[S4C]: [2014], mini Produkcja: Walia Gatunek: Dramat,Kryminał, Dokładna data premiery: 2014-03-23 Reżyseria: Gareth Bryn, Scenariusz: Siwan Jones,Wiliam Owen Roberts
Historia zaczyna się od odkrycia zwłok młodej kobiety w jej domu na przedmieściach zamożnego osiedla.
Następnie widzowie cofają się z powrotem o 35 dni, do dnia kiedy kobieta przeniosła się do posiadłości.
Od tego dnia aż do jej śmierci, 35 dni później, miniserial pokaże nam przeszłość kobiety, nowych sąsiadów kobiety i ich sekrety które ukrywane są w majątku Crud yr Awel.
Ośmioodcinkowy serial produkcji walijskiej. Praktycznie nieznany, a myślę, że warto przedstawić szerszej publiczności.
Serial emitowany był z angielskimi napisami. Polskich niestety nie znalazłem.
Historia zaczyna się od odkrycia zwłok młodej kobiety w jej domu na przedmieściach zamożnego osiedla. Następnie widzowie cofają się z powrotem o 35 dni, do dnia kiedy kobieta przeniosła się do posiadłości. Od tego dnia aż do jej śmierci, 35 dni później, miniserial pokaże nam przeszłość kobiety, nowych sąsiadów kobiety i ich sekrety które ukrywane są w majątku Crud yr Awel.
https://www.youtube.com/watch?v=5u42TQEMdlk
Ośmioodcinkowy serial produkcji walijskiej. Praktycznie nieznany, a myślę, że warto przedstawić szerszej publiczności. Serial emitowany był z angielskimi napisami. Polskich niestety nie znalazłem.
Już chciałem nowy temat zakładać bo nie sądziłem że ktoś założył, a widzę że Lubec już 3 lata temu podziałał. Faktycznie serial kompletnie nieznany, a uważam że szkoda.
Jestem dopiero co prawda po 4 epizodach, czyli po połowie i nie wiem jak to wszystko się skończy, ale póki co nawarstwienie postaci, nadanie sporej tajemniczości i mroczności wpływa na mój pozytywny odbiór.
Ogląda się w napięciu i w tej chwili bardzo jestem ciekaw jak wszystkie rozpoczęte wątki zostaną zakończone. Mam nadzieję że będzie sensownie i interesująco.
Już chciałem nowy temat zakładać bo nie sądziłem że ktoś założył, a widzę że Lubec już 3 lata temu podziałał. Faktycznie serial kompletnie nieznany, a uważam że szkoda. Jestem dopiero co prawda po 4 epizodach, czyli po połowie i nie wiem jak to wszystko się skończy, ale póki co nawarstwienie postaci, nadanie sporej tajemniczości i mroczności wpływa na mój pozytywny odbiór. Ogląda się w napięciu i w tej chwili bardzo jestem ciekaw jak wszystkie rozpoczęte wątki zostaną zakończone. Mam nadzieję że będzie sensownie i interesująco.
Finał
nie będę spoilerował, ale jednak całość akcji nie poszła w stronę, której bym oczekiwał. Wątki jakoś się pozamykały, z całą pewnością jednak nie zachwycą czymś nietuzinkowym. Obejrzeć oczywiście można, bo jednak ducha Brytyjczyków czuć, jednak mogło i powinno być lepiej w tych ostatnich epizodach.
Finał nie będę spoilerował, ale jednak całość akcji nie poszła w stronę, której bym oczekiwał. Wątki jakoś się pozamykały, z całą pewnością jednak nie zachwycą czymś nietuzinkowym. Obejrzeć oczywiście można, bo jednak ducha Brytyjczyków czuć, jednak mogło i powinno być lepiej w tych ostatnich epizodach.