Nowy portal
-
najphil
Wskaż do odpowiedzi - Expert
- youtube Warszawa
- Kontakt:
Nowy portal
Z powrotem do torrentów nie jest głupi pomysł, pod warunkiem, że będą udostępniane na małych, prywatnych trackerach, bo wszelkie te darmowe zaraz dostaną po dupie, tak samo jak serwisy hostujące.
Znalazłem coś takiego. Może Asd zdołasz ogarnąć temat.
http://www.torrentmania.info/showthread ... Instrukcja
Znalazłem coś takiego. Może Asd zdołasz ogarnąć temat.
http://www.torrentmania.info/showthread ... Instrukcja

-
piotr_cebo
Temat na pewno trudny do rozwiazania. Najlepiej będzie chyba przeczekać i zobaczyć co się będzie działo, w którą stronę pójdzie reszta internetu. A co do drogi jaką wybierze to musimy mięc nadzieje, że w ogóle będzie istniała. Torrenty to chyba ostateczność, tak mi się wydaję, po za tym nie wiem czy w ogóle się utrzymają.
No a skoro asd ma i będzie miał dostęp do nowości to zawsze możemy przejść na jedyną 'niezawodną' sieć - Poczte Polską
No a skoro asd ma i będzie miał dostęp do nowości to zawsze możemy przejść na jedyną 'niezawodną' sieć - Poczte Polską

-
asd
Wskaż do odpowiedzi - ZAŁOŻYCIEL
-
Expert
- Ulubiony Serial: Rescue Me
Dziękuję ale nie jestem zainteresowany ani tworzeniem prywatnego trackera (koszty) ani trzymaniem plików torrent na serwerze (zbyt dużo danych zawierają) - przyszłość widzę raczej w Magnetach i DHT. Oczywiście dłużej będzie trwało nim rozpocznie się pobieranie ale jest to bezpieczniejsze (beż pośrednictwa serwera).najphil pisze:Znalazłem coś takiego
Ale ja pytałem o coś innego - co zrobić ze stroną główną?

-
piotr_cebo
-
Anonymous992
Wskaż do odpowiedzi - znam się
Jeśli chodzi o stronę główną: Można po prostu usunąć z niej pewne informacje - wagę pliku pod każdym niusem, listę z datami i wagami w zakładce z serialem - udawać "ale ja nic nie robię. . ."
Też kiedyś miałem do czynienia z ruskim serwerem. . . Olaboga - chyba półgodziny to rozkminiałem - a i tak wybrałem wariant po tłumaczeniu chyba (jeśli mnie pamięć nie myli)
Na razie chyba należałoby zaczekać. Jakąś godzinę temu, czytałem nagłówki na gazeta.pl - podobno jego magnificencja premier się zastanawia. . . (ma pytać ekspertów, czy ACTA rzeczywiście ogranicza wolność - jeśli tak, nie będzie ratyfikacji - a podobno nawet podpisu)
Też kiedyś miałem do czynienia z ruskim serwerem. . . Olaboga - chyba półgodziny to rozkminiałem - a i tak wybrałem wariant po tłumaczeniu chyba (jeśli mnie pamięć nie myli)
Na razie chyba należałoby zaczekać. Jakąś godzinę temu, czytałem nagłówki na gazeta.pl - podobno jego magnificencja premier się zastanawia. . . (ma pytać ekspertów, czy ACTA rzeczywiście ogranicza wolność - jeśli tak, nie będzie ratyfikacji - a podobno nawet podpisu)
-
asd
-
Expert
-
Wskaż do odpowiedzi
Myślę, że to już nawet nie chodzi o ACTA. Megauplod zamykali bez tego, inna rzecz, że założyciel był generalnie rzecz ujmując na bakier z prawem, ale fakt jest faktem - coraz mocnej widać, że takie miejsca, jak nasze, narażone są na ryzyko.
Ja mam pytanie, które mnie nurtuje: jak dużo osób pobiera produkcje asd? Na ile jest to sprawa znaczącej ilości, czy też widać znaczący odpływy, który warunkuje coraz szybszy internet?
A pomysł z usunięciem na głównej informacji, które wyraźnie wskazują na to, że są tu pliki, czy też raczej odnośniki - póki co - brzmi sensownie.
I jeszcze jedno. Czy serwis "zarabia"? Bo to może być problem, nawet wpływy z reklam mogą obciążać. Paypal? Coś było ostatnio o studencie z Anglii, który miał podobny serwis do naszego, TvShows, czy jakoś tak i teraz Amerykanie proszą o ekstradycję... O, tu: http://tech.wp.pl/kat,1009785,title,Stu ... &_ticrsn=3
A w ramach dobre i tanie, korzystam w tej mroźnej aurze z dobrodziejstw lidlowej "Ludowej"
Tak przy zakupach w sam raz do równego rachunku.
Ja mam pytanie, które mnie nurtuje: jak dużo osób pobiera produkcje asd? Na ile jest to sprawa znaczącej ilości, czy też widać znaczący odpływy, który warunkuje coraz szybszy internet?
A pomysł z usunięciem na głównej informacji, które wyraźnie wskazują na to, że są tu pliki, czy też raczej odnośniki - póki co - brzmi sensownie.
I jeszcze jedno. Czy serwis "zarabia"? Bo to może być problem, nawet wpływy z reklam mogą obciążać. Paypal? Coś było ostatnio o studencie z Anglii, który miał podobny serwis do naszego, TvShows, czy jakoś tak i teraz Amerykanie proszą o ekstradycję... O, tu: http://tech.wp.pl/kat,1009785,title,Stu ... &_ticrsn=3
A w ramach dobre i tanie, korzystam w tej mroźnej aurze z dobrodziejstw lidlowej "Ludowej"

