Top Gear, to brytyjski magazyn motoryzacyjny, który odniósł największy sukces w swej kategorii. Szybkie samochody, smród palonej gumy, wspaniali prowadzący, znakomici goście oraz odrobina brytyjskiego humoru przesądziła o sukcesie tego magazynu na całym świecie. Każdy odcinek dostarcza wiele emocji - nie tylko fani motoryzacji będą zachwyceni.
Oryginalny post:
Troche jakby nie w temacie ale zainteresuje wszystkich :shock:
Jest to moja propozycja, dostepne odcinki są gromne i bez pl . Było by miło oglądnąć go po polsku i żeby miał ~100 MB. Niestety moja znajomość angielskiego nie pozwala mi zkaleczyć temat.
Top Gear, to brytyjski magazyn motoryzacyjny, który odniósł największy sukces w swej kategorii. Szybkie samochody, smród palonej gumy, wspaniali prowadzący, znakomici goście oraz odrobina brytyjskiego humoru przesądziła o sukcesie tego magazynu na całym świecie. Każdy odcinek dostarcza wiele emocji - nie tylko fani motoryzacji będą zachwyceni.
[code] Oryginalny post: Troche jakby nie w temacie ale zainteresuje wszystkich :shock: Jest to moja propozycja, dostepne odcinki są gromne i bez pl . Było by miło oglądnąć go po polsku i żeby miał ~100 MB. Niestety moja znajomość angielskiego nie pozwala mi zkaleczyć temat.[/code]
Cos mi mowi ze duzzoooo ludzi nie czyta regulaminu i jak wstawaic propozcje...
Moze tak jakies linki, opis tego serialu?
Co to takiego?
A wnioskuje ze nie ma napisow PL? jesli nie, no to sa marne szanse ze sie ukaze w xvid asd
Milego
EDIT: Wlasnie co zobaczylem co to jest , jesli mowisz o tym czyms z BBC... to na 99% nie bedzie tego na xvid asd poniewaz to chyba nie jest serial.... 8)
Cos mi mowi ze duzzoooo ludzi nie czyta regulaminu i jak wstawaic propozcje... Moze tak jakies linki, opis tego serialu? Co to takiego? A wnioskuje ze nie ma napisow PL? jesli nie, no to sa marne szanse ze sie ukaze w xvid asd Milego :)
EDIT: Wlasnie co zobaczylem co to jest :P, jesli mowisz o tym czyms z BBC... to na 99% nie bedzie tego na xvid asd poniewaz to chyba nie jest serial.... 8)
Problem nie w tym, co to jest, ale jak jest zaproponowane. Skoro jest na stronie Jeff Dunham, równie dobrze mógłby być i "Top Gear" - o ile ktoś oczywiście miałby chęć to wstawić.
@zens - przyjrzyj się, jak inne seriale są zaproponowane i popraw swoją propozycję, dodaj linki, zdjęcia, szerszy opis. A wtedy to kto wie Oczywiście, napisy rzecz podstawowa.
Problem nie w tym, co to jest, ale jak jest zaproponowane. Skoro jest na stronie Jeff Dunham, równie dobrze mógłby być i "Top Gear" - o ile ktoś oczywiście miałby chęć to wstawić.
[b]@zens [/b]- przyjrzyj się, jak inne seriale są zaproponowane i popraw swoją propozycję, dodaj linki, zdjęcia, szerszy opis. A wtedy to kto wie :) Oczywiście, [b]napisy[/b] rzecz podstawowa.
Top Gear ogólnie jest doskonałym programem, ze świetnymi prowadzącymi, którzy naprawdę mają wiele ciekawych rzeczy do powiedzenia. Dla fanów motoryzacji, jest to pozycja wręcz obowiązkowa.
