Oto klasyka kina grozy lat 80-tych.
Najwybitniejsi znawcy tematu zabrali się za nakręcenie najbardziej przerażających i potwornych odcinków tegoż serialu. To kwintesencja strachu w najlepszym, Brytyjskim wykonaniu. Każdy odcinek zabiera nas w pełną grozy przejażdżkę tak iż poczujesz co to prawdziwy strach.
Zacząłem oglądać i tak - pierwszy odcinek raczej zabawny niż straszny ale to pewnie przez ten głupi śmiech czarownicy Na szczęście zabrałem się za drugi odcinek i... żaden współczesny reżyser by tego lepiej nie wymyślił! To naprawdę majstersztyk!
Oczywiście to serial z lat osiemdziesiątych więc miejscami jest różnie ale myślę, że patrząc z naszej perspektywy czasu każdy wykaże się wyrozumiałością. Tak mi się drugi odcinek spodobał, że odkładam inne seriale na bok i zabieram się za trzeci...
Więcej o serialu przeczytasz TUTAJ.
Całość liczy 13 odcinków i będę wystawiał tak po trzy - zapraszam na pierwszą turę.
[img]http://xvidasd.com/n/upload_files/hammert_p.jpg[/img] Oto klasyka kina grozy lat 80-tych. Najwybitniejsi znawcy tematu zabrali się za nakręcenie najbardziej przerażających i potwornych odcinków tegoż serialu. To kwintesencja strachu w najlepszym, Brytyjskim wykonaniu. Każdy odcinek zabiera nas w pełną grozy przejażdżkę tak iż poczujesz co to prawdziwy strach.
Zacząłem oglądać i tak - pierwszy odcinek raczej zabawny niż straszny ale to pewnie przez ten głupi śmiech czarownicy :D Na szczęście zabrałem się za drugi odcinek i... żaden współczesny reżyser by tego lepiej nie wymyślił! To naprawdę majstersztyk! Oczywiście to serial z lat osiemdziesiątych więc miejscami jest różnie ale myślę, że patrząc z naszej perspektywy czasu każdy wykaże się wyrozumiałością. Tak mi się drugi odcinek spodobał, że odkładam inne seriale na bok i zabieram się za trzeci... Więcej o serialu przeczytasz [url=http://xvidasd.com/n/podstrona.php?zmienna=hammerhouseofhorror][b]TUTAJ[/b][/url]. Całość liczy 13 odcinków i będę wystawiał tak po trzy - zapraszam na pierwszą turę.
Jestem już po kilku odcinkach i mogę powiedzieć jedno - genialny serial!
Z początku raziła mnie trochę jego "starość" ale przestałem już to zauważać - historie są po prostu fantastyczne.
HHoH to przeciwieństwo współczesnych seriali grozy jakie stacje telewizyjne serwują nam w czasach obecnych co akurat zaliczam na plus. Nie ma tam ani komputerowych efektów specjalnych ani mrożących krew w żyłach scen - nie znam się za bardzo na horrorach ale ten serial straszy czymś innym niż efektownymi scenkami czy wymyślnymi demonami i potworami. Jest tam natomiast wyczuwalne napięcie i swego rodzaju strach przed nieznanym.
Naprawdę warto go oglądnąć - polecam!
Jestem już po kilku odcinkach i mogę powiedzieć jedno - genialny serial! Z początku raziła mnie trochę jego "starość" ale przestałem już to zauważać - historie są po prostu fantastyczne. HHoH to przeciwieństwo współczesnych seriali grozy jakie stacje telewizyjne serwują nam w czasach obecnych co akurat zaliczam na plus. Nie ma tam ani komputerowych efektów specjalnych ani mrożących krew w żyłach scen - nie znam się za bardzo na horrorach ale ten serial straszy czymś innym niż efektownymi scenkami czy wymyślnymi demonami i potworami. Jest tam natomiast wyczuwalne napięcie i swego rodzaju strach przed nieznanym. Naprawdę warto go oglądnąć - polecam!