Poza fizyką i fantasy, czy co tam on lubi - nie zauważyłam by coś jeszcze go interesowało. A wiedza teoretyczna, szczególnie w wypadku fizyki nie wymaga twórczej wiedzy, raczej zachodzą w niej reakcje łańcuchowe, gdzie jedno wychodzi z drugiego, jak w matematyce, chyba bardziej bazuje na logice. Ale to chyba nieistotne. W każdym razie w świecie nauki jest sporo osób z Aspergerem.
A w przypadku tych kryteriów trzeba pamiętać, że te objawy mogą występować w różnym nasileniu. Dodam jeszcze, że w przeciwieństwie do autyzmu (obie choroby są z tej samej grupy), przy AS nie ma deficytu w inteligencji.
Ciekawi mnie tylko, czy scenarzyści stworzyli tak Sheldona przez przypadek, czy na czymś się wzorowali.
Odcinek, w którym Raj znalazł się na łamach People - genialny.
Sheldon i te jego uśmiechy
Poza fizyką i fantasy, czy co tam on lubi - nie zauważyłam by coś jeszcze go interesowało. A wiedza teoretyczna, szczególnie w wypadku fizyki nie wymaga twórczej wiedzy, raczej zachodzą w niej reakcje łańcuchowe, gdzie jedno wychodzi z drugiego, jak w matematyce, chyba bardziej bazuje na logice. Ale to chyba nieistotne. W każdym razie w świecie nauki jest sporo osób z Aspergerem. A w przypadku tych kryteriów trzeba pamiętać, że te objawy mogą występować w różnym nasileniu. Dodam jeszcze, że w przeciwieństwie do autyzmu (obie choroby są z tej samej grupy), przy AS nie ma deficytu w inteligencji. Ciekawi mnie tylko, czy scenarzyści stworzyli tak Sheldona przez przypadek, czy na czymś się wzorowali.
Odcinek, w którym Raj znalazł się na łamach People - genialny. Sheldon i te jego uśmiechy :-))
Lepsze było jak Sheldon się dowiedział że będzie nowy lokator w mieszkaniu na górze.. odcinek 17-18 bodajże z 2 sezonu!
Jego miny i tekst "Horroooor"!! :-DDD
Lepsze było jak Sheldon się dowiedział że będzie nowy lokator w mieszkaniu na górze.. odcinek 17-18 bodajże z 2 sezonu! Jego miny i tekst "Horroooor"!! :-DDD
Jakoś zazwyczaj omijam komedie, szczególnie te z podłożonym śmiechem, ale ostatnimi czasy dziewczyna puściła mi parę odcinków TBBT i mi się spodobało. Jestem już w połowie drugiego sezonu, dobry serial na odstresowanie albo wyluzowanie po ciężkim dniu. Sheldon faktycznie rządzi
Jakoś zazwyczaj omijam komedie, szczególnie te z podłożonym śmiechem, ale ostatnimi czasy dziewczyna puściła mi parę odcinków TBBT i mi się spodobało. Jestem już w połowie drugiego sezonu, dobry serial na odstresowanie albo wyluzowanie po ciężkim dniu. Sheldon faktycznie rządzi :D
Też dziś zacząłem oglądać, trzeci sezon. Do tego serialu jakoś ciężko mi się było na początku przyzwyczaić ale jak już poczułem klimat to ogląda się teraz bardzo fajnie. Kurcze, aż sobie chyba dzisiaj w Halo zagram
Też dziś zacząłem oglądać, trzeci sezon. Do tego serialu jakoś ciężko mi się było na początku przyzwyczaić ale jak już poczułem klimat to ogląda się teraz bardzo fajnie. Kurcze, aż sobie chyba dzisiaj w Halo zagram :D
Nie no, BAZINGA miażdży Obejrzałem już jakoś siedem odcinków i muszę stwierdzić że nowy sezon jest świetny. Podczas gdy takie np. HIMYM zdaje się wypalać ten serial coraz bardziej nabiera rozpędu.
Wielkie dzięki za wstawkę djjasiek!
Nie no, BAZINGA miażdży :-) Obejrzałem już jakoś siedem odcinków i muszę stwierdzić że nowy sezon jest świetny. Podczas gdy takie np. HIMYM zdaje się wypalać ten serial coraz bardziej nabiera rozpędu. Wielkie dzięki za wstawkę [b]djjasiek[/b]! :ok2
No nie wiem ja nie jestem aż tak zachwycony jak większości.
Podoba mi się ten serial, ale na pewno nie przebija Two and a Half Men. Wiem, że to może siła przyzwyczajenia, ale jednak to do 7 sezonów TAHM na pewno będę wracał, z kolei do TBBT już niekoniecznie.
No nie wiem ja nie jestem aż tak zachwycony jak większości. Podoba mi się ten serial, ale na pewno nie przebija [b]Two and a Half Men[/b]. Wiem, że to może siła przyzwyczajenia, ale jednak to do 7 sezonów TAHM na pewno będę wracał, z kolei do TBBT już niekoniecznie.
[quote="spiderpp"]Wiem, że to może siła przyzwyczajenia, ale jednak to do 7 sezonów TAHM na pewno będę wracał, z kolei do TBBT już niekoniecznie.[/quote]
Ja natomiast mam dokładnie na odwrót: TaaHM jakiś czas temu skasowałem z dysku, a TBBT ciągle mam i co jakiś czas do niego wracam :pirat:
Ja uwielbiam zarówno TAHM jak i TBBT. Razem z Wszyscy kochaja raymonda i diabli nadali zajmują główne miejsce na dysku w stacjonarnym odtwarzaczu i często oglądam
Wracając do TBBT to Kaley Cuoco spadła z konika i złamała sobie nóżkę Wygląda na to, że pracę nad nowym sezonem zostaną wstrzymane
Ja uwielbiam zarówno TAHM jak i TBBT. Razem z Wszyscy kochaja raymonda i diabli nadali zajmują główne miejsce na dysku w stacjonarnym odtwarzaczu i często oglądam :)
Wracając do TBBT to Kaley Cuoco spadła z konika i złamała sobie nóżkę :( Wygląda na to, że pracę nad nowym sezonem zostaną wstrzymane :( :(
Ja tam wole aby przerwali produkcję niż mieli zmieniać scenariusze Chociaż mogliby zrobić tak, że Penny całuje się z Sheldonem Widzi to Leonard i atakuje ich w wyniku czego Penny spada ze schodów i łamie się niemiłosiernie Natomiast Sheldon wykonując skomplikowane obliczenia unika spadnięcia z schodów
Ja tam wole aby przerwali produkcję niż mieli zmieniać scenariusze :P Chociaż mogliby zrobić tak, że Penny całuje się z Sheldonem ;) Widzi to Leonard i atakuje ich w wyniku czego Penny spada ze schodów i łamie się niemiłosiernie :D Natomiast Sheldon wykonując skomplikowane obliczenia unika spadnięcia z schodów :D