Przepraszam, ale forum umiera :(
-
Wskaż do odpowiedzi - youtube Warszawa
Przepraszam, ale forum umiera :(
Raz na jakiś czas wpisuję tutaj, czyli w HydeParku z lekka rozpaczliwy tekst na temat tego, że nikt nic nie pisze, ogólnie apokalipsa, koniec i inne tego typu sprawy. Tym razem myślę, że wpisuję to po raz ostatni.
Seriali jest ostatnio mnóstwo. Więcej niż gwiazd na niebie. Niż fotoradarów w Polsce. A u nas porozmawiać o którymś, to kwestia szczęścia większego niż znalezienie czterolistnej koniczynki, niż wysłanie PIT-a za pierwszym razem w systemie E-Deklaracje.
Czasem się uda coś o "Grze o Tron", może o "Walking Dead", może o kilku nowościach, o ile najphil pogada, coś wpisze asd, może .. i tu mogę podać dosłownie kilku forumowiczów, którzy piszą i to piszą ciekawie: jc-k, piotr_cebo, grego1980, Saga, Lubec, Yugi_2142, sindar, brexerb, mszyszka01... jeśli kogoś pominąłem, to ogromnie przepraszam, mam nadzieję, że się wpisze tutaj i mi wybaczy
O wielu serialach milczymy, albo pisze jedna osoba, np. zbierający w sieci wiele opinii "Bates Motel", o niektórych milczymy totalnie...
Chyba tak źle nie było nigdy, absolutnie nie wiem, po co wpisuję komentarze do odcinków bieżących, forum to przecież nie szuflada, do której składa się teksty, których nie chce się, żeby inni widzieli, to miejsce, gdzie wymienia się poglądy...
Zawsze wychodziło na to, że przesadzam, jakoś się wszystko ożywiało, ale tym razem myślę - i wystarczy spojrzeć na daty - w dziale komedie jest zastój taki, jak w ZUS-ie, dział ANIME umarł - że nie przesadzam i ... I w sumie sam nie wiem, co.
Co Wy o tym myślicie?
Seriali jest ostatnio mnóstwo. Więcej niż gwiazd na niebie. Niż fotoradarów w Polsce. A u nas porozmawiać o którymś, to kwestia szczęścia większego niż znalezienie czterolistnej koniczynki, niż wysłanie PIT-a za pierwszym razem w systemie E-Deklaracje.
Czasem się uda coś o "Grze o Tron", może o "Walking Dead", może o kilku nowościach, o ile najphil pogada, coś wpisze asd, może .. i tu mogę podać dosłownie kilku forumowiczów, którzy piszą i to piszą ciekawie: jc-k, piotr_cebo, grego1980, Saga, Lubec, Yugi_2142, sindar, brexerb, mszyszka01... jeśli kogoś pominąłem, to ogromnie przepraszam, mam nadzieję, że się wpisze tutaj i mi wybaczy
O wielu serialach milczymy, albo pisze jedna osoba, np. zbierający w sieci wiele opinii "Bates Motel", o niektórych milczymy totalnie...
Chyba tak źle nie było nigdy, absolutnie nie wiem, po co wpisuję komentarze do odcinków bieżących, forum to przecież nie szuflada, do której składa się teksty, których nie chce się, żeby inni widzieli, to miejsce, gdzie wymienia się poglądy...
Zawsze wychodziło na to, że przesadzam, jakoś się wszystko ożywiało, ale tym razem myślę - i wystarczy spojrzeć na daty - w dziale komedie jest zastój taki, jak w ZUS-ie, dział ANIME umarł - że nie przesadzam i ... I w sumie sam nie wiem, co.
Co Wy o tym myślicie?
-
joana
Wskaż do odpowiedzi - Expert
- Ulubiony Serial: Jak wybrać jeden?
Re: Przepraszam, ale forum umiera :(
Wywołana do tablicy, melduję się posłusznie.
A na poważnie. Bostonq, czytam Cię z wielką przyjemnością i stanowczo żądam - pisz dalej.
Moje milczenie spowodowane jest brakiem czasu - na pisanie, ale przede wszystkim na oglądanie seriali na bieżąco. Wszystko to powoduje, że zabawiam się w chomika i zbieram odcinki z myślą o lepszych czasach. Tak naprawdę na bieżąco idę teraz tylko z Orphan Black, Arrow - bo to dla mnie odskocznia od czegoś poważniejszego. Skończyłam też swój ukochany Southland 5 sezon, tylko końcówka była taka, że nie chce mi się o tym pisać, bo mną szarpnęła.
