Jack Bauer jest agentem amerykańskiej organizacji CTU, powołanej do zwalczania terroryzmu. Ma on tylko 24 godziny na uratowanie kraju przed zagrożeniem. Historia rozpoczyna się w dniu prawyborów prezydenckich gdzie przewagę zaczyna zdobywać afro-amerykanin - komuś jednak bardzo zależy, że tak się nie stało. Każdy z 24 odcinków opowiada o wydarzeniach z jednej godziny.
Oryginalny post:
W oczekiwaniu na 7. sezon:
http://www.collegehumor.com/video:1788161
Znalezione na Wykopie. Tak wyglądałyby przygody Bauera w 1994 roku.
Jack Bauer jest agentem amerykańskiej organizacji CTU, powołanej do zwalczania terroryzmu. Ma on tylko 24 godziny na uratowanie kraju przed zagrożeniem. Historia rozpoczyna się w dniu prawyborów prezydenckich gdzie przewagę zaczyna zdobywać afro-amerykanin - komuś jednak bardzo zależy, że tak się nie stało. Każdy z 24 odcinków opowiada o wydarzeniach z jednej godziny.
[code]Oryginalny post: W oczekiwaniu na 7. sezon:
http://www.collegehumor.com/video:1788161
Znalezione na Wykopie. Tak wyglądałyby przygody Bauera w 1994 roku.[/code]
W dzisiejszej gazecie "Fakt" zauważyłem ciekawą notkę. Otóż odtwórca głównej roli Kiefer Sutherland został ponownie zatrzymany za jazdę pod wpływem alkoholu. Dostał karę - ponad 40 dni aresztu.
Ciekawe czy wpłynie to jakkolwiek na serial - w sumie wątpię.
W dzisiejszej gazecie "Fakt" zauważyłem ciekawą notkę. Otóż odtwórca głównej roli Kiefer Sutherland został ponownie zatrzymany za jazdę pod wpływem alkoholu. Dostał karę - ponad 40 dni aresztu. Ciekawe czy wpłynie to jakkolwiek na serial :D - w sumie wątpię.
[quote="MoszeUsz"]Stare info. Czytaj polską fanowską strone o 24 http://www.24pl.info/ tam się wszystkiego dowiesz.[/quote] No bardzo stare, na tej stronie ukazało się 4 dni wcześniej, niż w dzisiejszej gazecie. Także "stare info" to trochę przesadzone stwierdzenie.
PS. Poza tym w języku polskim nie ma słowa "wziąść". Pewnie chodziło ci o słowo "wziąć". Popraw, bo razi!
A co do więzienia to Kiefer dostał karę 2 miesiące temu Zobacz tutaj i sprawdź date i miał zacząć siedzieć w święta, w przerwie kręcenia serialu, ale przez strajk scenarzystów zaczął odsiadke wcześniej.
A co do więzienia to Kiefer dostał karę 2 miesiące temu [url=http://www.24pl.info/index.php?subaction=showfull&id=1192050313&archive=&start_from=&ucat=2&][color=red]Zobacz tutaj i sprawdź date[/color][/url] i miał zacząć siedzieć w święta, w przerwie kręcenia serialu, ale przez strajk scenarzystów zaczął odsiadke wcześniej.
Don_Bazylian pisze:W dzisiejszej gazecie "Fakt" zauważyłem ciekawą notkę.
Wybacz, ale będę teraz złośliwy. Skąd u czytelnika wyżej wymienionego periodyku, takie przywiązanie do prawidłowej składni leksykograficznej języka polskiego?
Owszem, niektóre konstrukcje słowotwórcze pojawiające się współcześnie na różnych forach są często co najmniej kuriozalne, ale od tego jest priv, aby zwrócić uwagę takiej osobie, a nie robić szopkę w głównym temacie (taki zelotyzm przynajmniej dla mnie jest bardziej denerwujący niż same błędy, które piętnuje).
