Dokumentalne - Ktokolwiek widział, ten wie więcej!
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
youtube Warszawa
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

UFO: Największa historia jakiej zawsze zaprzeczano.
Obrazek
Interesujący dokument Jose Escamilla, który przedstawia dowody na istnienie pozaziemskich zjawisk.

Przedstawia autentyczne zdjęcia dziwnych zjawisk jak i wywiady z byłymi ważnymi osobistościami, którzy na starość (a co im zależy?) postanowiły podzielić się z ludźmi tym, nad czym pracowali.

hm... Osobiście jestem bardzo sceptyczny jeśli chodzi o UFO. Nie poddaję się emocjom i uważam, że to co na chwilę obecną nie jesteśmy w stanie logicznie wytłumaczyć nie należy od razu przypisywać obcym z kosmosu.
Wiele ludzi nie zdaje sobie sprawy, że wojsko na całym świecie testuje różne technologie, w przyrodzie występują różne zjawiska, które dla "zwykłego" obserwatora mogą wyglądać dziwnie. Tylko głupcy od razu krzykną UFO!!!
Z drugiej strony istnieje naprawdę cała masa dziwnych zjawisk i faktów, które bardzo trudno wytłumaczyć.
Zadziwiła mnie teoria strzałek (RODS) i jedno z wytłumaczeń: biologiczne stworzenia żyjące w górnej atmosferze...

Obrazek

Obrazek

Zdjęcia są naprawdę zastanawiające...

Ciekawe są też zdjęcia "przed" domniemanym retuszem, które NASA zawsze w takich wypadkach robi. Szkoda tylko,że nie wytłumaczono skąd Jose Escamilla je ma...
Ale w tym przypadku to bardziej bym się skłaniał, że to nie kosmici tylko my i nasze "bazy" o których "zwykli" ludzie nie mają pojęcia...

O "straszydle" już dawno temu słyszałem - wytłumaczenie tego NASA wymyśliła jakiś bzdet co wcale nie znaczy, że tym "straszydłem" byli kosmici...

Dokument naprawdę bardzo ciekawy - zabieram się za drugą część - premiera jutro/pojutrze.

Added after 9 hours 53 minutes:

Druga część:

UFO The Greatest Story Ever Denied Part II (Moon Rising)
Obrazek

No tutaj to już inna jazda.
Choć nie przekonuje mnie wyszukiwanie dziwnych struktur na powierzchni księżyca oraz metoda koloryzowania (to jak wpatrywanie się w chmury -każdy zobaczy co innego. Tak samo było z "twarzą" na marsie.) to jednak trzeba przyznać, że przedstawione dowody na fałszowanie zdjęć przez NASA są nie do obalenia (krzyżyki, zamazywanie, obrócenie obrazu czy fałszywy horyzont).

Zastanawiające jest też to, że mamy już 2010 rok i faktycznie nie znajdziesz na stronie nasa ani jednego zdjęcia w wysokiej rozdzielczości księżyca, o kolorowych już nie wspominając.

Dlaczego?Czy kiedykolwiek my szaraczki dowiemy się co tak naprawdę skrywa nasz srebrny satelita?

Trzecia część: Moon Views
Obrazek

To uzupełnienie serii -przedstawia pokolorowany księżyc metodą Escamilla w przybliżeniu - wystarczy teraz uruchomić wyobraźnię i... - to już zależy od ciebie co tam zobaczysz :)

Ogólnie bardzo podobał mi się ten dokument gdyż przedstawił mi kilka faktów o których nie wiedziałem (tajemniczych zdarzeniach). Czy po oglądnięciu jestem bliżej prawdy o UFO? -Nie-i bardzo dobrze - dokument przedstawia a nie narzuca swoich poglądów-polecam!! :ok
Obrazek When Dreams Come True...

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial