NBC zamówiło pilota serialu zatytułowanego Time, którego producentami są Eric Kripke (Supernatural) oraz Shawn Ryan (The Shield).
Podróżująca w czasie trójka bohaterów serialu prowadzi walkę z tajemniczym kryminalnym spiskiem, który swymi działaniami może zagrozić całej ludzkości.
Po serialu możemy się spodziewać dynamicznej akcji i podróży w czasie, słowem, Time jest określany jako serial łączący Mission Impossible z Powrotem do Przyszłości.
Dobra przygodówki z elementami SF są nadal mile widziane.
Oby NBC tego nie zepsuło.
NBC zamówiło pilota serialu zatytułowanego Time, którego producentami są Eric Kripke (Supernatural) oraz Shawn Ryan (The Shield). Podróżująca w czasie trójka bohaterów serialu prowadzi walkę z tajemniczym kryminalnym spiskiem, który swymi działaniami może zagrozić całej ludzkości. Po serialu możemy się spodziewać dynamicznej akcji i podróży w czasie, słowem, Time jest określany jako serial łączący Mission Impossible z Powrotem do Przyszłości.
Dobra przygodówki z elementami SF są nadal mile widziane. :) Oby NBC tego nie zepsuło.
Sądząc po opisie to nie należy się spodziewać szału. Ilość akcji przyćmi fiction, a o science to nawet nie ma co marzyć. Obym się mylił bo kocham filmy o podróżach w czasie.
Sądząc po opisie to nie należy się spodziewać szału. Ilość akcji przyćmi fiction, a o science to nawet nie ma co marzyć. Obym się mylił bo kocham filmy o podróżach w czasie.
Do obsadzonej wcześniej Abigail Spencer ("Suits", "Rectify"), która dostała główną rolę żeńską dołączył Matt Lanter ("Star-Crossed", "90210"), którzy wcielą się w dwójkę z podróżników w czasie na których będzie skupiała się akcja serialu.
Do obsadzonej wcześniej Abigail Spencer ("Suits", "Rectify"), która dostała główną rolę żeńską dołączył Matt Lanter ("Star-Crossed", "90210"), którzy wcielą się w dwójkę z podróżników w czasie na których będzie skupiała się akcja serialu.
Premiera 3 października.
Zapowiada się ciekawie. Ale jak to bywa przy tematyce podróży w czasie wszystko zależy od scenariusza. Mam nadzieję, że będzie w miarę dopracowany, bo szkoda byłoby zmarnować taki potencjał.
Premiera 3 października. Zapowiada się ciekawie. Ale jak to bywa przy tematyce podróży w czasie wszystko zależy od scenariusza. Mam nadzieję, że będzie w miarę dopracowany, bo szkoda byłoby zmarnować taki potencjał.
#
Podróżująca w czasie trójka bohaterów serialu prowadzi walkę z tajemniczym kryminalnym spiskiem, który swymi działaniami może zagrozić całej ludzkości. W miarę rozwoju sytuacji okazuje się jednak, że spiskowcy mogą działać w dobrej wierze a zmiany jakich dokonują w przeszłości mają swoje głębokie uzasadnienie w przyszłości.
[NBC]
[2016] Produkcja: USA, Gatunek: Przygodowy,Sci-fi,Akcja Obsada:
Chad Rook ... Karl
Abigail Spencer ... Lucy Preston
Matt Lanter ... Wyatt Logan
Goran Visnjic ... Garcia Flynn
Malcolm Barrett ... Rufus Carlinhttps://www.youtube.com/watch?v=qJNLc90H2yc
Pilot bardzo przyjemny - ot lekka przygodówka, pełna tajemniczości. Możemy mieć pewność, że serial jeszcze nie raz nas zaskoczy gdyż do teraz nie wiadomo kto jest łowczym a kto zwierzyną.
Wygląda też na to, że w każdym odcinku będziemy mieć do czynienia z innym okresem czasowym co będzie czynić serial ciekawym, i jeśli tylko scenariusz będzie nadążał za akcją, to nie znudzi się szybko widzowi.
Oglądając pilot przypomniał mi się serial Sliders , który podobał mi się właśnie przez to, że w każdym odcinku mieliśmy do czynienia z diametralnie innym światem.
Oczywiście nie trudno nie zauważyć błędów związanych z paradoksem czasowym - skoro przeszłość została zmieniona to skąd "obsługa" laboratorium wiedziała co w ogóle zostało zmienione? Do czego więc mogli odnieść zmiany?
