Serial historyczno-obyczajowy "Dynastia Tudorów" przedstawia wczesny, burzliwy okres panowania króla Anglii, Henryka VIII, poprzedzający pierwszy rozwód. Król jest młodym, przystojnym, odważnym i żądnym władzy mężczyzną.
Akcja rozpoczyna się we wczesnych latach blisko 40-letniego panowania wszechwładnego króla Henryka VIII w Anglii (1509-1547). Główne wątki serialu koncentrują się wokół jego małżeństwa z Katarzyną Aragońską oraz związku z Anną Boleyn, a także politycznych aliansów z filozofem Sir Thomasem Morem i kardynałem Thomasem Wolsey’em, głową katolickiego kościoła w Anglii w przededniu ogłoszenia jego niezależności od Rzymu.
czy serial bedzie kontynuowany????piera II seasonu zaplanowana jest na 19 marca
[img]http://www.tudorsonline.com/images/tudors125.jpg[/img] Serial historyczno-obyczajowy "Dynastia Tudorów" przedstawia wczesny, burzliwy okres panowania króla Anglii, Henryka VIII, poprzedzający pierwszy rozwód. Król jest młodym, przystojnym, odważnym i żądnym władzy mężczyzną. Akcja rozpoczyna się we wczesnych latach blisko 40-letniego panowania wszechwładnego króla Henryka VIII w Anglii (1509-1547). Główne wątki serialu koncentrują się wokół jego małżeństwa z Katarzyną Aragońską oraz związku z Anną Boleyn, a także politycznych aliansów z filozofem Sir Thomasem Morem i kardynałem Thomasem Wolsey’em, głową katolickiego kościoła w Anglii w przededniu ogłoszenia jego niezależności od Rzymu.
czy serial bedzie kontynuowany????piera II seasonu zaplanowana jest na 19 marca
serial miałam przyjemność oglądania na HBO (godzina emitowania spowodowała brak mozliwosci ogladania, ale udało mi sie obejrzec z 3 odcinki) i mam nadziei ze w/w stacja bedzie emitowac powtórkę jak i 2 sezon.
Co do samego serialu była to miłe odskocznia od super bohaterów, wampirów, nieśmiertelnych ludzi itp itd. A Henryk VIII (Jonathan Rhys-Meyers) bardzo przyjemny dla oka
serial miałam przyjemność oglądania na HBO (godzina emitowania spowodowała brak mozliwosci ogladania, ale udało mi sie obejrzec z 3 odcinki) i mam nadziei ze w/w stacja bedzie emitowac powtórkę jak i 2 sezon. Co do samego serialu była to miłe odskocznia od super bohaterów, wampirów, nieśmiertelnych ludzi itp itd. A Henryk VIII (Jonathan Rhys-Meyers) bardzo przyjemny dla oka
"Prawdziwy maraton z "Dynastią Tudorów" przygotowała dla swoich widzów stacja HBO2. W niedzielę 23 marca, począwszy od godziny 20.10, zostanie wyemitowanych pięć pierwszych odcinków.
Emisja pierwszej połowy pierwszego sezonu potrwa niemal 5 godzin!
Tymczasem coraz bliżej do premiery 2. sezonu "Tudorów". Już 30 marca (tj. niedziela) na antenie kanału Showtime pierwszy odcinek nowej serii. "
info ze strony http://showtv.pl
"Prawdziwy maraton z "Dynastią Tudorów" przygotowała dla swoich widzów stacja HBO2. W niedzielę 23 marca, począwszy od godziny 20.10, zostanie wyemitowanych pięć pierwszych odcinków. Emisja pierwszej połowy pierwszego sezonu potrwa niemal 5 godzin!
Tymczasem coraz bliżej do premiery 2. sezonu "Tudorów". Już 30 marca (tj. niedziela) na antenie kanału Showtime pierwszy odcinek nowej serii. " info ze strony http://showtv.pl
no i po pierwszym odcinku moge powiedziec ze dalej serial bedzie super,
nic nie stracił na poziomie,
jest tylko jeden minus w przypadku takiego serialu historyczego
wiadomo jak sporo wątków sie potoczy
no i po pierwszym odcinku moge powiedziec ze dalej serial bedzie super, nic nie stracił na poziomie, jest tylko jeden minus w przypadku takiego serialu historyczego wiadomo jak sporo wątków sie potoczy ;)
grego1980 pisze:jest tylko jeden minus w przypadku takiego serialu historyczego
wiadomo jak sporo wątków sie potoczy
Ale z drugiej strony - ciekawy jest sam sposób przedstawienia tematu. Czy ktoś z was kojarzył Henryka VIII inaczej niż grubego faceta z brodą, który pozbywa się kolejnych żon, i tyle?
A tutaj mamy młodego człowieka, władającego królestwem, które zmienia się wraz z całą Europą- renesans i te sprawy. Inne spojrzenie i perspektywa. I to jest znakomite w tym serialu.
[quote="grego1980"]jest tylko jeden minus w przypadku takiego serialu historyczego wiadomo jak sporo wątków sie potoczy[/quote]
Ale z drugiej strony - ciekawy jest sam sposób przedstawienia tematu. Czy ktoś z was kojarzył Henryka VIII inaczej niż grubego faceta z brodą, który pozbywa się kolejnych żon, i tyle? A tutaj mamy młodego człowieka, władającego królestwem, które zmienia się wraz z całą Europą- renesans i te sprawy. Inne spojrzenie i perspektywa. I to jest znakomite w tym serialu.
po pierwszysm odcinku II serii musze przyznać ze serial nic nie stracil nadal jest świetnie zrealizowany a aktorzy rewelacyjni
co do tego ze wiemy jak się wszystko skończy moze i tak ale jak do tego doszlo i co sie wydarzo w między czasie to juz nie i dlatego ten serial jest tak dobry
po pierwszysm odcinku II serii musze przyznać ze serial nic nie stracil nadal jest świetnie zrealizowany a aktorzy rewelacyjni co do tego ze wiemy jak się wszystko skończy moze i tak ale jak do tego doszlo i co sie wydarzo w między czasie to juz nie i dlatego ten serial jest tak dobry