PS:
Przepraszam wszystkich za off-topic (jako, że jest to raczej generalna uwaga, przepraszam również, że nie skorzystałem z priv'a).
[quote="Don_Bazylian"]W dzisiejszej gazecie "Fakt" zauważyłem ciekawą notkę. [/quote]
Wybacz, ale będę teraz złośliwy. Skąd u czytelnika wyżej wymienionego periodyku, takie przywiązanie do prawidłowej składni leksykograficznej języka polskiego? Owszem, niektóre konstrukcje słowotwórcze pojawiające się współcześnie na różnych forach są często co najmniej kuriozalne, ale od tego jest priv, aby zwrócić uwagę takiej osobie, a nie robić szopkę w głównym temacie (taki zelotyzm przynajmniej dla mnie jest bardziej denerwujący niż same błędy, które piętnuje).
PS: Przepraszam wszystkich za off-topic (jako, że jest to raczej generalna uwaga, przepraszam również, że nie skorzystałem z priv'a).
Już w niedzielę 23 listopada premiera 2 godzinnego filmu 24: Redemption, który będzie wstępem do 7 sezonu. A sam 7 sezon rusza 4 godzinną premierą 11 i 12 stycznia. I jak zwykle będzie emitowany w poniedziałki o 21.00
TUTAJ zwiastun obejmujący sceny aż z 14 pierwszych odcinków 7 sezonu. Bardzo efektowny, ale zawiera mnóstwo spoilerów, oglądać na własną odpowiedzialność.
Już w niedzielę 23 listopada premiera 2 godzinnego filmu 24: Redemption, który będzie wstępem do 7 sezonu. A sam 7 sezon rusza 4 godzinną premierą 11 i 12 stycznia. I jak zwykle będzie emitowany w poniedziałki o 21.00
[url=http://link.brightcove.com/services/player/bcpid1119669402?bctid=1885474195][color=green]TUTAJ[/color][/url] zwiastun obejmujący sceny aż z 14 pierwszych odcinków 7 sezonu. Bardzo efektowny, ale zawiera mnóstwo spoilerów, oglądać na własną odpowiedzialność.
witam
mam takie pytanie czy sa dostepne sezony 2,3 i 4 w xvid asd :?: pytam bo nigdzie nie moge ich znalezc ;p a wciagnalem sie w ten swietny serial i ciagne poki co 350 ale lancze mam tylko 512kb/s iii wolalbym zasysac xvid asd
witam mam takie pytanie czy sa dostepne sezony 2,3 i 4 w xvid asd :?: pytam bo nigdzie nie moge ich znalezc ;p a wciagnalem sie w ten swietny serial i ciagne poki co 350 :( ale lancze mam tylko 512kb/s iii wolalbym zasysac xvid asd :D
dzieki Wam obejrzalam sezony 2-6 w ciagu ostatnich paru msc'y. sezon 1 widzialam w tv, ale potem jakos nie moglam tego nigdzie zlapac... za kazdym razem jak sie zabieralam zeby scignac sezon 2 jakos rozkojarzal mnie fakt ze w US leci juz 5-ty, czy 6-ty i ze nie mam czasu zeby nadgonic; wiec strajk WGA i ta roczna przerwa w odc. pozwolila mi wreszcie dogonic Jacka Bauer'a i to wszystko tylko dzieki fantastycznemu rozmiarowi Waszych pliczkow! jednak poniewaz nie sledzilam jak serialik ukazywal sie w formacie xvid asd nie wiem czy wypuszczacie go odc po odc czy calym sezonem.
dzieki Wam obejrzalam sezony 2-6 w ciagu ostatnich paru msc'y. sezon 1 widzialam w tv, ale potem jakos nie moglam tego nigdzie zlapac... za kazdym razem jak sie zabieralam zeby scignac sezon 2 jakos rozkojarzal mnie fakt ze w US leci juz 5-ty, czy 6-ty i ze nie mam czasu zeby nadgonic; wiec strajk WGA i ta roczna przerwa w odc. pozwolila mi wreszcie dogonic Jacka Bauer'a i to wszystko tylko dzieki fantastycznemu rozmiarowi Waszych pliczkow! jednak poniewaz nie sledzilam jak serialik ukazywal sie w formacie xvid asd nie wiem czy wypuszczacie go odc po odc czy calym sezonem.