Z nowościami jest tak, że stać mnie na razie tylko na oglądnięcie pilota i wstępną ocenę, czy interesować się serialem nadal.
Jest też inny powód. Nie umiem pisać o tym, co w serialu mnie przyciąga, analizować i rozbierać na czynniki pierwsze. No chyba, że przyjdzie mi się pokłócić z osobą, a właściwie z jej zdaniem, z którym się stanowczo nie mogę zgodzić. Czasem coś wrzucę coś na FB, co zwróciło moją uwagę w trakcie lunchowej przerwy na przegląd netu.
A do tego NajPhil gdzieś zniknął i mnie nie prowokuje.
Czasu potrzeba mi więcej, i tyle. Wtedy się poprawię.
A na poważnie. Bostonq, czytam Cię z wielką przyjemnością i stanowczo żądam - pisz dalej.
Moje milczenie spowodowane jest brakiem czasu - na pisanie, ale przede wszystkim na oglądanie seriali na bieżąco. Wszystko to powoduje, że zabawiam się w chomika i zbieram odcinki z myślą o lepszych czasach. Tak naprawdę na bieżąco idę teraz tylko z Orphan Black, Arrow - bo to dla mnie odskocznia od czegoś poważniejszego. Skończyłam też swój ukochany Southland 5 sezon, tylko końcówka była taka, że nie chce mi się o tym pisać, bo mną szarpnęła.
Z nowościami jest tak, że stać mnie na razie tylko na oglądnięcie pilota i wstępną ocenę, czy interesować się serialem nadal.
Jest też inny powód. Nie umiem pisać o tym, co w serialu mnie przyciąga, analizować i rozbierać na czynniki pierwsze. No chyba, że przyjdzie mi się pokłócić z osobą, a właściwie z jej zdaniem, z którym się stanowczo nie mogę zgodzić. Czasem coś wrzucę coś na FB, co zwróciło moją uwagę w trakcie lunchowej przerwy na przegląd netu.
A do tego NajPhil gdzieś zniknął i mnie nie prowokuje.
Czasu potrzeba mi więcej, i tyle. Wtedy się poprawię.
-
Lubec
Wskaż do odpowiedzi - Moderator
-
Expert
- Grupa: (XviD asd)
- Kontakt:
Bostonq racje msz. Forum raczej dogorywa. Mało kto sie udziela, ale nie chodzi mi tutaj o same dyskusje o serialach, ale też w grach czy HydeParku w ogóle mało nowych twarzy widać. Wydaje mi się, że ludzie zaglądają tutaj nie po to, żeby o czymś pogadać, ale żeby ściągnąć nowy odcinek swojego serialu... Ale wydaje mi się, że to nęka nie tylko nasze forum.
Staram sie w miarę możliwości podyskutować o jakimś serialu, choć nie jestem w stanie ogarnąć takiej liczby seriali jak choćby NajPhil czy Asd, a jeżeli chodzi o Anime to mój post było ostatni w tamtym dziale, nawet jak coś nowego się wystawi ludzie ni chcą o tym rozmawiać albo im się nie chce. Na fanpage'u na FB też udziela się tylko garstka.
Ale co z tym zrobić?
Staram sie w miarę możliwości podyskutować o jakimś serialu, choć nie jestem w stanie ogarnąć takiej liczby seriali jak choćby NajPhil czy Asd, a jeżeli chodzi o Anime to mój post było ostatni w tamtym dziale, nawet jak coś nowego się wystawi ludzie ni chcą o tym rozmawiać albo im się nie chce. Na fanpage'u na FB też udziela się tylko garstka.
Ale co z tym zrobić?
-
grego1980
- Ulubiony Serial: 2 i pół
Faktycznie osób aktywnych jest mało. Co boli.
Osobiście z nowości niewiele oglądam. Więc i powodów do dyskusji mnie. Nie starcza czasu i nic jakoś mnie też nie zaciekawiło poza wyjątkami. No i kasowanie seriali. Z tego powodu też czekam co się stanie z serialem. A dodatkowo staram się oglądać sezonami. A wtedy tak naprawdę mogę tylko wyrazić swoją opinie. Oglądam większość brytyjskich ale to tez z opóźnieniem. Mam bardzo duże zaległości w starszych pozycjach.
Osób oglądających jest dużo ale takich co chcą podyskutować o serialach jest niewiele. Co trochę dziwi. Bo o ile stron z newsami o serialach jest kilka to na forum jakoś inne nie znalazłem.
