Despite the fact that Kripke has adamantly said for years that he had a hard-and-fast five-year plan for Supernatural, the series is still a solid performer for The CW, and stars Padalecki and Ackles are signed through a sixth season. Now everyone is saying maybe about another season, including Kripke.
"We are leaving the possibility for a new story to begin," he admitted.
wycinek z jednego wywiadu, trzymam kciuki za kolejny sezon, bo 5 na 100% bedzie swietny
[quote]Despite the fact that Kripke has adamantly said for years that he had a hard-and-fast five-year plan for Supernatural, the series is still a solid performer for The CW, and stars Padalecki and Ackles are signed through a sixth season. Now everyone is saying maybe about another season, including Kripke.
"We are leaving the possibility for a new story to begin," he admitted.[/quote] wycinek z jednego wywiadu, trzymam kciuki za kolejny sezon, bo 5 na 100% bedzie swietny
Nie jestem tego taki pewien.
Jakoś stracił to 'coś' SN dla mnie.
Pierwsze 3 sezony mi się bardzo dobrze oglądało.
Uważam, że 3 sezon był najlepszy.
Nie podoba mi się też, że w serialu po 2 sezonach przestała 'grać' muzyka... sporadycznie teraz puszczą jakiś kawałek, i tradycyjnie Kansas-a na season finale... no, ale to już mniej ważne.
Główny wątek interesował mnie najbardziej w pierwszym sezonie, i po części w drugim. Uwolnienie lucyfera, wojna z demonami... jakoś mi to nie pasuje.
Ciekawią mnie odcinki, które większość uważa za 'wypełniacze', jakieś ciekawe historię, stare legendy... odcinki w stylu Hook, czy Scarecrow...no ale... zobaczymy.
[quote="Shen"] 5 na 100% bedzie swietny[/quote] Nie jestem tego taki pewien. Jakoś stracił to 'coś' SN dla mnie. Pierwsze 3 sezony mi się bardzo dobrze oglądało. Uważam, że 3 sezon był najlepszy. Nie podoba mi się też, że w serialu po 2 sezonach przestała 'grać' muzyka... sporadycznie teraz puszczą jakiś kawałek, i tradycyjnie Kansas-a na season finale... no, ale to już mniej ważne. Główny wątek interesował mnie najbardziej w pierwszym sezonie, i po części w drugim. Uwolnienie lucyfera, wojna z demonami... jakoś mi to nie pasuje. Ciekawią mnie odcinki, które większość uważa za 'wypełniacze', jakieś ciekawe historię, stare legendy... odcinki w stylu Hook, czy Scarecrow...no ale... zobaczymy.
GreG pisze:Nie podoba mi się też, że w serialu po 2 sezonach przestała 'grać' muzyka... sporadycznie teraz puszczą jakiś kawałek, i tradycyjnie Kansas-a na season finale... no, ale to już mniej ważne.
To jedyna rzecz, której żałuję w sezonie 4
Czytałam wywiad z Kripke i dowiedziałam się, jaka jest przyczyna. Okazało się że ograniczenie budżetu serialu spowodowało , że nie wystarczyło już pieniążków na zapłacenie za prawa do piosenek dlatego ich już nie ma.
Nowym pomysłem natomiast jest nowa piosenka, napisana specjalnie do 5 sezonu O Death. Widocznie tak wyszło taniej, a piosenka baaardzo fajna
[quote="GreG"]Nie podoba mi się też, że w serialu po 2 sezonach przestała 'grać' muzyka... sporadycznie teraz puszczą jakiś kawałek, i tradycyjnie Kansas-a na season finale... no, ale to już mniej ważne. [/quote]
To jedyna rzecz, której żałuję w sezonie 4 Czytałam wywiad z Kripke i dowiedziałam się, jaka jest przyczyna. Okazało się że ograniczenie budżetu serialu spowodowało , że nie wystarczyło już pieniążków na zapłacenie za prawa do piosenek :cry: dlatego ich już nie ma. Nowym pomysłem natomiast jest nowa piosenka, napisana specjalnie do 5 sezonu O Death. Widocznie tak wyszło taniej, a piosenka baaardzo fajna :grin:
Noo to GreG mamy idealnie różny odbiór tego serialu, bo mnie własnie takie Scarecrowy Hooki czy Bloody Mary nudziły, 1 sezon był mocno przeciętny, 2 już duużo lepszy, 3 jeszcze bardziej a 4 to już czysta magia.
Co do muzyki to koleżanka powyżej odpowiedziała. Szkoda, no ale co poradzisz - nie ich wina.
Noo to GreG mamy idealnie różny odbiór tego serialu, bo mnie własnie takie Scarecrowy Hooki czy Bloody Mary nudziły, 1 sezon był mocno przeciętny, 2 już duużo lepszy, 3 jeszcze bardziej a 4 to już czysta magia.
Co do muzyki to koleżanka powyżej odpowiedziała. Szkoda, no ale co poradzisz - nie ich wina.
Właśnie obejrzałem 5x01 i jest naprawde fajnie. włączając epka spodziewałem się typowego THEN/NOW a tu wita nas pobrzmiewający w tle migawek z poprzednich sezonów utwór AC/DC - Thunderstruck miło tak, gdy sie już straciło nadzieje na rockowe klasyki w serialu usłyszeć fajny utworek .
