Wiem, że nikt nie lubi zmian ale zdecydowałem się odejść od typowego wyglądu naszego serwisu czyli "warezowni".
Tym razem naprawdę już jest to ostateczna zmiana i mam nadzieję, że na lepsze...
W nowej wersji postawiłem na bazę informacji o serialach i to będzie tematem przewodnim.
Dział "Download zone" i "CSoon" zostały ukryte po staremu to znaczy, że wszyscy nowi, które zarejestrowali się od tygodnia muszą napisać choćby jednego posta by mieć dostęp do działu (starzy userzy, nawet Ci bez postów widzą).
Ponieważ już wszystko powinno działać stabilnie zapraszam do testów:
Wejdź do swojego panelu i zmień wygląd stylu Forum z iCGstation na quasar... i to tyle.
Wkrótce quasar będzie stylem domyślnym dla wszystkich userów. Oczywiście każdy będzie mógł dobie wrócić do iCGstation ale styl ten nie będzie już wspierany.
Co sądzicie o nowym wyglądzie?
Ostateczna wersja serwisu (XviD asd)
-
asd
Wskaż do odpowiedzi - ZAŁOŻYCIEL
-
Expert
- youtube Warszawa
- Ulubiony Serial: Rescue Me
Ostateczna wersja serwisu (XviD asd)

-
Lubec
Wskaż do odpowiedzi - Moderator
-
Expert
- Grupa: (XviD asd)
- Kontakt:
Re: Ostateczna wersja serwisu (XviD asd)
Przyznaję, że jakoś do quasara przekonać się nie mogę może przez to, że tak bardzo przyzwyczaiłem się do obecnego kształtu serwisu. Odnoszę też wrażenie, że quasar - głównie przez wygląd - ma być przeznaczony dla użytkowników smartfonów, ale może się mylę. Co do wyglądu to trochę za małe te "klocki" czy jak to nazwać i klocki z tymi serialami ułożył bym na spodzie, nadchodzące premiery dał bym z lewej strony. Seriale z działu nowości, które są po prawej dałbym w środku w prostokątach - obrazki będą lepiej wyglądały - a na ich miejsce wyszukiwarkę, historię i ten "power" (który nie wiem czym ma być docelowo). Co do wyglądu forum to rozszeżył bym to trochę, wydaje mi się że lepiej by to wyglądało. Takie moje zdanie.
Stawianie na bazę seriali jest dobre, ale można byłoby to zapewne zrobić przy obecnym kształcie serwisu. A jeżeli chodzi o bazę seriali to wydaje mi się że trudno będzie to udźwignąć, na razie w bazie są głównie seriale angielskojęzyczne plus anime i kilka wyjątków, a na forum wspominało się o serialach skandynawskich... a seriali jest mnóstwo. Chodzi mi o to że to trudne przedsięwzięcie trzeba będzie do tego ludzi i to znacznie więcej niż to grono, które najczęściej się udziela.
Stawianie na bazę seriali jest dobre, ale można byłoby to zapewne zrobić przy obecnym kształcie serwisu. A jeżeli chodzi o bazę seriali to wydaje mi się że trudno będzie to udźwignąć, na razie w bazie są głównie seriale angielskojęzyczne plus anime i kilka wyjątków, a na forum wspominało się o serialach skandynawskich... a seriali jest mnóstwo. Chodzi mi o to że to trudne przedsięwzięcie trzeba będzie do tego ludzi i to znacznie więcej niż to grono, które najczęściej się udziela.
-
asd
-
Expert
Przekonałeś mnie trochę i zrobiłem nowe ikony - coś na wzór iCGstation - zobacz teraz.
Tak - na urządzeniach mobilnych lepiej się wyświetla quasar.
Układ klocków na razie zostaje ale zawsze można je będzie pozamieniać.
No i nie ma obowiązku - iCGstation będzie działał nadal...
Tak - na urządzeniach mobilnych lepiej się wyświetla quasar.
Układ klocków na razie zostaje ale zawsze można je będzie pozamieniać.
No i nie ma obowiązku - iCGstation będzie działał nadal...

-
Lubec
Wskaż do odpowiedzi - Moderator
-
Expert
- Grupa: (XviD asd)
- Kontakt:
Prosiłeś o uwagi, więc napisałem co mi pierwsze się w oczy rzuciło. Pozostanę na razie przy iCGstation, ale nie wykluczam, że kiedyś się na quasara przerzucę.
Hmm. Jeżeli miałeś na myśli stronę główną to nie widzę różnicy.
Rzuciło mi się w oczy, że nie ma na głównej linku do spisu seriali, a klikając na "strzałkę" na podstronie serialu, która zapewne powinna powodować powrót, niestety nie działa (podejrzewam, że tylko na razie).
A co do forum, można byłoby dać jakieś ramki by oddzielić poszczególne posty, wydaje mi się że lepiej by to wyglądało, ale być może to tylko mój zmysł estetyczny.
Hmm. Jeżeli miałeś na myśli stronę główną to nie widzę różnicy.
Rzuciło mi się w oczy, że nie ma na głównej linku do spisu seriali, a klikając na "strzałkę" na podstronie serialu, która zapewne powinna powodować powrót, niestety nie działa (podejrzewam, że tylko na razie).
A co do forum, można byłoby dać jakieś ramki by oddzielić poszczególne posty, wydaje mi się że lepiej by to wyglądało, ale być może to tylko mój zmysł estetyczny.
-
asd
-
Expert
Jest spis - kliknij na dużą lupę...
Strzałka "back" powinna działać... - jakiej wyszukiwarki używasz?
"Główna" strona to minimum treści - takie założenie.
Niby mało a jednak jest prawie wszystko co w starym.
Jest bardziej dynamiczna niż poprzednia - seriale wczytują się losowo przez co za każdym razem jak wchodzisz jest inaczej.
O tych "ramkach" też myślałem ale jak je dałem to niezbyt to pięknie wyglądało...
Na razie więc zostanie bez
Strzałka "back" powinna działać... - jakiej wyszukiwarki używasz?
"Główna" strona to minimum treści - takie założenie.
Niby mało a jednak jest prawie wszystko co w starym.
Jest bardziej dynamiczna niż poprzednia - seriale wczytują się losowo przez co za każdym razem jak wchodzisz jest inaczej.
O tych "ramkach" też myślałem ale jak je dałem to niezbyt to pięknie wyglądało...
Na razie więc zostanie bez

Oceń ten serial