[tv] Einstein i Eddington [UK]

Przekonaj się, że to wcale nie nudy!
Awatar użytkownika
panjandrum
Wskaż do odpowiedzi
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja
youtube Warszawa

[tv] Einstein i Eddington [UK]

Post autor: panjandrum »

Einstein i Eddington (TV)

Obrazek

produkcja: Wielka Brytania, USA
gatunek: Dramat historyczny
czas trwania: 120 min.

Opis:
serialebrytyjskie.blox.pl pisze:Wiosną 1914 r. Europa znajdowała się na pograniczu wojny. Nikt wtedy nie słyszał o mało znanym niemieckim fizyku - Albercie Einsteinie. Brytyjski astronom, Arthur Eddington uświadomił sobie, że teorie Einsteina mogą uwolnić nowe sposoby myślenia o czasie i przestrzeni. Pomimo ryzyka bycia naznaczonym jako zdrajcy, dwaj mężczyźni zaczynają wymieniać między sobą korespondencję. Zaćmienie słońca w Afryce dostarcza światu okazji do potwierdzenia teorii Einsteina. Eddington, mało prawdopodobny bohater, wyrusza w podróż, która na zawsze zmieni ludzkie postrzeganie wszechświata.
Zwiastun:
[youtube][/youtube]
Linki:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek
www.david-tennant.com pisze:Film ma ukazywać walkę naukowców z realiami I Wojny Światowej, dążenie do przedstawienia światu cennych prawd naukowych, a także ich pogłębiającą się znajomość.

W rolach głównych wystąpią David Tennant (Doctor Who) jako Eddington oraz Andy Serkis (Tintin, Stormbreaker, Spooks) jako Einstein

Jest to film telewizyjny, który powstał przy współpracy HBO i BBC.
Napisy, jak i sam film są na sieci.

Co sądzicie? Ja na pewno obejrzę. Jest w jednej części i ma 700mb, czyli w asd by mial coś ponad 200. W roli Einsteina Andy Serkis, czyli niezapomniany Golum z LotR-a.
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.

Douglas Adams
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Helventis »

obejrzałbym to już dawno bo mam sciagniete, ale nigdzie nie bylo ani polskich ani angielskich napisów, wiec wolalem na nie poczekac, niz probowac zrozumiec ze słuchu teorie względności po angielsku :P. Dzięki za info ze są napisy :D, pewnie w wolnej chwili obejrze.
djjasiek
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: djjasiek »

Jeżeli faktycznie wszystko jest, ja się nim zajmę.
Awatar użytkownika
panjandrum
Wskaż do odpowiedzi
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja

Post autor: panjandrum »

Wszystko jest. Są dwie wersje napisów na n24, ale ta od "jimmy1989 & L1su" chyba lepsza.
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.

Douglas Adams
djjasiek
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: djjasiek »

Einstein and Eddington (XviD asd) EnglishV+NapisyPL
Obrazek
Awatar użytkownika
piotr_cebo
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Post autor: piotr_cebo »

dzięki!
Obrazek
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: 2 i pół

Post autor: grego1980 »

Całkiem sympatyczny film. Miło sie ogląda. Dobra rozrywka.
polecam

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