[NRK TV]: [2014], na antenie Produkcja: Norwegia Gatunek: Thriller Dokładna data premiery: 2014-01-01 Reżyseria: Cecilie A. Mosli , Scenariusz: Vegard Eriksen Stenberg ,Gjermund Eriksen
Sześć dni z życia bezkompromisowego dziennikarza, Petera Veråsa (Jon Øigarden), który pracuje w jednej z najbardziej znanych i cenionych gazet norweskich.
Verås odkrywa dowody na oszustwa elity politycznej i finansowej Norwegii.
Jeden z dowodów wskazuje, że w machinacje finansowe był zaangażowany jego brat.
Śledztwo dziennikarskie prowadzi do tragicznych wydarzeń w rodzinie dziennikarza.
Sześć dni z życia bezkompromisowego dziennikarza, Petera Veråsa (Jon Øigarden), który pracuje w jednej z najbardziej znanych i cenionych gazet norweskich. Verås odkrywa dowody na oszustwa elity politycznej i finansowej Norwegii. Jeden z dowodów wskazuje, że w machinacje finansowe był zaangażowany jego brat. Śledztwo dziennikarskie prowadzi do tragicznych wydarzeń w rodzinie dziennikarza.
Obejrzałem pierwszy odcinek, który był całkiem niezły. Aczkolwiek dziwie się trochę ocenie na IMDB - jedynie 6,6.
Czyżby dalej było gorzej? Obejrzę kolejne odcinki i wtedy pomyślę nad ewentualnymi literkami.
Obejrzałem pierwszy odcinek, który był całkiem niezły. Aczkolwiek dziwie się trochę ocenie na IMDB - jedynie 6,6. Czyżby dalej było gorzej? Obejrzę kolejne odcinki i wtedy pomyślę nad ewentualnymi literkami.
Obejrzałem do końca. Może końcówka nie wytrzymała poziomu początku serialu, ale i tak całość ogląda sięnaprawdę nieźle.
Moim zdaniem bardziej adekwatna jest ocena przyznana na filmwebie (7,4) niż na imdb (6,6).
Ten serial będzie jednym z kandydatów do tłumaczenia po The Code, chyba, że wcześniej się ktoś za niego weźmie.
Obejrzałem do końca. Może końcówka nie wytrzymała poziomu początku serialu, ale i tak całość ogląda sięnaprawdę nieźle. Moim zdaniem bardziej adekwatna jest ocena przyznana na filmwebie (7,4) niż na imdb (6,6). Ten serial będzie jednym z kandydatów do tłumaczenia po The Code, chyba, że wcześniej się ktoś za niego weźmie.
Tak na marginesie, będzie 2 sezon tego serialu.
Pierwszy sezon był thrillerem rozgrywającym się w świecie finansowym, zahaczając jedynie o politykę.
W drugim akcja skupi się bardziej na świecie politycznym. Z tego co zrozumiałem z translatora (z norweskiego ) sezon ten będzie liczył 8 odcinków.
Tak na marginesie, będzie 2 sezon tego serialu. Pierwszy sezon był thrillerem rozgrywającym się w świecie finansowym, zahaczając jedynie o politykę. W drugim akcja skupi się bardziej na świecie politycznym. Z tego co zrozumiałem z translatora (z norweskiego :)) sezon ten będzie liczył 8 odcinków.
Fajnie, ale jak dotąd w necie napotkałem wersje z wtopionymi napisami angielskimi lub holenderskimi lub hiszpańskimi. Jak więc na te napisy nakładać napisy polskie, bo "czystej" wersji nie ma?
Fajnie, ale jak dotąd w necie napotkałem wersje z wtopionymi napisami angielskimi lub holenderskimi lub hiszpańskimi. Jak więc na te napisy nakładać napisy polskie, bo "czystej" wersji nie ma?