Soul / Hon [korea]

Jeśli lubisz gęsią skórkę i strachy pod łóżkiem!
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
youtube Warszawa
Ulubiony Serial: Rescue Me

Soul / Hon [korea]

Post autor: asd »

Obrazek
Musicie przyznać, że azjatyckie horrory mają swój urokliwy klimat. Ucieszyłem się więc kiedy odkryłem tą Koreańską perełkę - 10-cio odcinkowy serial z niebagatelną fabułą.
Nie oglądałem bo jestem dopiero w fazie kompletowania (cholerne krzaki) ale postaram się w bardzo krótkim czasie wystawić cały komplet (albo po odcinku).
O czym jest przeczytacie na PODSTRONIE.
Kto jeszcze lubi tego typu produkcje? Kto czeka?
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
kontrast
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

Re: Soul / Hon [korea]

Post autor: kontrast »

A gdzie mogę dostać taki serial? Jest w HD?
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Coś fantastycznego! Serial od początku serwuje nam niesamowitą psychozę strachu a przygrywająca muzyczka w tle niesamowicie potęguje odczucia widza. Kilkakrotnie aż ciarki przeszły mi po plecach. Świetne zdjęcia i doskonały ruch kamery powoduje, że aż miło patrzeć.
Przypomina mi się japoński Ring kiedy pokazują te "upiory"...

Fajnie też po obcować z tamtejszą kulturą i porównać ją do Europejskich realiów - rzuca się w oczy sterylność otoczeń - zarówno szkoły jak i ulic... - nie zobaczysz tam papierka na ziemi czy zardzewiałego kosza na śmieci... Wygląd uczniów i uczennic zastanawia - ile oni mają tak naprawdę lat? Mowa jest o wieku 16-18lat ale zobaczcie pokój sióstr - różowe kotki i dziecinne łóżeczko...

Serial bardzo mi się spodobał - scenariusz jest naprawdę niezły!
Jedyny minus - zbyt dużo tych "strachów" pokazali i pod koniec odcinka trochę już obyłem się z tym duchem... :D Ale i tak nie radzę oglądać w nocy, samemu... brrr :ok

-- 25.12.2012 15:18 --

Nikt nie ogląda?
Serial naprawdę niezły! Wprawdzie odcinki są trochę jakby dłuższe a przyzwyczajenie to druga natura człowieka stąd ciężko mi się za nie zabierać... ale po malutku i sukcesywnie oglądam (szósty obecnie).
Jest naprawdę nieźle - dużo krwi i upiornych postaci rodem z japońskiego Kręgu - tylko jeden odcinek dotychczas mnie rozśmieszył - scena z wypadkiem była głupia a te puste butle przypomniały mi kartony z innego polskiego serialu :D
Na szczęście butle te nie leżały samotnie na ulicy hehe no i autko wystrzelili do tego jeziora jakby z katapulty - zabawnie to wyglądało.
Sceny podwodne też naciągnięte do granic możliwości - przecież jak ktoś jest nieprzytomny to nie wstrzymuje oddechu a tu proszę - po podwodnym przebudzeniu Hana przez dobrych kilka minut siedzi pod wodą i zastanawia się co zrobić. Co ciekawe nie wiem jak to kręcili ale zastanawia brak lecących banieczek.
No i jeszcze jedna zabawna scena mi się przypomniała - jak komisarz policji podczas wykładu mówi, że do teraz nie wiadomo czy to były wypadki czy samobójstwa... - no pięknie tylko przypomnę, że jednemu facetowi demon odrąbał głowę w windzie... - jak można w ten sposób popełnić samobójstwo no jak?? :-))

Ale reszta jest w porządku - serial bardzo mi przypadł do gustu i jest jednym z lepszych, strasznych seriali jakie widziałem. Zapewne duża zasługa w tym, że ma on Koreańskie korzenie i nic w nim nie jest takie samo jak w typowych produkcjach tego typu, jakie dotychczas oglądałem.

Naprawdę więc polecam i sam jestem bardzo ciekawy jak skończy się opisana w nim historia.
Obrazek When Dreams Come True...
beatrizqo
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: beatrizqo »

Awesome post!

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