Informacji na temat genialnego klipu udzieliła na swoim Twitterze Jeri Ryan (Sonya Blade) - będąc brutalnie szczerą wyznała:
"To nie jest trailer gry. Klip powstał dla reżysera, aby pomóc mu przekonać studio Warner Bros. do jego wizji ewentualnego filmu. (...) Zrobiłam to jako przysługę dla przyjaciela. Nie mam pojęcia jaka była reakcja WB. I nie bardzo wiem, jak wy możecie skontaktować się z WB i przekonać ich do filmu. Ale macie zapewne swoje sposoby..."
[quote] Informacji na temat genialnego klipu udzieliła na swoim Twitterze Jeri Ryan (Sonya Blade) - będąc brutalnie szczerą wyznała:
"To nie jest trailer gry. Klip powstał dla reżysera, aby pomóc mu przekonać studio Warner Bros. do jego wizji ewentualnego filmu. (...) Zrobiłam to jako przysługę dla przyjaciela. Nie mam pojęcia jaka była reakcja WB. I nie bardzo wiem, jak wy możecie skontaktować się z WB i przekonać ich do filmu. Ale macie zapewne swoje sposoby..."[/quote]
Wychowałem się na tej grze stąd sentyment. Jestem jednak sceptyczny - film był kiepski a serial do niczego. Jakże jednak zdziwiłem się oglądając ten klip... - wygląda poważnie i świetnie.
Wychowałem się na tej grze stąd sentyment. Jestem jednak sceptyczny - film był kiepski a serial do niczego. Jakże jednak zdziwiłem się oglądając ten klip... - wygląda poważnie i świetnie.
[url=http://xvidasd.com/phpbb2/podstrona2pl.php?zmienna=mortalkombat][img]http://xvidasd.com/phpbb2/upload_files/mortalkombat1_p.jpg[/img][/url] Właściwie to teraz zauważyłem, że to internetowy serial... 10min/odc. :] No nic - Confession jest świetny więc może i ten? - popatrzmy...
Szczerze mówiąc tylko się zirytowałem tą formułą. Realizacja całkiem przyzwoita, jednak ja raczej zaczekam jak już będą wszystkie odcinki i obejrzę całość za jednym zamachem - wyjdzie z tego raptem dwugodzinny film.
Szczerze mówiąc tylko się zirytowałem tą formułą. Realizacja całkiem przyzwoita, jednak ja raczej zaczekam jak już będą wszystkie odcinki i obejrzę całość za jednym zamachem - wyjdzie z tego raptem dwugodzinny film.
Jak na razie słabiutko... Producenci popełniają ten sam błąd co ich koledzy tworząc poprzednie filmy/seriale z MK czy StreetFighter - uważają, że skoro gra opierała się na typowym mordobiciu to i widza nic więcej nie zainteresuje.
Streszczenie w skrócie Epizodu pierwszego:
3% lakonicznego wytłumaczenia zaistniałej sytuacji i 90% akcji czyli strzelania i mordobicia (pozostałe 7% to napisy).
Czy później będzie inaczej? wątpię - ale cuda się zdarzają...
Jak na razie słabiutko... Producenci popełniają ten sam błąd co ich koledzy tworząc poprzednie filmy/seriale z MK czy StreetFighter - uważają, że skoro gra opierała się na typowym mordobiciu to i widza nic więcej nie zainteresuje. Streszczenie w skrócie Epizodu pierwszego: 3% lakonicznego wytłumaczenia zaistniałej sytuacji i 90% akcji czyli strzelania i mordobicia (pozostałe 7% to napisy). Czy później będzie inaczej? wątpię - ale cuda się zdarzają... ;)
Coś mi się wydaje, że serial jest robiony tylko jako (dosyć oryginalna) reklama gry. Przedstawienie bohaterów, zarys historii i w kluczowym momencie info, ża aby poznać dalszy ciąg trzeba zagrac grę.
Coś mi się wydaje, że serial jest robiony tylko jako (dosyć oryginalna) reklama gry. Przedstawienie bohaterów, zarys historii i w kluczowym momencie info, ża aby poznać dalszy ciąg trzeba zagrac grę.
Klika dni temu miała miejsce premiera drugiego sezonu Mortal Kombat: Legacy. Tym razem twórcy udostępnili - za wzorem platformy Netflix - od razu cały sezon, na który składa się dziesięć epizodów. Tak jak w przypadku pierwszego sezonu odcinki mają po około 10 minut.
Klika dni temu miała miejsce premiera drugiego sezonu Mortal Kombat: Legacy. Tym razem twórcy udostępnili - za wzorem platformy Netflix - od razu cały sezon, na który składa się dziesięć epizodów. Tak jak w przypadku pierwszego sezonu odcinki mają po około 10 minut.
A wszystko można obejrzeć na YT za darmo :) https://www.youtube.com/playlist?list=PLZLTS4u9M_2rYRUMj5RoI016wS_JxRnGE
Zależy co ma się pod pojęciem "głupie". Wiadomo co to Mortal Kombat i czego można się spodziewać. Prawdę mówiąc wszystkie odcinki pochłonąłem w jeden wieczór. Czuje niedosyt, bo sezon kończy się cliffhangerem, co zapowiada oczywiście kolejny sezon.
Na plus muszę policzyć występ Marca Dacascosa, którego całkiem fajnie się oglądało, aczkolwiek nie miał możliwości pokazać swoich umiejętności. Wprowadzenie też kilku nowych postaci to niezły pomysł, aczkolwiek pokazanie ich historii było dość powierzchowne, w tym aspekcie ciekawie przedstawiono Liu Kanga, który tutaj jest tym złym.
Zależy co ma się pod pojęciem "głupie". Wiadomo co to Mortal Kombat i czego można się spodziewać. Prawdę mówiąc wszystkie odcinki pochłonąłem w jeden wieczór. Czuje niedosyt, bo sezon kończy się cliffhangerem, co zapowiada oczywiście kolejny sezon. Na plus muszę policzyć występ Marca Dacascosa, którego całkiem fajnie się oglądało, aczkolwiek nie miał możliwości pokazać swoich umiejętności. Wprowadzenie też kilku nowych postaci to niezły pomysł, aczkolwiek pokazanie ich historii było dość powierzchowne, w tym aspekcie ciekawie przedstawiono Liu Kanga, który tutaj jest tym złym.