Ale nie zepsuło mi to satysfakcji z oglądania - serial jest lekki, dynamiczny i ciekawy. To produkcja przygodowa naszpikowana akcją. W sam raz na popołudniowy relaks. Podoba mi się i zamierzam oglądać dalej
[mimg_adm]https://baza.seriale-asd.eu/foty/timeless.jpg[/mimg_adm]#[url=http://www.nbc.com/timeless?nbc=1][img]https://baza.seriale-asd.eu/images/o1.gif[/img][/url][url=http://www.imdb.com/title/tt5511582/][img]https://baza.seriale-asd.eu/images/o2.gif[/img][/url][url=https://baza.seriale-asd.eu/portal0.php?zmienna=timeless][img]https://baza.seriale-asd.eu/images/wieceja.gif[/img][/url] Podróżująca w czasie trójka bohaterów serialu prowadzi walkę z tajemniczym kryminalnym spiskiem, który swymi działaniami może zagrozić całej ludzkości. W miarę rozwoju sytuacji okazuje się jednak, że spiskowcy mogą działać w dobrej wierze a zmiany jakich dokonują w przeszłości mają swoje głębokie uzasadnienie w przyszłości.
[b] [NBC][/b] [2016] [b]Produkcja:[/b] USA, [b]Gatunek:[/b] Przygodowy,Sci-fi,Akcja [b]Obsada:[/b] Chad Rook ... Karl Abigail Spencer ... Lucy Preston Matt Lanter ... Wyatt Logan Goran Visnjic ... Garcia Flynn Malcolm Barrett ... Rufus Carlinhttps://www.youtube.com/watch?v=qJNLc90H2yc
Pilot bardzo przyjemny - ot lekka przygodówka, pełna tajemniczości. Możemy mieć pewność, że serial jeszcze nie raz nas zaskoczy gdyż do teraz nie wiadomo kto jest łowczym a kto zwierzyną. Wygląda też na to, że w każdym odcinku będziemy mieć do czynienia z innym okresem czasowym co będzie czynić serial ciekawym, i jeśli tylko scenariusz będzie nadążał za akcją, to nie znudzi się szybko widzowi. Oglądając pilot przypomniał mi się serial Sliders [url=https://baza.seriale-asd.eu/portal0.php?zmienna=sliders][img]https://baza.seriale-asd.eu/bar3/sliders.gif[/img][/url], który podobał mi się właśnie przez to, że w każdym odcinku mieliśmy do czynienia z diametralnie innym światem.
Oczywiście nie trudno nie zauważyć błędów związanych z paradoksem czasowym - skoro przeszłość została zmieniona to skąd "obsługa" laboratorium wiedziała co w ogóle zostało zmienione? Do czego więc mogli odnieść zmiany? Ale nie zepsuło mi to satysfakcji z oglądania - serial jest lekki, dynamiczny i ciekawy. To produkcja przygodowa naszpikowana akcją. W sam raz na popołudniowy relaks. Podoba mi się i zamierzam oglądać dalej :ok
Z tymi paradoksami rzeczywiście może być niezły bałagan. Mam nadzieję, że mają jakiś plan na poprowadzenie historii.
Na razie jest całkiem dobrze, poza kilkoma skrótami myślowymi, ogląda się całkiem przyjemnie. Ale końcówka pilota sugeruje jakieś wątki obyczajowe, co samo w sobie nie jest zarzutem, ale żeby nie zdominowały kolejnych odcinków i będzie dobrze. Oglądam dalej.
Z tymi paradoksami rzeczywiście może być niezły bałagan. Mam nadzieję, że mają jakiś plan na poprowadzenie historii. Na razie jest całkiem dobrze, poza kilkoma skrótami myślowymi, ogląda się całkiem przyjemnie. Ale końcówka pilota sugeruje jakieś wątki obyczajowe, co samo w sobie nie jest zarzutem, ale żeby nie zdominowały kolejnych odcinków i będzie dobrze. Oglądam dalej.
Zgadzam się z przedmówcami, serial lekki i nawet przyjemny.Zmiana czasu rozgrywania akcji każdego odcinka daje ogromne możliwości (ciekawe jak tam budżet).Na razie nie wiemy do końca kto jest dobry a kto zły
Spoiler:
po co te nagrania szefowi firmy?
Co do doboru aktorów na razie i bohaterowie i sama gra aktorska dosyć mdła ale nie oczekiwałem wiele więc nie jestem zawiedziony.Na pewno zobaczę kolejny epizod.
Zgadzam się z przedmówcami, serial lekki i nawet przyjemny.Zmiana czasu rozgrywania akcji każdego odcinka daje ogromne możliwości (ciekawe jak tam budżet).Na razie nie wiemy do końca kto jest dobry a kto zły[spoiler]po co te nagrania szefowi firmy?[/spoiler]Co do doboru aktorów na razie i bohaterowie i sama gra aktorska dosyć mdła ale nie oczekiwałem wiele więc nie jestem zawiedziony.Na pewno zobaczę kolejny epizod.
To lekka przygodówka więc pewnie nie będą przykładać aż tak dużej uwagi do zawiłości czasowych i związanymi z tymi paradoksami. Z drugiej strony dotychczas nikt nie udowodnił, że odbył podróż w czasie więc tak naprawdę jak to jest z tym czasem możemy sobie tylko teoretyzować. Oczywiście fajnie by było gdyby trzymali się jakiś logicznych ustaleń ale póki co bardziej zależy mi na ciekawych przygodach bohaterów niż na skomplikowanych zawiłościach matematyczno-fizycznych.