Osobiście z nowości niewiele oglądam. Więc i powodów do dyskusji mnie. Nie starcza czasu i nic jakoś mnie też nie zaciekawiło poza wyjątkami. No i kasowanie seriali. Z tego powodu też czekam co się stanie z serialem. A dodatkowo staram się oglądać sezonami. A wtedy tak naprawdę mogę tylko wyrazić swoją opinie. Oglądam większość brytyjskich ale to tez z opóźnieniem. Mam bardzo duże zaległości w starszych pozycjach.
Osób oglądających jest dużo ale takich co chcą podyskutować o serialach jest niewiele. Co trochę dziwi. Bo o ile stron z newsami o serialach jest kilka to na forum jakoś inne nie znalazłem.
-
asd
Wskaż do odpowiedzi - ZAŁOŻYCIEL
-
Expert
- Ulubiony Serial: Rescue Me
No cóż - po tylu latach to pewnie każdemu się już przejadło
A tak serio to myślę, że po części wynika to z wygody a po części ze zmian jakie zachodzą w internecie.
Dlaczego z wygody? Przez ostatnie dwa tygodnie raczej nastawiłem się na pobieranie, czytanie i oglądanie i wiecie co? Fajnie było - bez wysiłku i "straty" czasu...
A jakie zmiany? Zapytałem na 14-tu polskich forach o tematyce audio/kino domowe o LFE i wiecie co? Nikt nigdzie nic nie odpisał ani nawet nie starał się cokolwiek pomóc - myślę, że żyjemy coraz szybciej i coraz mniej czasu wystarcza nam na rozrywkę o jakimkolwiek wysiłku intelektualnym, jakim jest skonstruowanie tych kilku zdań nie wspominając. Wygoda ponad wszystko.
Z "dawców" coraz więcej osób przeradza się odbiorców stąd popularność wszelkich CMS'ów, które właśnie opierają się na publikacjach szybkich newsów. Nic więc dziwnego, że fora, polegające na wzajemnych "rozmowach" przeżywają kryzys...
Nie pozostaje więc nic innego niż podziękować Wszystkim, którzy przez te wszystkie lata byli, są oraz przyczynili się do istnienia serwisu! DZIĘKUJĘ
Czy to więc koniec? Być może - kijem rzeki się nie zawróci ale Forum wymiera jeszcze z innego powodu - brak linków zwrotnych i praktycznie kodek XviD przestał być używany - a strony indeksowane są w pierwszej kolejności po adresie...
Wpisz w google "xvid" - a zobaczysz, że serwis jest na pierwszej stronie ale wpisz "seriale telewizyjne" - nawet w pierwszych dziesięciu stronach się nie pojawia...
Być może więc gdyby zmienić domenę i pobawić się trochę w pozycjonowanie efekt byłby lepszy ale nie wiem czy w obliczu nadchodzącego lata ma to sens...
A tak serio to myślę, że po części wynika to z wygody a po części ze zmian jakie zachodzą w internecie.
Dlaczego z wygody? Przez ostatnie dwa tygodnie raczej nastawiłem się na pobieranie, czytanie i oglądanie i wiecie co? Fajnie było - bez wysiłku i "straty" czasu...
A jakie zmiany? Zapytałem na 14-tu polskich forach o tematyce audio/kino domowe o LFE i wiecie co? Nikt nigdzie nic nie odpisał ani nawet nie starał się cokolwiek pomóc - myślę, że żyjemy coraz szybciej i coraz mniej czasu wystarcza nam na rozrywkę o jakimkolwiek wysiłku intelektualnym, jakim jest skonstruowanie tych kilku zdań nie wspominając. Wygoda ponad wszystko.
Z "dawców" coraz więcej osób przeradza się odbiorców stąd popularność wszelkich CMS'ów, które właśnie opierają się na publikacjach szybkich newsów. Nic więc dziwnego, że fora, polegające na wzajemnych "rozmowach" przeżywają kryzys...
Nie pozostaje więc nic innego niż podziękować Wszystkim, którzy przez te wszystkie lata byli, są oraz przyczynili się do istnienia serwisu! DZIĘKUJĘ
Czy to więc koniec? Być może - kijem rzeki się nie zawróci ale Forum wymiera jeszcze z innego powodu - brak linków zwrotnych i praktycznie kodek XviD przestał być używany - a strony indeksowane są w pierwszej kolejności po adresie...
Wpisz w google "xvid" - a zobaczysz, że serwis jest na pierwszej stronie ale wpisz "seriale telewizyjne" - nawet w pierwszych dziesięciu stronach się nie pojawia...
Być może więc gdyby zmienić domenę i pobawić się trochę w pozycjonowanie efekt byłby lepszy ale nie wiem czy w obliczu nadchodzącego lata ma to sens...
When Dreams Come True...
-
brexerb
Wskaż do odpowiedzi - spec
Ma wszystko ma sens , byle nie koniec
Ale xvidasd masz racje - szybkość - dwukrotnie na stronach na Fb które prowadze udostępniałem info o asd wraz z linkami do forum - ale FB jest chwilowy wszystkie info na nim jest dostepne "tymczasowo" -
profil xvidasd.com ma na FB 204 subskrybentów - project haven - 4484 !!!
może zmiana nazwy na FB [seriale + coś tam ] coś da ?
Si Vis Pacem Parabellum
-
anetag77
Wskaż do odpowiedzi - seriale to moja pasja
Hejka, no ja też się przyznaję bez bicia, że sie nie udzielam. Brak czasu to główny powód. Tak samo jak jc-k ściągam i czekam na lepsze czasy, aby kiedys w końcu obejrzeć. I tak samo jak grego1980 ściągam tylko całe sezony, więc nie mam jak pisać o wrażeniach z odcinka, a wręcz unikam waszych wpisów, aby nie natknąć sie na spam sorki.
Aha, a na FB nie mam konta.
Bostonq pisz pisz i jeszcze raz pisz.
Aha, a na FB nie mam konta.
Bostonq pisz pisz i jeszcze raz pisz.
-
Yugi_2142
- Kontakt:
Eee, chyba spoliery... ze spamem na forum raczej problemów nie ma Ja też jestem ostrożny w czytaniu tematów o serialu którego nie widziałem a zamierzam obejrzeć bo czasem z nawet z ogólnych opisów można dużo wywnioskować i zepsuć sobie zabawę.anetag77 pisze:... unikam waszych wpisów, aby nie natknąć sie na spam sorki.
Co zaś do wątku umierania... Strasznie dramatyczny ten temat wygląda @Bostonq, nie można było po prostu zrobić okresowego podsumowania, jak zwykle?
Ja niedobre tendencje we frekwencji wypowiedzi zauważyłem w momencie gdy quizy zaczęły podupadać. Generalnie nie widzę jednak potrzeby jakiś radykalnych działań. Obecna tendencja w aktywności na forum jest czymś co rozwija się od dłuższego czasu i wydaje się mieć głębsze przyczyny, które już na forum były komentowane, jak spadek znaczenia kodeka, czy ogólne zjawisko konsumpcjonizmu, inaczej znanego pod terminem "lenistwo"
Ignorance is a virtue.
-
Wskaż do odpowiedzi - wciągam się
Bo to wina szybkości internetu .
Wiem wiem nie ładnie na wstępie z takimi zarzutami ''wyjeżdżać '' , pisze tylko i wyłącznie na swoim przykładzie . Nikogo nie zamierzam obrazić . Pamiętacie te czasy kiedy szybkość łącza 512 kb/s była marzeniem nie jednego internauty ( moja pierwsza Neostrada ) , każdy pragną ściągać jak najwięcej w moim przypadku seriali i .... , a z takim łączem to trwało tygodnie . Więc szukało się źródeł pewnych stron , i w tym momencie pojawia się tvshows.yoyo.pl . Jakie to było miłe jak ściągało się całe sezony (oczywiście pliki torrent) STARGATE , a każdy odcinek ważył tylko około 150 MB . Normalnie dar niebios . Teraz każdy posiada , a przynajmniej większość łącza 6 Mb ( jestem posiadaczem takiego przynajmniej na papierze ). Oczywiście nadal oglądam seriale , ale jakość obrazu w plikach 150 MB jest dla mnie nie wystarczająca , szukam odcinki w rozdzielczości HD (jeśli takie oczywiście są dostępne w sieci ) .Na forum loguje się bardzo często bo cenie sobie wasze normalne recenzje seriali ,w przeciwieństwie do Film Web - u , gdzie 98% komentarzy to sama bezsensowna krytyka .Podsumowując czytam wasze posty i komentarze ,samemu bardzo rzadko komentując .
