[mini] Neverland [SyFy]

Przekonaj się, że to wcale nie nudy!
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
youtube Warszawa
Ulubiony Serial: Rescue Me

[mini] Neverland [SyFy]

Post autor: asd »

Obrazek
Neverland

Przygody Piotrusia Pana w Nibylandii - nie jest to jednak produkcja skierowana do najmłodszego widza. Poprzednia produkcja SyFy, Alicja bardzo mi się podobała dlatego liczę, że i tym razem będę usatysfakcjonowany :ok
No to lecę oglądać co i Wam radzę.
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Po oglądnięciu muszę stwierdzić, że niezbyt jestem usatysfakcjonowany. Być może chodzi nie tyle o wykonanie serialu co samą powieść na podstawie której został nakręcony. Piotruś Pan nigdy nie należał do moich ulubionych i może dlatego mam mieszane uczucia.
Generalnie mało jest przygód w tej przygodzie, a mieszanie piratów z Indianami razem z XIX wiekiem jest niezbyt utrafione. Również sam sens - dziwna kula, poszukiwanie proszku i krokodyle z ośmioma łapami jest bardziej irracjonalne niż baśniowe. Zero klimatu - bardziej wygląda to na projekcję chorego umysłu jednego z pacjentów szpitala psychiatrycznego niż na wybujałą wyobraźnię nastolatka.

Nie pamiętam już książki ale postać Jimmy'ego jest co najmniej dziwna - z jednej strony niby traktuje tą gromadkę dzieciaków jak własne i stara się je uratować a z drugiej strony najpierw wysyła je na rozboje a potem jawnie spółkuje z wrogiem o szpiegostwie nie wspominając. Po oglądnięciu tego odcinka mam wrażenie, że wykorzystuje on naiwność chłopaków bu ich wykorzystać - tak było w książce?? Przypomnijcie mi bo kompletnie zapomniałem...
Obrazek When Dreams Come True...

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