House

Seriale prawdziwsze niż życie.
ana81
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Post autor: ana81 »

ja, odcinek z kłamczuchą, uważam za udany :tongue:
podobało mi się skupienie na naszych housowych bohaterach i wspomniany powrót do korzeni, czyli "wszyscy kłamią"

Added after 1 minutes:

za to wcześniejszy epizod, on to był nudnawy...
Pepe
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Pepe »

An25driu, dwa poprzednie info to oczywiście 5x07 i 5x08 (zamiast 4x07 i 4x08) ;) Czy u was też był błąd w txt w odcinku 5x07?
Awatar użytkownika
An25driu
Wskaż do odpowiedzi
sprawdź mnie
sprawdź mnie

Post autor: An25driu »

Pepe pisze: An25driu, dwa poprzednie info to oczywiście 5x07 i 5x08 (zamiast 4x07 i 4x08) Czy u was też był błąd w txt w odcinku 5x07?
Dzięki za wyłapanie błędu na stronie, już poprawione.
Jak możesz to napisz jaki to błąd pojawił się w txt 5x07 ewentualnie, od której linii, to go skoryguję.
M.
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: M. »

Za to dzisiejszy odcinek będzie chyba najciekawszy z całej serii, nie mogę się już doczekać - o 2 emisja ... no i trwa o 8 minut dłużej. Jeszcze 3h i będę ogląąądać :D
Pepe
Wskaż do odpowiedzi

Jak możesz to napisz jaki to błąd pojawił się w txt 5x07 ewentualnie, od której linii, to go skoryguję.
Pobrałem właśnie drugi raz i jest teraz w porządku, Jakieś dziwne znaczki miałem na początku txt. Coś musiało się źle pobrać chyba, bo w 40 min i 40 sekundzie filmu mam wstawkę fragmentu filmu ze środka :smile:
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Helventis »

bardzo dobry odcinek. niezla akcja i teksty
Spoiler:
Pepe
Wskaż do odpowiedzi

Mimo, ze bardzo lubię Housa to coś mi ostatnio w nim brakuję a raczej drażni. Formuła odcinka jest jaka jest: przypadek=>błędne diagnozy=>nagłe olśnienie (dziwny traf)=>wyleczenie. Że tak jest, to trzeba zaakceptować, dodatkowo, że to jest punkt pozytywny serialu. Ale zaczyna mnie nudzić dokładna powtarzalność tej formuły tzn. do około 32min filmu wszystkie diagnozy są błędne; ok 35 min dziwny traf i happy end. Mogli chociaż trochę to zróżnicować :?
Druga rzecz co zaczyna mi nie "leżeć" to dziwny traf. Zaczynam już powoli zgadywać, że większość olśnień wychodzi podczas rozmowy, dialogu. Tak było w ostatnim odcinku jak rozmawiał Foreman w jakimiś barze czy gdzieś, już wiedziałem, że sytuacja się wyjaśni na 100%.
Brakuję mi takiego odcinka, w którym choroba będzie znana od początku ale będzie trudno pacjenta z niej wydostać lub przypadku składającego się na 2 odcinki (party)
P.S. Teksty Housa nadal są kosmiczne, ale to co zrobili z poprzednimi głównymi bohaterami to bez sensu np. Foreman - niemalże tło każdego odcinka siedzi na fotelu i parę razy coś powie ot tak po prostu jest, Cameron i Chase - bezpłciowi ich rola w filmie to zrobienie paru badań, dialogi dla nich w ogóle nie są przygotowane, jedynym "urozmaiceniem" miedzy nimi było to, że Chase czuje się nieswojo w domu Cameron. Na poziomie pozostaję na szczęście Cuddy i czasami Wilson, choć brakuje mi jego przekomarzania się z Housem.
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

Odcinek ostatni, dłuższy i znakomity. Co ciekawe, w necie można znaleźć różne głosy krytyczne. Czasem mam wrażenie, że oglądałem zupełnie inny epizod :) Najwięcej mówi się, że House to już nie House. Cóż, mam odmienne zdanie:
Spoiler:
M.
Wskaż do odpowiedzi

Bostonq, całkowicie się z Tobą zgadzam, jestem bardzo na bieżąco z tym, co się pisze na forach i niektórzy ludzie narzekają na to, że House to już nie House, przy czym najbardziej narzekają, wytykając mu zachowania, które są dla niego TYPOWE, czyli np. to, że jest dziecinny :smt082

Mnie osobiście się podoba i chętnie czekam do 2 w nocy na emisję :D
Jedyne, co mnie ekstremalnie wkurza, to 7-8 przerw reklamowych w czasie odcinka :P
Spoiler:
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Helventis »

