Mówimy NIE Rapidshare !

Dyskusje ogólne, nie tylko na tematy związane z serialami TV ale też:
Kino, Muzyka, Film, Wydarzenia, Internet, Społeczność.. itp.
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
youtube Warszawa
Kontakt:

Mówimy NIE Rapidshare !

Post autor: najphil »

Zapraszam na forum (typową linkownie), która powstała co prawda jako wsparcie dla strony tłumaczy nast.ws, ale rejestracja otwarta jest dla wszystkich.

http://4nast.bforum.biz/

Czym się różni od miliona innych tego typu stron ? Otóż głównie tym, że uploadowane są pliki na serwisy bez limitów np. przeklej , hostuje itp.

Na razie forum działa od 3 dni i jest jeszcze niewiele pozycji, ale myślę, że będzie się rozwijać

Mam nadzieję, że mój post nie będzie potraktowany jako chamską reklamę bo to nie jest moim zamierzeniem.
To forum może być pomocne dla ludzi którzy mają dość Rapida, Hotlinks itp z ich wiecznym brakiem wolnych slotów, nędzną prędkością oraz koniecznością przerw pomiędzy ściągnięciami

Napiszcie co o tym sadzicie. Za każdą uwagę będę wdzięczny
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
saper202
Wskaż do odpowiedzi
Widziałem wszystko
Widziałem wszystko

Post autor: saper202 »

Pomysł dobry uważam, ja wprawdzie nie skorzystamz linków bo wszystko co mnie intersuje mam na inych warezach, ale dla tych co nie mają kont premium to fajna sprawa
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

ale dla tych co nie mają kont premium to fajna sprawa
Tak i to z myślą o tych osobach powstało forum.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
Kontakt:

Post autor: Shedao Shai »

Ja nie korzystam z tego typu warezów, od tego są torrenty żeby ściągać :D ale jeśli bym korzystał, to właśnie z czegoś takiego - w życiu nie z jakichś rapidshare'ów czy megaupload.
spiderpp
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: spiderpp »

Myślałem, że może ktoś organizuję akcję, przeciw wstawkom xvid asd na rapidzie ;p
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

I tak i nie. Nie używam tego typu serwisów no chyba, że mnie google zaprowadzi.
najphil pisze:Czym się różni od miliona innych tego typu stron ? Otóż głównie tym, że uploadowane są pliki na serwisy bez limitów np. przeklej , hostuje itp.
Jak się staną popularne to zrobią to samo - albo ograniczą mocno transfery, żeby zmusić do wysupłania grosza albo zostaną zamknięte przez nasze organy scigania, a nim dojdzie do rozprawy to serwis upadnie.
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

jak się staną popularne to zrobią to samo - albo ograniczą mocno transfery, żeby zmusić do wysupłania grosza albo zostaną zamknięte przez nasze organy scigania, a nim dojdzie do rozprawy to serwis upadnie.
Jasne, nic co dobre nie trwa wiecznie, tak było przecież z "odsiebie", ale takich hostów powstaje coraz więcej więc jak zaczną się kłopoty z przeklej czy hostuje zmieni się miejsce do uploadu nowych plików.

Na razie jednak wszystko działa i daje możliwość ściągania z pełną szybkością łącza wszystkim tym co nie mają kont Premium i to za free. Żyć nie umierać hehe
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Wracając do tematu RS (z shoutboxa) - nie wiem czy w moim przypadku nawet wykupienie miało by sens ponieważ w 90% przypadków przy póbie ściągania wypisuje mi komunikat, że właśnie ściągam już dany plik i muszę czekać do końca - najprawdopodobniej wynika to ze specyfiki mojej sieci internetowej. Na szczęście w większości przypadków nie muszę używać RS - wystarczy google i naprawdę wszystko ma gdzieś swoje mirrory - a i torrent czy e2k u mnie świetnie śmiga więc nie widzę potrzeby wykupu.
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Ja nie mam technicznych problemów z RS, nie zamierzam wykupywać konta ze względów ... hmm powiedzmy ideowych :pig:

