki wątek "replikatora", czyli kogoś, kto śledzi i powtarza wszystkie przestępstwa powstrzymane przez serialową grupę. Liczę, że sezon skończy się jakimś mocnym akcentem, bo wszystko na to wskazuje - i nie będzie to wspólna impreza przy basenie, o ile ktoś pamięta poprzednie zakończenia ;)
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Ogląda Ogląda
Obecnie jestem na 7 sezonie który jest średni.
Awatar użytkownika
anetag77
Wskaż do odpowiedzi
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja

Ja też oglądam i wciąż nie mogę się przyzwyczaić do tej nowej babki :/
fafik29
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: fafik29 »

Ja też jestem na bieżąco jeden z niewielu seriali, od których zaczynałem, a który jeszcze przetrwał. po 7 sezonie miałem już mieszane uczucia odnośnie kontynuacji, nie chciałem, żeby dobry serial, którym napewno jest CRIMINAL MINDS skończył jako tandeta z brakiem ciekawych wątków. Jednak od początku 8 sezonu jestem bardzo mile zaskoczony nie wiem czy nastąpiły jakieś zmiany w osobach odpowiedzialnych za historie, ale są znowu ciekawe, wątek główny sezonu także zapowiada się interesująco i mam nadzieje, że na nowo rozkręcą ten serial. Mimo ogromnej ilości nowych kryminałów jakie nas zalewają uważam, że nie ma nic, co mogłoby zastąpić Criminal.
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Ale czad :) Jestem zbudowany, bo to naprawdę dobry serial :) A zwłaszcza, gdy się go porówna z głupotami, jakie serwują scenarzyści np. w "The Following" - przy nim "Criminal Minds" można uznać za serial wręcz dokumentalny :D Naprawdę bardzo się cieszę, że okazało się, że mimo długiego stażu - to jeden z ostatnich tych wielkich, wcześniejszych, które nadal się trzymają - nadal jest obecny w świadomości naszych forumowiczów! :)
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

fafik29 pisze:Jednak od początku 8 sezonu jestem bardzo mile zaskoczony nie wiem czy nastąpiły jakieś zmiany w osobach odpowiedzialnych za historie, ale są znowu ciekawe, wątek główny sezonu także zapowiada się interesująco i mam nadzieje, że na nowo rozkręcą ten serial.
Dobrze to słyszeć bo 7 sezon jest mocno średni. A serial również należy do moich ulubionych.
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Serial został przedłużony na kolejny sezon, co zresztą nie dziwi, bo ostatnie odcinki były naprawdę solidne, a i finał był całkiem niczego sobie :) Może zabrakło "ciosów", którymi potrafili nas raczyć twórcy w poprzednich cyklach, ale i tak działo się dużo, a jak ktoś zżył się z bohaterami - przez tyle lat można - to i były momenty chwytające za gardło.. Przyznam, że spodziewałem się mocniejszego rozwiązania zagadki Replikatora, ale przynajmniej mieliśmy okazję pooglądać fajną kreację Skywalkera :) Jest to jeden z tych seriali, które zacząłem oglądać bardzo dawno temu, stąd duży sentyment, ale nie tylko on powoduje, że - może nie niecierpliwie - ale jednak czekam na kolejne odcinki :) I tak niejako na boku, zawsze się zastanawiałem, jak czują się aktorzy, którzy grają w tak długo trwającym serialu - chyba faktycznie jak rodzina, co po raz już któryś widzimy w końcówce sezonu :)
Awatar użytkownika
anetag77
Wskaż do odpowiedzi
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja

Fajnie, że przedłużyli tez lubię ten serial.

Ostatnio na jakimś programie puszczają 2 sezon Supernatural. Jak ich zobaczyłam to mi szczęka opadła :) jakie dzieci hihi. Musiałabym też się wrócić do CM i zobaczyć jak oni wyglądali te parę lat temu.
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Dziewięć lat... Dziewiąty sezon. Z lekka to niepokojące doświadczenie, właściwe dla oglądaczy "długonośnego" serialu. To jeden z najdłuższych z tej wielkiej fali znakomitych produkcji. I co ciekawe - po tylu latach, pierwszy odcinek znowu o tym samym, o tej samej konstrukcji - wzbudza emocje. I ogląda się lepiej od niejednej "wielkiej" i "przełomowej" premiery. Prawie ten sam skład. Omalże te same elementy psychozy głównego szaleńca - z drobnymi - w tym odcinku wyjątkowo obrzydliwymi (scena w restauracji...) dodatkami. A jednak nadal jest to serial jedyny w swoim rodzaju. Dynamiczny, mimo wszystko prawdopodobny, z nadal zaskakującymi chwilami - ujęcia wizji psychopaty rodem z dobrego horroru - chodzenie po suficie.. Dziewięć lat. Kim byliśmy taki szmat czasu temu?

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