-
asd
-
Expert
Tendencja jest cały czas wzrostowa. Oczywiście były okresy spadkowe - odpływ Polaków - ale w ich miejsce weszło dużo więcej ludzi z takich krajów jak Chiny, Indie czy Południowa Afryka. Pojawili się także użytkownicy z takich rejonów jak Wspólnota Terytorialna Saint-Pierre i Miquelon, Mauretania, Korea Północna czy Panama i wiele, wiele innych...
Jak dużo pobiera? dobre pytanie ale nie jestem w stanie odpowiedzieć bo pliki są wszędzie. Mogę podać kilka przykładów:
Battlestar Galactica 2004 Season1 z torrenta - 101757 (sto jeden tysięcy, siedemset pięćdziesiąt siedem), i ciągle pobierają. A przecież jeszcze serial był potem wrzucony (RS) na inny torrent (wszystkie sezony), którego pobrało 97444 osób... A przecież serial jeszcze był wrzucony na serwery... I nawet na chomiku widziałem...
Zarobki - z reklam kilkaset złotych na rok /idzie na koszty/, z paypala - około... 10$ na rok.
Wydaje mi się, że najbardziej logicznym rozwiązaniem będzie (na dzień dzisiejszy)... zamknięcie serwisu do momentu przystosowania go do nowych czasów (diametralne zmiana koncepcji). Forum oczywiście pozostanie otwarte...
Co sądzicie?
Jak dużo pobiera? dobre pytanie ale nie jestem w stanie odpowiedzieć bo pliki są wszędzie. Mogę podać kilka przykładów:
Battlestar Galactica 2004 Season1 z torrenta - 101757 (sto jeden tysięcy, siedemset pięćdziesiąt siedem), i ciągle pobierają. A przecież jeszcze serial był potem wrzucony (RS) na inny torrent (wszystkie sezony), którego pobrało 97444 osób... A przecież serial jeszcze był wrzucony na serwery... I nawet na chomiku widziałem...
Zarobki - z reklam kilkaset złotych na rok /idzie na koszty/, z paypala - około... 10$ na rok.
Wydaje mi się, że najbardziej logicznym rozwiązaniem będzie (na dzień dzisiejszy)... zamknięcie serwisu do momentu przystosowania go do nowych czasów (diametralne zmiana koncepcji). Forum oczywiście pozostanie otwarte...
Co sądzicie?

