W związku z tym że w niektórych serialach jest mało sedów lub z innego powodu nie chcą się pobrać wpadłem na pomysł byśmy wysyłali sobie pocztą.
np.jest mi potrzebny 1 sezon lost-to ktoś kto ma ten sezon nagra go na płytę,wrzuci w kopertę i wyśle pocztą.Nie jest to przecież jakiś wielki wydatek płytę za złotówkę kupić.Piszcie co o tym sądzicie.Mam nadzieję że pomysł się spodoba i wejdzie w życie.
W związku z tym że w niektórych serialach jest mało sedów lub z innego powodu nie chcą się pobrać wpadłem na pomysł byśmy wysyłali sobie pocztą. np.jest mi potrzebny 1 sezon lost-to ktoś kto ma ten sezon nagra go na płytę,wrzuci w kopertę i wyśle pocztą.Nie jest to przecież jakiś wielki wydatek płytę za złotówkę kupić.Piszcie co o tym sądzicie.Mam nadzieję że pomysł się spodoba i wejdzie w życie. :)
Mam LOST 1S w RMVB i z Lektorem PL. Chętnie wyśle. Daj znać na pw jaki adres. Niestety stronka rmvbmovies przestała istnieć a linków do następnych sezonów sobie nie skopiowałem a były idealne:(
Mam LOST 1S w RMVB i z Lektorem PL. Chętnie wyśle. Daj znać na pw jaki adres. Niestety stronka rmvbmovies przestała istnieć a linków do następnych sezonów sobie nie skopiowałem a były idealne:(
Kiedys jak mialem wolne łącze, znajomy z innego forum wyslał mi 6 sezonów CSI, zwrocilem mu tylko za plyty i wysylke. Pomysl nie jest zly, ale w tym momencie osobiscie nie potrzebuje zadnego serialu.
Kiedys jak mialem wolne łącze, znajomy z innego forum wyslał mi 6 sezonów CSI, zwrocilem mu tylko za plyty i wysylke. Pomysl nie jest zly, ale w tym momencie osobiscie nie potrzebuje zadnego serialu.
Gdy zobaczyłem ten temat pomyślałem że chodzi o jakąś nową wersję "UP/Down (XviD asd) EnglishV+NapisyPL" tylko w wersji P2M. Wydaje mi się że wysyłanie płyt tradycyjną pocztą miałoby może sens kilka lat temu kiedy łącza internetowe były dużo wolniejsze, obecnie nie za bardzo...
Gdy zobaczyłem ten temat pomyślałem że chodzi o jakąś nową wersję "UP/Down (XviD asd) EnglishV+NapisyPL" tylko w wersji P2M. Wydaje mi się że wysyłanie płyt tradycyjną pocztą miałoby może sens kilka lat temu kiedy łącza internetowe były dużo wolniejsze, obecnie nie za bardzo...
Swego czasu już rozmawialiśmy o tym, w miarę jednogłośnie stwierdziliśmy, że ta idea niezbyt dobrze się kojarzy, może przyczynić się do różnych mało przyjemnych sytuacji. Oczywiście, nic nie stoi na przeszkodzie, by forumowicze sobie wzajemnie pomagali, ale raz, że faktycznie zdobycie wielu rzeczy w dzisiejszych czasach nie nastręcza większych trudności, a dwa, że takie żonglowanie płytami może w którymś momencie doprowadzić do mniej sympatycznych skutków - idea ma charakter z lekka "giełdowy", co nie jest wskazane.
Powiedzmy więc na wszelki wypadek oficjalnie, gdyby miało się to jakoś rozkręcić, że jest to inicjatywa TYLKO I WYŁĄCZNIE samopomocowa i NIGDY nie będzie miała nic wspólnego z jakąkolwiek formą pieniężną. Jak ktoś chce komuś pomóc, to robi to z własnej woli i na własny koszt.
