Stargate Atlantis

a long, long time ago..
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
youtube Warszawa
Ulubiony Serial: Rescue Me

Stargate Atlantis

Post autor: asd »

Serial sci-fi który wywodzi się z serialu Stargate SG-1.

Obrazek

Zgrubsza opowiada historię zespołu badawczego który osiedla się w znalezionej bazie-statku pradawnych.
ich głównym wrogiem jest obca rasa "Wraith" - to tacy mili goście, którzy wysysają lata życia z ludzi.

Obrazek

Do przemieszczania się pomiędzy planetami w użyciu są tzw "pierścienie":

Obrazek

Bardzo przyjemny serial sci-fi, który lekko sie ogląda.

Stargate Atlantis Season 1,2,3 Obrazek

Dziś przedstawiam kolejny odcinek: [4x08]Obrazek
Sqter
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Sqter »

Brawo wreszcie dobry odcinek! Było w nim wszystko: Wraith, Replikatory, Efekty i ciekawa historia i Woolsey nawet sie pojawił i jak zwykle szumiał jak woda w klozecie;P

Spoilery z odcinka [4x08] zaznacz aby przeczytać
No jak ktoś przypuszczał będzie mała Teyla albo "Teyl";D A wizja zniszczenia Atlantydy to dobry motyw na zakończenie serialu, ciekawe kiedy to nastąpi.. Oby nie prędko i żeby serial wrócił do czasów swojej świetności:)
Awatar użytkownika
kendzi
Wskaż do odpowiedzi
specjalista
specjalista

Post autor: kendzi »

Hm bankowo będzie 5 sezon wiec nie predko sie skończy. No chyba, że problem ze scenarzystami nadal będzie trwał.
Czerwek
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Czerwek »

Sqter pisze:Brawo wreszcie dobry odcinek! Było w nim wszystko: Wraith, Replikatory, Efekty i ciekawa historia i Woolsey nawet sie pojawił i jak zwykle szumiał jak woda w klozecie;P

Spoilery z odcinka [4x08] zaznacz aby przeczytać
No jak ktoś przypuszczał będzie mała Teyla albo "Teyl";D A wizja zniszczenia Atlantydy to dobry motyw na zakończenie serialu, ciekawe kiedy to nastąpi.. Oby nie prędko i żeby serial wrócił do czasów swojej świetności:)
ta wizja Teyl to taka furtka na zakonczenie serialu :D

EDIT: Cos sie forum wykladalo...
Ostatnio zmieniony 20 listopada 2007, 21:09 przez Czerwek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
kendzi
Wskaż do odpowiedzi
specjalista
specjalista

Właśnie obejrzałem ósmy odcinek. Na reście powrócono do głownego watku wraith. No cóż zobaczymy co bedzie dalej, a zapowiada się świetnie. Prace nad wirusem, wraith w celi, etc.

PS: Fajnie ukazali zniszczenie miasta :wink:
kuczim
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: kuczim »

wkącu dobry odcinek a już myślalem że serial sie stacza, aby tylko ta wizja sie niepotwierdzila i jakos wyszli z tej sytuacji niezły wątek z wraith tylko czym go będą karmic :):) lub czy przemieną go w człowieka. Oby serial pociągnoł tak jak SG1 do 10 sezonu.
tgRIDDICKtg
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: tgRIDDICKtg »

moim zdaniem w ciagu paru odcinkow sie dowiemy co z ta wizja :D
kuczim
Wskaż do odpowiedzi

kendzi pisze: PS: Fajnie ukazali zniszczenie miasta :wink:
dokonca to w tej scenie niebyło zniszczenia miasta tylko 1 wieża oberwała więc atlantis chyba tak nieoberwało a co do tego wirusa wrath ktrórą część zatrzymał dla siebie wydaje mi sie że odegra tu większą rolę czyżby kontrola wrath nad replikatorami.
_nowy_
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: _nowy_ »

Albo sie okaze ze to nie byla atlantyda tylko kopia replikatorow albo iluzja albo cos w tym stylu ;]
temp123
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: temp123 »

_nowy_ pisze:Albo sie okaze ze to nie byla atlantyda tylko kopia replikatorow albo iluzja albo cos w tym stylu ;]
Albo przyleci zmartwychwstały Becket z wielkim S na klacie oraz czerwoną pelerynką na plecach i uratuje miasto ... eh ;)
plushy
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: plushy »

Raczej po raz zylionowy cofną się w czasie.

A tak przy okazji, Jeśli wszystkie zespoły SG i SGA latały w czasie w te i tamtą to czemu Rodney nie wierzy że przyszłość można przewidzieć?
tgRIDDICKtg
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: tgRIDDICKtg »

bo podroz w czasie a zobaczenie przyszlosci ( z filmu zaplata ) czy przepowiadanie przyszlosci to co innego kazdy fizyk ci to powie
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Helventis »

po przeczytaniu waszych komentarzy do odcinka 4x08 jednak sie skusze i oglądne, bo po bardzo kiepskim jak dotąd sezonie 4 miałem juz zamiar sobie odpuscic ten serial, przynajmniej na jakis czas... no ale widać nie da rady :D musze oglądnąć dalej :D
J@CO
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: J@CO »

Odcinek nawet jest OK... z niecierpliwoscia czekam na kolejny :D
Ishar
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Ishar »

Nie no odcinek jest dość wciagający i sporo wątków jest jeszcze do rozwiązania w serialu , ale mnie ciekawi czy pojawienie sie Carter jako nową osobę dowodzacą na Atlantis nie zapowiada czasami końca SG-1.
Była by szkoda bo obydwa seriale momentami wręcz sie przenikaja.
Awatar użytkownika
kendzi
Wskaż do odpowiedzi
specjalista
specjalista

Widze, że kolega lekko nie w temacie. SG-1 zakończył się na 10 sezonie. Aktualnie czekamy na film który ostatecznie rozwiąze wątek ori.
We are against piracy, please don't attack ships.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Dopiero co oglądnąłem ósmy odcinek i nie podobał mi się - niby wprawdzie ok jednak nie mogę strawić Carter - to już tamta Elizabetch (?) była lepsza!

SPOJLER:
No i strasznie naiwny odcinek - co ciekawe jak pegasus walczył z rojami to osłony w obu statkach działały i wymiana ostrzałów była dłuuuga a tu pach-pach po kilka strzałów i oba statki padły... - naiwne jak cholera...

Coś mi się wydaje ża Atlantis pomalutku zmierza ku końcowi...
kuczim
Wskaż do odpowiedzi

xvidasd pisze: Coś mi się wydaje ża Atlantis pomalutku zmierza ku końcowi...
oby nie jednak w atlantis brakuje tego co było w SG1 mam na myśli walke za dużo gadania za malo typowej prymitywnej strzelaniny; wogóle nie czuć tego klimatu wojny z wrath.
wasil
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: wasil »

No ale co jak co Atlantis 4x09 daje rade... troche naiwne zakonczenie ale coz do tego zdazylem przywyknac... oj nie maja chlopcy pomyslow na koncoweczki odcinkow... no ale jak sie zaczyna !!! Ludzie jest AKCJA ;) krótko bo krótko ale jest :P
Awatar użytkownika
Rushq
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla

Post autor: Rushq »

serial nieco sie zepsul....kazdy odcinek przewidywalny...a glowny watek stal sie pobocznym problemem ktory od czasu do czasu jest wznawiany bez wiekszych rewelacji...szkoda....

Szybka odpowiedź

To pytanie jest elementem zabezpieczającym przed automatycznym zamieszczaniem postów.

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