Niestety napisów nie ma i nie zapowiada się szybko, żeby ktoś zaczął robić. Serial (jeśli można tak nazwać xD) ma w końcu już parę ładnych latek, z dostępnością w Internecie nie było problemów już od pierwszego sezonu, ale jakoś nikt się nie zabrał za tłumaczenie. Więc pewnie i teraz tego nie zrobi. No chyba, że masz jakiegoś chętnego tłumacza, który nie dość że dobrze przetłumaczy, to jeszcze zachowa specyficzny humor (w końcu dowcipy nie tak łatwo przenieś na inny język i nawet nie chodzi o tłumaczenie - np. Friends) i będzie dobrze sie czuł w motoryzacyjnym żargonie...
Top Gear ogólnie jest doskonałym programem, ze świetnymi prowadzącymi, którzy naprawdę mają wiele ciekawych rzeczy do powiedzenia. Dla fanów motoryzacji, jest to pozycja wręcz obowiązkowa.
Niestety napisów nie ma i nie zapowiada się szybko, żeby ktoś zaczął robić. Serial (jeśli można tak nazwać xD) ma w końcu już parę ładnych latek, z dostępnością w Internecie nie było problemów już od pierwszego sezonu, ale jakoś nikt się nie zabrał za tłumaczenie. Więc pewnie i teraz tego nie zrobi. No chyba, że masz jakiegoś chętnego tłumacza, który nie dość że dobrze przetłumaczy, to jeszcze zachowa specyficzny humor (w końcu dowcipy nie tak łatwo przenieś na inny język i nawet nie chodzi o tłumaczenie - np. Friends) i będzie dobrze sie czuł w motoryzacyjnym żargonie...
Dodam jeszcze że jest to program pełen ciekawych akcji testów porównań. Wśród użytkowników strony ciężko by szukać ludzi którym by nie przypadł do gustu. Oprócz dobrej zabawy niesie dużo przydatnej wiedzy motoryzacyjnej . I tak jak zauważył kolega wyżej jest dostępny wszędzie niestety nie w tak przyjaznej formie jak na "xvidasd".
Był tam także chluba polskiej motoryzacji - Polonez.
Dodam jeszcze że jest to program pełen ciekawych akcji testów porównań. Wśród użytkowników strony ciężko by szukać ludzi którym by nie przypadł do gustu. Oprócz dobrej zabawy niesie dużo przydatnej wiedzy motoryzacyjnej . I tak jak zauważył kolega wyżej jest dostępny wszędzie niestety nie w tak przyjaznej formie jak na "xvidasd". Był tam także chluba polskiej motoryzacji - Polonez.
A jakieś w ogóle napisy są do tego, angielskie, niemieckie? Bo jesli nie, to tłumaczyc ze słuchu byłoby dość ciężko.A szkoda bo nawet ja, osóbka kompletnie nie znająca się na samochodach lubie sobie czasem popatrzec na różne eksperymenty chłopaków
A jakieś w ogóle napisy są do tego, angielskie, niemieckie? Bo jesli nie, to tłumaczyc ze słuchu byłoby dość ciężko.A szkoda bo nawet ja, osóbka kompletnie nie znająca się na samochodach lubie sobie czasem popatrzec na różne eksperymenty chłopaków :)
Swoją drogą polecam książki Clarksona Nawet kobietom, bowiem autor nie ogranicza się do samych samochodów, ale także ma wiele celnych uwag do wielu aktualnych spraw i rzeczy
Swoją drogą polecam książki Clarksona :) Nawet kobietom, bowiem autor nie ogranicza się do samych samochodów, ale także ma wiele celnych uwag do wielu aktualnych spraw i rzeczy ;)
Jakby się ktoś podjął tak trudnego wyzwania jakim jest tłumaczenie to byłoby super. zawsze można coś przetłumaczyć z wersji z lektorem. Oglądałem swego czasu kilka odc. A propo widział ktoś jak wygląda Steview (czy jak go sie tam piszę ) bo zawsze jest w kasku.
