Seriale animowane - co polecacie?

Dyskusje ogólne, nie tylko na tematy związane z serialami TV ale też:
Kino, Muzyka, Film, Wydarzenia, Internet, Społeczność.. itp.
seymour
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Seriale animowane - co polecacie?

Post autor: seymour »

Nie wiem, czy to jest odpowiednie miejsce - kiedyś było "Ogólnie o serialach", teraz trochę zamieszaliście z tymi działami na forum i ciężko jest się w tym odnaleźć. Jeśli to zły dział, to proszę o przeniesienie wątku. Ale do rzeczy.
Obejrzałem jakiś czas temu serial animowany Legend of Korra i bardzo mi się spodobał. Wiem, że seriale animowane nie są zbyt popularne na tym forum. Ale może są tu jacyś znawcy tematu, którzy mogliby polecić coś innego w tym stylu? Jeśli chodzi o seriale animowane to jestem kompletnym laikiem - oprócz Korry widziałem tylko Avatara Aanga. Serial bardzo podoba mi się wizualnie. I nie chodzi tu o styl podchodzący pod anime, tylko o ładną kreskę z niesamowitymi efektami (a nie to, popularne ostatnio, sztuczne i kanciaste 3D). No i świetna fabuła, bardziej dojrzała i wielowątkowa w porównaniu do poprzedniego Avatara. Czy polecilibyście coś podobnego z tego gatunku?
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Grupa: (XviD asd)
Kontakt:

Re: Seriale animowane - co polecacie?

Post autor: Lubec »

Jeżeli nie przeszkadzała by ci tematyka superbohaterska to polecam "Young Justice" jedna z lepszych animacji jakie oglądałem, a oglądam głównie adaptacje komiksów i trochę anime. Tylko co do YJ to muszę ostrzec, że serial zakończył się na drugim sezonie, co prawda zakończone zostały główne wątki, ale też nie wszystko zostało do końca dopowiedziane.
"Avatara" i "Korry" nie oglądałem, ale z tego co się orientuje to raczej trudno byłoby znaleźć podobne produkcje.
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

O, "Young Justice", widzę, że napisy są, pisałeś o tym wcześniej? Bo jakoś mi się wydaje, że serialu nie widziałem dodanego do bazy, nic o nim nie pamiętam, choć pewnie pisałeś, a tu raptem okazuje się być bardzo dobry :)
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: Yugi_2142 »

Poookkeeeemmmoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooonnn! xD
Obrazek
Ignorance is a virtue.
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Kontakt:

@Bostonq serial w bazie jest. A tutaj o nim pisałem https://seriale-asd.eu/viewtopic.php?f=8 ... ng+justice
Jak nie oglądałeś to polecam naprawdę dobra adaptacja komiksowa, choć też nie do końca adaptacja.
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

"tym bardziej, że miejsce YJ ma zająć wątpliwej jakości "Beware The Batman" :D Tak tam pisałeś, fajnie to się czyta, gdy wiadomo, że serial o Batmanie okazał się znakomity, tyle że też został skasowany... Jakoś mi umknął post, temat cały, ale nadrobię, poczytałem o serialu więcej, chyba naprawdę warto :)
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Kontakt:

Wtedy się nie spodziewałem, ze się tak pozytywnie zaskoczę. Sam trailer nie nastrajał optymistycznie. Ale czasami dobrze się jest pomylić.
seymour
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: seymour »

No to sprawdzę sobie Young Justice. Nowego Batmana też bym obejrzał, ale niestety już mnie na starcie odrzuca ze względów wizualnych.
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Kontakt:

seymour pisze:Nowego Batmana też bym obejrzał, ale niestety już mnie na starcie odrzuca ze względów wizualnych.
Też mnie odrzucał, ale w końcu się przyzwyczaiłem i mogłem się cieszyć oglądaniem, bo już nie zwracałem na to uwagi. Choć trzeba zaznaczyć, że mam dużą tolerancję na takie rzeczy :D
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Mnie też, a później się okazało, że to świetny serial :) Więc myślę, że warto spróbować :)
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Kontakt:

Ostatnio sobie odświeżyłem "Spectacular Spider-Man" z 2008 roku. Nadal mimo wieku przyjemnie się ogląda i jest to jedna z lepszych animowanych adaptacji komiksów, chwalona nie tylko przez widzów, ale też krytyków oraz rzecz jasna miłośników historii rysunkowych. Są dwa sezony po 13 odcinków, niestety nie ma zamknięcia, bo historia mogła się toczyć nadal. Ale niestety produkcja ta została zastąpiona marnej jakości "Ultimate Spider-Manem", który do swojego poprzednika się nie umywa.
Jeżeli ktoś lubi takie produkcję to szczerze polecam. Serial ma co prawda specyficzną kreskę, ale nadrabia to historią.
jank6295
Wskaż do odpowiedzi
witam
witam

Post autor: jank6295 »

witam
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Kontakt:

Witamy również i zapraszamy do dyskusji.

Szybka odpowiedź

ODPOWIEDZ