W SB mi się, za to, trochę oberwało hehe

Naprawdę nie ma osób o podobnych poglądach, co by mnie poparły w tej nierównej walce ?
<zapytał najphil robiąc najsmutniejszą, najbardziej skrzywdzoną minkę ze swojego repertuaru>
ObrazekObrazek
lubie_kiedy
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: lubie_kiedy »

xvid asd nie miał byś tego problemu przy premium. Też miewam takie komunikaty bez konta, z premium śmiga bez zastrzeżeń.
Awatar użytkownika
saper202
Wskaż do odpowiedzi
Widziałem wszystko
Widziałem wszystko

najphil
Świata i uploaderów nie zmienisz. I tak będziemy wrzucać na rapidshare czy czy się to podoba czy nie :P
Ja mam konto z punktów więc za nie nie płacę, ale gdyby nagle mi zabrali wszystkie punkty, to uwierz mi kupiłbym, bo to wygoda, film czy odcinek w niecałe 10 minut ściągnąć, nie muszę szukać mirrorów z których ciągnie 10 razy wolniej, nie patrzę ile jest seedów, po prostu się ściąga. Dla mnie też prościej jest wrzucać, mam specjalny program gdzie mi sam wrzuca i nie muszę później seedować nie wiadomo ile, itp. A tym nowym polskim serwisom hostingowym nie ufam, jak napisał xvidasd
Jak się staną popularne to zrobią to samo - albo ograniczą mocno transfery, żeby zmusić do wysupłania grosza albo zostaną zamknięte przez nasze organy ścigania, a nim dojdzie do rozprawy to serwis upadnie.
Jak na razie RS ma wyrobioną markę, od ty;lu lat działa na "rynku", więc nieprędko zostanie zdetronizowany. Pewnie że są lepsze serwisy, ja preferuje jeszcze hotfile, ale z niego nawet przy koncie premium ciągnie mi 2 razy wolniej, mogę wymieniać ale po co?
W sumie to cie z drugiej strony rozumiem, płacić za piraty PARANOJA. Zapłacić za jednego to paranoja, ale ściąganie przykładowo 5 filmów dziennie, i 10 odcinków ulubionego serialu dziennie, pomnóż razy 30 dni to ci wyjdzie :D , czy naprawdę głupie 20 zł nie jest tego warte?
Napisz do mnie na PW na to ci dam jedno konto na próbę, jak skosztujesz to będziesz wiedział o czym piszę :)

xvidasd
RS tak reaguje gdy przerwiesz ściąganie pliku, najlepiej się wtedy wylogować/ zresetować kompa :smile:

FINITO!
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Napisz do mnie na PW na to ci dam jedno konto na próbę, jak skosztujesz to będziesz wiedział o czym piszę
Dzięki za propozycje, ale ja nie muszę tego sprawdzać, rozumiem że ściąga się szybciej i wygodniej. Moja niechęć do płacenia RS-owi wynika z pobudek ideologicznych.

To tak samo jak motyw płatnych kont na Napisy24, na razie nic w sumie nie dają, ale podejrzewam że jest to przyczynek do tego by już niedługo ludzie bez konta premium mogli co prawda ściągnąć napisy ale nie od razu, tylko np. po kilku dniach.

Ludzie tłumaczą filmy za darmo a taki serwis ma na tym zarabiać.

Potęga RSa wynika z piratów. Myślę że ich dochody zmniejszyły by się o jakieś 80% jak nie więcej jeśli by wprowadzili bardziej restrykcyjną politykę w tym względzie

Skoro ściągam już te "Piraty", nie płacąc kasy autorom, którym to się rzeczywiście należy, to na pewno nie będę wciskał pieniędzy jakimś cwaniaczkom z RSa

Czy to podwójna moralność ? Być może, ale takie mam odczucia w tym względzie i żadna szybkość czy wygoda tego nie zmieni
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

saper202 pisze:RS tak reaguje gdy przerwiesz ściąganie pliku, najlepiej się wtedy wylogować/ zresetować kompa
Tak powinno to działać, ale wyobraź sobie, że jest to u mnie standardowy komunikat przy próbie pobrania czegokolwiek w godzinach 11-8
Tylko rano jako tako mam możliwość pobrania czegokolwiek.
No i to oczywiste, że nigdy nie przerywam ściągania jeśli już uda mi się dopchać. Ale jak już mówiłem to dla mnie nie problem i nie zależy mi szczególnie na tym serwisie.

