Dlugo szukalem i jakis czas temu wpadl mi w rece serial ktory wymienilem pietro wyzej.
Takiego serialu jeszcze na naszej stronie nie bylo (i raczej nie bedzie ale o tym nizej) jednak musze sie podzielic swoimi wrazeniami.
Film ten to dramat z prawdziwego zdazenia a na dodatek typowy wyciskacz lez - jednym slowem chick flick.
Zaraz, zaraz ze ku**a co??? - ktos pewnie by sie zapytal...
Ano wlasnie tak, w zyciu bym siebie nie podjerzewal ze z wlasnej nieprzymuszonej woli bede to sciagal a pozniej ogladal.
Zassalem dla kobiety a z ciekawosci usiadlem obejrzec pierwszy odcinek.....i mnie wzielo.
POzniej w dwa dni obejrzelismy ciurkiem calosc (11 odcinkow).
Moze nei ryczalem tak jak ona jednak nei ukrywam ze nie raz i nei dwa a nawet i nie trzy razy lezke uronilem.
teraz pora na opis serialu
Kod: Zaznacz cały
15 letnia Ikeuchi Aya jest zwykłą uczennicą, córką właścicieli sklepu tofu, która wkrótce ma zostać licealistką. Jednak Ayi coraz częściej przytrafiają się dziwne rzeczy. Często przewraca się i dziwnie zaczyna chodzić. Shioka, matka Ayi, zabiera ją do szpitala, gdzie dowiaduje się, że jej córka ma zwyrodnienie drogi rdzeniowo-móżdżkowej- jest to straszna choroba, która powoduje stopniowe zmiany w mózgu, powodując, że chory nie może chodzić, mówić, pisać ani jeść. Jest to okrutna choroba, która odbierając władzę nad ciałem nie wpływa na inteligencję i świadomość chorego. Jak zareaguje Aya na wieść o swojej chorobie? I jak potoczy się jej znajomość z chłopcem, którego właśnie poznała.
Jest to opowieść wzorowana na prawdziwej historii.
Jezeli uda mi sie zdobyc angielskie napisy od grupy ktora robila polskie hardsuby to serial sie pojawi u nas (jednak szanse na to sa mniej niz 1%).
jezeli beda chetni podam linki do zassania wszystkich odcinkow z polskimi hardsubami. (linki z serwera hostingujacego pliki, BRAK limitow)
Reasumujac - jezeli chcesz zobaczyc cos ambitnego i zmuszajacego do myslenia i refleksji (w odroznieniu od tej calej amerykanskiej papki) to naprawde polecam z calego serca ten serial bo zapewniam ze wyryje ci sie w pamieci i wywrze na tobie kolosalne wrazenie.