W roli głównej gra Abigail Spencer więc nie jest tak źle
[newsimg=right]https://baza.seriale-asd.eu/upload_files/AbigailSpencer.jpg[/newsimg]To lekka przygodówka więc pewnie nie będą przykładać aż tak dużej uwagi do zawiłości czasowych i związanymi z tymi paradoksami. Z drugiej strony dotychczas nikt nie udowodnił, że odbył podróż w czasie więc tak naprawdę jak to jest z tym czasem możemy sobie tylko teoretyzować. Oczywiście fajnie by było gdyby trzymali się jakiś logicznych ustaleń ale póki co bardziej zależy mi na ciekawych przygodach bohaterów niż na skomplikowanych zawiłościach matematyczno-fizycznych.
W roli głównej gra Abigail Spencer więc nie jest tak źle :ok
asd pisze:W roli głównej gra Abigail Spencer więc nie jest tak źle
Jak dla mnie to bardzo dobrze Jest to jeden z powodów dla których zacząłem oglądać serial, a drug to oczywiście podróże w czasie. Tematyka ma ogromny potencjał, tylko aby go dobrze wykorzystać.
Jak pisał asd ważne żeby przygody bohaterów były ciekawe, na kwestie techniczne można przymknąć oko (w granicach rozsądku oczywiście )
[quote="asd"]W roli głównej gra Abigail Spencer więc nie jest tak źle :ok[/quote] Jak dla mnie to bardzo dobrze :) Jest to jeden z powodów dla których zacząłem oglądać serial, a drug to oczywiście podróże w czasie. Tematyka ma ogromny potencjał, tylko aby go dobrze wykorzystać. Jak pisał asd ważne żeby przygody bohaterów były ciekawe, na kwestie techniczne można przymknąć oko (w granicach rozsądku oczywiście :) )
Fabuła jak dotąd jakaś porywając i tak nie jest, a zamówione odcinki mogą nakierować wątki pod drugi sezon.
Serial nadal nie wykorzystuje drzemiącego w nim potencjału.
Fabuła jak dotąd jakaś porywając i tak nie jest, a zamówione odcinki mogą nakierować wątki pod drugi sezon. Serial nadal nie wykorzystuje drzemiącego w nim potencjału.
To po prostu taki średniak bez wyraźnej koncepcji. Widać, że scenarzyści jeszcze nie wymyślili sensownego rozwiązania przedstawionej intrygi.
Sięgam więc po niego raczej z nudów a nie z ciekawości co wcale nie znaczy, że jest denny itp. Po prostu ciągle liczę na ciekawszy rozwój sytuacji.
To po prostu taki średniak bez wyraźnej koncepcji. Widać, że scenarzyści jeszcze nie wymyślili sensownego rozwiązania przedstawionej intrygi. Sięgam więc po niego raczej z nudów a nie z ciekawości co wcale nie znaczy, że jest denny itp. Po prostu ciągle liczę na ciekawszy rozwój sytuacji.
Pierwszy sezon obejrzany.
Nie jest to produkcja wysokich lotów i wymaga częstego zawieszania niewiary nawet jak na wewnętrzną logikę wykreowanego świata. Odcinki trzymają zazwyczaj przyzwoity poziom, ale zdarza się nawet kilka całkiem udanych i ponadprzeciętnych. Finał dobrze buduje podwaliny pod drugi sezon, który zapowiada się intrygująco.
Niestety nie wykorzystano całego potencjału jaki drzemie w pomyśle, po macoszemu potraktowano wątki obyczajowe i w łopatologiczny sposób przedstawiano rozterki bohaterów, gdyby nie to mogło by być zdecydowanie lepiej
Pierwszy sezon obejrzany. Nie jest to produkcja wysokich lotów i wymaga częstego zawieszania niewiary nawet jak na wewnętrzną logikę wykreowanego świata. Odcinki trzymają zazwyczaj przyzwoity poziom, ale zdarza się nawet kilka całkiem udanych i ponadprzeciętnych. Finał dobrze buduje podwaliny pod drugi sezon, który zapowiada się intrygująco. Niestety nie wykorzystano całego potencjału jaki drzemie w pomyśle, po macoszemu potraktowano wątki obyczajowe i w łopatologiczny sposób przedstawiano rozterki bohaterów, gdyby nie to mogło by być zdecydowanie lepiej
Fakt serial nie jest najwyższych lotów ale jako rozrywka przed spaniem w zupełności wystarczy.Wątek główny schematyczny ale pomysł np spotkania Houdiniego jako złodziejaszka-włamywacza kapitalny. Na pewno nie wolno nastawiać się na intelektualną ucztę.
Fakt serial nie jest najwyższych lotów ale jako rozrywka przed spaniem w zupełności wystarczy.Wątek główny schematyczny ale pomysł np spotkania Houdiniego jako złodziejaszka-włamywacza kapitalny. Na pewno nie wolno nastawiać się na intelektualną ucztę.