I uważajcie na dane osobowe, podawanie adresów ludziom, o których często nic przecież nie wiecie, wcale nie jest takie fajne, na dodatek, że prześlą Wam coś, co - jakkolwiek nie patrzeć - nie jest zawartością w 100 % zgodną z prawem. Co innego pobierać sobie coś na własny użytek, a co innego przyjmować to pocztą. Wspominam o tym tylko na wszelki wypadek, przecież każdy wie dobrze, co jest dla niego najlepsze i najbardziej bezpieczne
Swego czasu już rozmawialiśmy o tym, w miarę jednogłośnie stwierdziliśmy, że ta idea niezbyt dobrze się kojarzy, może przyczynić się do różnych mało przyjemnych sytuacji. Oczywiście, nic nie stoi na przeszkodzie, by forumowicze sobie wzajemnie pomagali, ale raz, że faktycznie zdobycie wielu rzeczy w dzisiejszych czasach nie nastręcza większych trudności, a dwa, że takie żonglowanie płytami może w którymś momencie doprowadzić do mniej sympatycznych skutków - idea ma charakter z lekka "giełdowy", co nie jest wskazane.
Powiedzmy więc na wszelki wypadek oficjalnie, gdyby miało się to jakoś rozkręcić, [b]że jest to inicjatywa TYLKO I WYŁĄCZNIE samopomocowa i NIGDY nie będzie miała nic wspólnego z jakąkolwiek formą pieniężną. Jak ktoś chce komuś pomóc, to robi to z własnej woli i na własny koszt. [/b]
I uważajcie na dane osobowe, podawanie adresów ludziom, o których często nic przecież nie wiecie, wcale nie jest takie fajne, na dodatek, że prześlą Wam coś, co - jakkolwiek nie patrzeć - nie jest zawartością w 100 % zgodną z prawem. Co innego pobierać sobie coś na własny użytek, a co innego przyjmować to pocztą. Wspominam o tym tylko na wszelki wypadek, przecież każdy wie dobrze, co jest dla niego najlepsze i najbardziej bezpieczne :)
Bostonq pisze:NIGDY nie będzie miała nic wspólnego z jakąkolwiek formą pieniężną. Jak ktoś chce komuś pomóc, to robi to z własnej woli i na własny koszt.
[quote="Bostonq"]NIGDY nie będzie miała nic wspólnego z jakąkolwiek formą pieniężną. Jak ktoś chce komuś pomóc, to robi to z własnej woli i na własny koszt. [/quote]
@Bostonq, tak jak najbardziej ale mysle ze osoba, ktora chce ten serial, powinan albo wyslac cos w zamian, albo odeslac czyste plytki, albo pieniadze za koszty wysylki, plytek (bez kosztow za nagranie to oczywiste)
@Bostonq, tak jak najbardziej ale mysle ze osoba, ktora chce ten serial, powinan albo wyslac cos w zamian, albo odeslac czyste plytki, albo pieniadze za koszty wysylki, plytek (bez kosztow za nagranie to oczywiste)
ogame pisze:@Bostonq, tak jak najbardziej ale mysle ze osoba, ktora chce ten serial, powinan albo wyslac cos w zamian, albo odeslac czyste plytki, albo pieniadze za koszty wysylki, plytek (bez kosztow za nagranie to oczywiste)
I daltego uwazam ten pomysl za glupi, zaraz sie zacznie, ze ktos wyslal plytke z serialem a nie dostal czystej, albo w zamian chcial inny serial i nie dostal itd
Dlatego jesli cos takiego ma miec miejsce to lepiej odrazu zamknac temat.
Koszt wyslania plytki to powiedzmy nie wiecej niz 5 zl, wiec jesli ktos nie ma takiego gestu to lepiej nie liczyc na uczciwosc innych bo swiat jest podły i okrutny
[quote="ogame"]@Bostonq, tak jak najbardziej ale mysle ze osoba, ktora chce ten serial, powinan albo wyslac cos w zamian, albo odeslac czyste plytki, albo pieniadze za koszty wysylki, plytek (bez kosztow za nagranie to oczywiste)[/quote] I daltego uwazam ten pomysl za glupi, zaraz sie zacznie, ze ktos wyslal plytke z serialem a nie dostal czystej, albo w zamian chcial inny serial i nie dostal itd Dlatego jesli cos takiego ma miec miejsce to lepiej odrazu zamknac temat. Koszt wyslania plytki to powiedzmy nie wiecej niz 5 zl, wiec jesli ktos nie ma takiego gestu to lepiej nie liczyc na uczciwosc innych bo swiat jest podły i okrutny :-p
Jeżeli ktoś coś chcę, mogę podesłać. Mam sporo seriali w xvid asd i jeszcze wiecej w 350.
