Serial sci-fi który wywodzi się z serialu Stargate SG-1.
Zgrubsza opowiada historię zespołu badawczego który osiedla się w znalezionej bazie-statku pradawnych.
ich głównym wrogiem jest obca rasa "Wraith" - to tacy mili goście, którzy wysysają lata życia z ludzi.
Do przemieszczania się pomiędzy planetami w użyciu są tzw "pierścienie":
Bardzo przyjemny serial sci-fi, który lekko sie ogląda.
Zgrubsza opowiada historię zespołu badawczego który osiedla się w znalezionej bazie-statku pradawnych. ich głównym wrogiem jest obca rasa "Wraith" - to tacy mili goście, którzy wysysają lata życia z ludzi.
Bardzo przyjemny serial sci-fi, który lekko sie ogląda.
Stargate Atlantis Season 1,2,3 [url=http://www.mininova.org/search/?search=stargate+atlantis+se+%28xvid+asd%29][img]http://www.gordon.yoyo.pl/images/down.gif[/img][/url]
Dziś przedstawiam kolejny odcinek: [4x08][url=http://www.mininova.org/tor/1002845][img]http://www.gordon.yoyo.pl/images/down.gif[/img][/url]
Brawo wreszcie dobry odcinek! Było w nim wszystko: Wraith, Replikatory, Efekty i ciekawa historia i Woolsey nawet sie pojawił i jak zwykle szumiał jak woda w klozecie;P
Spoilery z odcinka [4x08] zaznacz aby przeczytać No jak ktoś przypuszczał będzie mała Teyla albo "Teyl";D A wizja zniszczenia Atlantydy to dobry motyw na zakończenie serialu, ciekawe kiedy to nastąpi.. Oby nie prędko i żeby serial wrócił do czasów swojej świetności:)
Brawo wreszcie dobry odcinek! Było w nim wszystko: Wraith, Replikatory, Efekty i ciekawa historia i Woolsey nawet sie pojawił i jak zwykle szumiał jak woda w klozecie;P
[color=red]Spoilery z odcinka [4x08] zaznacz aby przeczytać[/color] [color=yellow]No jak ktoś przypuszczał będzie mała Teyla albo "Teyl";D A wizja zniszczenia Atlantydy to dobry motyw na zakończenie serialu, ciekawe kiedy to nastąpi.. Oby nie prędko i żeby serial wrócił do czasów swojej świetności:)[/color]
Sqter pisze:Brawo wreszcie dobry odcinek! Było w nim wszystko: Wraith, Replikatory, Efekty i ciekawa historia i Woolsey nawet sie pojawił i jak zwykle szumiał jak woda w klozecie;P
Spoilery z odcinka [4x08] zaznacz aby przeczytać No jak ktoś przypuszczał będzie mała Teyla albo "Teyl";D A wizja zniszczenia Atlantydy to dobry motyw na zakończenie serialu, ciekawe kiedy to nastąpi.. Oby nie prędko i żeby serial wrócił do czasów swojej świetności:)
ta wizja Teyl to taka furtka na zakonczenie serialu
EDIT: Cos sie forum wykladalo...
Ostatnio zmieniony 20 listopada 2007, 21:09 przez Czerwek, łącznie zmieniany 1 raz.
[quote="Sqter"]Brawo wreszcie dobry odcinek! Było w nim wszystko: Wraith, Replikatory, Efekty i ciekawa historia i Woolsey nawet sie pojawił i jak zwykle szumiał jak woda w klozecie;P
[color=red]Spoilery z odcinka [4x08] zaznacz aby przeczytać[/color] [color=yellow]No jak ktoś przypuszczał będzie mała Teyla albo "Teyl";D A wizja zniszczenia Atlantydy to dobry motyw na zakończenie serialu, ciekawe kiedy to nastąpi.. Oby nie prędko i żeby serial wrócił do czasów swojej świetności:)[/color][/quote]
ta wizja Teyl to taka furtka na zakonczenie serialu :D
Właśnie obejrzałem ósmy odcinek. Na reście powrócono do głownego watku wraith. No cóż zobaczymy co bedzie dalej, a zapowiada się świetnie. Prace nad wirusem, wraith w celi, etc.
Właśnie obejrzałem ósmy odcinek. Na reście powrócono do głownego watku wraith. No cóż zobaczymy co bedzie dalej, a zapowiada się świetnie. Prace nad wirusem, wraith w celi, etc.
wkącu dobry odcinek a już myślalem że serial sie stacza, aby tylko ta wizja sie niepotwierdzila i jakos wyszli z tej sytuacji niezły wątek z wraith tylko czym go będą karmic :) lub czy przemieną go w człowieka. Oby serial pociągnoł tak jak SG1 do 10 sezonu.
wkącu dobry odcinek a już myślalem że serial sie stacza, aby tylko ta wizja sie niepotwierdzila i jakos wyszli z tej sytuacji niezły wątek z wraith tylko czym go będą karmic :):) lub czy przemieną go w człowieka. Oby serial pociągnoł tak jak SG1 do 10 sezonu.
kendzi pisze:
PS: Fajnie ukazali zniszczenie miasta
dokonca to w tej scenie niebyło zniszczenia miasta tylko 1 wieża oberwała więc atlantis chyba tak nieoberwało a co do tego wirusa wrath ktrórą część zatrzymał dla siebie wydaje mi sie że odegra tu większą rolę czyżby kontrola wrath nad replikatorami.
