Nowe filmy, których możemy się spodziewać.

Dyskusje ogólne, nie tylko na tematy związane z serialami TV ale też:
Kino, Muzyka, Film, Wydarzenia, Internet, Społeczność.. itp.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
youtube Warszawa
Ulubiony Serial: Rescue Me

Nowe filmy, których możemy się spodziewać.

Post autor: asd »

Zapowiada się wiele ciekawych produkcji dlatego zainicjowałem ten temat.

Na poczatek przedstawię Daybreakers ( imdb).

Ósmego stycznia 2010 roku będziemy mogli zobaczyc nowy film z gatunku horror/sci-fi.
W roli głównej zobaczymy tam Australijsą aktorkę Isabel Lucas:
Obrazek
która jako (Alison Bromley) jedyna przeżyje plagę zamieniającą wszystkich ludzi w wampiry (prócz niej). Za dnia wszyscy będą normalnymi ludzmi ale w nocy wszyscy będą przechodzic transformację... Akcja filmu osadzona będzie w 2017 roku.

Nie brzmi interesująco?
Ostatnio zmieniony 20 czerwca 2010, 19:41 przez asd, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
Kontakt:

Post autor: Shedao Shai »

Brzmi, lubię takie filmy. A o tym nie słyszałem, więc dzięki za info.

Jakoś tak ostatnimi czasy kiepsko z tymi filmami, ale to może też jestem kiepsko zorientowany, bo poświęcam nowinkom b. mało czasu. Najbardziej czekam na Antychrysta Larsa Von Triera, to będzie coś mega.

Terminator: Ocalenie - po spoilerach i trailerach również zanosi się na świetny film.

Inglorious Basterds - nooo to Quentin, wiadomo :D

The Expandables jestem ciekawy choćby z racji gwiazdorskiej obsady macho z lat 80.

Avatar, czyli epicki powrót Camerona do kręcenia filmów.

Star Trek - nigdy nie widzialem nic powiązanego z tym biznesem, ale jako że film kręcił JJ Abrams, to chętnie.

Coś slyszałem że opóźnili kręcenie Bioshocka... duża szkoda, bo gra była świetna, a ekranizacja również zapowiadała się dobrze - nie jak kolejne "dzieło" Uwe Bolla.

A tak na odmułkę, jak wyjdzie dvdrip to obejrzę sobie z chęcią Adrenalinę 2, Push, Piątek 13go, Transformers: Zemsta upadłych, 2012

No i obowiązkowo trzy filmy klasy B, prawdziwy KULT :D

"Iron Sky"

"Lesbian Vampire Killers"

"Dead Snow"

o Resident Evil 4 jeszcze nie mówię, bo za wcześnie żeby coś konkretnego móc powiedzieć :)
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

Ej, "Dead Snow" już dawno jest, nawet fajny, ciekawa wariacja o zombie. Ale nie będziesz szczęśliwy - biegają ;) Momentami kupa śmiechu jednak :)
Awatar użytkownika
Igloo666
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla
Kontakt:

Post autor: Igloo666 »

Dodałbym tutaj jeszcze horror SF "Pandorum" - po trailerze widać, że mogą to być klimaty ala "Event Horizon". Rezerwuję do tłumaczenia :alien:

Dalej mamy "Public Enemies" - opowieść o polowaniu na Dillingera i rozwoju FBI, z Deppem i Balem (1 lipca 2009), "G.I. Joe" (7 sierpnia 2009) - to będzie filmik z mocnymi efektami, "Wolf Man" z gwiazdorską obsadą - Blunt, del Toro, Hopkins, Weaving (6 listopada 2009).

Na dniach (22 czerwca 2009) premierę miał "The Informers", na co również czekam - Winona Ryder, Mickey Rourke, Brad Renfro, Kim Basinger, Billy Bob Thronton no i Amber Heard :D - to musi coś dać ;)

Z dalszych produkcji na pewno "Avatar", który ma być przełomem w kinie (18 grudnia 2009), "The Box" (30 października 2009) - czyli trzeci film Richarda Kelly'ego, twórcy "Donnie Darko" oraz "Southland Tales".