Wiem wiem nie ładnie na wstępie z takimi zarzutami ''wyjeżdżać '' , pisze tylko i wyłącznie na swoim przykładzie . Nikogo nie zamierzam obrazić . Pamiętacie te czasy kiedy szybkość łącza 512 kb/s była marzeniem nie jednego internauty ( moja pierwsza Neostrada ) , każdy pragną ściągać jak najwięcej w moim przypadku seriali i .... , a z takim łączem to trwało tygodnie . Więc szukało się źródeł pewnych stron , i w tym momencie pojawia się tvshows.yoyo.pl . Jakie to było miłe jak ściągało się całe sezony (oczywiście pliki torrent) STARGATE , a każdy odcinek ważył tylko około 150 MB . Normalnie dar niebios . Teraz każdy posiada , a przynajmniej większość łącza 6 Mb ( jestem posiadaczem takiego przynajmniej na papierze ). Oczywiście nadal oglądam seriale , ale jakość obrazu w plikach 150 MB jest dla mnie nie wystarczająca , szukam odcinki w rozdzielczości HD (jeśli takie oczywiście są dostępne w sieci ) .Na forum loguje się bardzo często bo cenie sobie wasze normalne recenzje seriali ,w przeciwieństwie do Film Web - u , gdzie 98% komentarzy to sama bezsensowna krytyka .Podsumowując czytam wasze posty i komentarze ,samemu bardzo rzadko komentując .
-
brexerb
Wskaż do odpowiedzi - spec
Odnośnie tego co napisał Yugi - spadek udzielających się w quizach - ja się przyznam bez bicia - po zmianie strony nie mogłem ich po prostu znaleźć [ listy wszystkich seriali również ]
Si Vis Pacem Parabellum
-
anetag77
Wskaż do odpowiedzi - seriale to moja pasja
no żesz ty hihi dokładnie o spoiler mi chodziłoYugi_2142 pisze:Eee, chyba spoliery... ze spamem na forum raczej problemów nie maanetag77 pisze:... unikam waszych wpisów, aby nie natknąć sie na spam sorki.
-
fluid
Wskaż do odpowiedzi - oglądam prawie wszystko
- Kontakt:
nie umierajcie
jak to tak nagle by mialo zniknac forum ktore zabralo mi (i nie pisze tego w negatywnym znaczeniu) ladnych pare lat zycia i mam do niego duzy sentyment
nawet jakby mialo to byc forum dla 10 osob to i tak warto
jak to tak nagle by mialo zniknac forum ktore zabralo mi (i nie pisze tego w negatywnym znaczeniu) ladnych pare lat zycia i mam do niego duzy sentyment
nawet jakby mialo to byc forum dla 10 osob to i tak warto
We crawl out from the wreckage
Fingers dig into the sands of the shores
Everything we worked for
Is ripped apart and ruined, drowned...
-
Wskaż do odpowiedzi
I zdaje się, że nie umrze(my), bo ostatni apel bardzo mocno wzmógł uczestnictwo Nic, tylko się cieszyć, choć boję się, że to taka cisza przed burzą, a w zasadzie jej brakiem. A już nie wiem, co mocniej przemawia do wyobraźni niż kompletne "zniknięcie" naszego miejsca w sieci... Może więc będzie lepiej, a najwyżej faktycznie przekształci się to w coś w rodzaju bloga, o czym też już myślałem, albo cichej przystani dla garstki, co też nie byłoby niczym złym, w końcu kto ma tak naprawdę 300 i więcej znajomych, z którymi sensownie rozmawia jak to niby wynika z fejsbuka...
-
joana
Na fejsbuku cisza, nikt nie chce rozmawiać.
Ofertę chyba zmienić trzeba i więcej atrakcji wprowadzić.
Pytanie - jakich?
A co do "burzy" - da jakoś przetrzymać.
Chyba trzeba nauczyć się dzielić z innymi tym, co nas zainteresowało, zdenerwowało, albo zauroczyło. A często chowamy takie doświadczenia dla siebie.
Ofertę chyba zmienić trzeba i więcej atrakcji wprowadzić.
Pytanie - jakich?
A co do "burzy" - da jakoś przetrzymać.
Chyba trzeba nauczyć się dzielić z innymi tym, co nas zainteresowało, zdenerwowało, albo zauroczyło. A często chowamy takie doświadczenia dla siebie.