Nie będzie żadnego problemu pieniężnego! Ewentualnie na życzenie mogę druknąć okładkę i wrzucić w pudełko DVD.
Mogę także pobrać coś dla kogoś, dysponuje dosyć dobrym łączem więc jak ktoś chętny pisać PW.
Sam chętnie pozyskam sagę STAR TREK
Jak wiemy sporo tego no i niekiedy ciężko dostępne.
Jeżeli ktoś coś chcę, mogę podesłać. Mam sporo seriali w xvid asd i jeszcze wiecej w 350. Nie będzie żadnego problemu pieniężnego! Ewentualnie na życzenie mogę druknąć okładkę i wrzucić w pudełko DVD.
Mogę także pobrać coś dla kogoś, dysponuje dosyć dobrym łączem więc jak ktoś chętny pisać PW.
Sam chętnie pozyskam sagę STAR TREK :) Jak wiemy sporo tego no i niekiedy ciężko dostępne.
Pomysł dobry jednak wykonanie trochę ciężkie. Jak już chcecie wysyłać pocztą cokolwiek polecam: p2m. Jest to dobra alternatywa dla p2p. Można utworzyć podział na forum. Co wy na to?
EDIT:
Jako tako nie jest to piractwo. To forum jest/było grupą użytkowników w zamkniętym kręgu znajomych/rodziny. A do danych plików tylko i wyłącznie MY będziemy mieli dostęp. A jak mówi prawo, pożyczanie znajomym nie podchodzi pod żadną karę.
Zgodnie z art. 23 ust 1 i 2
* oglądanie lub odsłuchiwanie na własnym sprzęcie na potrzeby użytku prywatnego,
* sporządzanie kopii i to zarówno na nośnikach cyfrowych, jak i analogowych, w formatach oryginalnych, jak i przerobionych,
* udostępnianie nabytych egzemplarzy osobom pozostającym w tzw. związku osobistym - w szczególności chodzi tu o pokrewieństwo, powinowactwo i osoby pozostające w związku towarzyskim. O ile pojęcia pokrewieństwa i powinowactwa są jasne, o tyle ów związek towarzyski występuje wg prawników wtedy, gdy ludzie utrzymują więzy przez względnie dłuższy czas. Za stosunek towarzyski może być uznany np. stosunek przyjaźni i koleżeństwa.
Pomysł dobry jednak wykonanie trochę ciężkie. Jak już chcecie wysyłać pocztą cokolwiek polecam: p2m. Jest to dobra alternatywa dla p2p. Można utworzyć podział na forum. Co wy na to?
EDIT: Jako tako nie jest to piractwo. To forum jest/było grupą użytkowników w zamkniętym kręgu znajomych/rodziny. A do danych plików tylko i wyłącznie MY będziemy mieli dostęp. A jak mówi prawo, pożyczanie znajomym nie podchodzi pod żadną karę.
[quote] Zgodnie z art. 23 ust 1 i 2
* oglądanie lub odsłuchiwanie na własnym sprzęcie na potrzeby użytku prywatnego, * sporządzanie kopii i to zarówno na nośnikach cyfrowych, jak i analogowych, w formatach oryginalnych, jak i przerobionych, * udostępnianie nabytych egzemplarzy osobom pozostającym w tzw. związku osobistym - w szczególności chodzi tu o pokrewieństwo, powinowactwo i osoby pozostające w związku towarzyskim. O ile pojęcia pokrewieństwa i powinowactwa są jasne, o tyle ów związek towarzyski występuje wg prawników wtedy, gdy ludzie utrzymują więzy przez względnie dłuższy czas. Za stosunek towarzyski może być uznany np. stosunek przyjaźni i koleżeństwa.[/quote]