Jedyne, co mnie ekstremalnie wkurza, to 7-8 przerw reklamowych w czasie odcinka
zgadzam się że przerwy reklamowe wkurzają, ale mi chyba bardziej odpowiada "trochę częściej, ale duuużo krócej". U nas jak puszczą reklamy na TVN/Polsat to zdążę do sklepu po piwo skonczyc, i jeszcze nie minie przerwa :D. a tam 1-3 reklamy i dalej leci. Tyle że akurat House'a ze słuchu oglądać to nie dla mnie :P, aż tak dobry to moj angielski nie jest, choć po 4 sezonach już się człowiek osłuchał z żargonem to nadal trudno nadążyć za stawianymi diagnozami ;) .
No i ta rozbieżność czasu wkurza troche, niekiedy o 2 w nocy emisja, a czasem o 4 się zdarza. A ja jestem zbyt leniwy zeby często się tak zrywać w środku nocy tylko po to zeby obejrzeć coś co moge sobie obejrzeć 5 godzin pozniej ale już wyspany :D
Awatar użytkownika
An25driu
Wskaż do odpowiedzi
sprawdź mnie
sprawdź mnie

Post autor: An25driu »

House M.D. [5x09] Obrazek
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: AreQ_BAH »

Dzieki!
Edytka dopowiada że sie pośpieszyłem:
Your request has failed!

For some reason we have no idea what torrent it is you want. It is possible you have followed a broken link!
M.
Wskaż do odpowiedzi

Helventis pisze: No i ta rozbieżność czasu wkurza troche, niekiedy o 2 w nocy emisja, a czasem o 4 się zdarza. A ja jestem zbyt leniwy zeby często się tak zrywać w środku nocy tylko po to zeby obejrzeć coś co moge sobie obejrzeć 5 godzin pozniej ale już wyspany :D
Zawsze o 2 :)
Ja się nawet nie kładę nigdy ... i nie mogę się już doczekać wtorku :D
Ostatni odcinek 16 grudnia, a potem przerwa aż do 19 stycznia ... ehh ;)
ana81
Wskaż do odpowiedzi

hmmm, 9 ep jakoś mi się dłużył
nie było nic śmiesznego, a fabuła mocno przewidywalna
Spoiler:
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

ana81 pisze: nie było nic śmiesznego
Idealny przykład, jak różnie można odbierać ten sam komunikat. Ja przykładowo uważam, że wypowiedzi House w tym odcinku były jednymi z lepszych biorąc pod uwagę wszystkie sezony i śmiałem się bardzo często. Inna rzecz, że wymowa odcinka była poważniejsza, no ale to nie przeszkodziło mi się świetnie bawić. Ot, różnice w postrzeganiu :)
ana81
Wskaż do odpowiedzi

te prowokujące teksty do 'pacjenta' może i były śmieszne, ale wg mnie, nie na Housowym poziomie...
ah, te różnice w odbiorze :tongue:
Pepe
Wskaż do odpowiedzi

a dla mnie odcinek jak najbardziej w porządku, wreszcie lekka zmiana, wymyślili coś alternatywnego, nawet do końca nie wiedziałem czy
Spoiler:
Coś się działo, jakaś akcja. Po za tym jest to przykład, że w tym odcinku głównym bohaterem był House a jego pomocnicy tylko pokazali się na chwilę. Co daje moim zdaniem przykład, że jego drużyna jest chyba zbyt "liczna" (za dużo ludzi i bohaterów)
Musicie mi przyznać chyba rację :?: , że brakuje wam jak i mi śmiesznych krótkich epizodów tzn. ludzi przychodzących z przysłowiową "gorączką" i ośmieszanych przez Housa :smile:
M.
Wskaż do odpowiedzi

Mnie brakuje kliniki, przecież tam było tyle zabawnych sytuacji zawsze ;)
ana81
Wskaż do odpowiedzi

Pepe pisze: Musicie mi przyznać chyba rację :?: , że brakuje wam jak i mi śmiesznych krótkich epizodów tzn. ludzi przychodzących z przysłowiową "gorączką" i ośmieszanych przez Housa :smile:
Właśnie, przez co ostatni odcinek to bardziej Grey's Anatomy, niż House...
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

ana81 pisze: Właśnie, przez co ostatni odcinek to bardziej Grey's Anatomy, niż House...
Oho, niechybnie - jak premier od ustaw emerytalnych - wyłysieję :) Fakt, może brakować przychodni, no ale to nigdy nie była istota serialu, więc analogia z "Grey's Anatomy" jest już chyba pewnym nadużyciem :) Nie znam serialu dobrze, ale z tego, co widziałem, nie ma tam Housa, a skoro nie ma, to nie ma o czym mówić :) Przecież to on jest kluczowym elementem serialu i nadal nie mogę pojąć, co takiego się stało, że zawartość Housa w Housie raptem zmalała :)

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