Kelsey Grammer wciela się w burmistrza miasta Chicago, u którego zdiagnozowano chorobę degeneracyjną mózgu. Wie o niej tylko on i jego lekarz. Projekt inspirowany Królem Lirem umiejscowiony jest w politycznej maszynie Chicago. (opis: hatak.pl)
Mnie się pilot spodobał: polityczne układy, podstępne knowania, nieczyste zagrywki, a do tego problemy rodzinne i zdrowotne głównego bohatera. Wszystko to w połączeniu z dobrym aktorstwem i ciekawym scenariuszem daje naprawdę świetny efekt.
I xvidasd, zanim napiszesz, że to Starz, że to słabe jest i ogólnie beznadziejne, to zobacz chociaż 1 odcinek. Bo Starz to nie tylko ten nieszczęsny Spartacus...
Kelsey Grammer wciela się w burmistrza miasta Chicago, u którego zdiagnozowano chorobę degeneracyjną mózgu. Wie o niej tylko on i jego lekarz. Projekt inspirowany Królem Lirem umiejscowiony jest w politycznej maszynie Chicago. [size=75](opis: hatak.pl)[/size]
Mnie się pilot spodobał: polityczne układy, podstępne knowania, nieczyste zagrywki, a do tego problemy rodzinne i zdrowotne głównego bohatera. Wszystko to w połączeniu z dobrym aktorstwem i ciekawym scenariuszem daje naprawdę świetny efekt.
I [b]xvidasd[/b], zanim napiszesz, że to Starz, że to słabe jest i ogólnie beznadziejne, to zobacz chociaż 1 odcinek. Bo Starz to nie tylko ten nieszczęsny [i]Spartacus[/i]... :smile:
Nigdy nie twierdziłem bez oglądania, że wyroby Starza są beznadziejne. Oglądałem jeden serial z tej wytwórni i on był beznadziejnie wykonany - to fakt ale pozostałe produkcje tej stacji omijałem głównie z powodu ich nikłej popularności w sieci.
Więc i tym razem sobie poczekam... - jak serial będzie co najmniej świetny to na pewno o tym napiszecie. Jak natomiast nie będzie godny uwagi to pewnie na kilku postach komentarze się zakończą... (szkoda gadać)
Nigdy nie twierdziłem bez oglądania, że wyroby Starza są beznadziejne. Oglądałem jeden serial z tej wytwórni i on był beznadziejnie wykonany - to fakt ale pozostałe produkcje tej stacji omijałem głównie z powodu ich nikłej popularności w sieci. Więc i tym razem sobie poczekam... - jak serial będzie co najmniej świetny to na pewno o tym napiszecie. Jak natomiast nie będzie godny uwagi to pewnie na kilku postach komentarze się zakończą... (szkoda gadać)
Hehe
Zazwyczaj to xvidasd nam wyszukuje perełki wśród seriali, i to dzięki niemu dopiero nawiązuje się dyskusja w danym wątku. A tu na odwrót
Myślę że serial może być ciekawy. Dodaję do swojej playlisty
Hehe :-) Zazwyczaj to [b]xvidasd[/b] nam wyszukuje perełki wśród seriali, i to dzięki niemu dopiero nawiązuje się dyskusja w danym wątku. A tu na odwrót :alien: Myślę że serial może być ciekawy. Dodaję do swojej playlisty :D
[quote="xvidasd"]Nigdy nie twierdziłem bez oglądania, że wyroby Starza są beznadziejne.[/quote] To fakt, ale nie da się ukryć, że jesteś bardzo uprzedzony.
[quote="saper202"]Myślę że serial może być ciekawy. Dodaję do swojej playlisty[/quote] Czy to oznacza, że można się spodziewać premiery serialu na forum?
seymour pisze:To fakt, ale nie da się ukryć, że jesteś bardzo uprzedzony.
Przyznaję. Jak się człowiek raz sparzy to potem będzie dmuchał na zimno.
Co wcale nie oznacza, że nie dam mu szansy. Na początek poczekam jednak na opinie osób, które oglądnęły.
