Falling Skies [TNT][2011]

a long, long time ago..
Awatar użytkownika
kontrast
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń
youtube Warszawa

USA Falling Skies [TNT][2011]

Post autor: kontrast »

Stacja TNT na lato 2011 szykuje nowy, ciekawy serial. Mowa o "Falling Skies", którego producentem wykonawczym jest Steven Spielberg. Pozycja opowiadać będzie o grupie partyzantów, którzy przeciwstawią się najazdowi obcych. Los całej rasy ludzkiej będzie leżał w ich rękach. W roli głównej wystąpi Noah Wyle ("ER"), wcielający się w postać profesora college'u, który stanie się liderem grupy żołnierzy i cywilów, walczących przeciwko okupacji obcych.

Główną rolę żeńską zagra Moon Bloodgood ("Terminator: Salvation"). Aktorka wcieli się w terapeutkę, która będzie pracować z ocalałymi dziećmi i pomagać im radzić sobie z przerażającą rzeczywistością. W serialu pojawią się również: Drew Roy ("Lincoln Heights"), Maxim Knight ("Brothers & Sisters"), Seychelle Gabriel ("Weeds") i Will Patton ("Armageddon", "24").

Mimo tego, że premiera serialu dopiero za rok, już pod koniec lipca na Comic-Conie "Falling Skies" będzie miało swój panel. Poza aktorami obecny będzie również główny scenarzysta i producent Mark Verheiden ("Heroes", "Battlestar Galactica").

Fabuła bardzo przypomina "V", jednak wydaje mi się, że w "Falling Skies" okupacja obcych będzie wyglądać znacznie inaczej, brutalniej. Co z tego wyjdzie? Zobaczymy. Warto jednak zapamiętać ten tytuł.
Ostatnio zmieniony 06 lipca 2011, 20:41 przez kontrast, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: AreQ_BAH »

Podoba mi się pomysł, oby taka była realizacja.
Obrazek
Awatar użytkownika
kontrast
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

premiera w lato 2011

"Ponadto, jeszcze przed panelem CC zapowiedziano powstanie komiksowego prequela "Falling Skies", za którego produkcję odpowiadać będzie TNT i Dark Horse Comics."
Ostatnio zmieniony 06 lipca 2011, 20:42 przez kontrast, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Jestem sceptyczny a to za sprawą Stevena Spielberga - Park jurajski wybił u mnie piętno a i Taken był jakiś nijaki...
Ale skoro to sci-fi to trudno będzie nie zobaczyć co to... - pilota na pewno wystawię.
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
kontrast
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

nie oglądałem ani parku jurajskiego ani taken, ale oglądałem kilka innych jego filmów, które były nawet niezłe, na pewno pilota się zobaczy :]
Ostatnio zmieniony 06 lipca 2011, 20:41 przez kontrast, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
beata101
Wskaż do odpowiedzi
wszystko
wszystko
Ulubiony Serial: Supernatural

Post autor: beata101 »

Pojawił się całkiem interesujący trailer. Mam nadzieję, że na interesującym trailerze się nie skończy.;)

http://www.supernatural.com.pl
http://www.jensenackles.pl
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Trochę się obawiam - Spielberg nie należy do moich ulubieńców...
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: najphil »

Akurat Spielberg jest tu tylko producentem wykonawczym, a osoba na tym stanowisku dba po prostu by wszystko było sprawnie przeprowadzane, ma ogarniać zgranie terminów i koordynować prace poszczególnych działów. Bez specjalnego wpływu na sam akt tworzenia. Tak przynajmniej wynika z założenia.

Serial ma wszelkie przesłanki by stać się hitem. Wysoki budżet, który gwarantuje, że efekty specjalne będą na poziomie, chwytliwy temat brutalnej kolonizacji i interesującą obsadę. Jedyna rzecz, która wzbudza mój niepokój to ten trailer, który jest jedną wielką strzelaniną. Boję się, że może być zbyt widowiskowo, a za mało ciekawej fabuły.
ObrazekObrazek
gracek17
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: gracek17 »

Mam co do tego serialu dobre przeczucie, że będzie dobry :D
no i ma u mnie na starcie gigantyczny plus, że obcy w końcu nie wyglądają jak ludzie, obcy obcy to jest to! :D :ok
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Po pilocie (w sumie odcinkach 1-2) - od czasu SG-1 i BSG nie widziałem tak ciekawie zapowiadającego się serialu SF.
Polecam.
Obrazek
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Obrazek
Falling Skies

Osobiście wstrzymam się z oglądaniem aż nie uzbiera się kilka odcinków - po prostu chcę pozakańczać inne seriale.
Zapraszam do oglądania.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Zastanawiająca jest ta cisza... Aż się boję oglądnąć...
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: Yugi_2142 »

Ja jeszcze nie oglądałem ale za to przeczytałem reckę na imdb. Wynika z niej niestety, że istotnie jest się czego bać :(
Obrazek
Ignorance is a virtue.
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Nie ma, to naprawdę świetny serial 3 odcinek zmierza w dobrym kierunku. Nie bez podstaw porównałem go z BSG i SG:)
Obrazek
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

Hmm, mi się podobało, trochę w tym klimatu postapokalipytcznego, trochę "V", trochę "Władców marionetek", ogólnie sporo zapożyczeń, ale ogląda się całkiem przyjemnie. Fajni bohaterowie (których losami można się przejąć, w odróżnieniu od.. "Walking Dead", a też pewne podobieństwa tu występują), dość dobrze rozłożone proporcje między gadaniną a akcją. Jednego tylko nie rozumiem:
Spoiler:
To mi trochę przeszkadzało, ale ogólnie wrażenia pozytywne, w sam raz na wakacje :)
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Wiesz z tym o czym mówisz jest chyba tak, że
Spoiler:
Obrazek
duzybumcyk
Wskaż do odpowiedzi
patron
patron
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

Post autor: duzybumcyk »

Obejrzałem wczoraj 3 odcinki i chcę powiedzieć, że na pewno będę oglądał dalej.Podoba mi się przedstawienie obcych, te mechy wyglądają jak zapożyczenie ze star wars czyli maszyny bojowe Imperium w bitwie na Ewok tylko unowocześnione:).Póki co ludzie nie mają większych szans z obcymi a na domiar złego są tarcia między nimi.Bohaterowie fajni, wątek rodzinny oraz motyw przetrwania na głównym planie, trochę walki z obcymi i fajnie sie ogląda.
Spoiler:
Polecam i czekam na dalsze odcinki
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Spoiler:
Jakby nie było to czekam i tak na kolejny odcinek :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: Yugi_2142 »

Niestety, obejrzenie pierwszych epów potwierdziło moje obawy. Fabuła jest wtórna, tak jakby posklejana z wcześniej znanych motywów sci-fi, efekty specjalne są takie sobie a akcja aż roi się od oklepanych chwytów znanych z amerykańskich produkcji. Na tym etapie nie widzę w serialu prawie żadnych pozytywnych elementów, nie będę więc marnował czasu na oglądanie ciągu dalszego.
Obrazek
Ignorance is a virtue.
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Marudzisz.
Obrazek

Szybka odpowiedź