#

Serial telewizyjny na podstawie popularnych filmów "Zabójcza broń". Opowiada o przygodach dwójki policjantów - Roger Murtaugh to stanowczy mąż i głowa rodziny natomiast Martin Riggs to zwariowany ryzykant. Choć są diametralnie różni od siebie to jednak doskonale się dopasowują rozwiązując razem sprawy kryminalne.
Zabójcza Broń [FOX]
[2016]
Produkcja: USA,
Gatunek: Akcja,Kryminał‚
Obsada:
Damon Wayans ... Roger Murtaugh
Clayne Crawford ... Martin Riggs
Jordana Brewster ... Maureen Cahill
Keesha Sharp ... Trish Murtaugh
Kevin Rahm ... Brooks Averyhttps://
www.youtube.com/watch?v=cXZdEmvcFdU
Pierwszy odcinek nawet mi się spodobał. Jestem fanem cyklu filmowego pod tym tytułem więc bardzo sceptycznie podszedłem do tego serialu. Czy więc nowi aktorzy sprostają wyzwaniu i wysoko postawionej poprzeczce przez Gibsona i Glovera?
Moim zdaniem jest nieźle choć niepotrzebnie nowi aktorzy starają się naśladować oryginały. Sceny jak np. wspólne tłumaczenie się przed komendantem czy rodzinny obiad u Rogera były niepotrzebnie "kopiowane" z oryginału. To razi w oczy bo nawet nie ma jak umiejscowić serialu w osi czasowej filmu. To po prostu całkiem inna produkcja i tak należy ją traktować.
Pierwszy odcinek jest bardzo dynamiczny i pełen widowiskowych pościgów samochodowych czy strzelanin - styl podobny do filmu przez co jest nieźle. To taki lekki kryminał w sam raz do obiadu - jeśli tylko nadal utrzyma takie tempo to będzie nieźle. Nie wróżę mu jednak jakiejś wielkiej kariery.
Czy więc warto oglądnąć? Moim zdaniem można niezobowiązująco rzucić okiem