Jest takie powiedzenie, że polski Lotnik to jest taki ,że jak będzie trzeba to poleci nawet na drzwiach od stodoły. Piloci polscy będą latali na efach16
Jakby się ktoś podjął tak trudnego wyzwania jakim jest tłumaczenie to byłoby super. zawsze można coś przetłumaczyć z wersji z lektorem. Oglądałem swego czasu kilka odc. A propo widział ktoś jak wygląda Steview (czy jak go sie tam piszę :) ) bo zawsze jest w kasku.
zmora pisze:Jakby się ktoś podjął tak trudnego wyzwania jakim jest tłumaczenie to byłoby super. zawsze można coś przetłumaczyć z wersji z lektorem. Oglądałem swego czasu kilka odc. A propo widział ktoś jak wygląda Steview (czy jak go sie tam piszę ) bo zawsze jest w kasku.
Nie Steview, tylko Stig. Na napisy raczej bym nie liczył, bo są ripy z polskiej TV (TVN Turbo).
@asd - www.youtube.com i na bank Ci się spodoba, bo o ile mnie pamięć nie myli to lubisz "wyspiarskie" poczucie humoru. Zresztą to jest to program motoryzacyjny, który jest oglądany przez osoby nie mającego bladego pojęcia o tym. Na to składa się wiele czynników, głównie właśnie humor, unikalność, ciekawe i czasem wręcz absurdalne testy.
[quote="zmora"]Jakby się ktoś podjął tak trudnego wyzwania jakim jest tłumaczenie to byłoby super. zawsze można coś przetłumaczyć z wersji z lektorem. Oglądałem swego czasu kilka odc. A propo widział ktoś jak wygląda Steview (czy jak go sie tam piszę :) ) bo zawsze jest w kasku.[/quote] Nie Steview, tylko Stig. Na napisy raczej bym nie liczył, bo są ripy z polskiej TV (TVN Turbo).
@asd - www.youtube.com i na bank Ci się spodoba, bo o ile mnie pamięć nie myli to lubisz "wyspiarskie" poczucie humoru. Zresztą to jest to program motoryzacyjny, który jest oglądany przez osoby nie mającego bladego pojęcia o tym. Na to składa się wiele czynników, głównie właśnie humor, unikalność, ciekawe i czasem wręcz absurdalne testy.
Zacytuje trafiający w sedno opis z jednej ze stron torrentowych;
produkcja: Anglia
gatunek: Program motoryzacyjny
Top Gear – brytyjski telewizyjny magazyn motoryzacyjny telewizji BBC (ang. top gear – "najwyższy bieg").
Ulubiony program motoryzacyjny widzów na calym świecie powraca w nowych odcinkach! I tym razem Jeremy Clarkson wraz z dwójką przyjaciół, Jamesem Mayem i Richardem Hammondem, nie pozostawiają suchej nitki na żadnym z aut. Nikt nie przetestuje auta tak jak oni. Szalone pomysly, ekstremalne zadania i niewykonalne zakłady. Oni nie boją się krytykować!
Pełen angielskiego humoru, który rozbawi wszystkich, pełen satyry i ironii „Top Gear” bije rekordy oglądalności w całej Europie. Testy samochodów, prezentacje, studio z publicznością - „Top Gear” to gwarancja najwyższego poziomu.
Zacytuje trafiający w sedno opis z jednej ze stron torrentowych;
produkcja: Anglia gatunek: Program motoryzacyjny
Top Gear – brytyjski telewizyjny magazyn motoryzacyjny telewizji BBC (ang. top gear – "najwyższy bieg").
Ulubiony program motoryzacyjny widzów na calym świecie powraca w nowych odcinkach! I tym razem Jeremy Clarkson wraz z dwójką przyjaciół, Jamesem Mayem i Richardem Hammondem, nie pozostawiają suchej nitki na żadnym z aut. Nikt nie przetestuje auta tak jak oni. Szalone pomysly, ekstremalne zadania i niewykonalne zakłady. Oni nie boją się krytykować!