[quote="seymour"]To fakt, ale nie da się ukryć, że jesteś bardzo uprzedzony. [/quote] Przyznaję. Jak się człowiek raz sparzy to potem będzie dmuchał na zimno. Co wcale nie oznacza, że nie dam mu szansy. Na początek poczekam jednak na opinie osób, które oglądnęły.
[quote="seymour"] Czy to oznacza, że można się spodziewać premiery serialu na forum?[/quote] Z mojej strony raczej nie, ale może inny uploader się za to weźmie lub sam [b]xvidasd[/b]
No to szkoda, bo 550mb na odcinek to już dość duży wysiłek dla mojego łącza. Ale jeśli trzeba będzie, to jakoś dam radę
Jestem już po 3. odcinku i z ulgą mogę stwierdzić, że pierwsze, pozytywne, wrażenia po obejrzeniu pilota się u mnie nie zatarły. W zasadzie niewiele mogę napisać, żeby nie zdradzić ważnych elementów fabuły - ta bowiem rozwija się tutaj stopniowo, co moim zdaniem jest miłą alternatywą wobec większości napakowanych akcją produkcji. Widać, że cała historia została dogłębnie przemyślana, i to się chwali.
Zastajemy naszego bohatera, Toma Kane'a, gdy ten dowiaduje się o swojej chorobie. Nie mówi o niej nikomu, nawet swoim bliskim, chociaż wizja jego niedalekiej przyszłości przeraża go niezmiernie. A do grona jego bliskich można zaliczyć żonę Margareth (chociaż małżeństwo z nią to czysta fikcja utrzymywana na potrzeby wizerunku publicznego) i córkę Emmę, z którą nie widział się od pięciu lat. Już lepsze relacje ma z dwójką swoich zaufanych doradców, z Kitty i Stonem, ale może to się jeszcze zmieni...
Większość fabuły skupia się jednak na grze politycznej, w której dochodzi niejako do "pojedynku" pomiędzy Tomem a Cullenem. Do gry dołączy też młody skarbnik Zajac i będzie on konkurował z Cullenem jako protegowany Kane'a w walce o gubernatorski stołek. A na dodatek niezwykle uparty i dociekliwy dziennikarz Sam Miller prowadzi dochodzenie w sprawie przeforsowanej i zatwierdzonej przez naszego burmistrza budowy lotniska O'Hare z którą coś jest nie tak...
Naprawdę jestem ciekawy, jak to się wszystko dalej potoczy... Jeśli kogoś interesuje ta tematyka, to jeszcze raz zachęcam, bo wykonanie jest świetne.
No to szkoda, bo 550mb na odcinek to już dość duży wysiłek dla mojego łącza. Ale jeśli trzeba będzie, to jakoś dam radę :]
Jestem już po 3. odcinku i z ulgą mogę stwierdzić, że pierwsze, pozytywne, wrażenia po obejrzeniu pilota się u mnie nie zatarły. W zasadzie niewiele mogę napisać, żeby nie zdradzić ważnych elementów fabuły - ta bowiem rozwija się tutaj stopniowo, co moim zdaniem jest miłą alternatywą wobec większości napakowanych akcją produkcji. Widać, że cała historia została dogłębnie przemyślana, i to się chwali.
Zastajemy naszego bohatera, Toma Kane'a, gdy ten dowiaduje się o swojej chorobie. Nie mówi o niej nikomu, nawet swoim bliskim, chociaż wizja jego niedalekiej przyszłości przeraża go niezmiernie. A do grona jego bliskich można zaliczyć żonę Margareth (chociaż małżeństwo z nią to czysta fikcja utrzymywana na potrzeby wizerunku publicznego) i córkę Emmę, z którą nie widział się od pięciu lat. Już lepsze relacje ma z dwójką swoich zaufanych doradców, z Kitty i Stonem, ale może to się jeszcze zmieni...