Ano zaczęło się. Niestety 24: Redemption średnio mnie wciągnął, może przez to ze bylem zmuszony ogladac go na 2 podejścia. Ale ogólnie serial ten należy do tych których cały sezon lepiej obejrzeć w weekend, więc poczekam do czerwca i tak właśnie zrobie . Oglądając na bierząco nie mógłbym wytrzymać tych cliffhangerów co tydzień
Ano zaczęło się. Niestety 24: Redemption średnio mnie wciągnął, może przez to ze bylem zmuszony ogladac go na 2 podejścia. Ale ogólnie serial ten należy do tych których cały sezon lepiej obejrzeć w weekend, więc poczekam do czerwca i tak właśnie zrobie :D. Oglądając na bierząco nie mógłbym wytrzymać tych cliffhangerów co tydzień :P
mam pytanie. czy sezon 6 był już puszczany przez Canal+ ? Głównie mi chodzi o to czy są może odcinki sezonu 6 z lektorem ? z góry dzięki za odpowiedź :)
jak widać nie zajmuje sie narazie nikt tym, ale prowadzi na liście http://tvshows.i365.pl/charts.php?action=all_list wiec być może wygra. Ja już 7 sezon obejrzałem i uważam że choć widać w nim troszeczke już zmęczenie materiału, to i tak jest lepszy od beznadziejnego 6 sezonu (podobno spadek formy był wyjaśniany strajkiem scenarzystów).
Byłoby bardzo dobrze, ale widać miejscami że na siłe wymyślają troche kolejny plan terrorystów zeby tą akcje ciągnąć do tego 24 odcinka. Na dobrą sprawe mogłoby się to skonczyć gdzieś w połowie.
Spoiler:
oczywiscie gdyby sie skonczyło w połowie nie dowiedzieli byśmy się kto stał za wydarzeniami ostatnich 3 sezonów, choć na dobrą sprawe nadal tego nie wiemy nie ma to jak cliffhanger i zalążek fabuły nastepnej serii.
Wkurza też że Almeida żyje, ma się dobrze i średnio co 2 odcinek zmienia strony, raz jest tym dobrym, a raz złym :/. Szkoda że uśmiercili choć w jakże heroicznej akcji Billa Buchanan'a. Mogliby go zostawić a uśmiercić nudnego Almeide.
Fajnie że wprowadzili troche nowych postaci . Szczególnie polubiłem postać Renee Walker, agentki FBI pomagającej Jackowi. Ciekawie się ogląda jej przemiane z praworządnej agentki biura federalnego, która obiecywała strzec konstytucji i praw ludzi w "Jacka Bauera w spódnicy ", z biegiem wydarzeń widać że coraz bardziej nagina swoje zasady moralne w celu ochrony kraju co musze zaliczyć na plus sezonu. Nie zatraciła się jeszcze w "powołaniu" tak jak Jack, ale myślę że jak bedzie nastepny sezon i fabularnie jakieś "One year later" to może już bedzie na podobnym poziomie co Jack , Szczególnie że ostatnia scena z jej udziałem to wbitka do pokoju przesłuchań z wyłączonym monitoringiem, a reszte można sobie dopowiedzieć.