A co do fabuły
Spoiler:
zabawnie sie to wszystko ułożyło. Lucek jest wolny i znajduje sobie naczynie podsuwając facetowi jakieś omamy, a potem wizja babki mówiącej "cześć, mam na imie lucyfer, moge wejść (w ciebie)" genialna. Fajnie że powrócił Cas, pomimo że tam wtedy eksplodował chyba. Teraz powrócił dając do zrozumienia że Bóg jeszcze urzęduje i taka jest jego wola. W dodatku bezkarnie zabija sobie aniołki i grozi archaniołowi. Jak tak dalej pójdzie może być ciekawie Dean mówiący cały czas NIE Zachariaszowi który co chwila podsuwa mu powód by zgodził się zostać naczyniem Archanioła. Dobrze że do tego nie doszło bo zapewne z dawnego Deana by wtedy nic nie zostało, wiadomo że aniołki ie mają poczucia humoru.
dialog odcinka
- How, why me?
- Becouse you are chosen. It's a great honor, Dean.
Oh, yeah. Life as a angel condom. That's real fun :D:D
odcinek pewnie obejrze jeszcze raz jak sie polskie suby pojawią. A
Właśnie obejrzałem 5x01 i jest naprawde fajnie. włączając epka spodziewałem się typowego [color=red][b]THEN[/b][/color]/[color=red][b]NOW[/b][/color] a tu wita nas pobrzmiewający w tle migawek z poprzednich sezonów utwór AC/DC - Thunderstruck :D miło tak, gdy sie już straciło nadzieje na rockowe klasyki w serialu usłyszeć fajny utworek :). A co do fabuły [spoiler]zabawnie sie to wszystko ułożyło. Lucek jest wolny i znajduje sobie naczynie podsuwając facetowi jakieś omamy, a potem wizja babki mówiącej "cześć, mam na imie lucyfer, moge wejść (w ciebie)" genialna. Fajnie że powrócił Cas, pomimo że tam wtedy eksplodował chyba. Teraz powrócił dając do zrozumienia że Bóg jeszcze urzęduje i taka jest jego wola. W dodatku bezkarnie zabija sobie aniołki i grozi archaniołowi. Jak tak dalej pójdzie może być ciekawie ;) Dean mówiący cały czas NIE Zachariaszowi który co chwila podsuwa mu powód by zgodził się zostać naczyniem Archanioła. Dobrze że do tego nie doszło bo zapewne z dawnego Deana by wtedy nic nie zostało, wiadomo że aniołki ie mają poczucia humoru.
dialog odcinka - How, why me? - Becouse you are chosen. It's a great honor, Dean. Oh, yeah. Life as a angel condom. That's real fun :D:D:D [/spoiler]
odcinek pewnie obejrze jeszcze raz jak sie polskie suby pojawią. A
Helventis pisze:Właśnie obejrzałem 5x01 i jest naprawde fajnie. włączając epka spodziewałem się typowego THEN/NOW a tu wita nas pobrzmiewający w tle migawek z poprzednich sezonów utwór AC/DC - Thunderstruck miło tak, gdy sie już straciło nadzieje na rockowe klasyki w serialu usłyszeć fajny utworek .
Klasyczny rockowy kawałek, na rozpoczęcie sezonu, w czasie Then/Now to już standard...później będzie cisza... tak gdzieś do finału
[quote="Helventis"]Właśnie obejrzałem 5x01 i jest naprawde fajnie. włączając epka spodziewałem się typowego [color=red][b]THEN[/b][/color]/[color=red][b]NOW[/b][/color] a tu wita nas pobrzmiewający w tle migawek z poprzednich sezonów utwór AC/DC - Thunderstruck :D miło tak, gdy sie już straciło nadzieje na rockowe klasyki w serialu usłyszeć fajny utworek :). [/quote] Klasyczny rockowy kawałek, na rozpoczęcie sezonu, w czasie Then/Now to już standard...później będzie cisza... tak gdzieś do finału :P
Swietny poczatek sezonu, wstałem specjalnie o 6 rano zeby sciagnac nowy odcinek ;p
Spoiler:
mam nadzieje ze Bobby dojdzie do siebie, sparalizowany wiele nie pomoze, oby to nie byl sposob na odsuniecie go od serialu. Nowy sezon zapowiada sie mrocznie, apokalipsa, demony i delikatnie mowiac niezbyt dobre stosunki miedzy bracmi. Pozostaje tylko miec nadzieje ze nie bedzie zbyt wielu odcinkow z polowaniem na duchy, w koncu zbliza sie koniec swiata
Swietny poczatek sezonu, wstałem specjalnie o 6 rano zeby sciagnac nowy odcinek ;p [spoiler]mam nadzieje ze Bobby dojdzie do siebie, sparalizowany wiele nie pomoze, oby to nie byl sposob na odsuniecie go od serialu. Nowy sezon zapowiada sie mrocznie, apokalipsa, demony i delikatnie mowiac niezbyt dobre stosunki miedzy bracmi. Pozostaje tylko miec nadzieje ze nie bedzie zbyt wielu odcinkow z polowaniem na duchy, w koncu zbliza sie koniec swiata[/spoiler]
Shen pisze:Swietny poczatek sezonu, wstałem specjalnie o 6 rano zeby sciagnac nowy odcinek ;p
u mnie podobnie, tyle że nie specjalnie, a przez przypadek sie obudzilem o 6, komp dzialal w nocy to sprawdzilem, może już bedzie nowy epek na warezie. I 15 minut leżenia w łóżku później usiadłem do seansu xd
[quote="Shen"]Swietny poczatek sezonu, wstałem specjalnie o 6 rano zeby sciagnac nowy odcinek ;p [/quote]
u mnie podobnie, tyle że nie specjalnie, a przez przypadek sie obudzilem o 6, komp dzialal w nocy to sprawdzilem, może już bedzie nowy epek na warezie. I 15 minut leżenia w łóżku później usiadłem do seansu xd
[b]xvidasd[/b] Dzięki, dzięki, dzięki ! :grin: Nie miałam wczesniej mozliwości ściągnięcia 1 odcinka a tu taka niespodzianka :grin: Nowy sezon czas zacząć... :cheers: