Filmowa trylogia "The Librarian" (Bibliotekarz: Tajemnica Włóczni 2004, powrót do kopalni króla Salomona 2006 i Klątwa kielicha Judasza 2008) ma szansę na kontynuację w formie serii 10 odcinków, przez stację TNT.
Dean Devlin (producent 3 części filmu) i Noah Wyle - odtwórca roli Flynna Carsena w filmie, a teraz producent wykonawczy serialu, chcą przedstawić przygody czterech osób obdarzonych niezwykłymi talentami, wybranych przez Flynna, do pracy w bibliotece by studiowali historię starożytną i z dawnych ksiąg czerpali wiedzę o dawnym heroizmie. W czasie swoich podróży , czwórka naukowców bada dziwne zdarzenia, odkrywa spiski, chroni niewinnych przed zagrożeniem, wszystko to, w tajemnym świecie magii.
Noah Wyle (Flynn) ma grać w odcinku pilotażowym i pojawiać się w kolejnych epizodach. Bob Newhart i Jane Curtin również brani są pod uwagę przy kompletowaniu obsady. Obecnie trwają poszukiwania aktorki do głównej roli kobiecej . Plotki donoszą, że brane sa pod uwagę dwie aktorki brytyjskie -
Melissa George i Rhona Mitra.
Filmowa trylogia "The Librarian" (Bibliotekarz: Tajemnica Włóczni 2004, powrót do kopalni króla Salomona 2006 i Klątwa kielicha Judasza 2008) ma szansę na kontynuację w formie serii 10 odcinków, przez stację TNT.
Dean Devlin (producent 3 części filmu) i Noah Wyle - odtwórca roli Flynna Carsena w filmie, a teraz producent wykonawczy serialu, chcą przedstawić przygody czterech osób obdarzonych niezwykłymi talentami, wybranych przez Flynna, do pracy w bibliotece by studiowali historię starożytną i z dawnych ksiąg czerpali wiedzę o dawnym heroizmie. W czasie swoich podróży , czwórka naukowców bada dziwne zdarzenia, odkrywa spiski, chroni niewinnych przed zagrożeniem, wszystko to, w tajemnym świecie magii.
Noah Wyle (Flynn) ma grać w odcinku pilotażowym i pojawiać się w kolejnych epizodach. Bob Newhart i Jane Curtin również brani są pod uwagę przy kompletowaniu obsady. Obecnie trwają poszukiwania aktorki do głównej roli kobiecej . Plotki donoszą, że brane sa pod uwagę dwie aktorki brytyjskie - Melissa George i Rhona Mitra. [img]https://baza.seriale-asd.eu/upload_files/librarian__140221032708-275x378.jpg[/img]
"The Librarian" to fajny serial przygodowy w stylu przygód Indiana Jonesa, choć może to nie ta liga to nieźle oddaje ducha filmów o archeologu w kapeluszu z biczem u pasa. No może dwa pierwsze filmy, bo trzeci to już trochę inny klimat i niższy poziom, ale też jest plus bo pojawiła się Becket, znaczy Stana Katic.
Jeżeli w serialu będzie się pojawiała postać Flynn, a pozostałe postaci będą się zgrywać to może być dobrze. Jeżeli zostanie utrzymany poziom pierwszych dwóch filmów i serial dorówna im klimatem to jestem jak najbardziej na tak.
"The Librarian" to fajny serial przygodowy w stylu przygód Indiana Jonesa, choć może to nie ta liga to nieźle oddaje ducha filmów o archeologu w kapeluszu z biczem u pasa. No może dwa pierwsze filmy, bo trzeci to już trochę inny klimat i niższy poziom, ale też jest plus bo pojawiła się Becket, znaczy Stana Katic. Jeżeli w serialu będzie się pojawiała postać Flynn, a pozostałe postaci będą się zgrywać to może być dobrze. Jeżeli zostanie utrzymany poziom pierwszych dwóch filmów i serial dorówna im klimatem to jestem jak najbardziej na tak.
TNT potwierdziło zamówienie tego serialu.
Ma on składać się z 10 odcinków, premiera przewidziana jest na koniec 2014r.
W obsadzie: Rebecca Romijn, Noah Wyle, John Larroquette, Christian Kane, Lindy Booth, John Kim i aktorzy, którzy grali w filmie pod tym samym tytułem Bob Newhart, Jane Curtin i Matt Frewer.
TNT potwierdziło zamówienie tego serialu. Ma on składać się z 10 odcinków, premiera przewidziana jest na koniec 2014r. W obsadzie: Rebecca Romijn, Noah Wyle, John Larroquette, Christian Kane, Lindy Booth, John Kim i aktorzy, którzy grali w filmie pod tym samym tytułem Bob Newhart, Jane Curtin i Matt Frewer.
Hmm... jakieś 90% tego promo to montaż scen z trzech filmów, a scen z serialu mamy dość niewiele. Niezłe zagranie ze strony TNT, bo kto filmów nie obejrzał może się nabrać, że tak będzie wyglądał produkt finalny.
O nowych postaciach na razie nie ma co się wypowiadać, bo niewiele widać.
Hmm... jakieś 90% tego promo to montaż scen z trzech filmów, a scen z serialu mamy dość niewiele. Niezłe zagranie ze strony TNT, bo kto filmów nie obejrzał może się nabrać, że tak będzie wyglądał produkt finalny. O nowych postaciach na razie nie ma co się wypowiadać, bo niewiele widać.
W serialu, w 6 odcinku, pojawi się aktorka, która polubiłam bardzo w 3 serii The Killing, a potem w w Arrow.
Bex Taylor-Klaus zagra wielce utalentowaną dziewczynę, której pragnieniem jest bycie zwykłą nastolatką, ale jej matka woli geniusza w domu takiego, który zdobywa nagrody na konkursach naukowych.
W serialu, w 6 odcinku, pojawi się aktorka, która polubiłam bardzo w 3 serii The Killing, a potem w w Arrow. Bex Taylor-Klaus zagra wielce utalentowaną dziewczynę, której pragnieniem jest bycie zwykłą nastolatką, ale jej matka woli geniusza w domu takiego, który zdobywa nagrody na konkursach naukowych. [img]https://baza.seriale-asd.eu/upload_files/bex_taylor_klaus_p_2013.jpg[/img]
No cóż, bardzo, ale to BARDZO specyficzna konwencja, dla której moja cierpliwość się skończyła po 15 minutach. Dawniej, w czasach przed programami kręconymi z amatorami - typu Trudne Sprawy czy Pamiętnik z wakacji -- tego typu seriale leciały na Polsacie przed południem.
Rozczuliła mnie scena, w której Noah czegoś szukając w tej "żyjącej" Bibliotece- Sanktuarium, zaczął przeglądać półki beztrosko zrzucając książki na podłogę. Jak na Bibliotekarza wyjątkowy pokaz braku szacunku.
Serial ponoć miał świetne otwarcie. Podejrzewam jednak, że do drugiego odcinka zasiądzie może co 3 widz.
No cóż, bardzo, ale to BARDZO specyficzna konwencja, dla której moja cierpliwość się skończyła po 15 minutach. Dawniej, w czasach przed programami kręconymi z amatorami - typu Trudne Sprawy czy Pamiętnik z wakacji -- tego typu seriale leciały na Polsacie przed południem.
Rozczuliła mnie scena, w której Noah czegoś szukając w tej "żyjącej" Bibliotece- Sanktuarium, zaczął przeglądać półki beztrosko zrzucając książki na podłogę. Jak na Bibliotekarza wyjątkowy pokaz braku szacunku. :)
Serial ponoć miał świetne otwarcie. Podejrzewam jednak, że do drugiego odcinka zasiądzie może co 3 widz.
Serial lekki, łatwy i przyjemny taka niezobowiązująca rozrywka, która nie wymaga za dużo myślenia. Nasuwa mi się porównanie do Warehouse 13 realizowanym w bardzo podobnej konwencji. Tam mi się podobało to tutaj tym bardziej. Kiepsko wyglądają efekty specjalne vide wybuch helikoptera. Bohaterowie ciekawie dobrani pod względem umiejętności i zdolności choć wszyscy mają wspólny mianownik czyli ogromną inteligencję nawet Pani ochroniarz. Chętnie zobaczę kolejne odcinki.
Serial lekki, łatwy i przyjemny taka niezobowiązująca rozrywka, która nie wymaga za dużo myślenia. Nasuwa mi się porównanie do Warehouse 13 realizowanym w bardzo podobnej konwencji. Tam mi się podobało to tutaj tym bardziej. Kiepsko wyglądają efekty specjalne vide wybuch helikoptera. Bohaterowie ciekawie dobrani pod względem umiejętności i zdolności choć wszyscy mają wspólny mianownik czyli ogromną inteligencję nawet Pani ochroniarz. Chętnie zobaczę kolejne odcinki.
ja lykam ta konwencje, choc zgadzam sie, ze taki serial mogl powstac z 20 lat temu, bo wtedy sie takie rzeczy ogladalo. pewnie po kilku odcinkach zadecyduje, czy ogladac dalej, tzn. zobacze, jak dlugo taka forma mnie nie zmeczy mam nadzieje ze:
- Noah Wyle bedzie dosc czestym gosciem w kolejnych odcinkach
- sceny ze "zloczyncami" beda mniej groteskowe, te zamachy nozami i inna bronia wywolywaly u mnie wybuchy smiechu, do tego czyste ZUO wypisane na twarzach...
- Rebecca Romijn bedzie czesciej pokazywala swoja kobieca nature, w tych kostiumach i koczku wyglada fatalnie, dodatkowo nie wiem co sie stalo z jej twarza - za duzo operacji, czy za malo??? w niczym nie przypomina tej pieknej, magnetyzujacej kobiety z mojej ulubionej sceny striptizu w Femme Fatale zdaje sobie sprawe, ze troche lat minelo, ale mogliby jej dobrac lepiej makijaz i fryzure
ja lykam ta konwencje, choc zgadzam sie, ze taki serial mogl powstac z 20 lat temu, bo wtedy sie takie rzeczy ogladalo. pewnie po kilku odcinkach zadecyduje, czy ogladac dalej, tzn. zobacze, jak dlugo taka forma mnie nie zmeczy ;) mam nadzieje ze: - Noah Wyle bedzie dosc czestym gosciem w kolejnych odcinkach - sceny ze "zloczyncami" beda mniej groteskowe, te zamachy nozami i inna bronia wywolywaly u mnie wybuchy smiechu, do tego czyste ZUO wypisane na twarzach... - Rebecca Romijn bedzie czesciej pokazywala swoja kobieca nature, w tych kostiumach i koczku wyglada fatalnie, dodatkowo nie wiem co sie stalo z jej twarza - za duzo operacji, czy za malo??? w niczym nie przypomina tej pieknej, magnetyzujacej kobiety z mojej ulubionej sceny striptizu w Femme Fatale :( zdaje sobie sprawe, ze troche lat minelo, ale mogliby jej dobrac lepiej makijaz i fryzure :-p
Jest klimat pierwszych filmów, choć czasami przesadzają i zbyt karykaturalnie to wychodzi. twórcy chyba starali się oddać klimat filmów awanturniczych z lat 80. Mi to za bardzo nie przeszkadza, bo podobna konwencję mieliśmy w Warehouse 13, który mi się całkiem przyjemnie oglądało.
Też mam nadzieję, że Noah Wyle będzie częstym gościem, bo to on jest najjaśniejszym punktem tej produkcji, zobaczymy jak serial będzie się sprawdzał bez obecności Flynna, który zdecydowanie przebija charyzmą wszystkich pozostałych. Z drugiej strony jednak mimo wszystko nie zaprezentowano ich zbyt szczegółowo, podkreślono jedynie pewne cechy, które ich od siebie odróżniają.
Będę oglądał dalej dopóki nie zagalopują się i nie przesadzą z konwencją, bo na razie jest to fajna niezobowiązująca rozrywka.
Jest klimat pierwszych filmów, choć czasami przesadzają i zbyt karykaturalnie to wychodzi. twórcy chyba starali się oddać klimat filmów awanturniczych z lat 80. Mi to za bardzo nie przeszkadza, bo podobna konwencję mieliśmy w [i]Warehouse 13[/i], który mi się całkiem przyjemnie oglądało. Też mam nadzieję, że Noah Wyle będzie częstym gościem, bo to on jest najjaśniejszym punktem tej produkcji, zobaczymy jak serial będzie się sprawdzał bez obecności Flynna, który zdecydowanie przebija charyzmą wszystkich pozostałych. Z drugiej strony jednak mimo wszystko nie zaprezentowano ich zbyt szczegółowo, podkreślono jedynie pewne cechy, które ich od siebie odróżniają. Będę oglądał dalej dopóki nie zagalopują się i nie przesadzą z konwencją, bo na razie jest to fajna niezobowiązująca rozrywka.