Większość fabuły skupia się jednak na grze politycznej, w której dochodzi niejako do "pojedynku" pomiędzy Tomem a Cullenem. Do gry dołączy też młody skarbnik Zajac i będzie on konkurował z Cullenem jako protegowany Kane'a w walce o gubernatorski stołek. A na dodatek niezwykle uparty i dociekliwy dziennikarz Sam Miller prowadzi dochodzenie w sprawie przeforsowanej i zatwierdzonej przez naszego burmistrza budowy lotniska O'Hare z którą coś jest nie tak...
Naprawdę jestem ciekawy, jak to się wszystko dalej potoczy... Jeśli kogoś interesuje ta tematyka, to jeszcze raz zachęcam, bo wykonanie jest świetne.
I co, naprawdę nikt nie obejrzał nawet jednego odcinka? Ja wczoraj skończyłem całość (8 epizodów) i nadal zdecydowanie podtrzymuję swoją bardzo pozytywną opinię o tym serialu. W zasadzie wszystko, co najważniejsze już napisałem w poprzednich postach, tak więc nie będę się powtarzał... Mogę tylko po raz kolejny zachęcić do obejrzenia pilota - akurat w tym przypadku pierwszy odcinek doskonale ukazuje jakiego pokroju jest to produkcja.
Dodam może jeszcze, że Boss otrzymał nominację do ostatnich Złotych Globów w kategorii najlepszy serial dramatyczny, a Kelsey Grammer zdobył Złotego Globa za rolę Toma Kinsey'a. Drugi sezon został już zamówiony, wyczekuję kolejnych odcinków z wielką niecierpliwością...
I co, naprawdę nikt nie obejrzał nawet jednego odcinka? Ja wczoraj skończyłem całość (8 epizodów) i nadal zdecydowanie podtrzymuję swoją bardzo pozytywną opinię o tym serialu. W zasadzie wszystko, co najważniejsze już napisałem w poprzednich postach, tak więc nie będę się powtarzał... Mogę tylko po raz kolejny zachęcić do obejrzenia pilota - akurat w tym przypadku pierwszy odcinek doskonale ukazuje jakiego pokroju jest to produkcja. Dodam może jeszcze, że [i]Boss[/i] otrzymał nominację do ostatnich Złotych Globów w kategorii najlepszy serial dramatyczny, a Kelsey Grammer zdobył Złotego Globa za rolę Toma Kinsey'a. Drugi sezon został już zamówiony, wyczekuję kolejnych odcinków z wielką niecierpliwością...
Prawdę mówiąc, właśnie mi się ściąga całość, bo pojawił się ładny relek BDRip. Na pierwszy rzut oka, temat serialu mnie kompletnie nie pociąga, ale słyszałem tyle pozytywnych opinii, że czas się z tym zmierzyć.
Prawdę mówiąc, właśnie mi się ściąga całość, bo pojawił się ładny relek BDRip. Na pierwszy rzut oka, temat serialu mnie kompletnie nie pociąga, ale słyszałem tyle pozytywnych opinii, że czas się z tym zmierzyć.
Jestem po kilku epizodach i dalej nie wiem, co mam myśleć. Nie da się ukryć, że ma coś w sobie, co wciąga i choć po każdym, prawie 60 minutowym odcinku jestem zmęczony, to następnego dnia włączam kolejny.
Za kulisowe gierki polityków mnie zbytnio nie interesują, ale tu ma to wymiar niemal mafijny, a i aktor w głównej roli sprawdza się idealnie, jako swoisty ojciec chrzestny dla całego Chicago. Niestety żaden z bohaterów nie wzbudza u mnie nawet cienia sympatii, więc trudno mi nawiązać jakąś więź z tym serialem.
Pewnie doczłapie do końca sezonu, ale piać z zachwytu nie będę.
Jestem po kilku epizodach i dalej nie wiem, co mam myśleć. Nie da się ukryć, że ma coś w sobie, co wciąga i choć po każdym, prawie 60 minutowym odcinku jestem zmęczony, to następnego dnia włączam kolejny.