Pełen angielskiego humoru, który rozbawi wszystkich, pełen satyry i ironii „Top Gear” bije rekordy oglądalności w całej Europie. Testy samochodów, prezentacje, studio z publicznością - „Top Gear” to gwarancja najwyższego poziomu.
a na serio... Na BBC skonczyl sie dopiero co 10 sezon (puszczaja jeszcze odcinki the best of 2007). I tak na dobra sprawe to z poczatkowymi sezonami jest pewnego rodzaju problem, bo jak ich szukalem jakis czas temu (ponad rok) to byly kiepsko opisane, nie wiadomo czy sie sciagnelo wszystkie sezony, itp.
Napisow raczej nie bedzie, przeciez to nie serial, tylko program rozrywkowy. Polskie tlumaczenie w TVN Turbo momentami bylo takie sobie. Sam angielski w TG nie jest trudny, choc czasami wymaga zrozumienia o czym mowia.
A co do rozmiaru... godzina (czasami ponad) wepchnieta w 100 mega toz to przeciez jakosc na ipoda bedzie predzej niz na kompy
a na serio... Na BBC skonczyl sie dopiero co 10 sezon (puszczaja jeszcze odcinki the best of 2007). I tak na dobra sprawe to z poczatkowymi sezonami jest pewnego rodzaju problem, bo jak ich szukalem jakis czas temu (ponad rok) to byly kiepsko opisane, nie wiadomo czy sie sciagnelo wszystkie sezony, itp. Napisow raczej nie bedzie, przeciez to nie serial, tylko program rozrywkowy. Polskie tlumaczenie w TVN Turbo momentami bylo takie sobie. Sam angielski w TG nie jest trudny, choc czasami wymaga zrozumienia o czym mowia.
A co do rozmiaru... godzina (czasami ponad) wepchnieta w 100 mega toz to przeciez jakosc na ipoda bedzie predzej niz na kompy ;)
Chyba wy mowicie 10 sezonow w sensie od kiedy owa trojka prowadzi ten program, gdyz ogolnie jako program to ma kilkadziesiat lat (wiec rowniez tyle samo sezonow)
Chyba wy mowicie 10 sezonow w sensie od kiedy owa trojka prowadzi ten program, gdyz ogolnie jako program to ma kilkadziesiat lat :p (wiec rowniez tyle samo sezonow)
batman2k3 pisze:@asd - www.youtube.com i na bank Ci się spodoba
Umiem korzystać z internetu jednak pisząc swój post miałem na celu zwrócenie uwagi, że dział ten służy do składania przez Was propozycji i im ktoś się bardziej postara tym większe szanse na jego przyszłą premierę.
Również rozmowa jest ciekawsza i więcej osób w niej uczestniczy jeśli na wstępie od razu wszyscy zostaniemy zapoznani "o czym to jest" itp.
Wsyłanie kogoś "na odwal się" do innych serwisów w celu zdobycia informacji wcale nie jest zachętą - wręcz przeciwnie.
Jeśli komuś nie chce się nawet napisać kilku prostych zdań + wkleić linku to mnie na pewno nie będzie się chciało zabrać za ta pozycję nie mówiąc nawet juz o czytaniu dalszych rozmów toczących się w tym temacie.
[quote="batman2k3"]@asd - www.youtube.com i na bank Ci się spodoba[/quote] Umiem korzystać z internetu jednak pisząc swój post miałem na celu zwrócenie uwagi, że dział ten służy do składania przez Was propozycji i im ktoś się bardziej postara tym większe szanse na jego przyszłą premierę. Również rozmowa jest ciekawsza i więcej osób w niej uczestniczy jeśli na wstępie od razu wszyscy zostaniemy zapoznani "o czym to jest" itp.
Wsyłanie kogoś "na odwal się" do innych serwisów w celu zdobycia informacji wcale nie jest zachętą - wręcz przeciwnie.
Jeśli komuś nie chce się nawet napisać kilku prostych zdań + wkleić linku to mnie na pewno nie będzie się chciało zabrać za ta pozycję nie mówiąc nawet juz o czytaniu dalszych rozmów toczących się w tym temacie.
Linków dodawać nie będę, bo nie widzę sensu.
