Breakout Kings nowy serial twórców Prison Break, wprost ze stajni A&E.
Fabuła:
Kilku byłych skazańców, mających na swym koncie wiele, mniej lub bardziej udanych prób ucieczek z więzienia, zaczyna współpracować z policją. Celem tej grupy ma być, zarówno wyłapywanie słabych punktów więzień, jak i łapanie zbiegłych przestępców.
Moim zdaniem:
Nigdy nie byłem jakimś specjalnym fanem Prison Break, choć pierwszy sezon obejrzałem z zainteresowaniem. Wiele szumu jest wokół tego serialu , bo ludzie spodziewają się godnego następcy PB. Szczerze wątpię, by tak się stało. Już z samej konstrukcji fabuły widać, że ten serial będzie należał do grupy tych, gdzie każdy odcinek wiąże się z inną sprawą, a jakiś wątek główny, zapewne ten najbardziej interesujący, będzie skąpo prowadzony, gdzieś w tle. A z takimi serialami jest zwykle tak, że można popatrzeć parę odcinków, ale bardzo mała jest szansa, że jakoś zawładną wyobraźnią widzów. Dodatkowo bohaterowie przypominają nieco tych z Leverage i chyba to do fanów tego serialu jest skierowana ta produkcja.
Breakout Kings nowy serial twórców Prison Break, wprost ze stajni A&E.
Fabuła: Kilku byłych skazańców, mających na swym koncie wiele, mniej lub bardziej udanych prób ucieczek z więzienia, zaczyna współpracować z policją. Celem tej grupy ma być, zarówno wyłapywanie słabych punktów więzień, jak i łapanie zbiegłych przestępców.
Moim zdaniem: Nigdy nie byłem jakimś specjalnym fanem Prison Break, choć pierwszy sezon obejrzałem z zainteresowaniem. Wiele szumu jest wokół tego serialu , bo ludzie spodziewają się godnego następcy PB. Szczerze wątpię, by tak się stało. Już z samej konstrukcji fabuły widać, że ten serial będzie należał do grupy tych, gdzie każdy odcinek wiąże się z inną sprawą, a jakiś wątek główny, zapewne ten najbardziej interesujący, będzie skąpo prowadzony, gdzieś w tle. A z takimi serialami jest zwykle tak, że można popatrzeć parę odcinków, ale bardzo mała jest szansa, że jakoś zawładną wyobraźnią widzów. Dodatkowo bohaterowie przypominają nieco tych z Leverage i chyba to do fanów tego serialu jest skierowana ta produkcja.
Mam podobne odczucia, po opisie i bardzo skąpym teaserze, że ten serial to takie połączenie Prison Break z Leverage. Aczkolwiek dla mnie to wielki atut, bo oba seriale oglądam/łem i z chęcią ten również zobaczę ; )
Mam podobne odczucia, po opisie i bardzo skąpym teaserze, że ten serial to takie połączenie Prison Break z Leverage. Aczkolwiek dla mnie to wielki atut, bo oba seriale oglądam/łem i z chęcią ten również zobaczę ; )
Dziwne, że zdecydowali się na nakręcenie serialu o tej tematyce. Komu nie zbrzydł PB? Oczywiście część widzów dotrwała do końca ale chyba większość jak ja odpadła po pierwszym sezonie. PB był dobry ale niesmak w ustach pozostał... Pilota pewnie oglądnę ale nie, żebym wyczekiwał na tą pozycję.
Dziwne, że zdecydowali się na nakręcenie serialu o tej tematyce. Komu nie zbrzydł PB? Oczywiście część widzów dotrwała do końca ale chyba większość jak ja odpadła po pierwszym sezonie. PB był dobry ale niesmak w ustach pozostał... Pilota pewnie oglądnę ale nie, żebym wyczekiwał na tą pozycję.
Po pierwszym odcinku odpadam.
Mało ciekawi bohaterowie, kiepskie historie i zero wciągającej akcji. Serial zupełnie bez klimatu.
Nie ma możliwości nawet potraktować go jako rozrywkowy przerywnik.
Wieje nudą. Nie wróże mu przyszłości. Pewnie pójdzie do kosza niedługo.
Po pierwszym odcinku odpadam. Mało ciekawi bohaterowie, kiepskie historie i zero wciągającej akcji. Serial zupełnie bez klimatu. Nie ma możliwości nawet potraktować go jako rozrywkowy przerywnik. Wieje nudą. Nie wróże mu przyszłości. Pewnie pójdzie do kosza niedługo.
Obejrzałem pierwszy odcinek i również mam mieszane odczucia. Dam mu jeszcze szanse na parę odcinków może się rozkręci.
Z tego co sie zapowiada to będą łapać w każdym odcinku po jednego zbiega. A gdzie fabuła i motyw przewodni? Czekam na odcinek T-Bagiem, bo póki co jest słabiutko.
Jest takie powiedzenie, że polski Lotnik to jest taki ,że jak będzie trzeba to poleci nawet na drzwiach od stodoły. Piloci polscy będą latali na efach16
Obejrzałem pierwszy odcinek i również mam mieszane odczucia. Dam mu jeszcze szanse na parę odcinków może się rozkręci. Z tego co sie zapowiada to będą łapać w każdym odcinku po jednego zbiega. A gdzie fabuła i motyw przewodni? Czekam na odcinek T-Bagiem, bo póki co jest słabiutko.
Pojawił się T-Bag z Prison Break. W dodatku jest powiedziane że uciekł już z dwóch więzień, jak stracił rękę, pokazany motyw z wywróconą kieszenią itd. więc jest to postać w całości zaczerpnięta z PB. Oczywiście udaje mu się uciec po raz trzeci
Zobaczyłem trzy odcinki i będę oglądał dalej. Może nie jest to jakaś extra produkcja, ale ogląda się przyjemnie i z zaciekawieniem. Jestem ciekawy co będzie dalej.
A widzieliście trzeci odcinek? [spoiler]Pojawił się T-Bag z Prison Break. W dodatku jest powiedziane że uciekł już z dwóch więzień, jak stracił rękę, pokazany motyw z wywróconą kieszenią itd. więc jest to postać w całości zaczerpnięta z PB. Oczywiście udaje mu się uciec po raz trzeci :)[/spoiler] Zobaczyłem trzy odcinki i będę oglądał dalej. Może nie jest to jakaś extra produkcja, ale ogląda się przyjemnie i z zaciekawieniem. Jestem ciekawy co będzie dalej.