Polski Prezydent nie żyje.

Dyskusje ogólne, nie tylko na tematy związane z serialami TV ale też:
Kino, Muzyka, Film, Wydarzenia, Internet, Społeczność.. itp.
RazorX63
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Polski Prezydent nie żyje.

Post autor: RazorX63 »

To nie Prima Aprilis, jak już zapewne zdążyliście zauważyć media o tym nadają od godziny 10:00.

Nie wiem kiedy to przeczytacie, ani czy zdajecie jeszcze sobie z tego sprawę, ale taka jest prawda. Niestety, z rozbitego samolotu nikt nie przeżył. Więcej możecie przeczytać Tutaj:

http://www.tvn24.pl/0,1651562,0,1,samol ... omosc.html
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

132 dwie osoby nie żyją - to tragedia.
Obrazek When Dreams Come True...
Ecthelion
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Ecthelion »

Tragedia i Wstyd na Cały Świat... W tym kraju nawet Prezydent nie moz czuć się bezpieczny...
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

No ale dlaczego wstyd? Przecież to nie wina Tupolewa tylko ewidentny błąd pilota. Oczywiście jeszcze za wcześnie żeby to potwierdzić ale wszystko na to wskazuje.
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: Yugi_2142 »

Nie można teraz mówić o przyczynach, mnóstwo rzeczy się mogło przytrafić, te samoloty już wcześniej miały problemy, warunki atmosferyczne były bardzo złe :x Trzeba poczekać aż odczytane zostaną zapisy z czarnej skrzynki, wtedy coś będziemy wiedzieć.
Na pewno wydarzenie to spowoduje sporo zamieszania, w końcu zginęły najważniejsze osoby w państwie, nie tylko z otoczenia prezydenta. Szok... :pale:
Obrazek
Ignorance is a virtue.
mick22
Wskaż do odpowiedzi
zawodowiec
zawodowiec

Post autor: mick22 »

Zatrzęsie się w polityce, armii, wielka tragedia naprawdę.
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
Kontakt:

Post autor: Shedao Shai »

no, no, co to teraz będzie...

szok.
igoo
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: igoo »

Wyrazy współczucia dla wszystkich Polaków.
Steryd
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Steryd »

xvidasd, może jakąś małą symboliczną wstążeczkę na głównej?
spiderpp
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: spiderpp »

Steryd pisze:xvidasd, może jakąś małą symboliczną wstążeczkę na głównej?
Popieram. Nawet może coś więcej niż wstążeczka(przyciemnienie kolorów na stronie i na forum?).
Wiem, ze jest to strona o serialach, ale jest to tak wielka tragedia dla nas Polaków, więc uważam, ze pamięć zmarłych powinna też być uczczona w naszym serwisie.
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

+ 1 (i możnaby zdjąć to Blue Mountain State)
Obrazek
Ignorance is a virtue.
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

Tak. Tym bardziej, że odwiedza nas wielu spoza granic Polski, a inne stacje też nadają relacje z tej katastrofy. Chodzi o choć drobny znak, wyraz szacunku i pamięci.
sirHermit
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: sirHermit »

pewnie mnie zlinczujecie za ten post, ale wydaje mi się, że
Yugi_2142 pisze:
+ 1 (i możnaby zdjąć to Blue Mountain State)
to lekka przesada. to jest forum serialowe, ma niewiele wspólnego z polityką i aktualnymi wydarzeniami. oczywiście, to jest wielka tragedia, ale nie trzeba się tak "afiszować" z naszym współczuciem, kondolencjami, itd.
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

No i nie chodzi tu o politykę. Jakby nie patrzeć, to wydarzenie bez precedensu - na teraz podają liczbę 96 osób, w tym głowa państwa, dowódcy wojsk, znaczący urzędnicy państwowi (niezależnie, jak ich oceniamy). To bardzo dużo. Wstążka na znak żałoby (ta oficjalna trwa tydzień) nie jest zbytnim afiszowaniem (te oczywiście, że jest czymś bez sensu - to jest tragedia dla rodzin, przyjaciół, dla nas to coś innego, ale też przecież trudno być wobec tego zupełnie obojętnym). To prosty, zrozumiały dla wielu drobny znak. I to wszystko.
spiderpp
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: spiderpp »

twoje zdanie sirHermit, ale moim zdaniem są wydarzenia w dziejach narodu który są ponad wszystko(ponad podziały polityczne, ponad tematykę forum itp.) i to, że jest to polska strona jest wystarczającym powodem do uczczenia pamięci zmarłych.