Za kulisowe gierki polityków mnie zbytnio nie interesują, ale tu ma to wymiar niemal mafijny, a i aktor w głównej roli sprawdza się idealnie, jako swoisty ojciec chrzestny dla całego Chicago. Niestety żaden z bohaterów nie wzbudza u mnie nawet cienia sympatii, więc trudno mi nawiązać jakąś więź z tym serialem.
Pewnie doczłapie do końca sezonu, ale piać z zachwytu nie będę.
[Starz]: [2011-2012], skasowany Produkcja: USA, Gatunek: Dramat,, Dokładna data premiery: 2011-10-21 Reżyseria: Gus Van Sant,Mario Van Peebles, Scenariusz: Farhad Safinia,Bradford Winters
Co byś uczynił, kiedy niespodziewanie stajesz oko w oko ze śmiertelną chorobą?
Porzuciłbyś władzę i polityczne wpływy, aby uporządkować zaległe rodzinne sprawy i pogodzić się ze swoim losem?
A może wbrew wszystkim i wszystkiemu postąpiłbyś zupełnie na odwrót?
Boss to wciągający dramat polityczny, opowiadający o bardzo ostrym życiowym zakręcie burmistrza Chicago Toma Kane'a (Kelsey Grammer).
Mimo, że to Starz odpowiada za produkcję serialu, nie należy się zrażać, gdyż Boss to bardzo dobry polityczny dramat, który w mojej opinii nie ustępuje poziomowi głośnemu House of Cards.
Niestety, ze względu na niezbyt wysokie wskaźniki oglądalności, serial zbyt wcześnie zakończył swój żywot. Producenci rozważali zakończenie serialu w formie filmu, lecz nie doszło ono do skutku ze względu na nieporozumienia z głównym scenarzystą.
Co prawda, cała historia nie została zakończona, niemniej oba sezony stanowią pewną w miarę zamkniętą fabularną całość i uważam, że warto je obejrzeć.
[b] [Starz][/b]: [2011-2012], [b]skasowany[/b] [b]Produkcja:[/b] USA, [b]Gatunek:[/b] Dramat,, [b]Dokładna data premiery:[/b] 2011-10-21 [b]Reżyseria:[/b] Gus Van Sant,Mario Van Peebles, [b]Scenariusz:[/b] Farhad Safinia,Bradford Winters [url=http://www.starz.com/originals/boss][img]http://seriale-asd.com/images/o1.gif[/img][/url][url=http://www.imdb.com/title/tt1833285/?ref_=ttep_ep_tt][img]http://seriale-asd.com/images/o2.gif[/img][/url][url=http://www.filmweb.pl/serial/Boss-2011-616572][img]http://seriale-asd.com/images/o3.gif[/img][/url][url=http://www.tv.com/shows/boss-2011/][img]http://seriale-asd.com/images/o4.gif[/img][/url][url=http://epguides.com/Boss/][img]http://seriale-asd.com/images/o5.gif[/img][/url]
Co byś uczynił, kiedy niespodziewanie stajesz oko w oko ze śmiertelną chorobą? Porzuciłbyś władzę i polityczne wpływy, aby uporządkować zaległe rodzinne sprawy i pogodzić się ze swoim losem? A może wbrew wszystkim i wszystkiemu postąpiłbyś zupełnie na odwrót? Boss to wciągający dramat polityczny, opowiadający o bardzo ostrym życiowym zakręcie burmistrza Chicago Toma Kane'a (Kelsey Grammer).
http://www.youtube.com/watch?v=28UIrIjNL_U
Mimo, że to Starz odpowiada za produkcję serialu, nie należy się zrażać, gdyż Boss to bardzo dobry polityczny dramat, który w mojej opinii nie ustępuje poziomowi głośnemu House of Cards. Niestety, ze względu na niezbyt wysokie wskaźniki oglądalności, serial zbyt wcześnie zakończył swój żywot. Producenci rozważali zakończenie serialu w formie filmu, lecz nie doszło ono do skutku ze względu na nieporozumienia z głównym scenarzystą. Co prawda, cała historia nie została zakończona, niemniej oba sezony stanowią pewną w miarę zamkniętą fabularną całość i uważam, że warto je obejrzeć.