Trzymam też kciuki, aby twórcy "From a Buick 8" dali radę, bo to jedna z moich ulubionych książek Kinga ;)

P.S. A "Dead Snow" mi się nie podobał :P
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Igloo666 pisze:Dodałbym tutaj jeszcze horror SF "Pandorum" - po trailerze widać, że mogą to być klimaty ala "Event Horizon". Rezerwuję do tłumaczenia :alien: )
Trzymam za słowo, "Event Horizon" to jeden z tych horrorów, które mnie autentycznie przeraziły (choć przecież sam film wybitny nie jest), więc skoro to coś w tym stylu...

Z mniej znanych: "Dolan's Cadillac" - czyli też ekranizacja Kinga, choć zdaje się, że od razu trafi do dystrybucji płytowej, a nie kinowej, szkoda.

"Avatar" Camerona, "Inglourious Basterds" Tarantiono, "Antychryst" Triera to na dzień dzisiejszy taka mała "trójca święta" :)

"The Box" zaś intryguje najbardziej, bo twórca jest kompletnie nieprzewidywalny, sądząc po Jego wcześniejszych - genialnych - dokonaniach.
Shen
Wskaż do odpowiedzi

Re: Nowe filmy, których możemy się spodziewać.

Post autor: Shen »

xvidasd pisze: która jako (Alison Bromley) jedyna przeżyje plagę zamieniającą wszystkich ludzi w wampiry (prócz niej). Za dnia wszyscy będą normalnymi ludzmi ale w nocy wszyscy będą przechodzic transformację... Akcja filmu osadzona będzie w 2017 roku.

Nie brzmi interesująco?
skoro przezyje tylko glowna bohaterka to kto niby zmienia sie w wampiry? ;p brzmi jak zrzynka z I am legend.

Aktualnie czekam na dwa filmy, Transformers 2 i G.I Joe, ten pierwszy bedzie dobry, o ten drugi sie boje.
wucash
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: wucash »

The Boat That Rocked
oceny na imdb są skrajne ale i tak wybiorę się do kina choćby ze względu na obsadę...
m.in.
-Rhys Ifans
-Nick Frost (Spaced)
-Bill Nighy
-Rhys Darby (Flight of the Conchords)
-Chris O'Dowd (IT Crowd)
-Katherine Parkinson (IT Crowd)
:)
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
Kontakt:

Post autor: Shedao Shai »

O w pytkę, jaki ja jestem zacofany. No ale nie rozglądałem się za tym Dead Snow, muszę przynać. Tak czy siak, dzięki za info chłopaki. :)

a niech sobie biegają. W takich pastiszach mogą robić co im się żywnie podoba :D
Awatar użytkownika
Igloo666
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla
Kontakt:

Uh, mnie Dead Snow wymęczył na maksa, przypuszczalnie bym wyłączył po kilkunastu minutach gdyby nie to, że korektę musiałem robić :P
Awatar użytkownika
Igloo666
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla
Kontakt:

Pojawił się zwiastun do "District 9" - nad projektem czuwam Jackson, więc może być dobry film SF :)

http://hatak.pl/zwiastuny/961/District_9/
atathoth
Wskaż do odpowiedzi
maniak serialowy
maniak serialowy

Post autor: atathoth »

Igloo666 kurde nie wiedzialem ze taki dzien nadejdzie gdzie Neill Blomkamp nakreci film!! :D

Przeciez to jest pelnometrazowe to:

Awatar użytkownika
Igloo666
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla
Kontakt:

Pojawiła się również R5 Cranka 2 ;) Do wieczora jakaś scenowa grupa powinna wydać (bo to co jest ma oos), więc zapowiada się dobry sequel :)

Added after 12 hours 14 minutes:

Jedna z najgorszych katastrof w kinie ziściła się...