Po pierwsze: nie zależy mi na wersji asd, bo mam to w 700-tkach.
Po drugie: nie ma napisów.
Po trzecie: to nie jest serial.
Zatem moja propozycja jest taka, żeby przenieść temat do "hyde parku", bo w "wszystko o serialach" znowu będą się czepiać.
Linków dodawać nie będę, bo nie widzę sensu. Po pierwsze: nie zależy mi na wersji asd, bo mam to w 700-tkach. Po drugie: nie ma napisów. Po trzecie: to nie jest serial.
Zatem moja propozycja jest taka, żeby przenieść temat do "hyde parku", bo w "wszystko o serialach" znowu będą się czepiać.
Oczywiście, pozostaje kwestia napisów, która blokuje w tej chwili tę pozycję. Ale samo jej istnienie jest tu jak najbardziej uzasadnione, o wiele bardziej niż Dunhama, gdyż przynajmniej zachowuje formę serialową w sensie długości
@batman - skoro są takie pozycje: http://www.tvshows.yoyo.pl/crissangelmindfreak.html , http://www.tvshows.yoyo.pl/jeffdunham.html , to nie ma absolutnie żadnego powodu, by nie rozmawiać, ani nie wstawiać "Top Gear".
Oczywiście, pozostaje kwestia napisów, która blokuje w tej chwili tę pozycję. Ale samo jej istnienie jest tu jak najbardziej uzasadnione, o wiele bardziej niż Dunhama, gdyż przynajmniej zachowuje formę serialową w sensie długości :)
Zapodałem temat bo wydaje mi się że potrzeba czegoś dla ożywienia strony. Jestem maniakiem P2P a coraz rzadziej tu zaglądam co mnie zaniepokoiło - czyżby powolny koniec???
Wiem że to trudny temat że nie ma napisów ang. ale jest to wyzwanie które warto podjąć.
I ostatnia kwestia PRZEPISY , nie wiem co dokładnie wolno a co będzie gwoździem do trumny strony (reakcja BBC).
Póki co proponuje zainteresować się sprawą bo „na razie” chyba głowy nie urwą a wszyscy będziemy się nieźle bawić.
Zapodałem temat bo wydaje mi się że potrzeba czegoś dla ożywienia strony. Jestem maniakiem P2P a coraz rzadziej tu zaglądam co mnie zaniepokoiło - czyżby powolny koniec??? Wiem że to trudny temat że nie ma napisów ang. ale jest to wyzwanie które warto podjąć. I ostatnia kwestia PRZEPISY , nie wiem co dokładnie wolno a co będzie gwoździem do trumny strony (reakcja BBC). Póki co proponuje zainteresować się sprawą bo „na razie” chyba głowy nie urwą a wszyscy będziemy się nieźle bawić.
Szkoda że szefostwo zarzyna tak dobry temat . Dla mnie to wygląda na samobója APEL DO WSZYSTKICH ZAINTERESOWANYCH
Napiszcie jedno zdanie , będzie to forma poparcia. . Na przykład : piszcie co wam przyszło do głowy pierwsze .
Wiem że tak na prawdę jest wielu którzy poradziłoby sobie z tłumaczeniem ze słuchu .Chociaż dla próby ostatnie „Top.Gear.The.Best.Of.Top.Gear.S10.Special”
Ostatnio zmieniony 18 stycznia 2008, 16:18 przez zens, łącznie zmieniany 1 raz.
Szkoda że szefostwo zarzyna tak dobry temat . Dla mnie to wygląda na samobója [b]APEL DO WSZYSTKICH ZAINTERESOWANYCH[/b] Napiszcie jedno zdanie , będzie to forma poparcia. . Na przykład : piszcie co wam przyszło do głowy pierwsze . Wiem że tak na prawdę jest wielu którzy poradziłoby sobie z tłumaczeniem ze słuchu .Chociaż dla próby ostatnie „Top.Gear.The.Best.Of.Top.Gear.S10.Special”