Słuchaj najphil - każdy chce trochę ukręcić sobie loda i na tym zarobić - nic na to nie poradzisz ale rozumiem twoją niechęć bo mam podobne nastawienie - wystarczy po prostu nie płacić - a że będziesz miał trochę gorzej/później? jest wiele alternatywnych serwisów - wystarczy tylko dobrze poszukać gdzie wszystko znajdziesz bez płacenia cfaniaczkom :)
Awatar użytkownika
beata101
Wskaż do odpowiedzi
wszystko
wszystko
Ulubiony Serial: Supernatural

Post autor: beata101 »

saper202 pisze:Świata i uploaderów nie zmienisz. I tak będziemy wrzucać na rapidshare czy czy się to podoba czy nie
Czyli takie osoby jak ja będą miały małe szanse na ściągnięcie czegokolwiek z rapida i będą czekać aż się ktoś zlituje i wrzuci na torrenty :cry:
Trudno...i tak jestem w tej chwili do tyłu z kilkoma serialami, więc nie bedę sobie nerwów rapidem psuła...poczekam.
Ja nie kupie konta premium z bardziej prozaicznych powodów chociaż ideolo najphila i xvidasa jest dla mnie bliskie sercu
<przytula obu kolegów do piersi>
:grin:
http://www.supernatural.com.pl
http://www.jensenackles.pl
Awatar użytkownika
saper202
Wskaż do odpowiedzi
Widziałem wszystko
Widziałem wszystko

beata101, xvidasd, najphil i inni: dobra wiadomość
Rapidshare.com pisze:A lot of our users have noticed that up till now, our system was working on maximum load. We are happy to say that the capacity issues will soon be resolved. Early March, we will start up twelve new 10-gigabit ports, and at the same time add 200 new servers to our system. This upgrade will give more download power to Free Users. Premium Users will get even higher download speeds. We continue to make sure that we offer you the best platform for filehosting in the world.
Czyli po polskiemu, od marca darmowi userzy będą ściągać dużo szybciej :) Czy tak będzie, się okaże
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

beata101 pisze: <przytula obu kolegów do piersi>
:grin:
<serdeczność tego uścisku oraz wielkość piersi wzruszyła kolegów do łez> :cry:
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Don_Bazylian
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

Post autor: Don_Bazylian »

Minął z miesiąc czasu, czasem odwiedzam to forum z ciekawości, jak się rozwija... niestety mizernie. Mało użytkowników a linków tyle co kot napłakał. Mam nadzieję, że z czasem forum zyska uznanie a przede wszystkim popularność, bo idea przednia ;)
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

A co to ma wspólnego z RapidShare?
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

No niestety, jakoś forum nie chce chwycić, największy problem to oczywiście brak "twardych" uploaderów. A wystarczyłoby, gdyby pozycje xvid.asd wrzucane były także na np. przeklej.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Don_Bazylian
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

Post autor: Don_Bazylian »

najphil pisze:No niestety, jakoś forum nie chce chwycić, największy problem to oczywiście brak "twardych" uploaderów. A wystarczyłoby, gdyby pozycje xvid.asd wrzucane były także na np. przeklej.
Może i masz rację, jednak gdyby się tak działo, to linki te trafiałby z pewnością także na to forum, gdzie zainteresowanie (xvid asd) jest powalająco większe niż na nowopowstałym forum. Pewnie tylko doprowadziłoby to do rozpowszechnienia "naszego" forum, a użytkownicy po wyczekaniu do rejestracji tutaj podkuliliby ogon i uciekli :D
Trochę taka pesymistyczna wersja ale scenariusz najbardziej prawdobodobny :(

Szybka odpowiedź

ODPOWIEDZ