Wyszedł DVDRip S. Darko. :x
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Dla zainteresowanych - tu akurat część 12 cyklu o przyszłych filmach - ale obok są pozostałe: http://esensja.pl/film/publicystyka/tekst.html?id=7434 :)

Można się czasem ciekawych rzeczy dowiedzieć :)
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Helventis »

ja obejrzalem 2/3 Crank2 i zwątpiłem totalnie. jak można zrobić takie gówno?! Fabuła (jaka fabuła?) nie trzyma sie wogóle kupy, wygląda to jakby to był zbiór nie dopasowanych nakręconych na totalnym spontanie scen. Żal po prostu :/

z filmów na które czekam to już wymienione wcześniej
Inglorius Basterds (Tarantino to przecież trzeba obejrzec :D),
Terminator Salvation (ale nie wiem czy to nie z przyzwyczajenia, bo po tym co sie stało z serialem to nie wiem czy chce jeszcze jakieś blaszaki oglądać),
Transformers i G.I.Joe choć sądzę że beda to typowo odmóżdżające filmy, ale licze na fajne efekty specjalne.
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: 2 i pół

Post autor: grego1980 »

http://www.stopklatka.pl/artykuly/artykul.asp?wi=54357

a tu link do artykułu podsumowującego nowości w SF
Smallville
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Smallville »

Czekałem, czekałem i się doczekałem! Już dziś premiera Star Trek'a i od razu mówię, że film bardzo mi się podobał.
Bardzo fajnie wykreowane postacie, Chris Pine zagrał świetnie. Ciekawiło mnie jak wypadnie Zachary Quinto, w Herosach gra zupełnie inną postać, ale było naprawdę spoko.

Film zrobiony z polotem, fajna fabuła, dużo humoru i kapitalne efekty! Wiadomo, że wsadzono w niego niesamowicie dużo kasy ale efekt końcowy jest kapitalny.
Nawet jeżeli nie jest się fanem serialu to i tak warto zobaczyć film. Ode mnie 9/10 bo moim zdaniem film prawie brylancik.

Czekamy na Anioły i Demony no i na Terminatora ;)
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: 2 i pół

Post autor: grego1980 »

też polecam
jestem naprawde zaskoczony, film spełnił moje oczekiwania,
to moze być dobry poczatek dla dalszych filmow
Awatar użytkownika
beata101
Wskaż do odpowiedzi
wszyatko
wszyatko
Ulubiony Serial: Supernatural

Post autor: beata101 »

Ja najbardziej czekam jednak na nowego Terminatora...wczoraj pojawił się nowy zwiastun, każdy kolejny sprawia, że coraz bardziej napalam się na ten film, i mam nadzieję, że się nie rozczaruję :D :D :D
Star Treka oczywiście z chęcią zobaczę , tym bardziej że tzw. oficjalni krytycy zjechali go dokładnie, więc- jak coś nie podoba się krytykom, raczej na pewno spodoba się widzom.
http://www.supernatural.com.pl
http://www.jensenackles.pl
yellow
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: yellow »

Ja prócz DISTRICT 9, czekam z niecierpliwością na MOON. Może wreszcie jakieś sci-fi, które nie będzie zrobione na zasadzie pooglądaj efektowne wybuchy i zapomnij o sensowym scenariuszu.
Trailer można zobaczyć tutaj: http://www.apple.com/trailers/sony/moon/
Awatar użytkownika
beata101
Wskaż do odpowiedzi
wszyatko
wszyatko
Ulubiony Serial: Supernatural

Post autor: beata101 »

Znalazłąm w sieci zapowiedż filmu, któy zapowiada się baaaaaardzo...

The Road opowiada o podróży ojca i syna przez zniszczona przez blizej nieznany kataklizm Ziemię. Proste, nie? Ale obsada doskonała ( Charlize Theron, Vigo Mortensen, Robert Duvall )

http://www.imdb.com/title/tt0898367/

I trailer też ciekawy... :)
http://www.supernatural.com.pl
http://www.jensenackles.pl

Szybka odpowiedź

To pytanie jest elementem zabezpieczającym przed automatycznym zamieszczaniem postów.

ODPOWIEDZ