Dobre seriale młodzieżowe

Dyskusje ogólne, nie tylko na tematy związane z serialami TV ale też:
Kino, Muzyka, Film, Wydarzenia, Internet, Społeczność.. itp.
damianns
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Dobre seriale młodzieżowe

Post autor: damianns »

Witam,

poszukuję seriali młodzieżowych, najlepiej wieloseriowych.
Oto jakie oglądałem: Greek, Gossip Girl, Veronica Mars, One Tree Hill, The O.C., 90210 i pewnie coś jeszcze ale nie mogę sobie przypomnieć. Aha, aktualnie oglądam Skins. Możecie polecić coś w tych klimatach? Byłbym niezmiernie wdzięczny.

P.S.

Jako, że to mój pierwszy post na tym forum: witam wszystkich!
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Może Veritas The Quest?
To taki przygodowy, młodzieżowy... - dosyć ciekawy chociaż to ciągłe "nico, niCO, NICO!!!" irytujące :D
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
Don_Bazylian
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

Post autor: Don_Bazylian »

No to obowiązkowo Roswell i Smallville, może jeszcze Dark Angel (ale czy to jest młodzieżowe :smt017, hmm sam nie wiem)
Aha, jeszcze Jezioro marzeń jest chyba młodzieżowe.
damianns
Wskaż do odpowiedzi

Dzięki za odpowiedzi.

Veritas The Quest wygląda ciekawie i na pewno obejrzę.
Roswell i Smallville natomiast kiedyś próbowałem oglądać ale mi nie podpasowało ;/
Dark Angel to nie to czego szukam, ale myślę, że znajdę dla niego czas, chociażby dla aktorki hehe :)

Jakby ktoś znał coś jeszcze, to wciąż czekam.

Pozdrawiam
dxe
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: dxe »

http://epguides.com/NorthShore/

to jest w miare fajne i mozna podciagnac pod te wymagania ;)
damianns
Wskaż do odpowiedzi

Do Nort Shore chyba niestety nie ma napisów.

Także kolejne kryterium: dostępne polskie napisy :)
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Helventis »

jak młodzieżowy (o młodzieży) to Point Pleasant w sumie jest :P, i jest dodatkowo fajne (szkoda ze 1 sezon tylko) . Smallville oczywiście również polecam. No i od biedy Kyle XY bardzo młodzieżowe (dla mnie aż za bardzo) jest.
Ostatnio zmieniony 30 maja 2009, 15:35 przez Helventis, łącznie zmieniany 1 raz.
bartek1
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: bartek1 »

Damians, skoro ogladasz Skins to polecilbys czy nie? Bo tez poogladalbym cos w stylu OTH :-p
damianns
Wskaż do odpowiedzi

Nie, nie poleciłbym.

Oglądałem narazie 4czy5 odcinków i to nie ta liga co OTH. Proponuję ściągnąć 1. odcinek i zadecydować.
Awatar użytkownika
Gawith
Wskaż do odpowiedzi
większość oglądam
większość oglądam
Kontakt:

Post autor: Gawith »

damianns pisze:Nie, nie poleciłbym.

Oglądałem narazie 4czy5 odcinków i to nie ta liga co OTH. Proponuję ściągnąć 1. odcinek i zadecydować.
Pewnie że nie ta liga :P w porównaniu do Skins to OTH to co najwyżej liga podwórkowa
Smallville
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Smallville »

OTH to był serial świetny do końca 4 sezonu. Poleciłbym każdemu, polecam nadal tyle tylko, że serial jest słabszy i to dużo niż był wcześniej. Chociaż sezon 6 i tak bije na głowę sezon 5.
dxe
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: dxe »

Gawith - Zadna liga podworkowa, poprostu te seriale to 2 rozne kategorie

damianns - Wiem :< Ale serial sie dosc przyjemnie oglada, nawet osoba ze srednia znajomoscia jez angielskiego da rade obejrzec go bez napisow
bartek1
Wskaż do odpowiedzi

Zgadzam sie, 6 sezon OTH lepszy niz 5, ale niektore watki tak debilne ze glowa mala.... Niby bedzie 7 sezon (bez 2, z 5 glownych bohaterow) ale sadzac po tym jak zakonczyli 6 to cudow nie oczekuje.. Za to 3 i 4 sezon to dla mnie mistrzostwo swiata :)
damianns
Wskaż do odpowiedzi

Spokojnie, mi się Skins nie spodobało, a kolega spytał mnie o zdanie, więc mu odpowiedziałem ;)

Rzecz gustu, oczywiście, ale skoro jemu podobało się OTH (jak mi) to mniemam, że Skins nie przypadnie mu do gustu (jak mi).

Zgadzam się z przedmówcami, że 5 sezon to była porażka. I ogólnie wg mnie również Peyton, a raczej aktorka ją grająca, również była porażką :)
Smallville
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Smallville »

Zapomnialem o The O.C :)

Serial jest bardzo fajny, nawet się można pośmiać. Sam widziałem tylko 2 sezony bo przypadkiem dowiedziałem się jakie ma zakończenie. Wtedy jakoś mi się odechciało oglądać, ale przez te dwa sezony naprawdę dobrze się bawiłem.

Co do Skins, dla mnie to jest półka niższa niż OTH, zwyczajnie mi się nie podoba. Jak wiemy są gusta i guściki :)

Nie dojrzałem, że O.C oglądałeś, niemniej innym też polecam
nikaj
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: nikaj »

Jeśli fajny serial dla młodzieży to polecam wszystkie sezony już zakończonego Gilmore Girls (Kochane kłopoty)
Awatar użytkownika
Don_Bazylian
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

Post autor: Don_Bazylian »

No ja w te wakacje zabrałem się za One Tree Hill, muszę przyznać że serial jest świetny. Jestem w połowie pierwszego sezonu i nie mogę się odciągnąć od monitora :D
RazorX63
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: RazorX63 »

Dexter. (Właściwie to porusza bardzo fajną kwestię. Ale dla "luzackiej młodzieży"(<Miałem zamiar to rozwinąć, ale. To prowadzi tylko do dalszych komplikacji w tym zdaniu) definitywnie odpada.)

Tak właściwie, to młodzieżową większość obejrzałeś.

Kyle XY(?)
Smallville
Roswell
Reaper

@Edit: Tak właściwie, to gdyby się tak zastanowić... Nie robią już takich typowych młodzieżowych seriali typu O.C/Mars.
bartek1
Wskaż do odpowiedzi

Ja mimo negatywnej opini zabrałem się za Skins, i serial jest świetny :D W życiu bym nie pomyślał, że Brytyjczycy mogą mieć bardziej zrtye łby niż Amerykanie :D. Serial momentami hardcorowy w pozytywnym tego słowa znaczeniu :)

A co do innych seriali Kyle XY mi się bardzo podobał, szkoda że się tak "nagle" skończył....
piterkow
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: piterkow »

Z nowości to Melrose Place i Glee myślę, że będzie pasować.

Szybka odpowiedź

ODPOWIEDZ