-
yar
Wskaż do odpowiedzi - załapałem bakcyla
- Kontakt:
-
asd
-
Expert
-
yar
Wskaż do odpowiedzi - załapałem bakcyla
- Kontakt:
-
Wskaż do odpowiedzi
Hmm, też mi się wydaje, że zamknięcie w takiej formie, jak jest teraz, ale pozostawienie forum - myślę, że wielu z nas pisze tu, choć nie pobiera plików. Bo lubimy te forum, fajni ludzie są, brak głupot, dobrze się rozmawia. A czemu zamknięcie? Już mówię. Bo łatwo jest pobierać, ale to asd, czyli Krzysztof, będzie miał problemy. Nie my, ale On, czyli Ty, trudno jest sformułować post
Nie oszukujmy się, prędzej czy później będą te problemy, dlatego pytałem, czy warto, czy to są duże liczby. Ale może się mylę?

-
asd
-
Expert
-
Wskaż do odpowiedzi
Kurde, dużo - ale oni są daleko... Kilka lat tu jestem i nadal zostanę, bo czytając czy pisząc, znajduję tu - rzadkie - ale fajne wpisy, a i klimat swoje robi, atmosfera niepowtarzalna
Ale trzeba też logicznie myśleć, nie tylko ACTAopędnie - tak zrobić, żeby najlepszy z nas - asd - nie padł, bo bez Niego - gdzie wyjdziemy protestować?

-
piotr_cebo
-
asd
-
Expert
Oczywiście że potrzeba i dziękuję za chęci (na razie
). Na początek jednak trzeba wyznaczyć kurs i opracować koncepcję.
Jak ma wyglądać serwis i do czego służyć?
W pierwszej kolejności chciałbym, żeby był to portal/baza danych z serialami ale najważniejsze: żeby każdy mógł go współtworzyć. Żeby każdy mógł dodać serial, skomentować go, dodać nowinkę, trailer, plakat czy informację - KAŻDY.
Najpewniej trzeba będzie skorzystać z jakiegoś CMS'a - ważne, żeby był łatwo programowalny bo sam pisuję skrypty.
A pliki? Oczywiście nadal będą ale baaardzo głęboko i nie dla takiej rzeszy ludzi...

Jak ma wyglądać serwis i do czego służyć?
W pierwszej kolejności chciałbym, żeby był to portal/baza danych z serialami ale najważniejsze: żeby każdy mógł go współtworzyć. Żeby każdy mógł dodać serial, skomentować go, dodać nowinkę, trailer, plakat czy informację - KAŻDY.
Najpewniej trzeba będzie skorzystać z jakiegoś CMS'a - ważne, żeby był łatwo programowalny bo sam pisuję skrypty.
A pliki? Oczywiście nadal będą ale baaardzo głęboko i nie dla takiej rzeszy ludzi...

-
Wskaż do odpowiedzi
-
piotr_cebo
-
najphil
- Kontakt:
Z tym Anglikiem to jakaś ściema. Mogę się mylić, ale ekstradycja to ściągnięcie własnego obywatela z innego kraju. Więc koleś by musiał mieć obywatelstwo amerykańskie, Po drugie, nawet jakbym pobił i napluł w kapelusz jakiemuś amerykańcowi tu, w Polsce, to sądzić mnie będzie tylko i wyłącznie polski sąd i karę też będę odbywał w Polsce.

-
Wskaż do odpowiedzi
Właśnie. W takim przypadku musiałaby być bardzo wyraźna kontrola tego, co piszą - w sensie - nie treści, opinii, ale linków, które mogłyby prowadzić nie tam, gdzie trzeba.
Poza tym, ten Anglik zdaje się sporo zarabiał na tym wszystkim. Pewnie jak zawsze, sprawa nie jest tak jednoznaczna, jak to się wydaje. Ale ciekawa, bo dotyczy seriali.
Takie przemyślenie - zobaczcie, rozważamy, czy ludzie będę chcieli tu zaglądać, gdy nie będzie plików. Czyli co się liczy? Rozmowa, czy pobieranie? O co więc ta cała walka o wolność internetu? Jest w tym jakaś dwuznaczność.
Poza tym, ten Anglik zdaje się sporo zarabiał na tym wszystkim. Pewnie jak zawsze, sprawa nie jest tak jednoznaczna, jak to się wydaje. Ale ciekawa, bo dotyczy seriali.
Takie przemyślenie - zobaczcie, rozważamy, czy ludzie będę chcieli tu zaglądać, gdy nie będzie plików. Czyli co się liczy? Rozmowa, czy pobieranie? O co więc ta cała walka o wolność internetu? Jest w tym jakaś dwuznaczność.
Oceń ten serial