Cieszę się też że powróciła do obsady Elisha Cuthbert, mimo wszystko troche mi jej brakowało... do czasu aż znowu ktoś chciał ją porwać/zabić/użyć jako karty przetargowej by zmusić do czegoś Jack'a.... wtedy zwątpiłem i najlepiej niech jej postać zostawią już w spokoju, niech sobie żyje gdzieś na 2 koncu USA w spokoju do końca swoich dni
Sezon oceniam pozytywnie bo po raz pierwszy na USA nie napadają Arabusy, Meksole ani Ruscy/Chinczycy a... jacyś murzyni z jakiegoś wymyślonego państewka w Afryce. I dlaczego atakują? bo oczywiście wielki zły i brzydki rząd USA wpierdziela się w ich sprawy (ludobójstwa itp) . Jest to jakaś odmiana w odróżnieniu do poprzednich sezonów gdzie z każdym kolejnym było chyba więcej Ahmedów, Muhhamedów i innych Abduli
jak widać nie zajmuje sie narazie nikt tym, ale prowadzi na liście http://tvshows.i365.pl/charts.php?action=all_list wiec być może wygra. Ja już 7 sezon obejrzałem i uważam że choć widać w nim troszeczke już zmęczenie materiału, to i tak jest lepszy od beznadziejnego 6 sezonu (podobno spadek formy był wyjaśniany strajkiem scenarzystów). Byłoby bardzo dobrze, ale widać miejscami że na siłe wymyślają troche kolejny plan terrorystów zeby tą akcje ciągnąć do tego 24 odcinka. Na dobrą sprawe mogłoby się to skonczyć gdzieś w połowie.
[spoiler]oczywiscie gdyby sie skonczyło w połowie nie dowiedzieli byśmy się kto stał za wydarzeniami ostatnich 3 sezonów, choć na dobrą sprawe nadal tego nie wiemy :P nie ma to jak cliffhanger i zalążek fabuły nastepnej serii. Wkurza też że Almeida żyje, ma się dobrze i średnio co 2 odcinek zmienia strony, raz jest tym dobrym, a raz złym :/. Szkoda że uśmiercili choć w jakże heroicznej akcji Billa Buchanan'a. Mogliby go zostawić a uśmiercić nudnego Almeide. Fajnie że wprowadzili troche nowych postaci . Szczególnie polubiłem postać Renee Walker, agentki FBI pomagającej Jackowi. Ciekawie się ogląda jej przemiane z praworządnej agentki biura federalnego, która obiecywała strzec konstytucji i praw ludzi w "Jacka Bauera w spódnicy :D", z biegiem wydarzeń widać że coraz bardziej nagina swoje zasady moralne w celu ochrony kraju co musze zaliczyć na plus sezonu. Nie zatraciła się jeszcze w "powołaniu" tak jak Jack, ale myślę że jak bedzie nastepny sezon i fabularnie jakieś "One year later" to może już bedzie na podobnym poziomie co Jack :-p , Szczególnie że ostatnia scena z jej udziałem to wbitka do pokoju przesłuchań z wyłączonym monitoringiem, a reszte można sobie dopowiedzieć.
Cieszę się też że powróciła do obsady Elisha Cuthbert, mimo wszystko troche mi jej brakowało... do czasu aż znowu ktoś chciał ją porwać/zabić/użyć jako karty przetargowej by zmusić do czegoś Jack'a.... wtedy zwątpiłem i najlepiej niech jej postać zostawią już w spokoju, niech sobie żyje gdzieś na 2 koncu USA w spokoju do końca swoich dni :P
Sezon oceniam pozytywnie bo po raz pierwszy na USA nie napadają Arabusy, Meksole ani Ruscy/Chinczycy a... jacyś murzyni z jakiegoś wymyślonego państewka w Afryce. I dlaczego atakują? bo oczywiście wielki zły i brzydki rząd USA wpierdziela się w ich sprawy (ludobójstwa itp) . Jest to jakaś odmiana w odróżnieniu do poprzednich sezonów gdzie z każdym kolejnym było chyba więcej Ahmedów, Muhhamedów i innych Abduli :P[/spoiler]