Oczywiście to też jest moje zdanie ; )
lubie_kiedy
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: lubie_kiedy »

Też jestem za zmianą szaty graficznej na ten czas.
Nie da się pojąć i opisać rozmiarów tej tragedii.
Awatar użytkownika
saper202
Wskaż do odpowiedzi
Widziałem wszystko
Widziałem wszystko

Post autor: saper202 »

Jeszcze do mnie nie dotarło co się stało :shock:
To jedna z największych tragedii w historii Polski i Świata :(
Awatar użytkownika
fluid
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
Kontakt:

Post autor: fluid »

pewnie mnie zlinczujecie za ten post, ale wydaje mi się, że...

jestem tego samego zdania ze te wstazki i znicze i inne bzdury sa kompletnie niepotrzebne
Jezeli ktos chce wspolczuc czy sie pomodlic jezeli taka potrzebe oczuwa to niech to robi ale neich to robi w ciszy a nei sie afiszuje i robi z tego szopke.

- to jest tragedia dla rodzin, przyjaciół...

a jak w weekend ginie wiecej osob na drogach niz zginelo w tej katastrofie to rodziny tamtych osob nie cierpia?
Nie zasluguja na wspolczucie?
Pewnie ze zasluguja ale juz z tego powodu nikt nei robi zaloby narodowej wiec nie rozumiem czym ich smeirc jest gorsza i mniej wazna niz ludzi z samolotu?
Od razu mowie ze argument - bo ci z samolotu sa znani a tamci nie wysmieje z miejsca bo jest on po prostu bez sensu.

To jedna z największych tragedii w historii Polski i Świata
Nie obrazajac nikogo ale chyba nie bardzo znasz w miare wspolczesna historie swiata skoro wydajesz takie osady.
Rzuce ylko kilka slow ktore byly tysiace jak nie setki tysiecy razy bardziej tragiczne
II wojna swiatowa, hiroszima i nagasaki, katyn (to podchodzi w sumie pod WW2) dwolne tsunami, dowolne duze trzesienie ziemii, holokaust...mozna tak jeszcze troche wymieniac

Nie zrozumicie mnie zle ja wiem ze dla niektorych to moze i jest tragedia ale robienie z tego takiej szopki (na 50 kanalow w tv jakie mam na 23!!! w kolko nadaja o tym) i afiszowanie sie ze smutkiem jest dla mnie niesmaczne i delikatnie nei na miejscu bo w ten sposob wlasnei polacy pokazuja ze sa rowni (zwykle szaraczki) i rowniejsi (ktorych smierc boli "bardziej")

Uprzedzajac pytanie/a ktore pewnie padna - tak, bylem i jestem anty-kaczynski, nie, nie jestem i nigdy nie bylem patriota

Takie mam zdanie na ten temat i nie zmuszam nikogo do zgadzania sie z nim.
Obrazek

We crawl out from the wreckage
Fingers dig into the sands of the shores
Everything we worked for
Is ripped apart and ruined, drowned...
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
Kontakt:

Post autor: Shedao Shai »

To dobrze, bo mało kto się z tobą zgodzi. Zawsze znajdzie się paru geniuszy którzy w takich sytuacjach będą pokazywać jakie to z nich rebele bo mają gdzieś co się dzieje. Na szczęście nie jest to zbyt liczne grono.

Po co powstał twój post? Czujesz się fajniejszy rzucając głupkowate prowokacje? Pokaż mi kraksę samochodową w której zginęło 96 osób a zgodzę się z tobą że to równie wielka tragedia. I tak, fakt że w większości był to kwiat inteligencji polskiej, jest tu znaczący. Można się zgadzać albo nie z tym co niektórzy z nich robili, ale fakt pozostaje że tragicznie i niespodziewanie odeszło wielu wielkich ludzi. Piastujących najwyższe stanowiska państwowe. Jeśli tego nie rozumiesz to się nie dogadamy raczej. Chyba że to prowokacja, ale to by było jeszcze gorzej.
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

fluid pisze:
- to jest tragedia dla rodzin, przyjaciół...
a jak w weekend ginie wiecej osob na drogach niz zginelo w tej katastrofie to rodziny tamtych osob nie cierpia?
Nie zasluguja na wspolczucie?
Pewnie ze zasluguja ale juz z tego powodu nikt nei robi zaloby narodowej wiec nie rozumiem czym ich smeirc jest gorsza i mniej wazna niz ludzi z samolotu?
Od razu mowie ze argument - bo ci z samolotu sa znani a tamci nie wysmieje z miejsca bo jest on po prostu bez sensu.
Nie sądzę żeby ktokolwiek rozsądny podał taki argument. Oczywiście nie chodzi o to że były to osoby znane, ma natomiast znaczenie to że byli to najwyżsi funkcjonariusze naszego kraju i nie mam tu na myśli tylko prezydenta, tym samolotem leciało też wielu bardzo wysokiej rangi wojskowych i urzędników (jak chociażby prezes NBP), a także różni politycy. To wszystko razem wzięte to wielka i bezprecedensowa strata dla naszego państwa i dlatego mamy żałobę. I naprawdę, wydaje mi się że nie trzeba być jakimś super-patriotą żeby taki prosty fakt zauważyć.
Ostatnio zmieniony 10 kwietnia 2010, 20:55 przez Yugi_2142, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Ignorance is a virtue.

Szybka odpowiedź

ODPOWIEDZ