[quote="kendzi"] PS: Fajnie ukazali zniszczenie miasta :wink:[/quote]
dokonca to w tej scenie niebyło zniszczenia miasta tylko 1 wieża oberwała więc atlantis chyba tak nieoberwało a co do tego wirusa wrath ktrórą część zatrzymał dla siebie wydaje mi sie że odegra tu większą rolę czyżby kontrola wrath nad replikatorami.
po przeczytaniu waszych komentarzy do odcinka 4x08 jednak sie skusze i oglądne, bo po bardzo kiepskim jak dotąd sezonie 4 miałem juz zamiar sobie odpuscic ten serial, przynajmniej na jakis czas... no ale widać nie da rady musze oglądnąć dalej
po przeczytaniu waszych komentarzy do odcinka 4x08 jednak sie skusze i oglądne, bo po bardzo kiepskim jak dotąd sezonie 4 miałem juz zamiar sobie odpuscic ten serial, przynajmniej na jakis czas... no ale widać nie da rady :D musze oglądnąć dalej :D
Nie no odcinek jest dość wciagający i sporo wątków jest jeszcze do rozwiązania w serialu , ale mnie ciekawi czy pojawienie sie Carter jako nową osobę dowodzacą na Atlantis nie zapowiada czasami końca SG-1.
Była by szkoda bo obydwa seriale momentami wręcz sie przenikaja.
Nie no odcinek jest dość wciagający i sporo wątków jest jeszcze do rozwiązania w serialu , ale mnie ciekawi czy pojawienie sie Carter jako nową osobę dowodzacą na Atlantis nie zapowiada czasami końca SG-1. Była by szkoda bo obydwa seriale momentami wręcz sie przenikaja.
Dopiero co oglądnąłem ósmy odcinek i nie podobał mi się - niby wprawdzie ok jednak nie mogę strawić Carter - to już tamta Elizabetch (?) była lepsza!
SPOJLER: No i strasznie naiwny odcinek - co ciekawe jak pegasus walczył z rojami to osłony w obu statkach działały i wymiana ostrzałów była dłuuuga a tu pach-pach po kilka strzałów i oba statki padły... - naiwne jak cholera...
Coś mi się wydaje ża Atlantis pomalutku zmierza ku końcowi...
Dopiero co oglądnąłem ósmy odcinek i nie podobał mi się - niby wprawdzie ok jednak nie mogę strawić Carter - to już tamta Elizabetch (?) była lepsza!
SPOJLER: [color=yellow]No i strasznie naiwny odcinek - co ciekawe jak pegasus walczył z rojami to osłony w obu statkach działały i wymiana ostrzałów była dłuuuga a tu pach-pach po kilka strzałów i oba statki padły... - naiwne jak cholera...[/color]
xvidasd pisze:
oby nie jednak w atlantis brakuje tego co było w SG1 mam na myśli walke za dużo gadania za malo typowej prymitywnej strzelaniny; wogóle nie czuć tego klimatu wojny z wrath.
[quote="xvidasd"] Coś mi się wydaje ża Atlantis pomalutku zmierza ku końcowi...[/quote]
oby nie jednak w atlantis brakuje tego co było w SG1 mam na myśli walke za dużo gadania za malo typowej prymitywnej strzelaniny; wogóle nie czuć tego klimatu wojny z wrath.
No ale co jak co Atlantis 4x09 daje rade... troche naiwne zakonczenie ale coz do tego zdazylem przywyknac... oj nie maja chlopcy pomyslow na koncoweczki odcinkow... no ale jak sie zaczyna !!! Ludzie jest AKCJA krótko bo krótko ale jest
No ale co jak co Atlantis 4x09 daje rade... troche naiwne zakonczenie ale coz do tego zdazylem przywyknac... oj nie maja chlopcy pomyslow na koncoweczki odcinkow... no ale jak sie zaczyna !!! Ludzie jest AKCJA ;) krótko bo krótko ale jest :P
serial nieco sie zepsul....kazdy odcinek przewidywalny...a glowny watek stal sie pobocznym problemem ktory od czasu do czasu jest wznawiany bez wiekszych rewelacji...szkoda....
serial nieco sie zepsul....kazdy odcinek przewidywalny...a glowny watek stal sie pobocznym problemem ktory od czasu do czasu jest wznawiany bez wiekszych rewelacji...szkoda....