-
Wskaż do odpowiedzi
No ja np. do fejsbuka się zmuszam, bo totalnie nie jest to kanał mojej komunikacji Korzystam, bo sporo tam istotnych dla mnie wiadomości, ale pisać jakoś nie bardzo potrafię Jeśli chodzi o ofertę, to cały czas mnie zastanawia, co by się stało, gdyby całkowicie przekształcić nas w - nie do końca wiem, jak to nazwać - ale takie miejsce serialowo-hydeparkowe, bez plików (o tym mówiłem już dawno, nie bardzo wiem, kto obecnie pobiera format xvidasd), a jestem przekonany, że o ile sentyment do tej plikowej formy jest duży (jeju, trochę seriali w ten sposób obejrzałem.. ), to i tak większą wartością jest sama marka i można by to spróbować porozwijać
-
joana
Konkrety poproszę.
-
Wskaż do odpowiedzi
Sam nie wiem, miałem taką wizję merytorycznego blogowiska - bo o serialach w sieci to aż tak mądrych rzeczy nie ma, jak np. o książkach, raczej przypadkowo się pojawiają, ale blogowiska jakiegoś nowego typu, bardziej żywego, coś pomiędzy forum a blogiem, archipelagiem blogów. Trochę to niejasne, wiem, ale chodzi mi o to, żeby nie była to tylko strona z newsami, takie już są i tam praktycznie nie zaglądam , żaden "gimnazjowylew" żalów, że - przepraszam - "mało cycków było w ostatnim odcinku <<Gry o Tron>>, więc serial schodzi na psy", ale takie miejsce, w którym można by solidnie pisać o serialach, dyskutować o nich, taka platforma (bez skojarzeń politycznych), na której seriale mogłoby na prawdę żyć.. Chyba nie bardzo są to konkrety, przepraszam
-
Lubec
Wskaż do odpowiedzi - Moderator
-
Expert
- Grupa: (XviD asd)
- Kontakt:
Bostonq fajna wizja, ale jeżeli miałoby to być dal garstki to już chyba lepiej pozostać przy forum. Ja nadal ściągam pliki w formacie XviD asd, choć moje łącze pozwala spokojnie na ściąganie 350-tek w mniej niż minutę, ale szkoda mi miejsca na dysku. Fejsbuk fejsbukiem to miał bc dodatek, więc jako tako spełnia swoja funkcję choć tylko garstka się udziela.
Forum to miejsce które najczęściej odwiedzam i pewnie będę odwiedzał dopóki jest.
I jeżeli nie zabrzmi to zbyt patetycznie dumny jestem z tego, że należę do tej społeczności.
Forum to miejsce które najczęściej odwiedzam i pewnie będę odwiedzał dopóki jest.
I jeżeli nie zabrzmi to zbyt patetycznie dumny jestem z tego, że należę do tej społeczności.
-
asd
Wskaż do odpowiedzi - ZAŁOŻYCIEL
-
Expert
- Ulubiony Serial: Rescue Me
Jak tylko macie jakieś pomysły to śmiało
When Dreams Come True...
-
kontrast
Wskaż do odpowiedzi - seriale znam jak kieszeń
Też o tym myślałem. Może to potwierdzenie tej teorii mówiącej, że pomysły trafiają z wszechświata do wielu umysłów jednocześnie
-- 10.05.2013 19:57 --
Konkretem jest np. serialowa eioba (byle kto może pisać) o czytelnym designie, tj. ciemne tło, zero grafiki, zero wideo, tekst, tekst, tekst, komentarze, zero lajków plusików, fejsbuków, przycisków, nic, pustka, zero i tłumy ludzi ddos-ujące serwer próbując przeczytać przecudne felietony, recenzje i rozwodnione przemyślenia tutejszych forumowiczów i innych ludzi przyniesionych tu wraz z niezatrzymywalnym wujkiem góglem. Zero plików (co nie znaczy, że plików nie będzie, forum można zostawić), domena niekojarząca się z popularnym kodekiem używanym do konwersji pirackich filmów. No i oczywiście skuteczna przemyślana kampania medialna za grube miliony. No, albo pantoflowa. Szczerze mówiąc to nie wiem skąd się ci czytelnicy biorą. Chyba też sprawka wujka.Bostonq pisze:Chyba nie bardzo są to konkrety, przepraszam
-- 10.05.2013 19:57 --
Jak dla mnie jakość jest ważniejsza (facet odpowiedzialny za Grę o tron powiedział kiedyś, że ma gdzieś czy serial ściągasz czy płacisz grube miliony za pierwsze wydanie na blureju, ale martwi go w jakiej jakości oglądany jest ten serial), stare seriale usuwam i trochę miejsca jest.Lubec pisze:Ja nadal ściągam pliki w formacie XviD asd, choć moje łącze pozwala spokojnie na ściąganie 350-tek w mniej niż minutę, ale szkoda mi miejsca na dysku.