[doc] Ancient Aliens

Dokumentalne - Ktokolwiek widział, ten wie więcej!
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
youtube Warszawa
Ulubiony Serial: Rescue Me

USA [doc] Ancient Aliens

Post autor: asd »

obrazek

Film dokumentalny z History channel.
Stara się przedstawić tezy jakoby Ziemię w przeszłości odwiedzili obcy.
Dowody?

Oglądnąłem na razie początek, w którym pan Daniken gorąco przedstawia swoje dowody:
Spoiler:
Polecam, choć oglądnąłem na razie 1/3 (ale dziś dokończę) :ok
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
panjandrum
Wskaż do odpowiedzi
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja

Post autor: panjandrum »

Następny dokument do obejrzenia. Połączenie historii starożytnej z UFO to coś dla mnie :)
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.

Douglas Adams
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Oglądnąłem resztę i muszę przyznać, że potem jest o wiele lepiej.
von Daniken pojawia się potem na krótko - swoją drogą gość jest naprawdę nawiedzony - nie przyjmuje innego wytłumaczenia niż to jedyne możliwe.
Spoiler:
lubie_kiedy
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: lubie_kiedy »

Bardzo ciekawe teorie przedstawia ten dokument.
Szczególnie mi się podobały fragmenty o starożytnym Egipcie i piramidach. Sporo obejrzałam programów w tym temacie, ale nie przypominam sobie w żadnym z nich informacji o tym, że piramidy położone są na przecięciu równika i południka zerowego. Czysty zbieg okoliczności?

A teraz pytanie ogólne: wierzycie w istoty pozaziemskie? :D
(pewnie wszyscy fanatycy S-F powiedzą: yes, yes, yes ;) )
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: AreQ_BAH »

Jako fanatyk SF powiem
Nie wierzę, ale nie wykluczam.
Obrazek
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Ale co znaczy istoty pozaziemskie?
Jeśli chodzi Ci o anioły czy zielone ludziki to nie.
Prawdopodobieństwo występowania życia w kosmosie jest bardzo wysokie ale niekoniecznie musi to być życie na bazie węgla.

Jeśli chodzi o nasz układ to małe prawdopodobieństwo - może na Europie pod lodem, jeśli faktycznie istnieje tam woda w stanie ciekłym....

lubie_kiedy oglądnij UFO the Greatest Story - jeśli interesuje Cię ta tematyka :)
lubie_kiedy
Wskaż do odpowiedzi

xvidasd pisze:Ale co znaczy istoty pozaziemskie?
Jeśli chodzi Ci o anioły czy zielone ludziki to nie.
Anioły zdecydowanie nie, miałam w zamyśle inne rozwinięte cywilizacje.

xvidasd bardziej interesują mnie starożytne dzieje niż to co może istnieć gdzieś tam w kosmosie, ale w wolej chwili czemu nie :)
Dokumentów nigdy za mało :P
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

No właśnie wszyscy wyobrażają sobie, że jak uda nam się znaleźć w końcu jakieś życie, to będzie to rozwinięta cywilizacja, z niesamowicie rozwiniętą technologią - telewizja zrobiła swoje.
Myślę, że prędzej uda nam się znaleźć jakieś prostsze formy komórkowe - to już będzie coś!
Kosmos jest ogrooomny więc wszystko jest możliwe - ale raczej w ciągu kilku najbliższych pokoleń nie ma szans, żebyśmy dolecieli do najbliższego układu planetarnego.
spiderpp
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: spiderpp »

Ja jestem z tych niedowiarków, i raczej to była dla mnie bajka niż poważny dokument.

Wiele faktów można sobie nagiąć do własnej teorii i w tym dokumencie tak na pewno jest.
Nie wykluczam, że mogą mieć rację, ale szczerze w to wątpię.

Dokument ten oglądnąć można, ale nie trzeba : )
camze
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: camze »

lubie_kiedy pisze:Bardzo ciekawe teorie przedstawia ten dokument.
Szczególnie mi się podobały fragmenty o starożytnym Egipcie i piramidach. Sporo obejrzałam programów w tym temacie, ale nie przypominam sobie w żadnym z nich informacji o tym, że piramidy położone są na przecięciu równika i południka zerowego. Czysty zbieg okoliczności?
No właśnie to jest trochę dziwne bo równik jest parę tys km na południe, a południk zerowy na zachód. Chyba że źle zrozumiałem.
A jeśli chodzi o piramidy to słyszalem tylko tyle że leżą na tym samym równoleżniku.
lubie_kiedy
Wskaż do odpowiedzi

Fakt też mi się to wydało dziwne, ale nie zadałam sobie trudu sprawdzenia (no bo jak, to dokument). Myślałam, że to może błąd tłumaczenia, ale w oryginale mówią the longest line of latitude and the longest line of longitude czyli tłumaczenie to jako równik by się zgadzało.
Jednak przyjaciel google rozwiązały zagadkę po chwili:
http://manyhatsonemask.com/2009/06/what ... y-channel/
Czyli mały błąd merytoryczny dokumentu.
Dzięki camze za przytomność umysłu ;)
gracek17
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: gracek17 »

Ten dokument jest troche mało obiektywny, prawie cały czas pokazują dowody na prawdziwość tej bzdurnej teorii Danikena i spółki. Najlepsze było jak 'klon' :) Danikena powiedział, że tej teorii jeszcze nikt nie obalił :-) przecież jej nie da się obalić bo zawsze znajdą jakiś naciąny dowód :D
camze pisze:No właśnie to jest trochę dziwne bo równik jest parę tys km na południe, a południk zerowy na zachód. Chyba że źle zrozumiałem.
A jeśli chodzi o piramidy to słyszalem tylko tyle że leżą na tym samym równoleżniku.
Właśnie miałem o tym pisać :)
camze
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: camze »

:salut: Lubie takie produkcje, ale niestety maniacy opowiadający się za teoriami spiskowymi zwykle się zapędzają za daleko i się robi troche śmiesznie wręcz podczas oglądania. :alien:
gracek17
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: gracek17 »

Nie wiem czy wiecie, ale powstał serial dokumentalny rozwijający tezy z tego filmu, na razie wyprodukowano dwa sezony i do obydwu są napisy :) , xvidasd jesteś zainteresowany? :)
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Niee - już dawno rozmawiałem z tłumaczem tego serialu - tam jest jeszcze gorzej niż w filmie - ja pasuje.
repman
Wskaż do odpowiedzi

hi

Post autor: repman »

hi yes its an excellent series

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